• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin iş degistirmesi sanki hayatimi degistirdi

Sevgili A ahsen90 , sizi yorumlardan konulardan takip ettigim kadariyla naif duygusal birisiniz. Ayri kalma kaygisi , ic huzursuzlugu hissetmeniz cook dogal. Fakat sizden bir ricam var, esinizin konusmalari naif ruhunuzun yaninda biraz sert bir tarz olarak kaliyor.
Lutfen ona " beni istemezsin, begenmezsin, birakirsin" mesajlari vermeyin. Kadin olan sizsiniz , o korksun birakmanizdan falan. Nolur ifadelere dikkat

Onemli not : SIZ PARANOYAK VS DEGILSINIZ. SADECE RUHUNUZA DOKUNACAK KELIMELERLE RAHATLATILMIYORSUNUZ .kaygi dogal boyutta bu cercevede

Eşine güvenmek zorundasın niye çünkü o senin eşin. Düşünsene onun senden şüphe ettiğini her hareketini gözlemlediğini. Ama ben çok paranoyağım yok efendim psikolojim şöyle lafları bu durumu normalleştirmiyor. Hayat böyle yaşanmaz. İnsan sürekli düşündüğü şeyi olmasından korktuğu şeyi de hayatına çağırıyor bence. Bırak gitsin yanında ol. Sana karşı bir hata yaparsa er ya da geç duyarsın. O zaman yolunu ona göre çizersin.

Özgüvensizliğiniz şu an çok göze batmasa da ileride eşinizi bıktıracaktır. Özellikle işe girdikten sonra değişti diyorsanız bu da gözüne batmaya başlayacaktır.
İşe girmek istemeniz güzel bir şey ama bunu doğru amaçlarla isteyip yapmadıktan sonra hep özgüvensizlik içinde olacaksınız. Siz kendinizi geliştiremiyor,ilerleyemiyorsunuz diye eşinizi kısıtlamaya hakkınız yok.
Kimsenin de sadakati dizinin dibinde durarak sorgulanmaz.
Geçen sene sevgilimden ayrı tatile gittim hemde 5 gün değil 1 ay boyunca. Hemde ilk aşkımı yaşadığımı bildiği yere. Bir gün güvensizliği hissetmedim aksine o çalışırken benim tatil yapmamdan mutluydu, bana hiçbir negatif his hissettirmedi.
Bazı şeyleri akışına bırakıp, her şeyin elinizde olmadığını kabul ederseniz, kendinize daha çok güvenirseniz hayat size de ailenize de daha güzel ve rahat geçecektir.

Sevgili A ahsen90 , sizi yorumlardan konulardan takip ettigim kadariyla naif duygusal birisiniz. Ayri kalma kaygisi , ic huzursuzlugu hissetmeniz cook dogal. Fakat sizden bir ricam var, esinizin konusmalari naif ruhunuzun yaninda biraz sert bir tarz olarak kaliyor.
Lutfen ona " beni istemezsin, begenmezsin, birakirsin" mesajlari vermeyin. Kadin olan sizsiniz , o korksun birakmanizdan falan. Nolur ifadelere dikkat

Onemli not : SIZ PARANOYAK VS DEGILSINIZ. SADECE RUHUNUZA DOKUNACAK KELIMELERLE RAHATLATILMIYORSUNUZ .kaygi dogal boyutta bu cercevede
Cok dogru ve cok guzel tespitler yazmissiniz. Bende sizi yorumlarinizdan taniyorum ve konuma yorum yapmanizi istiyordum acikcasi, cok sevindim bu yuzden.
Dikkate alacagim tavsiyelerinizi💖💖

Özgüvensizliğiniz şu an çok göze batmasa da ileride eşinizi bıktıracaktır. Özellikle işe girdikten sonra değişti diyorsanız bu da gözüne batmaya başlayacaktır.
İşe girmek istemeniz güzel bir şey ama bunu doğru amaçlarla isteyip yapmadıktan sonra hep özgüvensizlik içinde olacaksınız. Siz kendinizi geliştiremiyor,ilerleyemiyorsunuz diye eşinizi kısıtlamaya hakkınız yok.
Kimsenin de sadakati dizinin dibinde durarak sorgulanmaz.
Geçen sene sevgilimden ayrı tatile gittim hemde 5 gün değil 1 ay boyunca. Hemde ilk aşkımı yaşadığımı bildiği yere. Bir gün güvensizliği hissetmedim aksine o çalışırken benim tatil yapmamdan mutluydu, bana hiçbir negatif his hissettirmedi.
Bazı şeyleri akışına bırakıp, her şeyin elinizde olmadığını kabul ederseniz, kendinize daha çok güvenirseniz hayat size de ailenize de daha güzel ve rahat geçecektir.
Aynen oyle icimden bi ses diyor yapacak olan zaten hersekilde her yerde yapar rahat birak, baska sesde diyor ya kandirilsan bunu nasil hazmedeceksin herseyi en basinda ogren.
Kendimi gelistirme ve takintili olma konusunda cabalayacagim. Yorumunuz icin cok tesekkur ederim🎀

Başka ülkelerde yapılacak eğitimler dediğiniz 5 günlük eğitimlermiş öyle aylarca ayrı kalma gibi bir durumunuz da olmayacak anladığım kadarıyla.

Eşinize değişeceksin beni beğenmeyeceksin gibi kelimeler kesinlikle kullanmayın bundan sonra. Sizin bu kendinize ve eşinize güvenmeyen haliniz bıkkınlık oluşturur zamanla eşinizde.

Eşimin iş dolayısıyla 3-4 ay yurtdışında olduğu oluyor bazen daha kısa oluyor bu süre. Aynı şirkette ama pozisyonda değişikliği de oldu bende çalışmıyorum 4 yıldır, eşimde bana karşı en ufak bir olumsuz hal hissetmedim. Değişecek olani ne yapsanız engelleyemezsiniz.

Sizin hissettiğiniz şüpheli yapinizdan kaynaklı da olabilir. Daha işe başlayalı 2 gün olmuş çünkü. Daha prestijli bir işe girdi diye değişecekse de eşiniz buna görmeniz sizin için iyi olur aslında. Biraz yaşayıp göreceksiniz bunu.

Çocuğunuz küçük değilse ve zaten çalışmak istiyorsanız ise başlamanız iyi de gelir, evde eşinizle ilgili olumsuz senaryolar kurmaya vaktiniz daha az olur böylelikle. Ama kendinize güven konusuna eğilmelisiniz ilk önce.

Ben de bankacıyım da, bu kadar değişecek ne iş değişikliği yaptı merak ettim üstelik bu krizde. Vavvvv denilecek iş nedir?
Bu ortamda yazamiyorum işini maalesef fakat maas olarak pek bisi degismedi rutbe olarak degisti diyebilirim, yan haklar olarak da artiş oldu biraz.

Nerden cikiyor bunlar, sen benim gozumde en kutsal seyi yapiyorsun cocuguma bakarak, ben de istemem farkli yerlere sizsiz gtmeyi ama egitim atamislar napabilirim falan dedi.
Beni affedin ama ben en çok eşinizin bu söylediğine takıldım.
Benim fikrim; hemen bi işe girmeniz ve eşinizin gözündeki bu imajdan kurtulmanız yönünde.
Ona sizi kaybedebileceğini her daim hissettirmeniz gerekiyor. Lütfen özgüvensiz olmayın, yoksa çok yıpranırsınız.

Başka ülkelerde yapılacak eğitimler dediğiniz 5 günlük eğitimlermiş öyle aylarca ayrı kalma gibi bir durumunuz da olmayacak anladığım kadarıyla.

Eşinize değişeceksin beni beğenmeyeceksin gibi kelimeler kesinlikle kullanmayın bundan sonra. Sizin bu kendinize ve eşinize güvenmeyen haliniz bıkkınlık oluşturur zamanla eşinizde.

Eşimin iş dolayısıyla 3-4 ay yurtdışında olduğu oluyor bazen daha kısa oluyor bu süre. Aynı şirkette ama pozisyonda değişikliği de oldu bende çalışmıyorum 4 yıldır, eşimde bana karşı en ufak bir olumsuz hal hissetmedim. Değişecek olani ne yapsanız engellemediniz.

Sizin hissettiğiniz şüpheli yapinizdan kaynaklı da olabilir. Daha işe başlayalı 2 gün olmuş çünkü. Daha prestijli bir işe girdi diye değişecekse de eşiniz buna u görmeniz sizin için iyi olur aslında. Biraz yaşayıp göreceksiniz bunu.

Çocuğunuz küçük değilse ve zaten çalışmak istiyorsanız ise başlamanız iyi de gelir, evde eşinizle ilgili olumsuz senaryolar kurmaya vaktiniz daha az olur böylelikle. Ama kendinize güven konusuna eğilmelisiniz ilk önce.
Yorumunu ve dusuncesini merak ettigim uyeler arasindaydiniz, cok tesekkur ederim oncelikle yorumunuz icin. Cok fazla ağlak ve duygusal oldugum icin hep hissettiklerimi soyleme ihtiyacı hissediyorum aslinda oyke konustuktan sonra pisman oldum ama iş işten gecti. Cocugum 19 aylik sanirim artik yavas yavas anneme birakip alistirmam lazim once onu, sonra da uygun bi işe girip ne yapabilirim neleri basabilirim gormem gerekiyor

Beni affedin ama ben en çok eşinizin bu söylediğine takıldım.
Benim fikrim; hemen bi işe girmeniz ve eşinizin gözündeki bu imajdan kurtulmanız yönünde.
Ona sizi kaybedebileceğini her daim hissettirmeniz gerekiyor. Lütfen özgüvensiz olmayın, yoksa çok yıpranırsınız.
Cok haklisiniz... ozguvenimi yeniden kazanmam lazim 😔

Merhaba ahsen; öncelikle hem gurur verici hemde bir kadın olarak yaşadıkların üzücü sanırım, hangi sektöre girdi eşiniz bilmiyorum ama bu kadar çk prestij kazandığı için ben olsam eşimle gurur duyardım ki eminim iş konusunda sizde öylesiniz, ama sanırım nişanlıyken yaşanan talihsiz olayın etkisi sizde devam ediyor ama geçmişle yaşadıkça hiç birimiz mutlu olamayız, gerginliğinin sebebinin bu olduğunu uygun bir zamanda karşılıklı konuşarak çözebilirsiniz, gerginlik ikinizi yıpratacaktır, eğitim gitmek zorunda benim eşimde gidiyor ülke olmasada illere :) yani bir erkek yapacaksa dibimizde de yapar uzaktada güvenmeliyiz, ve bu konuda en çok siz kendinize zarar verirsini, eşinizle birlikte gitmek için araştırmalar yapın maddi manevi birikimlere şimdiden başlayın mesela, yada sizde iyi bir işe girin çalışma ortamı yeni arkadaşlar belkide sizi bu düşünceden kurtaracaktır. Herşeyin iyi olması dileğiyle

Merhaba kizlar, oncelikle konuma onyargisiz, empatiyle yaklasilirsa cok sevininirim. Hassas gunler yasiyorum abartiyor da olabilirim belki bilmiyorum.
Eşim iş degisikligi yapti bambaska bi sektorden(banka) baska bi sektore gecti burda yazamiyorum onu. Maas olarak cok bi artis olmadi ama isim ve prestij acisindan esime getirisi cok fazla kim duysa oraya nasil girdi, nasil basardi helal olsun falan diyor. Esim zaten cok fazlaca zekidir, istedigi yapan bi tiptir.
Ptesi işe başladi ve eve geldiginde sanki bambaska bi adami karsiladim, spesifik olarak şu ya da bu mevzu diyemiyorum ama anlayin işte hissederiz ya hani oyle bisey.
Dün aksam da israrla naptin yeni ortamin nasil diye sordum pek bisi anlatmadi, sonra aradan 3-4 saat gecti işin egitimi icin yurtdisinda 3 farkli ulkeye gidecegini soyledi. Temmuzda basliyormus bu egitim. Neden israrla naptin diye sordum bana anlatmadin da simdi soyluyorsun diye cikistim, biraz da sasirmistim. Benim biraz da saskinligim ve üzuntum daha once 2 yil kaldigi ve eski sevgilisinin de hali hazirda hala orda yasadigini bildigim ulkeye gidecek olmasiydi. O kiz hala nisanliyken biz dahi mail atmisti esime ben yakalamistim yazdiklarini falan.o yuzden o konuda hassasim, kimse esinin eskiden naptigini bi kiza nasil sarildigini vs okumak istemez, ama ben okumustum. Her neyse mevzudan çıkmayayim, eşime biraz cikistim ve ins bende işe girerim de alip basimi baska ulkede kalirim bi sure o zaman beni anlarsin belki dedim. Iste yapabiliyorsan becerebiliyorsa gir benim girdigim gibi bi işe deyince bende ayar koptu, her zamanki gibi sinirlerime hakim olamayarak yapacagim ve elimden gelen tek sey olan ağlamaya basladim. Sonrasinda da hemen bi ise girecegim baksana simdiden havalanmissin sen benim calismam sart oldu, sonra beni begenmezsin sen dedim tabiki aglayarak. Nerden cikiyor bunlar, sen benim gozumde en kutsal seyi yapiyorsun cocuguma bakarak, ben de istemem farkli yerlere sizsiz gtmeyi ama egitim atamislar napabilirim falan dedi. Hem daha 8 aya yakin vakit var simdiden bunu mu dert ettin vs dedi aglama dedi sarildi. Kendimi cok gucsuz cok ise yaramaz hissdiyorum. Oysa esim bu ise girsin diye ne kadar cok dualar etmstim cunku kendisi cok istiyordu bunu.
Sabah uyandim esim gidince iş bakmaya başladim, oturdugum semtte cok fazlaca kolej ve anaokulu tarzi yerler var iş bulurum umudu tasiyorum. Ogluma da annem daha once sen calis ben bakarim demisti. Ama bu sefer de bana inat olsun diye mi calismak istiyorsun der kavga cikarir diye endiseliyim. Ve sebebini bilmedigim halde hala agliyorum icimde kotu bi his var... zaten daha oncede yazmistim aldatilmak konusunda paranoyakligim mevcut, bunu yenmek icin tek yol sanirim evde durmaktan daha ziyade dısarı cikmak, calismak, kendime faydali oldugumu hissettirmek.
Sizce napmaliyim, bana yol gosterin...

Bir iş bulursanız kafanız meşgul olacağı için bu kadar çok düşünüp üzülmezsiniz. İnşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz bi an önce. Bir de size tavsiyem kendinizle ilgili eleştirilerde bulunmayın eşinize karşı. İşte artık beni beğenmezsin vs gibi. Sanki siz ondan değersiz tarafmışsınız algısını yaratıyorsunuz karşı tarafta. Onun yerine benim neyim eksik alasını bulurum istesem vs gibi kendi değerinizin farkında olduğunuzu empoze eden cümleler kurun.

Tabi ki imkanın varsa çalış. Ancak eşini sık Boğaz etmen ve eski sevgiliyi düşünmen vs kötü enerjiyi üstüne çekip onu o tarafa itmek olur. Doğru değil. Aldatılma fobisi için yardım alabilirsin. Ancak çalışmaya başlayınca özgüvenin artar ve bu fobi de azabilir diye düşünüyorum

Bir iş bulursanız kafanız meşgul olacağı için bu kadar çok düşünüp üzülmezsiniz. İnşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz bi an önce. Bir de size tavsiyem kendinizle ilgili eleştirilerde bulunmayın eşinize karşı. İşte artık beni beğenmezsin vs gibi. Sanki siz ondan değersiz tarafmışsınız algısını yaratıyorsunuz karşı tarafta. Onun yerine benim neyim eksik alasını bulurum istesem vs gibi kendi değerinizin farkında olduğunuzu empoze eden cümleler kurun.
Aynen oyle bugun de biraz depresif takilip yarin icin yepyeni gun olarak baslayacagim. Icimde iyice cozmem gereken ozguvensizlik sorunum var, kendime bugun yol haritasi cizecegim🙏

Yorumunu ve dusuncesini merak ettigim uyeler arasindaydiniz, cok tesekkur ederim oncelikle yorumunuz icin. Cok fazla ağlak ve duygusal oldugum icin hep hissettiklerimi soyleme ihtiyacı hissediyorum aslinda oyke konustuktan sonra pisman oldum ama iş işten gecti. Cocugum 19 aylik sanirim artik yavas yavas anneme birakip alistirmam lazim once onu, sonra da uygun bi işe girip ne yapabilirim neleri basabilirim gormem gerekiyor
Rica ederim ☺

Bundan sonrası için en azından bu tavrı sergilemezsiniz eşinize karşı. Önceki konunuzu da hatırlıyorum, sadakatsizlik ile ilgili bir konu geçmişti yine aranızda eşiniz sizi yine teselli etmişti.

Eşinizin gözünde aldatilmaktan, değişmesinden korkan bu sebeple ağlayan, hassas hatta zayıf denilebilecek karakterde bir kadın olmamaniz daha güzel olur.

Anneniz de bakacağı için kızınızı bırakıp çalışabilirsiniz artık çokta küçük değilmiş çünkü evde olup mutsuz olmanızdan daha iyi çalışmanız.

19 aylik, ben 2 yasina kdr beklemek istemistim ama sanirim beklemiyecegim
hayırlısı olsun hakkınızda
eşiniz bişey diyecek olursa "evde oturmak yaramıyor bana sana sarıyorum ya da çok kuruyorum. Kendi iyiliğim için çalışmak istiyorum" vs diyin

Çok abartmışsınız. Yahu koskoca ülkede gidip o kızı arayacak değil ya ne alaka? kızın hala orada olduğunu ne biliyorsunuz hem daha 2.günden ne kapmışsınız. Söylemiş zaten başka ülkelere gidicem diye sizinde hemen bende iş bulurum da giderim görürsün demeniz hoş olmamış fazla hassas davranmışsınız evlense birlikte olsa onunla olurdu

Back