Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşallah. Teşhisi koymak yolun yarısıdır, siz çok güçlü bir annesinin üstesinden geleceksiniz eminim.merhabalar daha onceden burada oglumla (18 aylik) ilgili konu acmistim, konusmamasi, isaret parmagiyla isteklerini gostermemesi, ileri geri sallanmasi ve duyusal hassasiyeti ile ilgili kaygilarimi paylasmistim. bugun ergoterapistle gorustuk. bir bucuk saat degerlendirmeye aldi. degerlendirme sonrasi malesef ic acici seyler soylemedi. cocugumun sinirda oldugunu ice kapanmaya az bir zaman kaldigini (uygun egitimi almazsak) soyledi. ama egitim aldigimizda riskin ortadam kalkabilecegini de soyledi fakat kesin konusmadi. gerci bu tarz durumlarda kesin konusulmadigini meslegim geregi iyi biliyorum. bayramdan sonra hemen floor time egitimine baslayacagiz. bu arada duyusal hassasiyet oldugunu saniyordum ama yokmus. keske sadece duyusal hassasiyet olsaydi. oglum kisa bir sure oynayip hemen kendi dunyasina donmek istiyormus. iste floor time ile bol iletisimli oyunlarla ustesinden gelecegiz insallah. fakat benim bogazimda bir yumru var sanki, cok kotuyum. tarifi imkansiz. surekli aglamak istiyorum. degerlendirme surecinde ergoterapist ozellikle hamilelik surecimi cok sorguladi. ayrintilariyla anlattim, hamilelikte yasadigim buyuk stresler sonucu hastaneye yatmis olmam, hastanede hareketsiz bi sekilde (3 ay) yatiyor olmam cocugumu etkilemis. orda ben surecimi anlatirken esim de hemen beni suclama amaci ile cocugu sosyallestiremedik cok bununla da alakali mi dedi.(kiş doneminde cok fazla parka cikaramamistim) o an sinir patlamasi yasamamak icin zor tuttum kendimi. hamileyken kendisi ve ablalarinin yasattiklarini cok iyi biliyor, sirf beni suclu ilan etmek icin dikkati bana yonlendirecekti guya. ergoterapistte "cocuk sizi goruyo bu yeter cocugun konusmasi icin taklit etmesi icin dedi. parkla bahceyle alakasi yok yani dedi.
yemek yiyemiyorum dunden beri, kotuyum, gucum yok, ailemden uzagim, ruh halim cok kotu, agliyorum.
merhabalar daha onceden burada oglumla (18 aylik) ilgili konu acmistim, konusmamasi, isaret parmagiyla isteklerini gostermemesi, ileri geri sallanmasi ve duyusal hassasiyeti ile ilgili kaygilarimi paylasmistim. bugun ergoterapistle gorustuk. bir bucuk saat degerlendirmeye aldi. degerlendirme sonrasi malesef ic acici seyler soylemedi. cocugumun sinirda oldugunu ice kapanmaya az bir zaman kaldigini (uygun egitimi almazsak) soyledi. ama egitim aldigimizda riskin ortadam kalkabilecegini de soyledi fakat kesin konusmadi. gerci bu tarz durumlarda kesin konusulmadigini meslegim geregi iyi biliyorum. bayramdan sonra hemen floor time egitimine baslayacagiz. bu arada duyusal hassasiyet oldugunu saniyordum ama yokmus. keske sadece duyusal hassasiyet olsaydi. oglum kisa bir sure oynayip hemen kendi dunyasina donmek istiyormus. iste floor time ile bol iletisimli oyunlarla ustesinden gelecegiz insallah. fakat benim bogazimda bir yumru var sanki, cok kotuyum. tarifi imkansiz. surekli aglamak istiyorum. degerlendirme surecinde ergoterapist ozellikle hamilelik surecimi cok sorguladi. ayrintilariyla anlattim, hamilelikte yasadigim buyuk stresler sonucu hastaneye yatmis olmam, hastanede hareketsiz bi sekilde (3 ay) yatiyor olmam cocugumu etkilemis. orda ben surecimi anlatirken esim de hemen beni suclama amaci ile cocugu sosyallestiremedik cok bununla da alakali mi dedi.(kiş doneminde cok fazla parka cikaramamistim) o an sinir patlamasi yasamamak icin zor tuttum kendimi. hamileyken kendisi ve ablalarinin yasattiklarini cok iyi biliyor, sirf beni suclu ilan etmek icin dikkati bana yonlendirecekti guya. ergoterapistte "cocuk sizi goruyo bu yeter cocugun konusmasi icin taklit etmesi icin dedi. parkla bahceyle alakasi yok yani dedi.
yemek yiyemiyorum dunden beri, kotuyum, gucum yok, ailemden uzagim, ruh halim cok kotu, agliyorum.
oglumda ilk olarak 10 aylikken benim kaygim basladi, normal gelisimde olan bir bebek ileri geri sallanmaz, tekrarlayan davranislari olmaz. esime bunu anlatamadim. gun icinde asla tv acmam. esim isten geldigi gibi tv yi acar, alir kumandayi eline, cocuga al bak hadi araba der. so ra tv izlemeye devam eder. hep pimpirikli ve panik ilan etti beni. alanim ozel egitim olmasa pimpirikli ilan etsin beni. tedavisi kalici olsa keske ama kesin tedavisi vardir diye bir sey yokEşinizi takmayın, çok iyi biliyorsa boş vakitlerinde çocuğu sosyal ortama sokup size iyi davransaymış.
Ülkeyi bırak insanoğlu olarak mutlu eş, mutlu aile eşittir mutlu çocuk öğrenemedik gitti.
Sizi bir anne olarak çok iyi anlıyorum insan evladına bir şey olduğunda kendini sorgulayıp keşke diyor ama tedavisiz bir durum değil ona da şükretmek lazım.
İnşallah süreciniz çok güzel geçer iyi sonuçlar alırsınız
tesekkur ederim. psikiyatristle de randevumuz var, ama ergoterapiste ben cocugumda duyusal hassasiyet var diye bir an once terapi alsin diye goturmustum acikcasi yani tani icin degilÇok geçmiş olsun. Üzülmekten haklısınız ama en azından geç kalmadınız ve aksiyon almışsınız. Güzel bir eğitimle belirtiler silinebilir bile.
Ama şu dikkatimi çekti. Direk ergioterapiste mı gittiniz? Tanı koyması için önce çocuk psikiyatri gördü mü?
hamilelikte yasadigim buyuk stresler sonucu hastaneye yatmis olmam, hastanede hareketsiz bi sekilde (3 ay) yatiyor olmam cocugumu etkilemis. orda ben surecimi anlatirken esim de hemen beni suclama amaci ile cocugu sosyallestiremedik cok bununla da alakali mi dedi.(kiş doneminde cok fazla parka cikaramamistim) o an sinir patlamasi yasamamak icin zor tuttum kendimi. hamileyken kendisi ve ablalarinin yasattiklarini cok iyi biliyor, sirf beni suclu ilan etmek icin dikkati bana yonlendirecekti guya.
5 gun sonra da psikiyatriste randevumuz var. oglum farkli dokulardaki seylere dokunmak istemiyor ( oyun hamuru, kum, tuylu oyuncaklar vs) parka goturdugumuzde ya salincakta sallanmak istiyor ya da sadece koşuyor, ses hassasiyetimiz vardi. duyusal problemlerimiz oldugu icin ergoterapiste gidip duyu butunleme yonunde degerlendirme alip duyu butunleme egitimi aldirmayi dusunuyordum bu sebeple gittim.Siz paikiyatriste gittiniz mi? Direk hemen ergoterapiste neden gittiniz bilemedim? Ergoterapistler tanı koyuyorlar mı? Önce bir tanı alıp ona göre yol almanız doğru olmaz mı?
Öncelikle Allah kalbinize inşirah ferahlığı versinmerhabalar daha onceden burada oglumla (18 aylik) ilgili konu acmistim, konusmamasi, isaret parmagiyla isteklerini gostermemesi, ileri geri sallanmasi ve duyusal hassasiyeti ile ilgili kaygilarimi paylasmistim. bugun ergoterapistle gorustuk. bir bucuk saat degerlendirmeye aldi. degerlendirme sonrasi malesef ic acici seyler soylemedi. cocugumun sinirda oldugunu ice kapanmaya az bir zaman kaldigini (uygun egitimi almazsak) soyledi. ama egitim aldigimizda riskin ortadam kalkabilecegini de soyledi fakat kesin konusmadi. gerci bu tarz durumlarda kesin konusulmadigini meslegim geregi iyi biliyorum. bayramdan sonra hemen floor time egitimine baslayacagiz. bu arada duyusal hassasiyet oldugunu saniyordum ama yokmus. keske sadece duyusal hassasiyet olsaydi. oglum kisa bir sure oynayip hemen kendi dunyasina donmek istiyormus. iste floor time ile bol iletisimli oyunlarla ustesinden gelecegiz insallah. fakat benim bogazimda bir yumru var sanki, cok kotuyum. tarifi imkansiz. surekli aglamak istiyorum. degerlendirme surecinde ergoterapist ozellikle hamilelik surecimi cok sorguladi. ayrintilariyla anlattim, hamilelikte yasadigim buyuk stresler sonucu hastaneye yatmis olmam, hastanede hareketsiz bi sekilde (3 ay) yatiyor olmam cocugumu etkilemis. orda ben surecimi anlatirken esim de hemen beni suclama amaci ile cocugu sosyallestiremedik cok bununla da alakali mi dedi.(kiş doneminde cok fazla parka cikaramamistim) o an sinir patlamasi yasamamak icin zor tuttum kendimi. hamileyken kendisi ve ablalarinin yasattiklarini cok iyi biliyor, sirf beni suclu ilan etmek icin dikkati bana yonlendirecekti guya. ergoterapistte "cocuk sizi goruyo bu yeter cocugun konusmasi icin taklit etmesi icin dedi. parkla bahceyle alakasi yok yani dedi.
gitmedik ama randevumuz var, tesekkurler insallah hallolurDaha önceki konunuzu bilemediğim için soruyorum, kim tarafından bir teşhis konuldu? Psikiyatri veya psikolog gördü mü? Bu arada içiniz rahat etsin, terapi ile çoğu şeyi halloluyor işin içinde olan biri olarak söylüyorum
cok tesekkur ederim, bu acidan dusunmemistim hic. amin insallahÖncelikle Allah kalbinize inşirah ferahlığı versinErgoterapistin hamilelikte yaşanılan durumlardan dolayı size böyle hissettirmesi hiç profesyonel olmamış. Eşiniz sizi suçlayana kadar hamile kadının gönlünü hoş tutmaya çalışsaymış. Ben bebeğim karnımda ameliyata girdim, bir buçuk saat boyunca tekmeleyip durdu. Tüm gebeliğim kaybetme korkusu ve stresle geçti. Lütfen kendinizi suçlu hissettirmelerine izin vermeyin.
Bebeğiniz sizin gibi bilinçli bir anneye sahip olduğu için çok şanslı. Allah yardımcınız olsun, yolunuzu kolaylaştırsınumarım tedavi süreci çok başarılı geçer
Allah aşkına daha tanı alınmamış. Neden bu kadar çok üzüyorsunuz kendinizi. Ergoterapist en son aşama. Belki ergoterapiste gerek bile olmayacak ki bunlar bir sektör sakın unutmayın. Psikiyatri ya da psikolog tavsiye etmediği sürece kendi kendinize götürmeyingitmedik ama randevumuz var, tesekkurler insallah hallolur
Hamilelikte yaşanan yatma durumuyla bu durumun bir ilgisi olduğuna dair bilimsel dayanağı nedir kendisinin merak ettim. Sanırım otizm spektrum bozukluğundan şüphelendiniz, ancak çoğu genetik faktörlerle ortaya çıkar. Yani parka çıkarmadınız ya da hamilelikte yattınız diye değil. Çocuk psikiyatriye götürmenizi tavsiye ederim öncelikle, daha sonra aksiyon alsanız daha iyi olur. Çok geçmiş olsun canınızı sıkmamaya çalışın, artık çok şükür ilerledi çoğu şey oyun terapileri duyusal bütünlemeler vsmerhabalar daha onceden burada oglumla (18 aylik) ilgili konu acmistim, konusmamasi, isaret parmagiyla isteklerini gostermemesi, ileri geri sallanmasi ve duyusal hassasiyeti ile ilgili kaygilarimi paylasmistim. bugun ergoterapistle gorustuk. bir bucuk saat degerlendirmeye aldi. degerlendirme sonrasi malesef ic acici seyler soylemedi. cocugumun sinirda oldugunu ice kapanmaya az bir zaman kaldigini (uygun egitimi almazsak) soyledi. ama egitim aldigimizda riskin ortadam kalkabilecegini de soyledi fakat kesin konusmadi. gerci bu tarz durumlarda kesin konusulmadigini meslegim geregi iyi biliyorum. bayramdan sonra hemen floor time egitimine baslayacagiz. bu arada duyusal hassasiyet oldugunu saniyordum ama yokmus. keske sadece duyusal hassasiyet olsaydi. oglum kisa bir sure oynayip hemen kendi dunyasina donmek istiyormus. iste floor time ile bol iletisimli oyunlarla ustesinden gelecegiz insallah. fakat benim bogazimda bir yumru var sanki, cok kotuyum. tarifi imkansiz. surekli aglamak istiyorum. degerlendirme surecinde ergoterapist ozellikle hamilelik surecimi cok sorguladi. ayrintilariyla anlattim, hamilelikte yasadigim buyuk stresler sonucu hastaneye yatmis olmam, hastanede hareketsiz bi sekilde (3 ay) yatiyor olmam cocugumu etkilemis. orda ben surecimi anlatirken esim de hemen beni suclama amaci ile cocugu sosyallestiremedik cok bununla da alakali mi dedi.(kiş doneminde cok fazla parka cikaramamistim) o an sinir patlamasi yasamamak icin zor tuttum kendimi. hamileyken kendisi ve ablalarinin yasattiklarini cok iyi biliyor, sirf beni suclu ilan etmek icin dikkati bana yonlendirecekti guya. ergoterapistte "cocuk sizi goruyo bu yeter cocugun konusmasi icin taklit etmesi icin dedi. parkla bahceyle alakasi yok yani dedi.
tani koymadi yani otizm veya atipik otizm demedi ama atipik otizm olabilecegi uzerinde durdu, kesin bir sekilde atipiktir demedi. psikiyatriste de randevumuz varErgoterapist tani koyabilir mi ki?' İlk defa duyuyorum . Benim bildiğim taniyo psikayatrist koyar ona göre ergoterapiye yönlendirir . Siz gittiğiniz yerden emin misiniz? Para almak için yanıltan çok kurum var
cok tesekkur ederim ama alanim ozel egitim, bu alanda yuksek lisans yaptim. cocugumda olmamasi gereken, veya olmasi gereken davranis ve gelisim ozelliklerini goremedigim icin cok kaygiliyimAllah aşkına daha tanı alınmamış. Neden bu kadar çok üzüyorsunuz kendinizi. Ergoterapist en son aşama. Belki ergoterapiste gerek bile olmayacak ki bunlar bir sektör sakın unutmayın. Psikiyatri ya da psikolog tavsiye etmediği sürece kendi kendinize götürmeyinHer işin uzmanlığı ayrı. Içiniz rahat olsun
bilimsel dayanak gostermedi tabi. evet otizmden suphelendi. yalniz her ismini cagirdiginda bakti, goz temasi cok iyiydi.Hamilelikte yaşanan yatma durumuyla bu durumun bir ilgisi olduğuna dair bilimsel dayanağı nedir kendisinin merak ettim. Sanırım otizm spektrum bozukluğundan şüphelendiniz, ancak çoğu genetik faktörlerle ortaya çıkar. Yani parka çıkarmadınız ya da hamilelikte yattınız diye değil. Çocuk psikiyatriye götürmenizi tavsiye ederim öncelikle, daha sonra aksiyon alsanız daha iyi olur. Çok geçmiş olsun canınızı sıkmamaya çalışın, artık çok şükür ilerledi çoğu şey oyun terapileri duyusal bütünlemeler vs
Ama başta desenizecok tesekkur ederim ama alanim ozel egitim, bu alanda yuksek lisans yaptim. cocugumda olmamasi gereken, veya olmasi gereken davranis ve gelisim ozelliklerini goremedigim icin cok kaygiliyim