Hükümetten evlenene 10 bin lira!

Öncelikle Allah a inanmak ardından hiç tereddütsüz Ona tevekkül etmek geliyor. İkisini de yapabileceğinizi düşünmüyorum

Silah varsa yolla bana kendimi vurucam

32 yaşındayım bizzat şahsen kendim de çalışıyorum henüz 3 çocuğum var bir de evim evin de hala borcu bitmedi
Biz nerede yanlış yaptık da zengin olamadık yav
Belki evinizi alırken Allah ve Rasulune savaş açtığınız içindir. İşte biz onu yapmadık (bkn faiz ayetleri)

Öncelikle Allah a inanmak ardından hiç tereddütsüz Ona tevekkül etmek geliyor. İkisini de yapabileceğinizi düşünmüyorum
Hay Allah! Yapmadığımızı nereden biliyorsun? Şimdi bu memlekette zengin olmayanlar , dert cekenler , sıkıntılara düşüp çıkmaya çalışanlar Allah'a tereddütsüz iman ve tevekkül etmeyenler mi?

Cok yanlış sularda yüzüyorsun. Kul hakkıdır bilesin!

Belki evinizi alırken Allah ve Rasulune savaş açtığınız içindir. İşte biz onu yapmadık (bkn faiz ayetleri)
Memur masasıyla bilmem kaç ev almış gelmiş burada bik bik konusuyor. Ne ile aldın o evleri acaba kimi uyutuyosun sen bi de din dersi veriyor

Böyle insanlara sinir oluyorum ya

Tek tek alintilamiyorum artık yoruldum. İster inanın ister inanmayın çok da tın. Sadece burda evlenmek veya çok çocuk sahibi olmak isteyenlere veya çocuğu olup okumak isteyenlere belki bi örnek olurum diye düşündüm. Şu an sahip olduğumuz herşey ALLAH cc. Lutfu. Hiç birseyin sahibiyim diye övünmek bize yakismaz. Allah verdi Allah alır. Zenginlik de imtihan olabilir fakirlik de. Sizin mantığınizın alamamış olması gerçekleri yalan yapmaz. Evet okuyorum Allah izin verirse bu sene bitiyor örgün ogretimdeyim ist un en iyi üni birinde okuyorum çok şükür. Sonrasında merak eden olursa hakimlik düşünüyorum Allah izin verirse onu da başaracağım. Evet farkındayım kafanızdaki kalıplara uymuyorum. Sunu da ekliyim tek kuruş kredi çekmedik az bi birikim ve aldığımız sonrasında tamamını vaktinde ödediğimiz borçlarla aldık elhamdülillah. Art niyetli düşündüğünüz için başkalarının kafasını karıştırmamaniz adına son kez açıklama yaptım. Son bi hadisle kapatayim. Allah cc. İlmi isteyene zenginliği istedigime veririm diyor. Az çocuklu çok çalışan ya da aileden zenginlere değil.

A
Sonradan o cocuklar buyuyup koca insanlar oldugunda annesine babasina baksin ne kadar cocuk ne kadar gelecege yatirim ama tabi buyutene kadar bisuru masraf dert millet buyudugunu hayal ederek doguruyo sanirim bendede bitane var ama dogumdan sonra ilk sozum bida dogurmam bu bana yeter oldu tabi eaim iatiyor ikinciyi zmani gelince belki ucuncu dorduncude ister ona kalsa

Bir memur maasini 9 sene yemeyip icmeyip kenara atsan bile Istanbulda 1 daire alamazsın. Hem de sifirdan baslayip memur maasiyla daireler almak abesle iştigal

Konuya sonradan dahil oldum yazmadan duramadım. Eşimle ikimiz avukatız,adliyede çalışan pek çok memurun bizden daha iyi geliri var...Eğer böyle bir memurluksa bahsi geçen, mümkündür...Bir devletten aldıkları maaşları var bir de .... neyseee

Sizede katiliyorum azminize hayran oldum nasil okuyabiliyorsunuz bende okurken evlendim ama okulumu dondurdum tabi

6 cocuklari ve daireleri olabilmesi icin aylik 10 bin gibi gelirleri olmalı. Sifirdan baslayip yani. 10 binlira kazanan memur var mi Turkiyede.

Yok 10 bin bile yetmez ozellikle Istanbulda

6 cocuklari ve daireleri olabilmesi icin aylik 10 bin gibi gelirleri olmalı. Sifirdan baslayip yani. 10 binlira kazanan memur var mi Turkiyede.

Zaten devletin verdiği maaşa dokunmuyor çoğu, dosya aralarından aldıkları paralarla geçniyorlar. Hakimlerin, mübaşirlerin ve de memurların el altından aldığı paranın haddi hesabı yok. Ben her davam için devlete harç ve pul parası verdiğim yetmez gibi bir de işlemi yapacak memura veriyorum harç...Evine klima isteyen memur biliyorum ben. Genelleme yapmak yanlış mutlaka, namusuyla çalışanları tenzi ederim fakat adalet aranan yer olan adliyeler maalesef bu durumda.

Bknz. Çünkü çok zengindik parayı bastırdık aldık...

Kredi ile dişinden tırnağından arttırıp ev alanları zan altında bırakma, sana kalmadı onun fetvası, kötü niyetlisin...

Bizim gelir onu da geçiyor. Anca ev ödüyoruz istanbulda. birikim yok. Hiç olmadı. Aileye yardım ediyoruz. Hastalık çıkıyor bir şey çıkıyor.

Cok kotuymus gercekten. Ama burada arkadas dini vaaz verdigine gore helal yollardan kastediyordur. Aklim almiyor o yuzden :)

Bizim gelir onu da geçiyor. Anca ev ödüyoruz istanbulda. birikim yok. Hiç olmadı. Aileye yardım ediyoruz. Hastalık çıkıyor bir şey çıkıyor.
Dans bizim de gelirimiz ona yakin aylik ama inan birak zengini cocuk okula basladi ikincisi geldi ailelere yardim derken elde avucta kenara atacak bir sey kalmıyor

Bu ne ya...

Aklima bi uye geldi mesajlarini okuyunca... Dini konular, ayetler paylasip banlanan, banlanınca da " bu konularda banlaninca şehit oluyormusum gibi hissediyorum" ( yada buna benzer bisey) yazan üye geldi nedense aklıma...

Bu ne ya...

Aklima bi uye geldi mesajlarini okuyunca... Dini konular, ayetler paylasip banlanan, banlanınca da " bu konularda banlaninca şehit oluyormusum gibi hissediyorum" ( yada buna benzer bisey) yazan üye geldi nedense aklıma...

hakikaten mesajın mealini ben de anlamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…