- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
Merakından çatlardı. Duramazdı ki.
burda biri demişti, aptalasik olabilir, "karışmayan kayınvalide yoktur, "anne sen karışma" diyen koca vardır" diye, aynen öyle.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merakından çatlardı. Duramazdı ki.
O 30 bin çekme olayı mantıklı ama yaş
Biz evlenecegimiz de 50 bin kadar cektik oda faizle baya bindi..bi kismiyla ev dizdik dugun yaptik bi ufak bi kismiyla araba almistik.ve 1.5 yildir 2000 kadar odemelerimiz var.daha 3 yil sonra bitecek.esimde memur hatta normal memurlara gore fazla maas aliyor 3000 bini gecik.ben atanmayi bekliyorum ama yinede heray 600 tl kadar gelirim var kira gelirim.biz buna ragmen ucu ucuna denk getriyoruz.evde kira.Düğünü tamamen nişanlımın çektiği krediyle yapacağız. 150 bin çekildi. 30 bini bizim, diğer kısmı onların evi için. 3 yıl ödeyeceğiz onlarla beraber. Sonra biz yolumuza, onlar yoluna. Yani en azından nişanlım öyle söylüyor ama benim içim rahat değil. . Maaş şöyle, o memur, ben de çalışacağım.
30 bin kredi çekip ailesine verdiğinde, kendisi aylik 2 bin ödemez.
30 binlik kredinin aylik odemesi en fazla 1300 tl falan olur.
Ayyyynen öyle. .
Eşya pahalı olmasın, zaten memur, ordan oraya eşyalar mahvolur. (Ben zaten pahalı şeyler meraklısı değilim, sadece evim ilk göz ağrım olacağı için biraz gözüme hitap etsin yeter. Ben tamam dedikçe o her telefonda bunu söyledi.)
Eşya bitti, bu sefer de benim onu evime davet etmem ve oğlunun tatillerde onlara gidemeyeceği, benim oğlunu doyuracak yemekler yapıp yapamayağım, hem çalışıp hem evimin düzenini sağlıyamacağım, oğlundan iş bekleyip de huzursuzluk-kavga çıkaracağımın derdine düştü.
En son telefonunda da kızı hamileydi, tebrik ettim '15 tatilde sizden de bekliyorum böyle bir haber' dedi.
Yani kademeli olarak kafasını bizle bozmuş olduğu şeyler değişiyor.
Valla siz bu davranışlarla süper anlaşırsınız herkesle :) Ne güzel. Ben de denicem. Bakalım noluyo. Benim tek sorunum sizin dediğiniz gibi de yapmayıp susmam ve içimde biriktirip nişanlımla tartışmam. Bundan sonra yapmayı düşünmüyorum. Olan bana oluyo hep.
Biz evlenecegimiz de 50 bin kadar cektik oda faizle baya bindi..bi kismiyla ev dizdik dugun yaptik bi ufak bi kismiyla araba almistik.ve 1.5 yildir 2000 kadar odemelerimiz var.daha 3 yil sonra bitecek.esimde memur hatta normal memurlara gore fazla maas aliyor 3000 bini gecik.ben atanmayi bekliyorum ama yinede heray 600 tl kadar gelirim var kira gelirim.biz buna ragmen ucu ucuna denk getriyoruz.evde kira.
150 binin faizini dusundumde birde 3 yilda bitireceksiniz o odemeler 3 yilda bitmez canim.anca 5 bin kadar odersen biter.ozetle ya kkandiriliyorsun.yada 3 yil sonra asla bitmez memur maasiyla o kredi...cokmu safsiniz?
Tam bunu hesaplıyodum gerisini kim ödeyecek?gerçekten anlamadığım için soruyorum.
1. iki farklı krediden bahsediyorsunuz ilk mesajınızda, ama burda sadece ev için çekilen 150 binden söz ediyorsunuz. 2 yıl önce çekilen ilk kredi noldu?
2. 3 yılda 36 ay var, ödenecek tutar 72 bin yapar. 150 binlik kredinin kalanı nerde?
ya bu çocuk sahibi aileler neden birikim yapmaz geleceği düşünmez gençlikte gezip gezip sonra evladın sırtına krediyi yükleyip ev almaya çalışırlar. çocuk sahibi olmak değil bakmak önemli bu konuda doluyum bende seninle yakın durumdayım 6 yıldır sevdiğim çocugu bekliyorum ailede ne bir para biriktireyim yok tam tersi kaynana hanım tencere tabak hastası gereksiz şeylere paraları harcıyor 3 kuruş kenara koymak yok bir de tek çocugu yani şimdi ben bu aileye nasıl içten sevgi vereyim onu da geçtim daha biz sevgiliyiz söz nişan yok kredi çektirmiyorum bekliyoruzzzz yıllardır kadın da üç kuruş biriktirmeye çalışmıyor . benim giymediğim o adar çok gereksiz eşya alıyor ki bana resmiyete dökemedikleri için ilşkiyi hiç yanaşmıyorum çok sogudum ailesinden . bir de demez mi boşşveeerr kızım bu devirde krediyle ev de alınır araba da alınır her şey yapılır ayyy deliriyorum sinirden ellerim titriyor yanında. ben aşırı tutumlu birazcık cimri biriyim istesem borçsuz bir şekilde onların 6 yıldır yapamadıgı düğünü yıllardır olmayan çocuklarım için biriktirdiğim parayla paşa düğünü gibi yaparım ama onlardan bekliyorum haksız mıyım .bende döktüm içimi doldum yaa konun bana yakın geldi sanırım