içimi boşaltmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendinize ve duygularınıza bu kadar dürüst olmanız takdire değer. Geçmişte yaşadıklarınızın üzerine bu kadar açık ve içten bir şekilde düşünmek, büyük bir olgunluk ve gelişme göstergesi. Kendinizi suçlamak yerine, yaşadıklarınızdan ders çıkarmak ve gelecekte daha sağlıklı ilişkiler kurmak için bu deneyimleri birer fırsata çevirebilirsiniz. Ve elbette, kızınızın varlığı size umut ve güç veriyor. Onun için bir köprü olmaya çalışmanız da, anne olarak en doğal duygularınızdan biri

Evet insan geçmiş aklına geldikçe kinleniyor,hırslanıyor hem kendine bileniyor hem karşı tarafa. Sizi anlıyorum ve bu konuda katılıyorum bende çok yaparım bunu. Eski defterleri açıp açıp hayatı zehir ederim kendime ama olan olmuş artık adı üstünde geçmiş.

Böyle yapmamızın kendimizi ve şu anımızı mahvetmekten başka bir olayı yok. Ayrıca siz hıncımı alıcam diye eski kocanızı rahatsız ettikçe hem kendi huzurunuzu kaçıracaksınız hem de kendinize ve kızınıza zarar vermiş olacaksınız. Adama bir şey olmayacak ki. Afedersiniz ona giren çıkan bir şey yok çünkü. Bağırıp çağırıp gidecek siz daha da sinirleneceksiniz.

Bence ona verebileceğiniz en büyük ceza onla asla muhatap olmayıp onu tamamen sildiğinizi göstermek olur. Siz böyle yaptıkça onun bir tarafları kalkıyordur emin olun.

doğal bir duygu evet ama buradakiler bu çok yanlış niye muhattap oluyorsunuz diyor. yani muhattap olmak zorunda kaldım kızım benim boşandığımda 2 yaşındaydı. ben kızım için iletişim kurdum ne yazıkki kendisi inanılmaz yüzsüz bir insan bunu fırsat bulup hakaretler etmeye devam etti. ben bunu anlatamıyorum asla anlamak istemiyorlar. evet şimdi büyüdü şimdi iletişimi kesebilirim kendine ait bir hattı ve tableti var istediği zaman özlediği zaman oradan iletişim kurabilir. ben şuan muhattap olmak zorunda değilim.

İnsanların yaşadıklarınızı tam olarak anlamadığını ve sizi yanlış yargıladıklarını hissetmek gerçekten zor. Ancak sizin kızınıza duyduğunuz sevgi ve ona olan sorumluluğunuzun bilincinde olarak, iletişimi sürdürmeye çalışmanız oldukça takdire şayan bir davranış. Ancak, bir noktada kendinizi korumanız ve sınırlarınızı belirlemeniz de son derece önemli. Artık kızınızın iletişim kurabileceği özel bir hattı ve tableti olduğunu göz önünde bulundurarak, sizin de kendinize zaman ayırma ve kendinizi koruma hakkınız olduğunu düşünüyorum. Kendinize ve duygularınıza değer vermek önemlidir. Geçmişteki deneyimlerinizden ders çıkarmak, gelecekte daha sağlıklı ilişkiler kurmanıza yardımcı olabilir.

evet evet aklıma geldikçe kinleniyorum hırslanıyorum. bu huyumdan nefret ediyorum ama elimde değil özellikle son zamanlarda daha çok yapıyorum bunu dediğim gibi. hayatıma bakıyorum bakmıyor değilim ama son 3 aydır kafam aşırı derecede onunla meşgul bu da duygularımı bastırmamdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. birşeyleri de içimden atabilmek için konu açıp burada rahatlamaya çalışıyorum. terapi almak istiyorum ama fiyatlar gerçekten uçuk şuan öyle bir durumum yok yoksa gidip terapi alıp kurtulucam bu beyin karmaşasından.

kesinlikle daha muhattap olmicam tamamen iletişimi kestim. evet haklısınız o çocuğu bahane ettiğimi düşünüyordur elbette ama asla bundan sonra muhattap olmak istemiyorum.kendime zarar veriyorum çünkü o hakaret ettikçe ben daha da kinleniyorum geçmişe.

evet yanlış yargılıyorlar kızıma değer vermediğimi kızımı babasıyla iletişim kurmak için kullandığımı vs söylüyorlar asla öyle bir amacım yok ama anlatamıyorum. gerçekten sadece kızım için iletişim kurdum aksi olsa bunu zaten inkar edecek bir insan da değilim. evet sevdim sevmesem bu kadar zaman yaptıklarına katlanmam ama son zamanlarda bu adamı mı sevdim bu adam için neler feda ettim ne fedakarlıklar yaptım diye içim içimi yiyor engel olamıyorum kendime. terapi almam gerektiğini de farkındayım ama öyle bir durumum yok şuan belki yaza doğru terapi de alırım işlerim düzeldikçe.

Zaman zaman bende çok takıyorum geçmişe ve modum inanılmaz düşüyor sonra şey diyorum kendime şimdi böyle takıyosun ama birazdan geçecek ve normale döneceksin. Ve öyle de oluyor amaan ya ne olduysa oldu diyorum. Huyumu biliyorum çünkü. En azından bir süre olsun rahatlamış oluyorum.

Son 3 ayda sizi tetikleyen bir şey mi oldu? Hiç düşündünüz mü?

ya beni tetikleyen yine kendisi oluyor galiba. en son bot olayı vardı kızıma bot almasını söylemiştim ordan bir tartışma çıkardı. ben o süreçte zor durumdaydım ve gerçekten alamıyordum. babası olarak kızıma annesi bot alamıyor ben destek olayım demesi gerekirken konuyu çeşitli çeşitli yerlere getirdi ondan sonra ben çok feci taktım. benim kötü olmamı çok istiyor onu görüyorum ve buna kinleniyorum.
aradan 4 sene geçmiş benim maddi olarak kötü olmam onu inanılmaz derecede yüceltiyor. bu da benim zoruma gidiyor bir kız çocuğumuz var. adam gibi bir adam olsa ya kızımın annesi zor durumda KIZIM için birşeyler yapayım. belki farklı sorunları var destek olayım benim durumum iyi demesi gerekiyor. bitirmiş bir insan bunu yapmaz mı? doğrusu bu değil mı? ben erkek olsam bunu yaparım bu şekilde benimle uğraşması benim sinirimi daha da tetikliyor. beni en çok tetikleyen bu oldu.bu olaydan sonra sinirim dinmedi

Dediğiniz gibi insan olan yapar. Ama kocanız insan değil ki. Malesef Türkiye'de çoğu erkek karısını boşayınca çocukları da boşamış gibi davranıyor. Çevremde de var böyle durumlar. Allah islah etsin böylelerini gerçekten.

Ona koz vermek ve sinirlerinizi bozmak istemiyorsanız dediğim gibi kızınızla alakalı tüm maddi süreçleri resmi yollardan halletmeye çalışın. Ayrıca eski kocanızın ne düşündüğü önemli değil ki siz gayet güçlü bir kadınsınız. O ne düşünürse düşünsün.

evet ben yabancıyım galiba bu sebeple bu yaptığına anlam veremiyorum. insanlar boşanabilir ama arada bir çocuk varsa anne ve baba olarak çocuk için iletişim kurabilir ve düzgün bir şekilde anlaşabilir benim aslında tek beklentim buydu artık onu da beklemiyorum.
beni rahat bıraksın tek isteğim bu bana hakaret etmesin her fırsatta benimle polemiğe girmesin.
bunu da dediğiniz gibi tüm iletişimi keserek anca başarabilirim.
ne düşünürse düşünsün umurumda değil.

Lütfen bu kararlılığınızdan dönmeyin. Her şey gönlünüzce olsun.

İlkokul mezunu olup da kendinizi geliştirerek kariyer sahibi olmanız çok takdire şayan. Evet elbette hatalar yapmışsınız ama artık geride kaldı. Ayrılalı dört yıl olmuş, biraz takıntılı bi insan için çok da uzun bir süre değil, hala aklınıza gelmesi, bir şeyleri sindirememeniz, belki hala içinizde az da olsa hissin olması ya da eşinizin hayatındaki kadını istemsiz şekilde kıskanmanız falan şayet bunları yaşıyorsanız bunları da normal görüyorum, ama artık içinizi de döktünüz, anladığım kadarıyla bu konuda çok da konu açmışsınız, artık önünüze bakma zamanı geldi. Sevgili de yapmışsınız daha önceden. Belki karşınıza çok daha iyisi çıkar ve çok mutlu olursunuz. Önce geçmişten arınmak lazım.

Evet birçok konu açtım bu konuyla ilgili ama bu konuyu açtım tamamen içimi boşaltmak için birşey kalmaması için içimde. Bazı şeyleri konuşmadığım için yeni yeni bazı pişmanlıklar çıkıyor. Evet kıskanma duygusu da var o kadına krşı ama tamamen bana neden bunları yapmadı beni neden el üstünde tutmadı diye. Kadına karşı bir sindirememe durumum olduğu doğrudur.
Bu konuyla tüm geçmişimi kapatmak istedim öyle de yaptım baya rahatladım çünkü

ya mesela diyorsunuz 6 sene evli kaldım
ama ben 5 senede vatandaşlığa başvurabilirdiniz dediğimde de o zaman diyorsunuz 5 yıl dolmadan boşandık, vatandaşlık almadım. çocuğuma hat alamıyorum kendi üstüme babası aldı onu da dükkana getirdi, gelince de rahatsız etti...

ya kusura bakmayın da insan alır vatandaşlığı sonra boşanır mesela madem bu ülkede kalacaksınız. durmuş durmuş ama sonra bu sefer tutmuş yine vatandaşlık almadan boşanmışsınız. ne anladık?

bile bile bu ülkede gelip çocuk yapan sizsiniz, herkes kaçıp gitmeye çalışırken...bu adamla 10 kere filan boşanmaya karar verip boşanmamışsınız ondan sonra yapmışsınız çocuğu, sonra da yok bırakmıyor sürekli rahatsızlık veriyor şu bu...e adam bu, mal belli yani 16 senede tanıyamadınız mı?

siz Türk olsanız, çocuğunuz için başka şansınız olmasa, babanız okutmadı diye okuyamayan bir köylü çocuğu olsanız ücra bir köşede filan... tüm bu mağdur edebiyatını anlayacağız...hadi hepsini geçtim boşanalı olmuş 3.5 sene ayrılalı 4 sene (öyle yazmıştınız) ne olmuşsa olmuş, yaşanmış geçmiş gitmiş. üstüne sevgili bile yapmışsınız, e daha ne?

böyle hayal etmemiş olabilirsiniz. daha iyisini hak ettiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. güzel bir aile idealiniz gerçekleşmemiş olabilir. birşeyler istediğiniz gibi olmadıkça öfkelenip öfkelenip adama tekrar sarıyorsunuz siz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…