hülle nedir? ne zaman gerekli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sosyeyetttenn11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2021
59
14
38
28
merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Dinen 3 kere boşol boşol boşol dedikten sonra eşler belirli bi süre sonra pişman olsalar birbirlerine geri dönemiyorlar mı? ille hülle mi gerekiyor?

merhaba arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Dinen 3 kere boşol boşol boşol dedikten sonra eşler belirli bi süre sonra pişman olsalar birbirlerine geri dönemiyorlar mı? ille hülle mi gerekiyor?
Dini konulari konusamiyoruz hanimefendi, alo fetva hattini deneyin

kız bu kadar niye tepki verdiniz bende yeni duydum bilmiyordum böyle bir şey olduğunu siz duydunuz mu bi bilginiz var mı diye merak ettim inanamadım böyle bi şey olmasına saçma geldi sadece
Bacimsu tepki vermedikki, burda dini konular konusulunca popişe tekme yiyoruz, o sebeple makul bir sekilde net yanit alabileceğin bir yere yonlendirmek istedik sadece

Eskiden pembe dizi vardı jade klonlu mlonlu hatırlayan varsa orda kocasına dönmek için 2. Kocayı alıyordu 1 gece ona dans edip kılıç şovu yapıyordu boşanıp kocaya dönüyordu
Annem izliyodu klonlu muydular ikiz değiller miydi? Hatta annesini siyahi sanıyodu biri de tam da dna genetik filan konuları vardı fende o zamana çok iyi öğrenmiştim siyah annenin beyaz çocuk doğuramayacağını

Ayrıntılı tafsilatlı bi konu. 3 kere farklı yerlerde farklı zamanlarda olunca başka bi cevabı var. Aynı ortamda 3 kere ise cevabı başka. Nureddin yıldız hocanın fetva sitesine sorun çıkacaktır karşınıza

Annem izliyodu klonlu muydular ikiz değiller miydi? Hatta annesini siyahi sanıyodu biri de tam da dna genetik filan konuları vardı fende o zamana çok iyi öğrenmiştim siyah annenin beyaz çocuk doğuramayacağını
Jadein sevgilisi vardı adını unuttum yabancı jade Müslüman ona göbek atıp duruyordu çölde bu adamın ikizi vardı ikizinin de kızı vardı. Sonra jade ve kuzenini elti ettiler. Amerikaya mı latin ülkesine mi ne yolladılar. Hatta ilk gece kan gelmedi kocası elini kesti. Orda da adamın ikizi öldü ikizinin kızına sahip çıkmak için evlendi. Sonra bi adam siyahi kadına klon çocuk yaptı işte. Hem ikiz hem klon vardı. Jadein kocası jade üstüne kuma da getirdi boşadı ikinci kocayı aldırdı. Sevgilisiyle iş arkadaşıydı kocası. Adamın karısıyla sevgili oldu. O kadın eve geldi jade ona yine göbek attı. Jade iki kocaya da aşıktı sevgilisine de klona da bi gönlü kaydı. Adamın kızı uyuşturucu kullanıyordu. Bi tane kız vardı bu adet olunca tüm aile odasına geliyordu. Kız kapanmak istemiyordu. Çılgın hala vardı oynak bir şey. Hatırladığım şeyler bunlar. Bir günah gibi mesela bu dizinin şarkısıymış aşkı memnu değil. İki dizi vardı ben kıvırcık saçlı olanı izledim starda

Talak çeşitleri var, hangisi olduğu derken ki niyet (şakası olmayan bir şey tabiki dinde de, ama bazen insanlar bişeyi yanlış anlarlar ya açıkça boşol demez) önemli. Ve 3 talak bain olduğu zaman başka biriyle evlenmeden dönemezsiniz. Ayrıca o evliliği de öylesine sadece eşinize dönmek için de yapamazsınız. Benim bildiğim kadarı budur. Ama bir hocayla detayını konuşmanız yararına olacaktır.

bir seferde (1 adet süresi zaman içinde) 3 sefer arka arkaya boşol demekle 3 talak olmaz, o boşanma "tek talak" olarak kabul edilir....dinde (hanifilikte en azından) fetva bu.

yani bizim hocalar errrrkeklere "karın başka adamla evlenip gerdeğe girmek zorunda yoksa tekrar koynuna alamazsın" diyemedikleri için böyle bir ortada kuyu var yandan geç çıkarmışlar.

3 ayrı seferde gerçekten 3 kere boşarsan yani "talak-ı selase" şartları tamam olursa, evet, başkasıyla gerdeğe girmeden evlenemiyorsun tekrar ilk kocanla.

hülle de yok dinde gerçekten evlenip gerçekten gerdeğe girmesi gerekiyor. öyle yalancıktan biriyle evlenmiş gibi olsun o dokunmasın, boşasın da biz tekrar nikah yapalım olmuyor. cidden başkasıyla evlencek yani. bu külliyen bir ortadan kuyu var yandan geç durumu.

Uc talakdan bos oldunmu birdaha geri donusu olmuyor nikah cocuk oyuncagi deyil kadin baskasiyla evlenmeden o eski kocasiyla birdaha birlesemez ama en iyisi bir hocadan fetva alman durumun bu sekilde oldugunu zaten nikahi kiyan hocalar soyluyor boyle seyleri bilerek yasamak lazim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…