• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim hiç rahat değil . . :(

ay çok tatlısın. nasıl da sinirlisin. bende az senin gibi cimriyim ve tutumluyum. üstelik 5 sene bende bekledim 6, sene evlendik. kimse yardım etmeden kendimiz yaptık her şeyi. zor oluyor gerçekten desteksiz. aileler bilinçli değil hiç geleceğini düşünmüyorlar. o ödediği ev de ona kalacak diyorlar :) farklı bir bakış açısı var eski topraklarda.

teşekkür ederim canım o kadar sinirliyim ki bu konuda sevgilimede niye beni istemiyorsunuz siz demiyorum tabi ama gözünün içine bakıyorum evlenme teklif etsin diye 27 yaşına girdim bizimle beraber çıkmaya başlayanlar ikinci çocuguna hamile ya da tatil tatil geziyor gençliğin keyfini çıkarıyor
hiç heyecanım kalmadı genç kızlık hayallerim soldu gitti :KK70::KK70: inan üzülüyorum genç evli çiftleri kucağında bebekleri gördükçe içim acıyor gözlerim doluyor bir gelinlik görünce ama karşındaki kaynana da deli gibi çocugun pararını harcıyor. bunun yanı sıra ailem baskı yapıyor bu çocuk niye istemeye gelmiyor bırak ayrıl diyorlar. İstemeye gelen ailelere yaptıgım kahveler de cabası . millet kocası kolunda geziyor ben 27 yaşında ailemden zor bela izin alıp secdiğimde bir gün geçirmeye çalışıyorum . çok yorucu sorumluluk sahibi işim var .çok güçlü bir bayanım ama insan kırılıyor işte

onlar 3 yılda 30 000 lik kısmı ödeyecekler kalan yılları baba ödeyecek ama konu sahibi de acaba 3 yılla kalmaz diye korkuyor çünkü kredi 150 000 tl ve eşinin üstüne
Aaa ben yanlis okumusum bende 150 bin nasil 3 yilda biter dedim cok sasirdim.30 binse eger biter tabi..tabi buyuk risk kredi onun uzerine ins aile insanfli insanlardirda sozlerinde dururlar

teşekkür ederim canım o kadar sinirliyim ki bu konuda sevgilimede niye beni istemiyorsunuz siz demiyorum tabi ama gözünün içine bakıyorum evlenme teklif etsin diye 27 yaşına girdim bizimle beraber çıkmaya başlayanlar ikinci çocuguna hamile ya da tatil tatil geziyor gençliğin keyfini çıkarıyor
hiç heyecanım kalmadı genç kızlık hayallerim soldu gitti :KK70::KK70: inan üzülüyorum genç evli çiftleri kucağında bebekleri gördükçe içim acıyor gözlerim doluyor bir gelinlik görünce ama karşındaki kaynana da deli gibi çocugun pararını harcıyor. bunun yanı sıra ailem baskı yapıyor bu çocuk niye istemeye gelmiyor bırak ayrıl diyorlar. İstemeye gelen ailelere yaptıgım kahveler de cabası . millet kocası kolunda geziyor ben 27 yaşında ailemden zor bela izin alıp secdiğimde bir gün geçirmeye çalışıyorum . çok yorucu sorumluluk sahibi işim var .çok güçlü bir bayanım ama insan kırılıyor işte

bende aynılarını hatta daha fazlasını yaşadım ve hissettim inan evlenene kadar. bir yerde insan vazgeçiyor o kadar yıpranmış oluyor ki heyecan hayal hiç bir şey kalmıyor. bitiyor sadece alışkanlık olarak devam ediyor. evlendiğinde büyük bir değişiklik bekliyorsun o da olmuyor. uzun süren ilişkilere Rabbim yardım etsin. hakkınızda hayırlısı olsun evlenmeden önce iyice düşünmek lazım.

bende aynılarını hatta daha fazlasını yaşadım ve hissettim inan evlenene kadar. bir yerde insan vazgeçiyor o kadar yıpranmış oluyor ki heyecan hayal hiç bir şey kalmıyor. bitiyor sadece alışkanlık olarak devam ediyor. evlendiğinde büyük bir değişiklik bekliyorsun o da olmuyor. uzun süren ilişkilere Rabbim yardım etsin. hakkınızda hayırlısı olsun evlenmeden önce iyice düşünmek lazım.

ayyy çok doğru söyledin sevgilim de haftasonu ek iş yapıyordu geçe kpss ye çalışıp gündüz normal tam zamanlı işine gidiyordu gözleri parlıyor bna baktıkça stresten cildinde şişlikler çıktı çocugun hem ailesine para yetiştirip hem de geleceğimiz için birikim yapmak için uğraşıyor. evlendikten sonra sorun olmaz umarım inş. ilerde sizin gibi evlendiğimiz günleri görürürüz tatlım

10 yıllık kredi çekilmiş...3 yıl sonra siz çekildiğiniz de kayınpederin bu kadar yüklü krediyi ödeyecek gücü var mı....vardıysa niye şimdiye kadar bu evi almamış....bence bu krediyi 10 yıl olarak kayınpederle birlikte ödeyeceksiniz....çünkü insanların durumu ortada.....

ne kadar bencil bir aile var karşınızda
oğulları memur diye borç üstüne borç takmışlar sanki oğullarının borcunu kapatıyor gibi görünüp asıl büyük krediyi yeni evlendirecekleri oğullarına vermişler
bunun adı resmen
evlenip gidiyor bir daha bize yararı dokunmaz alabileceğimizi alalım hesabı
yeni evlilerin borç içinde yüzmelerini hiç sevmiyorum ben tabiki evleniyorlar borca girecekler de üstüne aile borçlarının çocuklar üstüne yapılması ailelerin evlenirken hiç bir şeye yardımcı olmamaları çok bencilce geliyor
nasıl olsa ödenir denmez nişanlın memur on binler kazanmıyor sizde daha başlayacakmışsınız
çalışıp didinip kıt kanaat geçinmeye çalışarak geçireceksiniz en güzel yılları bir tatile gitmeyeceksiniz kredi var altından kalkamayız diye bir sinema tiyatro bazen size lüx olacak -
sonrada çocuk falan derken en güzel yıllar zar zor geçinmeyle gidiyor

ya bu çocuk sahibi aileler neden birikim yapmaz geleceği düşünmez gençlikte gezip gezip sonra evladın sırtına krediyi yükleyip ev almaya çalışırlar. çocuk sahibi olmak değil bakmak önemli bu konuda doluyum bende seninle yakın durumdayım 6 yıldır sevdiğim çocugu bekliyorum ailede ne bir para biriktireyim yok tam tersi kaynana hanım tencere tabak hastası gereksiz şeylere paraları harcıyor 3 kuruş kenara koymak yok bir de tek çocugu yani şimdi ben bu aileye nasıl içten sevgi vereyim onu da geçtim daha biz sevgiliyiz söz nişan yok kredi çektirmiyorum bekliyoruzzzz yıllardır kadın da üç kuruş biriktirmeye çalışmıyor . benim giymediğim o adar çok gereksiz eşya alıyor ki bana resmiyete dökemedikleri için ilşkiyi hiç yanaşmıyorum çok sogudum ailesinden . bir de demez mi boşşveeerr kızım bu devirde krediyle ev de alınır araba da alınır her şey yapılır ayyy deliriyorum sinirden ellerim titriyor yanında. ben aşırı tutumlu birazcık cimri biriyim istesem borçsuz bir şekilde onların 6 yıldır yapamadıgı düğünü yıllardır olmayan çocuklarım için biriktirdiğim parayla paşa düğünü gibi yaparım ama onlardan bekliyorum haksız mıyım .bende döktüm içimi doldum yaa konun bana yakın geldi sanırım:mad::mad:
çok haklısın sende dertlerinde
eskiden aileler kız olsun erkek olsun kenara köşeye eşya para ne bileyim altın atmaya çalışırlardı
şimdi oğlu evlenene son dakikaya kadar kendilerine para harcatma derdindeler
çok bencil bakıyorlar

ayyy çok doğru söyledin sevgilim de haftasonu ek iş yapıyordu geçe kpss ye çalışıp gündüz normal tam zamanlı işine gidiyordu gözleri parlıyor bna baktıkça stresten cildinde şişlikler çıktı çocugun hem ailesine para yetiştirip hem de geleceğimiz için birikim yapmak için uğraşıyor. evlendikten sonra sorun olmaz umarım inş. ilerde sizin gibi evlendiğimiz günleri görürürüz tatlım

inşallah canım Rabbim tüm sevenleri kavuştursun

Kadin evlenirken boyle borc yapsa erkek tarafi hayatta dugun yapmaz erkek olunca baska tabi o borcun tamami ustunuze kalmaz insallah bastan aileniz konussun bir karara varsin sonra dugun yapin

kendinize bu kadar karıştırmayın bence saygı çerçevesinde kapak cevaplar verin evin hanımı siz oldugunuzu bilsin yönetmeyi seviyor anlaşılan kv

Çok yumuşak huyluyum. O ayarı sağlayamıyorum maalesef :(

Canın sayfaları tek tek okuymadim ama sen çalışıyor musun peki
Bence açık açık konuş evlilikte sorunlar hep maddiyat yüzünden çıkıyor genelde erkeğin ailesi oğlunun maaşına ortak olmaya çalışıyor .Eğer siz de çalışıyorsanız siz de ailenize verin o zaman tepkisi ne olacak bi bakin
Bence büyük bi sorun iyi düşünmelisin

Canın sayfaları tek tek okuymadim ama sen çalışıyor musun peki
Bence açık açık konuş evlilikte sorunlar hep maddiyat yüzünden çıkıyor genelde erkeğin ailesi oğlunun maaşına ortak olmaya çalışıyor .Eğer siz de çalışıyorsanız siz de ailenize verin o zaman tepkisi ne olacak bi bakin
Bence büyük bi sorun iyi düşünmelisin

Şu an için sorun yok ve evet ben de çalışacağım. Sorun olan şey sürekli nişanlıma bir şeyler yaptırmaya çalışmaları. Onları geçtim, 3 yıl sonra bu krediyi ödeyemezlerse tek başlarına o zaman ne olur onu bilmiyorum.

10 yıllık kredi çekilmiş...3 yıl sonra siz çekildiğiniz de kayınpederin bu kadar yüklü krediyi ödeyecek gücü var mı....vardıysa niye şimdiye kadar bu evi almamış....bence bu krediyi 10 yıl olarak kayınpederle birlikte ödeyeceksiniz....çünkü insanların durumu ortada.....

Nişanlım ' ben baştan anlaşmamı yaptım, hiç olmadı evi satarlar' dedi ama bilemiyorum. .

Şu an için sorun yok ve evet ben de çalışacağım. Sorun olan şey sürekli nişanlıma bir şeyler yaptırmaya çalışmaları. Onları geçtim, 3 yıl sonra bu krediyi ödeyemezlerse tek başlarına o zaman ne olur onu bilmiyorum.
Canim sen de çalışırsan çalışıp kazandığın para onlara gidecekse eğer bunu kaldırabilir misin.benim çok zoruma giderdi. Hepimizin ailesi var ben de aileme versem eşimde verse olmaz ki ... böyle bişeyi kabul etmeyeceğini onlara söyle

Canim sen de çalışırsan çalışıp kazandığın para onlara gidecekse eğer bunu kaldırabilir misin.benim çok zoruma giderdi. Hepimizin ailesi var ben de aileme versem eşimde verse olmaz ki ... böyle bişeyi kabul etmeyeceğini onlara söyle

Biz sadece 3 yıl, kendi kredimizi ödicez. İnşallah sözlerinde dururlar.

Aaa ben yanlis okumusum bende 150 bin nasil 3 yilda biter dedim cok sasirdim.30 binse eger biter tabi..tabi buyuk risk kredi onun uzerine ins aile insanfli insanlardirda sozlerinde dururlar

Benim de korkum o. . Annesi vicdan yapıp 1-2 sene daha yardım edin diyebilir de.

Back
X