• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin iş degistirmesi sanki hayatimi degistirdi

Aynen oyle bugun de biraz depresif takilip yarin icin yepyeni gun olarak baslayacagim. Icimde iyice cozmem gereken ozguvensizlik sorunum var, kendime bugun yol haritasi cizecegim🙏

Hep diyorum değişim insanın içinde başlar. Çok basit bir şekilde önce bilinçaltınızı kodlayın. Nasıl mı? Her gece göz kapakların ağırlaşıp tam uykuya dalmadan önce şunları söyle. Ben değerliyim, ben sevgiyim, ben aşkım. Şu andan itibaren değerimin farkında olmayı seçiyor ve mutlu olmaya niyet ediyorum diyebilirsin. Gözünün önüne nasıl bir hayatın olmasını istiyorsan onu getir , hayal et. Her gece yapman lazım. Bu kadar basit

Biraz abartmışsınız sanki, 1 günde insan değişmez ama sanki eşiniz sizi tanıdığı için fazla ayrıntı vermek istemedi başta. Tek tavsiyem biraz özgüvenli olun, karşısında güçlü durun bunun için çalışıyor olmanız gerekmiyor. Tabi istiyorsanız yine çalışın ama evde olup güçlü olan kadınlarda var.

Hep diyorum değişim insanın içinde başlar. Çok basit bir şekilde önce bilinçaltınızı kodlayın. Nasıl mı? Her gece göz kapakların ağırlaşıp tam uykuya dalmadan önce şunları söyle. Ben değerliyim, ben sevgiyim, ben aşkım. Şu andan itibaren değerimin farkında olmayı seçiyor ve mutlu olmaya niyet ediyorum diyebilirsin. Gözünün önüne nasıl bir hayatın olmasını istiyorsan onu getir , hayal et. Her gece yapman lazım. Bu kadar basit
O kadar dogru ki yaziklariniz tam olarak yapmam gereken bu iste, kendimi sevmeye baslamak degerli oldugumu defalarca soyleyip kendime de bunu kabul ettirmek, mutlu olmaya niyet etmek cok guzel bi cumleymis hayatima bu cumleyi kattiniz bunun icin tesekkur ederim size 🙏

O kadar dogru ki yaziklariniz tam olarak yapmam gereken bu iste, kendimi sevmeye baslamak degerli oldugumu defalarca soyleyip kendime de bunu kabul ettirmek, mutlu olmaya niyet etmek cok guzel bi cumleymis hayatima bu cumleyi kattiniz bunun icin tesekkur ederim size 🙏

Katkım olduysa ne mutlu bana. İnanın aynı süreçten geçtim ve bana iyi gelen şeyleri paylaştım. Size de şifa olsun inşallah 😍🙏🏻

Yani erkekler bizim gibi çok konulan varlıklar değil. Önce dememiş sonra demiş vs. Adam iyiniyetli biriyse şahsen ben takılmam ne zaman söyledi ne yaptı. Ha yemekte söylemiş ha 2 saat sonra söylemiş. Ayrıca ne güzel 3 ülke gezme şansınız var. İşinizin şu anda olmaması avantaj. Siz de bebeğinizle eşinizle hep birlikte gidebilirsiniz çok güzel olmaz mı?ben olsam sevinirdim. İşsiz olmanız içten içe sizi rahatsız ediyor olmalı ya da daha önce eşiniz işsizliğinizi yüzünüze mi vurdu neden kompleks yaptınız ki? Bence sevinin 3 farklı ülke görme ihtimali çok güzel

Kardeşi olan balik burcuyum😪
A ahsen90

yapmak isteyen her türlü yapar, engelleyemezsin. bu güvensizlik sadece sana zarar. eşin bir şey yaparsa, onu o zaman düşünürsün. kendine ve ilişkine zarar veriyorsun böyle.

Yani erkekler bizim gibi çok konulan varlıklar değil. Önce dememiş sonra demiş vs. Adam iyiniyetli biriyse şahsen ben takılmam ne zaman söyledi ne yaptı. Ha yemekte söylemiş ha 2 saat sonra söylemiş. Ayrıca ne güzel 3 ülke gezme şansınız var. İşinizin şu anda olmaması avantaj. Siz de bebeğinizle eşinizle hep birlikte gidebilirsiniz çok güzel olmaz mı?ben olsam sevinirdim. İşsiz olmanız içten içe sizi rahatsız ediyor olmalı ya da daha önce eşiniz işsizliğinizi yüzünüze mi vurdu neden kompleks yaptınız ki? Bence sevinin 3 farklı ülke görme ihtimali çok güzel
Maalesef ben gidemiyorum bazi sebeplerden dolayi. O bisey demedi ama ben hep calismayip evde oturmaktan yana dertliyim biliyor yani😔

adam istedigi ise girmis,
ilk is gunu guzel gecmis,
ilk is gununden yurtdisinda egitim haberi almis,
e bu adam azicik havalanmasin da ne yapsin.

Ben de is degistiiyorum,
kariyerim icin iyi olacak insaallah,
bir aydir eteklerim zil caliyor.
muhtemelen bir iki ay calistiktan sonra normal moda donecegim, ama simdi azicik simariyorum yalan yok :olamaz:

Ne bileyim guzel olaylar bunlar, bu sekilde negatif enerji yuklemeyin ne kendinize ne esinize.
Hem belki bazi egitimlere siz de gidersiniz, daha 8 ay varmis, net degildir her sey.
Hem gidemeseniz bile onu darlamamalisiniz bana gore.

Bizde iki kucuk cocuk var, bu tarz bir is gezisi oldugunda, ben esimi cok fazla aramamaya bile calisirim,
zaten rutin hayatimizda cocuk cocuk cocuk seklindeyiz, bari boyle gezilerde biraz tek takilsin, gezsin eglensin derim.
O da benim icin ayni firsatlari tesvik eder ama.

Siz dusman degilsiniz ki,
ona inat diye ise giresiniz, ona inat diye gezilere gidesiniz.
Neden guzel seyleri paylasip, birbirinizin hayallerini desteklemeyesiniz.

Bu kadar paranoyak ve mizmiz olursanız aldatılmayı hayatiniza çekersiniz. Rest çekin yeri değiştirebiliyorsa değiştirsin yoksa siz de gidin. Calismiyorsaniz engeliniz ne? Gezmiş görmüş olursunuz. Onun dışında iş bulmalisiniz istemeden de olsa o başardığı için kompleks yapmışsınız biraz. Evde eşinizin sözü mü geçer hep? Çekiniyor musunuz ondan?

Bütün üzüntünüzün sebebi kıskançlık ama o kadar karışık mesajlar vermişsiniz ki eşinize ,çalışmadığı ve onun kadar başarılı olamadığı için komplekse kapılmış biri gibi bir imaj çizmişsiniz birden.

Size yurtdışına eğitime gideceğini söylediğinde aklınıza gelen ilk şey eski sevgilisiyle görüşme olasılığıydı ama siz "inşallah ben de bir işe girerim de yurtdışında kalırım görürsün o zaman" dediniz! Ne anladı adam? Başarımı takdir edip destek olmak yerine kompleks yaptı benimle yarışıyor ve beni tehdit ediyor. Halbuki eski sevgilisi ile görüşme ihtimalini aklınıza getirdiğinizi söyleseniz yüksek ihtimalle empati yapacak, kaygınızı anlayacak ve sizi sakinleştirmeyi deneyecekti.

Bir de işe gireli daha iki gün olmuş adamın tavır değiştirdiğini söylemek için çok erken. Etraftan tebrik ve takdir yağarken bu başarıdan ötürü hissettiği özgüven çok normal değil mi? Ya değişirse diye çok panik olmuşsunuz, boşuna üzmeyin kendinizi.

Kesinlikle sizi cok iyi anliyorum.ben zaten imkani olan her kadinin calismasi taraftatiyim.esine maas kartini verenleri tabi asla anlamayacagim orasi ayri. Ben mesela eve katkim en fazla aksamlari iki ekmek yogurt kola vs olur ama onun disinda kozmetigime cantama gezmeme gidiyor kendi maasim esimde evin ihtiyaclarini herseyi karsiliyor sukurler olsun.ama evde otursam bu sartlarda yasamam kismam lazim.ee hem sskm yatiriliyor hem esimi hic sikbogaz etmiyorum kendi kafamda dalgin cunku gun icinde isime veriyorum.suanda herkes mutlu.esimle az zaman geciriyorum ama boylesi daha iyi.ne kadar bir arada olsak bosanma asamasina denk geldik. Ben bu olayi boyle cozdum.kendinize dert etmeyin o ulkeye gdipte karisini cocugunu aldatan bir esiniz varsa zaten geri gelmesin.

Erkeği eve bakmakla yükümlü, çalışan kadını da kendine kazanan olarak ayırmakla kadını aşağı gören sizsiniz. Bi de ukala ukala en fazla şunu yaparım maaş kartı verenleri anlamam diyosunuz. Yazık çok yazık. Kocanıza ev geçindirip kendi aldığınız parayı kendinize harcayınca güçlü kadın mı oldunuz? Hayat arkadaşlığını geçtim ev arkadaslığı bile değil bu. Ben size beş gün anlatsam da ne demek istediğimi anlayamazsınız ya neyse.

Hanımefendi bence eşinize karşı kompleksli ve kıskanç görünmüssünüz. Adamın havaya girdiği falan yok belki cidden siz bi anksiyeteye tutulup durduk yere olay yapmıssınız. Bunu bi erkek yapsa herkes kıskanmıs komplekse girmis derdi. Zaten bi anda iş aramaya başlamanız inadına yapar gibi olmus. Çalışın tabi en güzeli çalısmak fakat adama durduk yere çıkışmıssınız. Eski sevgili olayından bi hassasiyetiniz var muhtemelen ama insan aynı ülkeye gitti diye de kıskanmaz yapmayın. Gider sizi aldatırsa da cehenneme kadar yolu olmasın mı sizce de?

İş için eski sevgilisinin Yaşadığı ülkeye gitme fırsatı doğdu diye kıza koşacaksa bugünden koşabilir çözün zincirini. Sizi çok özgüvensiz ve kompleksli buldum

Erkeği eve bakmakla yükümlü, çalışan kadını da kendine kazanan olarak ayırmakla kadını aşağı gören sizsiniz. Bi de ukala ukala en fazla şunu yaparım maaş kartı verenleri anlamam diyosunuz. Yazık çok yazık. Kocanıza ev geçindirip kendi aldığınız parayı kendinize harcayınca güçlü kadın mı oldunuz? Hayat arkadaşlığını geçtim ev arkadaslığı bile değil bu. Ben size beş gün anlatsam da ne demek istediğimi anlayamazsınız ya neyse.
Aslında güzel konuya değinmişsiniz. Bencede yaşam masrafları paylaşılmalı. Ama burda biz kadınlar üzerinde yine erkek numarası dönüyor. Mesela ikisi de çalışıyor ama yemek bulaşık ütü şu bu herşeyi temelde kadın yapıyorsa. Çocuğa genelde kadın bakıyorsa. Yani birçok çalışan kadın gibi yine ev işleri kadının üzerindeyse. Ufak tefek yardımlar dışında bir destek almıyorsa Yeni adaletsizlikle kaşı karşıyayız. İşte bu durumda erkeğin temel masraflarda daha çok uğraşması gerekiyor. Adaletsizlik olmasın diye.
ama hepsini ortak yapıyorlarsa . Tam bir ekip çalışması halinde temizlik yemek ütü çocuk bakımı o zaman ortak ödemeler yapılmalı.

Belliki siz maas kartini kocisine kaptiranlardansiniz 😬 vallahi ben eve gerekenleri aliyorum.bakimlarimdanda geri kalamam. He esim evi gecindiremez zorluk yasar tabiki veriirim. Ama maas kartimi tabiki vermem. Siz bencede bana bisey anlatmayin zaten cunku kiblemek en iyisi. Muhatabim konu sahibesi zaten. Brahma90 Brahma90

adam istedigi ise girmis,
ilk is gunu guzel gecmis,
ilk is gununden yurtdisinda egitim haberi almis,
e bu adam azicik havalanmasin da ne yapsin.

Ben de is degistiiyorum,
kariyerim icin iyi olacak insaallah,
bir aydir eteklerim zil caliyor.
muhtemelen bir iki ay calistiktan sonra normal moda donecegim, ama simdi azicik simariyorum yalan yok :olamaz:

Ne bileyim guzel olaylar bunlar, bu sekilde negatif enerji yuklemeyin ne kendinize ne esinize.
Hem belki bazi egitimlere siz de gidersiniz, daha 8 ay varmis, net degildir her sey.
Hem gidemeseniz bile onu darlamamalisiniz bana gore.

Bizde iki kucuk cocuk var, bu tarz bir is gezisi oldugunda, ben esimi cok fazla aramamaya bile calisirim,
zaten rutin hayatimizda cocuk cocuk cocuk seklindeyiz, bari boyle gezilerde biraz tek takilsin, gezsin eglensin derim.
O da benim icin ayni firsatlari tesvik eder ama.

Siz dusman degilsiniz ki,
ona inat diye ise giresiniz, ona inat diye gezilere gidesiniz.
Neden guzel seyleri paylasip, birbirinizin hayallerini desteklemeyesiniz.
Cok dogru soyluyorsunuz, ustumde extra bi duygusallik var bu ara, sanirim o yuzden fazlaca duygusal bakiyorum😪

Back