- 8 Eylül 2012
- 10.890
- 20.099
-
- Konu Sahibi mysticbaby
Ne işi var herkes yerini bilsin. Esinle aran bozulsa bile izin verme nasilsa araniz duzelir ama taviz verirsen devami gelirarkadaşlar bana akıl verin kv 15 tatil için bizdeydi eşiyle onlar varken çocuğu bakıcıya vermedim o baktı ama kendisi yeteneksizin ve beceriksizin teki pasaklı çocuğada düzgün bakamıyor zaten. ben kısa kalcak gönlü kırılmasın diye ses etmedim. dün bana bakıcıya boşa para veriyonuz ben kal desen kalırım dedi bende gerek yok biz düzen oturttuk dedim. oda alınganlık yaparak ben bakarım bana da mutluluk oluyor çok özlicem felan duygusal baskı yaptı aynı şeyi eşimede yapıyor eşimle aramız açıldı resmen kendini bırakmak kocasını yanlız yollamak için elinden geleni yapıyor. kocama kim yemek yapacak diye de düşünmüyor. burda rahat çünkü ohh yan gelip yatıyor eşimle aram açılıyor çok üzülüyorum ne yapıcam dua edip duruyorum öyle mutsuzumki o gelirse eşimle hiçbir özel hayatımız kalmayacak zaten aramızı zor düzelttik şimdi yine uzaklaşıcaz offff yaaa offf delircem
Merak ediyorum burada öyle denir mi diyenler, böyle bir kvleri olsa ne diyeceklerdiöyle bir olur ki! temizliğine düşkün olmayanların evlatları büyümüyor mugeçen bir arkadaım geldi kahvaltıya. kahvaltının ortasında halımın üstüne çocuğun poposunu değdire değdire altını açtı. pi...pi...siyle oynadı bezini bağladı. sonra kahvaltısına devam etti. arada çocuğun ağzına da verdi
Ya güzelim ne diyosun neyi savunuyosun.Takmışsın bi tiksinmeye.Kendin agresif agresif konuşuyorsun sonra bana neye sinirlendin diye sonuna gülücük atıyorsun.Bak tatlım hijyen demişim,evlat yetiştirme demişim,mikroplar demişim...sen hala yok tiksinmiyorum yok bilmeyen evlenmesin.Tamam güzelim ya sen çocuğunun altını değiştir.Kakasını temizle sonra o ellerle yemek ye,evladını sev,eşine yemek pişir.O senin ve eşinin hatta çocuğunun yaşantısı.neye bu kadar sinirleniyorsunuz anlamadim? bebegimin poposundan tiksinmiyorum, buna mi kizdiniz? belki sizin tiksinmediginiz baska birsey de bana igrenc geliyordur? ben kizmam soz :) ve gorusmeyin zaten pis buldugunuz insanlarla, ayni sekilde evlenecegi adamin da pislik dercecesini anlamadan evlenmesin kimse evet. bunun icin ayni evde yasamaya gerek yok yok, makul sure ve tecrube sonrasinda mutlaka anlasilir insanlarin hijyen derecesinin size uyup uymadigi.
Bu şeye benzedi. Eskiden(mikrop bulunmadan önce) savaş zamanı ameliyatlar ahırlarda yapılırmış. Mikrop denen bir canlının varlığından habersiz oldukları için, eline tezek bulaşan doktor ameliyata devam edermiş.Ya güzelim ne diyosun neyi savunuyosun.Takmışsın bi tiksinmeye.Kendin agresif agresif konuşuyorsun sonra bana neye sinirlendin diye sonuna gülücük atıyorsun.Bak tatlım hijyen demişim,evlat yetiştirme demişim,mikroplar demişim...sen hala yok tiksinmiyorum yok bilmeyen evlenmesin.Tamam güzelim ya sen çocuğunun altını değiştir.Kakasını temizle sonra o ellerle yemek ye,evladını sev,eşine yemek pişir.O senin ve eşinin hatta çocuğunun yaşantısı.
Hijyen derecesi nedir ya.Valla güzelim bak ÜSTÜNE BASA BASA DİYORUM aynı evde yaşamadan tam olarak kimseyi anlayamazsın.Bu çağda evlenmişsin çocuk sahibi olmuşsun sana temizlik kurallarını öğretecek değilim.Neyi tartıştığını dönüp bir okusan gerçi yine anlamazsın.Hijyenle tiksinmeyi ayırt etmeyi anlaman lazım önce.Hadi canım yeter.Midem kalktı artık.
Aaaaa olur mu ama,onun büyüttüğü adama koca diyorsun.Bak bak bak.Gerçekten ya,millet sapla samanı birbirinden ayıramıyor.Temizlik kurallarından bihaber genç anneler varken,artık köy şartlarında yaşamış yaşlı kaynanalara çok görmeyeceğiz nerdeyse.bir insan pasaklıysa pasaklıdır pisse pistir tembelse tembeldir.... ben yazları evine gittiğimde dolabında 3 haftalık küflenmiş yemekleri atıyorum.. sebzelikleri zaten söylemiyim çünkü5-6 aydan fazla duranlar oluyor koltuga her gün otururu örtüsü kayar yerleri öper 1 hafta kaldırmaz sabahki bulaşık öğle bulaşık akşam bulaşık ikinci gün tabak çanak kalmayınca yıkar. yatak toplama zaten hiç yok ... bütün gün uyur kocasına bir çay demlemez adam alışmış artık bıkmış ses etmez.
çocuga da akşam alıyorum tulumları felan afedersiniz hep kakalı poposu düzgün silinmemiş mantar oldu çocuk şimdi krem kullanıyorum.... ne diyim şimdi ben böyle bir insana birazcık dağınıkmı diyim.... sırf laf olsun diye yorum yapmayın yahu halden anlayanlar gayet güzel cevap vermiş zaten kötü eleştirenede çekince görsünler diyorum çekmeyen bilmez
Ya güzelim ne diyosun neyi savunuyosun.Takmışsın bi tiksinmeye.Kendin agresif agresif konuşuyorsun sonra bana neye sinirlendin diye sonuna gülücük atıyorsun.Bak tatlım hijyen demişim,evlat yetiştirme demişim,mikroplar demişim...sen hala yok tiksinmiyorum yok bilmeyen evlenmesin.Tamam güzelim ya sen çocuğunun altını değiştir.Kakasını temizle sonra o ellerle yemek ye,evladını sev,eşine yemek pişir.O senin ve eşinin hatta çocuğunun yaşantısı.
Hijyen derecesi nedir ya.Valla güzelim bak ÜSTÜNE BASA BASA DİYORUM aynı evde yaşamadan tam olarak kimseyi anlayamazsın.Bu çağda evlenmişsin çocuk sahibi olmuşsun sana temizlik kurallarını öğretecek değilim.Neyi tartıştığını dönüp bir okusan gerçi yine anlamazsın.Hijyenle tiksinmeyi ayırt etmeyi anlaman lazım önce.Hadi canım yeter.Midem kalktı artık.
Yani sorma.Millet çağ atlıyor bunlar hala ip atlıyor.Çocuğunun altını değiştirdikten sonra el yıkamayan insana ince düşünemiyor ben çocuğumu tiksinmem diyenler var günümüzde ya.Sonra hastalık şu bu niye arttı deniyor.Kocalarına nasıllar çok merak ediyorum.Bu şeye benzedi. Eskiden(mikrop bulunmadan önce) savaş zamanı ameliyatlar ahırlarda yapılırmış. Mikrop denen bir canlının varlığından habersiz oldukları için, eline tezek bulaşan doktor ameliyata devam edermiş.
Hatta bir filmde izlemiştim. Yeni, genç bir doktor 'mikrop'lardan bahsedince ameliyatı yapan doktor tarafından kınanmıştı.
Aferin sana.Bak öğreniyorsun.Ellerini yıkarken tırnaklarını fırçalamayı unutma.Sonra çocuklarda kıl kurdu oluyor.Hadi kolay gelsinbi ara musait zamaninizda bana hayat dersleri verin engin tecrubenizden ve muhtesem uslubunuzdan ben de nasiplenmek isterim, simdi uzun kalamiyorum kusura bakmayin bebegimin altini degistirip sonra da yemek yapmam lazim, sevgiler :)
Yerini bilsin derken ? O Hanım arkadaşımızı boşar Kocası,ama pasaklı anası yanında kalır her daim...bencede yerini ve haddini bilmek çok önemli.Ne işi var herkes yerini bilsin. Esinle aran bozulsa bile izin verme nasilsa araniz duzelir ama taviz verirsen devami gelir
boşver cevap verme .Boklarının üstünde otursunlar .bir insan pasaklıysa pasaklıdır pisse pistir tembelse tembeldir.... ben yazları evine gittiğimde dolabında 3 haftalık küflenmiş yemekleri atıyorum.. sebzelikleri zaten söylemiyim çünkü5-6 aydan fazla duranlar oluyor koltuga her gün otururu örtüsü kayar yerleri öper 1 hafta kaldırmaz sabahki bulaşık öğle bulaşık akşam bulaşık ikinci gün tabak çanak kalmayınca yıkar. yatak toplama zaten hiç yok ... bütün gün uyur kocasına bir çay demlemez adam alışmış artık bıkmış ses etmez.
çocuga da akşam alıyorum tulumları felan afedersiniz hep kakalı poposu düzgün silinmemiş mantar oldu çocuk şimdi krem kullanıyorum.... ne diyim şimdi ben böyle bir insana birazcık dağınıkmı diyim.... sırf laf olsun diye yorum yapmayın yahu halden anlayanlar gayet güzel cevap vermiş zaten kötü eleştirenede çekince görsünler diyorum çekmeyen bilmez
siz herhalde çocuğun alt temizliğini düzgün yapmadığı için mantar olduğunuda okumadınız.ayrıca bu sırf kv. için değil herkez için geçerli yerini bilmek herkezin yuvası kapısı ayrı evlendikten sonra.fikir sunabilir ama mecbur tutamaz kimse kimseyi hiçbirşeye.o evin içinde kim yaşıyorsa onlar karar verir diğer herkez fikirini söyleyip çekilir tabi kendini biliyorsa.ayrıca kv hasta bakıma muhtaç olupta evinde istemiyor değil hanımefendi düzeninden memnun istemiyor zorlama sömürü yapmaya gerekyok.bende kayınvalidem 4 saat baksın istedim bakmadı nasıl o mecbur değilse bu hanımefendide onu çocuğuna bakmasını kabul etmek zorunda değil mecburiyet olsa neyse.ayrıca kendi yuvasına sahip çıkmayıp kazık kadar olup anne baba ağzına bakan birey olamayan kız yada erkekelr zaten anne baba dizinin dibinden ayrılmasın kimseyede musallat olmasın.Yerini bilsin derken ? O Hanım arkadaşımızı boşar Kocası,ama pasaklı anası yanında kalır her daim...bencede yerini ve haddini bilmek çok önemli.
Bir büyüğe pasaklı beceriksiz nasıl diyebiliyorsunuz?
Büyük diye insan pasakli, pis olamazmi? Yani kadin hakikatten pis ise, konu sahibi baska nasil izah etsin?
Konuya gelirsek, kesinlikle cizgini belirt esine karsi konu sahibi. Eger annesi gelip kalacaksa, sende cocugu alip kendi annenin yanina gidecegini söyle. Sen esi ile evlendin, annesi ile degil. Ne münasebet sizin yaninizda kalmasi. Sakin kendini ezdirme. Bu neden ile araniz acilcak, hatta bosanacak ise olsun. Sakin taviz verme!
Bu kadınlara aşılanmış köle zihniyetinden kurtulamayacağız. Bunlar yüzünden bizi de ezmeye çalışıyorlar yav.Bazı insanlar bazı insanlara edep terbiye öğretme haddini kendinde nasıl buluyor acaba.
Sırf kocanızı doğurdu diye gelip çok afedersiniz evinizin ortasına şey etse bir şey demiyeceksiniz sanırım.
Kadının kayınvalidesini tanıyor musunuz? Ne biliyorsunuz nedenböyle yazdığını ?
Belki çocuğun altını değiştirmiyor saatlerce?
Belki yemekleri çok kötü?
Belki wcden çıkıp ellerini yıkamıyor?
Belki çocuğun üzerine yemek dökülüyor değiştirmiyor?
Belki su içtiği bardaktan çocuğa su içiriyor
Bu belkiler bitmez
Bunları yapıyorsa o kadın net pasaklıdır başka ne desin ?
Sırf kocasını doğurdu diye her yaptığına göz yumsun yani?
Sanki kadın küfür etmiş, aşağılamış, vs.
Pasaklı TDK ınsitesinde bile yer aLıyor hakaret olsa neden yer alsın bir yazın google amcaya ne demişler.
ya da siz zahmet etmeyin ben kopyalıyorum dur
pasaklı
sıfat
sıfat Giyimine veya eşyanın temizliğine, düzenine önem vermeyen (kimse), çapaçul
Demek ki neymiş pasaklı bir sıfatmış hakaret değil tamam mı?