Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum
Astoria
:)
Benim eşim de beni korkutmuştu ama şakaymış. :)
Ben Muğlalıyım, eşim Elazığlı. Bizim sülalede bırak doğuyu, iç anadoludan bile bir tane gelin veya damat yok. O yüzden evlilik kararı aldığımızda ben soyağacına kadar incelemiştim o da egeli bi hatunla evlenmeyi seçtiği için durumu garipsememişti :)) Ciddiyim Osmanlıya kadar araştırdım.
Elazığ ortaya karışık bi memleket. Mesela ilçeler bazında köken, gelenek, görenek, siyasi görüş vs ayrı ayrı uçlarda. Benim eşim yani ailesi Türkmen kökenli ve açık görüşlü olduğu için iki aile arasında ne evlenirken ne de devamında en ufak bi problem veya uyuşmazlık olmadı.
Ben tek çocuk olmama rağmen isteme merasimi, kına, nişan, bohça ırt zırt, gelin arabası süsü, düğün vs istemedim. Başta çok şaşırdılar ama nasıl içinize sinerse öyle olsun dediler. Aileleri dışarda yemekte tanıştırdık. Evimde çay kahve içtiler sohbet muhabbet gırla gitti. Misafir ettik.
Aylar sonra bizim tarafta bi restorantta nikahla birlikte canlı müzik eşliğinde alkol, yemek ve standart sıralamaya uymayan doğaçlama şekilde isteyenlerin oynadığı düğünümsü bir şey yaptık. Herkes çok eğlendi. Düğün masrafını iki aile eşit paylaştı.
Eşya istemedim, takı istemedim. Eşyam zaten vardı. Sıfırdan pembiş beyaz koltuk takımları falan almadık yani

Evim de arabam da vardı. (Evi tuğladan kızı Muğla'dan alacan lafı boş değil yani

)
Eğlence esnasında zorla takı taktılar ama :) sonra birden kuyruk oldu bi baktım takı merasimi var ve bizim taraf da sırada :)) Eşim yeni hayatımızda sıfırdan bir şirket ve iş kuracağı için antin kuntin masraflar çıkarmadım yani. O da yeni bir iş kurmak için kendi arabasını sattı, kredi çekti çünkü.
Bu devirde evlenirken erkek tarafına yüklenmeyi zulüm olarak görüyorum ben.
Özetle;
Aklı başında, hırsları olmayan ve evlatların halinden anlayan kayınpeder ve kayınvaliden varsa gerisi hikaye. Adlarını bile karıştırdığım eltilerim, görümcelerim falan var ama sıradışı gelin olarak en el üstünde tutulan da benim. Benim tanıdığım Elazığlılar çok kıymet biliyorlar ve kendini yetiştirmiş çalışan kadınlara da inanılmaz saygıları var. Eğitime önem veren, çalışkan ve düzgün insanlar. Hep zor şartlardan iyi yerlere gelmiş insanlarla tanıştım. Bizdeki Egeli gevşekliği yok onlarda :) Çünkü rahata alışmamışlar. Ama dediğim gibi, ilçe önemli bacım :)