İçinizde Elazığlı olan ya da eşi dostu olan var mı?

Ilk gece damadın annesi gelinle damadın arasında yatıyormuş ki o evlilikten doğacak çocuklar babanesine benzesin diye

Birden okuyunca derin nefes aldım hahaha. Ya bizde adet yok yani nasıl desem herkes kafasına göre takılıyor bizde. Gelinlerimiz hep farklı ülkelerden. Kuzenlerim gayet uluslararası çalışıyor hahsjsjsj. Düğünleri normal, adetsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Erkek arkadaşım da yadırgamayım diye söylemiş olabilir belki. Yani biliyor bizim durumları ama söylemiyor bana bir şey.

Elaziglilar ciddi anlamda tutucu insanlar. Sehir olarak guzel bi yer. Insanlari caliskan ve comertler. Ama gerisi beni rahatsiz ediyor ne yalan soylim. Elazigli dediler mi bi dururum yani :KK48: Yani o tutuculuklari beni ciddi anlamda rahatsiz ediyor. Halam Elazig gelini. Ayda yilda bir gelir ziyarete. Inan gidene kadr anlattiklariyla beni şoktan şoka sokar :KK48:Gitse de rahatlasak diyorum :KK70:

Ay yok be erkek arkadaşımın annesiyle babası çok minnoş insanlar hiç de tutucu değiller. Babası (izlediysen) Avrupa Yakası'ndaki Bülent Onaran'ın daha sessiz versiyonu gibi öyle söyleyeyim :D

Merhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim erkek arkadaşım baba tarafından Elazığlı, anne tarafı Bursalı. Ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz var, bir aksilik olmazsa seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Birbirimizin aileleri ile tanıştık ama aileleri tanıştırmadık. Neyse, işte plan yapıyorduk ne yaparız ne ederiz, benim oturduğum evimdeki eşyalar vesaire muhabbeti ediyorduk. Birden erkek arkadaşım şey dedi "Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?" dedi. "Neyinden korkacağım, ne gibi adetleriniz var ki?" dedim. "Var bir şeyler işte" falan dedi ama bahsetmedi yani, espri mi yaptı anlamadım ki. Google'a "Elazığ evlenme gelenekleri, düğün adetleri" ne bulduysam yazdım ama garip garip şeyler çıktı. :110:Gülmeyin ehehe anlatmayınca kıllandım ne yapayım.

Elazığlılar, böyle genel olarak yaptığınız gelenekleriniz nedir gelin alırken? Erkek arkadaşımın böyle adetler gerçekleştirmeyeceğine inanmak istiyorum ama korkma falan deyince çekindim. :bicak: Benim baba tarafımda da var öyle adetler babaannem çok geleneksel bir kadındır ama babam yaptırmamış mesela, hatta direkt annemle evlenip şak diye "Biz evlendiiikk" diye babaannemin karşısına çıkarmış bir insan olduğu için çok adetle gelenek görenekle işimiz yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. :KK200:
Ben Elazığlı yım öyle çok garip adetlerimiz. Yoktur bı bohça vardır doğru onu bekler herkes önceden yüz açımı filan vardı ama bitti Nisan harici bide şerbet diye birşey vardı ama bölge bölge değişiyor tam olarak bana ilçesini söylersen ben sana soylerim

Ben Elazığlı yım öyle çok garip adetlerimiz. Yoktur bı bohça vardır doğru onu bekler herkes önceden yüz açımı filan vardı ama bitti Nisan harici bide şerbet diye birşey vardı ama bölge bölge değişiyor tam olarak bana ilçesini söylersen ben sana soylerim

İlçesini bilmiyorum maalesef söylemişti ama aklımdan çıkmış. Türkmen kökenli olduklarını biliyorum ama.

Çok takılma adetleri varsada kendileri yapacaklar zaten

Tabi ki bizim zaten adetimiz falan yok. Yadırgama görürsen kendinizinki gibi zannetme bizde adetler vardır demek istemiş de olabilir bilemiyorum.

Teyzemin gelini elazigli o kadar naif ince bi insanki butun aile tarafindan cok seviliyor.aileside okumus ve gayet modern insanlar hele bir babasi vardi Allah rahmet etsin cok tatli bir adamdi.evlenirken de oyle abzurt biseyler olmadi yani tipki bizim dugunlerimiz gibi oldu kina dugun bu kadar

Merhaba kızlar, ben aslında BDV'ye konu açma konusunda biraz dargındım ama bunu çevremde soracak kimsem yok; daha doğrusu bilgisi olan yok. İçinizde Elazığlı varsa ya da Elazığlı eşi dostu olan yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim erkek arkadaşım baba tarafından Elazığlı, anne tarafı Bursalı. Ciddi düşündüğümüz bir ilişkimiz var, bir aksilik olmazsa seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Birbirimizin aileleri ile tanıştık ama aileleri tanıştırmadık. Neyse, işte plan yapıyorduk ne yaparız ne ederiz, benim oturduğum evimdeki eşyalar vesaire muhabbeti ediyorduk. Birden erkek arkadaşım şey dedi "Astoria biz Elazığlıyız bak annem babam çok takmaz da büyükler biraz adet gelenek görenek bekler korkma tamam mı?" dedi. "Neyinden korkacağım, ne gibi adetleriniz var ki?" dedim. "Var bir şeyler işte" falan dedi ama bahsetmedi yani, espri mi yaptı anlamadım ki. Google'a "Elazığ evlenme gelenekleri, düğün adetleri" ne bulduysam yazdım ama garip garip şeyler çıktı. :110:Gülmeyin ehehe anlatmayınca kıllandım ne yapayım.

Elazığlılar, böyle genel olarak yaptığınız gelenekleriniz nedir gelin alırken? Erkek arkadaşımın böyle adetler gerçekleştirmeyeceğine inanmak istiyorum ama korkma falan deyince çekindim. :bicak: Benim baba tarafımda da var öyle adetler babaannem çok geleneksel bir kadındır ama babam yaptırmamış mesela, hatta direkt annemle evlenip şak diye "Biz evlendiiikk" diye babaannemin karşısına çıkarmış bir insan olduğu için çok adetle gelenek görenekle işimiz yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın. :KK200:

Valla o isler oyle olmuyor..
Sen rahat ol..
Bana da anlatmislardi. Hatta biri seydi,gelin almaya geldiginde kiz tarafi ince belli cay bardagi hazirlar erkek tarafi onlari alir ( dolapta kullanilan bardaklari alirlarmis) ve birbirine vurur oynar kirar.
Kina gecesi kiz tarafinin evinden hatiralik bsyler alinir!! Yine kiz tarafi bilir hazirliklidir..
Tavuk alma cogu yerde bilinir ama bizde mumkun degildi..
Ama bunlari biz yapicaz gibi degilde cocukluk anilari olarak anlattilar. Asla da lafi olmadi gelin almada herkes evime bile cikmadi
Ben ilk anlattikarindada dert etmemistim niyetlerini anlamistim

Elazig degil kendi yorelerinin dugun adetleriymis!

Mesela biz de çok güzel adetler var ama kaynana işine geleni yaptı ise geleni yapmadı bazı insan da böyle elezig adetlerini hiç bilmiyorum ://

Teyzemin kızı Elazığlı biriyle evlendi ve maşallah diyeyim adetleri erkeğe çok yükleniyor kıza değil de. Kına gecesinde erkeğin birinci derece yakınları altın taktı sonra düğünde yine taktı. Bir de çok iyi insanlar. İnşallah sizinkiler de öyle olur :)

Canım en fazla ne olabilir ki? Aklına yatmayanı "hayır böyle bir şey olmayacak" der kestirip atarsın.
Gelin sensin nazın geçer :))

Elazıglılar iyi insanlardır.
Ben adetlerini bilmem.
Ama yakinen tanidigim elazigli bir aile var.
yillardir gorusuruz
cok misafirperverler.
Cok cana yakin, candan yapıcı insanlar.
Birbirlerine cok destek olup tutuyorlar.

Benim annem de yay :) Galiba yayların böyle bir pozitif bakış açıları var. Bir ara yapıyordum bıraktım ama ya şu sıralar vakit ayıramıyorum. Köpeğimle sabah koşuya çıkıyorum o da spor gibi geliyor bana.
Ayyy kizzz keske söylemeseydim :/ annen super yaaa bizde babamiza cekmisiz azmi gece yarilari tenceren pilav yerdi babam. Annem tam saglikli yasar icki sigara yok az yer sık yer sosis salam sucuk ton baligi pizza hamburger cips yemez kola içmez yürüyüş yapar yay burcu hayata pozitif bakanlardan :)
Sen spor yapiyormusun
:)) Yay burcu hakkindaki söylediginiz herseyi üstüme aliniyorum :) Demekki hepimiz ayniyiz :) Detaylar hosuma gittigi icin burdan girdim kizlar :))
Astoria'cimmm öncelikle evlilik yoluna saglam adimlarla ilerliyor olmaniza sevindim.Gelenek,görenek dedigimiz sey hemen her yörede memlekette var.Yeni yüzyilda adina gelenek dedigimiz degerlerimiz artik kisilere bagli degisiyor aslinda.. Gecen sene bu konulara cok uzak ve de yapi geregi fazla cool olan bir arkadasima gelenek ugruna neler yaptirdilar bir anlatsam hahah :)) Geleneksel bir es ve aileye gelin oldu da biraz :)
Biraz sevgilinde biraz sende biraz da ailede bitiyor aslinda canim.Belli basli seyler yapilir da varsa sayet "abartili" olanlarindan kacinirsiniz diye dusunuyorum.Sevgilin buyuk ihtimal el opme,bohca vs bunlarin da sana fazla gelecegini dusunerek boyle bir sey soylemistir yoksa abartili bir gelenek mevzusunun icine suruklemeyeceklerdir seni.Adina gelenek dedigimiz bazi durumlar eglenceli de olabiliyor aslinda sana uydugu surece tadini cikar derim :)
Cok cok cok cok mutluluklar diliyorum..❤

Son düzenleme:
Eşim Elazığlı, düğünümde sıradışı bir gelenek görmedim, gayet saygılı insanlar, hatta bizde bile daha çok geleneksel şey var diyebilirim, halkı çok misafirperver , becerikli sofraları çok açık, gelinleri için cömert oluyorlar tek dezavantaj aşırı derecede erkek çocuğa düşkünlük var, onun dışında bir şey görmedim. Allah mesut etsin.

En son Elazığ’da nişanlımın arkadaşının düğününe gittik. Elma atma adeti var kızın kafasına :KK73:
Onun dışında ben Ankaralıyım bizden farklı bir adet görmedim her şey aynı istemesidir sözüdür düğünüdür. Acaba ne kastetti erkek arkadaşın? Ben de merak ettim nişanlım elazığ’da doğma, aslen tuncelili.
Bu arada bir konun vardı teklif geldi mi :oops:
Teklif olmadan evlilik konularına girmek bana sürprizi bozmak gibi geliyor bir yüzük alsın beyimiz aileler falan tanışmadan
O elma atmA bizde de var

Back
X