Özelden mesaj atan arkadaşlar benim mesaj hakkım olmadığından özelden cevap veremiyorum,burdan cevap vereyim sizlere.Ben henüz işlem yaptırmadım.Yıl sonunda falan yaptırmayı düşünüyorum.Evlilik zamanına yakın bir zamanda yaptırmak daha mantıklı geliyor bana.En azından esneme gibi durumlar oluşmaz ve yakın zamanda dokular daha iyi kaynamış olur.Eğer tutmazsa 3 gün kala tekrar gidilecek evet.
İlk gecede duş olayını bende merak ediyorum.Ama şöyle düşündüm.Sonuçta daha beraber olmadıysak utanıyorum derim yanıma almam.Saçımı falan yıkarım duştan çıkmış gibi.Abdestimide normal alırım,namaz kılmak için.
Bir ara aklıma şey gelmişti,hani bebeklerin altını bezden kurtarmak için alıştırma kilotları var ya,dışı kalın muşamba,su geçirmez halde.Onlardan alırım giyerim duş alır çıkarım diye.Ama yani dediğim gibi duş alma olayını dediğim şekilde deneyin.Utanıyorum,heyecanlıyım falan diyebilirsiniz.Zorla yanınıza gelcek değil ya.Sonuçta ilk gece yani erkekte olsa oda heyecan yapar,sizi korkutmamaya çalışır.Ben böyle planlar yapıyorum bazen:)
Belki de ılık duşta sorun olmuyordur,çünkü zaten son 3 gün kala işlem sadece garantiye almak adına yapılıyor.Benim zar durumum farklı.Esnek olduğundan doğumda bozulacak ilk gece kanamayacak.Ben o yüzden bu işlemi yaptırmak istiyorum,ilk gece kanama olması için.Doktora gitmek yada eşimin şüpheli bakışlarına maruz kalmamak için.Hepimizin tek bir ortak noktası var mutlu olmak.Üzülmeyin,içimden bir his atlatıcaz diyor.
Kızlar bir arkadaşımın akrabası kızın beraber olduğu bir çocuk varmış ama çocuk ipsiz sapsız falan.Kız nişanlanmış ve halada o çocukla görüşmeye devam etmiş.Oda işlem yaptırmak istiyormuş,arkadaşım anlatmıştı.Sonra kız nişanlısını bir şekilde ayarlıyor başbaşa kalıyorlar.Beraber olmuşlar,tabi kanama olmuyor.Kız orda başlamış ağlamaya falan,doktora gidelim diye.Çocuk gerek yok,ben sana güveniyorum,esnektir kanamayabilir demiş.Kız hala diğer çocuklada görüşüyor.Yani düşünün kızlar biz bu işlemi yaptırıp kanamazsadan korkuyoruz,insanlar nasıl yollar izliyorlar.İçinizi ferah tutun.Hataların yada cahilliklerin yüzünden mutsuzluğu hak etmiyoruz.Çok kafanıza takmayın rahat olun.Bende sizin gibi bazen kafamda düşünüyorum,kuruyorum falan.Ama düşünsenize mesela ben,zar yapımın esnek olduğunu geçmişte bir hatanın ucundan dönmesem ve korkup doktora gitmesem bilmiycektim.O gece şoka gircektim,karşımda anlayışsız bir adam olcaktı belkide ve beni ne gibi durumlar bekliyor bilmiycektim.En azından bu olaylardan ders aldım ve zarım esnek diye de ohhh ne güzel diyip gidip kimselerle beraber olmadım.Korktum,o bana bir uyarıydı.Neyse geçmişi atın aklınızdan.Öyle yada böyle,isteyerek yada istemeyerek birşeyler olmuş hayatlarınızda.
Şimdi bakacağınız yer gelecek ve ona odaklanın.Korkmayın,işleminizi yaptırın.Allaha sığının.Sonrasında da böyle hatalardan uzak durun.Sevdiğiniz insana sadık kalarak yolunuza bir ömür devam edin.En güzel şey karşılıklı sevgi ve güvendir.