• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetten evlenene 10 bin lira!

Evet çok rahat yaşanır ve türkiye şartlarında çok iyi bir maaş. Biz de onu diyoruz ya. Ama zengin olunmaz. 6 çocuk yapıp 3 tane ev alınmaz.

Ben iki durumu da yaşadım. Yani fakirlik yaşamadım ama orta halli olmayı yaşamışlıgım var. Annem çalışmıyordu babam da şimdinin parasıyla belki 4bin falan alıyordu, emin degilim. Öyle aman aman tatillere gitmedik ama bir şeyden eksik de kalmadık. O kazançla 2 ev aldılar, sonra 1 tane de ev yaptırdılar ekstradan, bir de çok ucuza arsa aldılar baya büyük, şimdi degerini belki 10a katlayan... Ve hiçbiri de abimin kazancıyla alakalı falan degil, sırf babamın kazandıgıyla yapıldı. He kira derdimiz olmadı hiç, o ayrı tabi...

Şimdi ise 4bin çerez parası ama harcamalar da ona göre artıyor elbette. Sonuçta harcamaların senin nasıl bir çevrede nasıl yaşadıgına göre de degişiyor. Yine de 10bin le zengin olunabilir diyorum ben. Standartlarını düşürüp yatırıma yönelirsen, fırsatları degerlendirirsen tabi ki... ama dersen ki ben hayatımı yaşarım, gianvito rossi den chloe den aşagı düşmem, hiçbir şeydenn kısmam... o zaman olmaz tabi. Yine de İstanbul'da dandik evler bile 1 milyon olmuşken ben yine de büyük konuşmıyım :KK45:

Ben iki durumu da yaşadım. Yani fakirlik yaşamadım ama orta halli olmayı yaşamışlıgım var. Annem çalışmıyordu babam da şimdinin parasıyla belki 4bin falan alıyordu, emin degilim. Öyle aman aman tatillere gitmedik ama bir şeyden eksik de kalmadık. O kazançla 2 ev aldılar, sonra 1 tane de ev yaptırdılar ekstradan, bir de çok ucuza arsa aldılar baya büyük, şimdi degerini belki 10a katlayan... Ve hiçbiri de abimin kazancıyla alakalı falan degil, sırf babamın kazandıgıyla yapıldı. He kira derdimiz olmadı hiç, o ayrı tabi...

Şimdi ise 4bin çerez parası ama harcamalar da ona göre artıyor elbette. Sonuçta harcamaların senin nasıl bir çevrede nasıl yaşadıgına göre de degişiyor. Yine de 10bin le zengin olunabilir diyorum ben. Standartlarını düşürüp yatırıma yönelirsen, fırsatları degerlendirirsen tabi ki... ama dersen ki ben hayatımı yaşarım, gianvito rossi den chloe den aşagı düşmem, hiçbir şeydenn kısmam... o zaman olmaz tabi. Yine de İstanbul'da dandik evler bile 1 milyon olmuşken ben yine de büyük konuşmıyım :KK45:
Benim babam da eskiden tek calisarak iki cocuk okutup ev araba dükkan aldı. Ama simdi pek mümkün degil. Ozellikle evler aşırı pahali Istanbulda. Fatih'te 40 senelik 80 metrekare eve 400 bin lira istiyorlar.
Cok sukur bir seyden geri kalmazsin ama 6 cocukla daireler alamazsin da

Hayatımda böyle saçma şey duymadım
İstemiyorum vereceğiniz parayı da desteği de .
Canım ne zaman isterse o zaman evlenirim 3 çocukta yapmıcam oh olsun :63:

Bu şartlarda 10 bin çok iyi bir rakam...
Çalışıyorum diye yemek yapmaz hergün dışardan yersen
Yok kendim yapıyorum deyip,pazardaki 2 liralık ıspanağın markette yıkanmışını 10 liraya alırsan
Hap kadar çantaya cüzdana 300 500 verirsen
Çalışıyorum diye temizliğe her hafta 2-3 yardımcı çağırırsan
Kozmetiğe kuaföre asgari ücret bayılırsan
Sosyetik görüneyim diye avmlerden alışveriş yaparsan
Metro kullanmayıp 10 dk lık yola arabayla gidersen vs vs
Yani lüksten vazgeçemem dersen geçinemezsin...
10 bin az buz para değil...yardım için de mükemmel bir başlangıç..Allah razı olsun..
Evlilik yaşı 25 i geçmemeli bence de..
Herşey tadında güzel...3 çocuğum olsaydı ne mutlu olurdum...4 belki düşünürdüm..evlat gibisi var mı? Kalabalık bir ailede büyümenin mutluluğu paha biçilemez

Benim babam da eskiden tek calisarak iki cocuk okutup ev araba dükkan aldı. Ama simdi pek mümkün degil. Ozellikle evler aşırı pahali Istanbulda. Fatih'te 40 senelik 80 metrekare eve 400 bin lira istiyorlar.
Cok sukur bir seyden geri kalmazsin ama 6 cocukla daireler alamazsin da
Evet benim Kocamustafapaşa'daki 36 yıllık boktan evim bile satsam 400.000 eder en az.

Yok kendim yapıyorum deyip,pazardaki 2 liralık ıspanağın markette yıkanmışını 10 liraya alırsan
10 bin az buz para değil...yardım için de mükemmel bir başlangıç..Allah razı olsun..
Herşey tadında güzel...3 çocuğum olsaydı ne mutlu olurdum...4 belki düşünürdüm..evlat gibisi var mı? Kalabalık bir ailede büyümenin mutluluğu paha biçilemez

Eşimin ailesine yardım ediliyorsa ve etraftan bir öğrenciye akrabaya az buçul destek olmaya çalışılıyorken bir yandan da kendi ailemle yaşadığım lüks hayatın altına düşmemeye çalışıyorsam aynı zamanda bunun için günde 12 saat çalışıyorsam mecburen haftada 1 yardımcı tutarım. O parayla da kıytırık bir evin taksidini öderim. Bi daha da takside bulaşmam. Taksit bitene kadar da çocuk yapamam.

Zaten devletin verdiği maaşa dokunmuyor çoğu, dosya aralarından aldıkları paralarla geçniyorlar. Hakimlerin, mübaşirlerin ve de memurların el altından aldığı paranın haddi hesabı yok. Ben her davam için devlete harç ve pul parası verdiğim yetmez gibi bir de işlemi yapacak memura veriyorum harç...Evine klima isteyen memur biliyorum ben. Genelleme yapmak yanlış mutlaka, namusuyla çalışanları tenzi ederim fakat adalet aranan yer olan adliyeler maalesef bu durumda.
icra dairelerinden bahsediyor olmalısınız ki öyle olsa dahi icralara kısıtlama getirildi getireli memurlar fazlaca bir şey alamaz oldular.
Hukuk mahkemelerine gelince onlarda da gider avansı çıktı.Önceden pul parası ,müzekkere parası filan yine bir gelirleri vardı.
CEza mehkemelerine gelince en gariban memurlar ,en helalinden para kazanan o gariplerdir.
Hiç bir ekstradan gelirleri yoktur.Bir iki keşif işi çıkarsa hasbelkader belki ,ki o bile yasal prosedürdedir yani kanuna uygundur.

Dediğiniz sistem öncedendi yani.

Eşimin ailesine yardım ediliyorsa ve etraftan bir öğrenciye akrabaya az buçul destek olmaya çalışılıyorken bir yandan da kendi ailemle yaşadığım lüks hayatın altına düşmemeye çalışıyorsam aynı zamanda bunun için günde 12 saat çalışıyorsam mecburen haftada 1 yardımcı tutarım. O parayla da kıytırık bir evin taksidini öderim. Bi daha da takside bulaşmam. Taksit bitene kadar da çocuk yapamam.
Seni kasdetmemiştim ama alıntılamışsın madem
Hemen yaftayı yapıştırıyoruz ya olmaz olamaz diye...olmuş hem de bal gibi...
Sen babamın evindeki şartlarımın altına düşemem dersin ve sadece oturduğun evi ödersin...bi başkası herşeyden (lüksünden de ) kısar ve birkaç ev ve ya araba sahibi olur...ben sana da saygı duyarım ona da...
Ama herkes kendi hayatını baz alırsa farklı düşünceler ortaya çıkar....
Kendimden örnek verecek olursam sırf 2 saat kendimden feragat ederek 1 yıl taksitle bir araba alıyorum bu ay mesela...sadece 2 saat çalışarak ödeyeceğim,80 bin civarındaki bir arabayı...
Ayağımı uzatıp yatarım o 2 saatte desem bana kimse karışmaz ama öyle de böylede geçecek o 1 yıl...ben de böyle değerlendiriyorum...biraz yorucu olacak ama sonunda mal sahibi olacağım...böyle fırsatlar çıkmıştır insanların karşısına değerlendirmişlerdir...

Kusura bakmayın ama karı koca çalışıp da yıllardır ev sahibi olamayanların IQsunda sorun vardır diye düşünüyorum.(hastalık ya da özel başka bir sıkıntı yoksa,normal şartlar altında)

Yani evet bi cantaya 500-1.000 kuaföre asgari ücreti sacarsan o ev hayaldir canım senin için. Ben gayette bu parayla birikim yapıp yanında birde insanca sosyal hayatımdan, giydigimden, yedigimden kismadan yasayabilirim. Birikimi doğru yatırımlarla degerlendirebilirim.

Dediğin gibi herkes kendi hayatını baz alırsa böyle farklı tablolar çıkmış oluyor ortaya...

10.000 ile ev sahibi olabilmek mumkundur. Tabi bunu İstanbul için hesap edersek kaç yılda kavusabiliriz tartışılır. :) İstanbul' un ev fiyatları malum. Hele ki batısına doğru gidildikçe ev, arsa fiyatları kafayı yemis durumda. :)) "proje gelecek buralara" bahanesiyle kiralar da uçtu. Her geçen ay değeri yükseliyor. Şuan sıfır 200.000'e 350- 500.000' e 1-2 milyona da daireler mevcut.

Zamanı ve de birikimi doğru kullanmak lazım.

Back