icra ve haciz...

Canım Allah yardımcın olsun bence çamaşır makinesi gibi önemli gördüğün eşyalarını annenlerin vs evine taşı.

canım öncelikle geçmiş olsun. ben hukuk burosunda icra takipçiliği yapıyorum yani hacizlere çıkıyorum sana yardımcı olayım. merak etme yatak odasını, bebek beşiğini vs alamazlar ama malesef anlaşamadığınız takdirde beyaz eşyaları götürebilirler. ben anlaşmaya bakın derim. ama anladığım kadarıyla karşı tarafta inatlaşma var. aslında mal kaldırmak onlarında işine gelmez. çok masraflı olur hele borç gene ödenmezse satışa çıkarılsa bile borcu karşılamayacağından he riki tarafta zarar uğrar yani. ben olsam derim ki ya anlaşalım taksit taksit ödeyelim yada gelin malları kaldırın. bu durumda anlaşacaklarını sanıyorum. sonuçta onlarda parayı tahsil derdindeler. yalnız sakın kefil olma maaşına 1/4 haciz gelir. bide şu var taksit talebinizi kabul ederlerse taahhüd almak isterler eğer taahhüdde bulunurda ödeyemezseniz 3 ay hapis cezası var. çok geçmiş olsun

ulkus anladığım kadarıyla avukatsın little miss lawyer'dan hareketle...arkadaş haciz kararı celbinde ismi yazan avukata kabul ettiremezmi taksitle ödeyelim diye.avukatın insiyatifindemi?işyeri sahibi borç verilecek olan adamla görüşülemezmi haciz durdurulsun diye...böyle olmasın ya şu kadarcık bebeğin olduğu evde gitmesin eşyalar...çok yazık.

evet canım avukatım.Avukat alacaklı taksit yap derse yapar.Ama tahminimce taksitlendirmeyi taahhüd olarak yapmak isteyeceklerdir.Ben banka avukatlığı yapıyordum biz borçluya kendimiz taksitlendirme yapıyorduk önemli olan para tahsil etmek zaten.Ama bankalar biraz daha rahat davranıyorlar.Şahıs alacaklarında durum daha zor.Onlar bazen uzlaşmak istemiyor.Karşı tarafa bağlı yani.(burdaki ne borcu bilmiyorum)

Bence de karşı tarafın avukatına biraz para verip bana süre verin kapatıcam desin.Ama karşı taraf taahhüd almaya kalkarsa o zaman iş değişir işte.

evet canım avukatım.Avukat alacaklı taksit yap derse yapar.Ama tahminimce taksitlendirmeyi taahhüd olarak yapmak isteyeceklerdir.Ben banka avukatlığı yapıyordum biz borçluya kendimiz taksitlendirme yapıyorduk önemli olan para tahsil etmek zaten.Ama bankalar biraz daha rahat davranıyorlar.Şahıs alacaklarında durum daha zor.Onlar bazen uzlaşmak istemiyor.Karşı tarafa bağlı yani.(burdaki ne borcu bilmiyorum)

Bence de karşı tarafın avukatına biraz para verip bana süre verin kapatıcam desin.Ama karşı taraf taahhüd almaya kalkarsa o zaman iş değişir işte.

teşekkürler canım cevap için.yumurta,bak ulkusun dedikleri olumlu yönde,birkez görüşseniz o borçlu olduğunuz tarafla, avukatı da ikna edersiniz taksitlendirmeye sanki...lütfen haberdar et bizi sonuçtan.

arkadaşlar çok sağ olun sayenizde en azından ağlama krizlerimden kurtuldum. dediklerinizi yapacağım mutlaka haber vereceğim pazartesiyi bekliyorum. bebek olduğu için çok sık açamıyorum bilgisayarı. maalesef eşya kaçırma gibi bir şansım yok çünkü ailem burada yaşamıyor. eş, dost,tanıdık derseniz de utanıyorum söyleyemem bu durumu.bilgisayarımı sadece tamirciye götürmeyi planlıyorum. format atılacak zaten. en azından onu kurtarayım çünkü içinde tonlarca bilgi ve belge var. yedekleme yapıyorum bir yandan.

arkadaşlar çok sağ olun sayenizde en azından ağlama krizlerimden kurtuldum. dediklerinizi yapacağım mutlaka haber vereceğim pazartesiyi bekliyorum. bebek olduğu için çok sık açamıyorum bilgisayarı. maalesef eşya kaçırma gibi bir şansım yok çünkü ailem burada yaşamıyor. eş, dost,tanıdık derseniz de utanıyorum söyleyemem bu durumu.bilgisayarımı sadece tamirciye götürmeyi planlıyorum. format atılacak zaten. en azından onu kurtarayım çünkü içinde tonlarca bilgi ve belge var. yedekleme yapıyorum bir yandan.

izmirdemi yaşıyorsun canım profilindeki gibi,eğer öyleyse benim bir çok yakın tanıdığım var izmirde,ona sorabilirim belki eşyalarını herşeyini onun evine koyabilirsin belki bu haciz falan olayı bitesiye kadar.sormamı istermisin?kabul edermi bilmiyorum ama yinede,çok iyi bir insandır,güvenilirdir.

Son düzenleme:
arkadaşlar,giremedim uzun zamandır. yardımlarınız ve dualarınız için teşekkür ederim. bilgisayarı formata verdim, kaçırdım evden. geldiklerinde de borca yetecek bir şey olmadığını gördüler zaten. anlaştık ve taksite bağladık. çok stresliydim, zona çıkardım.ilaç da kullanamıyorum çünkü emziriyorum.bu arada bebeğim diş çıkardı.yoğunluktan girip haber veremedim.hakkınızı helal edin.çok sağ olun.

Çok geçmiş olsun. Hem sağlığınız için, hem de sorunu taksitlendirerek halledebildiğiniz için.
Allah güç versin.

Back
X