How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Hukuk okumak

Mezun olduktan sonra senin için iş problem olmaz, kendi ofisini açmamış olsan bile Milli Eğitim Bakanlığında avukat olarak görev de yapabilirsin. Hayallerinin peşini bırakma, Allah yolunu açık etsin.
Yanlış bilgi olmasın kpss ile alıyorlar.

Tesekkur ederim.umarim.ya okuyup bitieince istifa edecegim meb den avukatlikta gecinebilir miyim?yapabilir miyim bosuna okuma mi dersiniz?hukukcular bi yazabilirse sevinirim

Aslinda alani hic bilmiyorum.

Ama kk da hukukcu arkadaslarin konularindan ogrendigim kadariyla, kendi ofisinizi acmiyorsaniz ilk yillarda maasiniz cok cok düşük oluyor. Sonra yeteneginizd gore artiyor. Ogretmen maasindan cok dusuk maaslar teklif edilebilir size.

Yanlış bilgi olmasın kpss ile alıyorlar.

Yanlış bilgi değil, benim bir arkadaşım İçişleri Bakanlığında memurdu hukuk bitirdi avukat ruhsatını aldıktan sonra da görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile avukat kadrosuna atandı şu an avukat olarak çalışıyor. Aynı şey tüm kamu kurumlarında geçerli.

Tesekkur ederim.umarim.ya okuyup bitieince istifa edecegim meb den avukatlikta gecinebilir miyim?yapabilir miyim bosuna okuma mi dersiniz?hukukcular bi yazabilirse sevinirim
Öncelikle evet devlet veya özel herhangi bir hukuk fakültesine yerleşirsiniz, üniversite gırla zaten. Yapabilirsiniz de neden yapamayasınız, yapan o kadar insandan bir eksiğiniz yok. Son birkaç yılda değişmediyse devam zorunluluğu yok zaten, sadece sınavlara girerek hukuk okuyan arkadaşlarım var. Yani öyle ya da böyle bir hukuk diploması alırsınız ama bu şekilde aldığınız eğitimin kalitesi tartışılır. Anladığım kadarıyla mesleği de yapmak istiyorsunuz çünkü, ama bir yandan da okuması rahat fakülteyi sormanız bana bu mesleğin (özellikle ilk yıllardaki) zorluklarına katlanamayabileceğinizi düşündürdü.

Edit: soruyu cevaplamayı unutmuşum, özelde değil de devlette çalışacaksanız evet 657'li iseniz başka kuruma muvafakatname ile geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Özel okul istediğiniz için şunu söyleyeceğim:
Özel okula senede en az 50 bin verdiğinizi ve iyi ihtimalle 4 senede hazırlık okumadan, hiç de takılmadan bitirebildiğinizi düşündüğümüzde bu dört sene için minimum 50 bin de toplam masraf olsun diyelim. Ortalama 250 bin tl cebinizden çıkacak. Avukatlık düşünüyormuşsunuz. Okuldan mezun olduğunuzda çok süper mükemmel bir çevreniz yoksa bu harcadığınız parayı kaç senede geri kazanırsınız ? Stajı bir şekilde halledersiniz herhalde ama bir yerde çalışsanız diyelim mezun olana kadar en iyi ihtimalle yaşınız 43 44 olacak o yaşta yeni mezun birinin bir büroda işe girmesi epey zor olsa gerek. Kendi ofisinizi açmanız en mantıklısı olur o noktada da bilinidiği üzere iyi bir çevre gerek. Eğer amacınız meslek edinmek değil de içinizde ukte kalan bir eğitimi gerçekleştirip sırf kişisel tatmin için okumaksa okuyun özelde. Yoksa gerçekçi de olmak lazım . Öğretmensiniz bir mesleğe ihtiyacınız yok. Özel okula verilen bu ücret mesleği olmayan bir genç için faydalı olabilir ama sizin için mantıksız.
(tabi yukarıda saydığım ekstra özelliklere sahip değilseniz ) . Devlette okuyabiliyorsanız okuyun derim ben . Hem bir kaybınız olmaz. Hem mesleğe atıldığınızda bu size avantaj sağlar.

Özel okul istediğiniz için şunu söyleyeceğim:
Özel okula senede en az 50 bin verdiğinizi ve iyi ihtimalle 4 senede hazırlık okumadan, hiç de takılmadan bitirebildiğinizi düşündüğümüzde bu dört sene için minimum 50 bin de toplam masraf olsun diyelim. Ortalama 250 bin tl cebinizden çıkacak. Avukatlık düşünüyormuşsunuz. Okuldan mezun olduğunuzda çok süper mükemmel bir çevreniz yoksa bu harcadığınız parayı kaç senede geri kazanırsınız ? Stajı bir şekilde halledersiniz herhalde ama bir yerde çalışsanız diyelim mezun olana kadar en iyi ihtimalle yaşınız 43 44 olacak o yaşta yeni mezun birinin bir büroda işe girmesi epey zor olsa gerek. Kendi ofisinizi açmanız en mantıklısı olur o noktada da bilinidiği üzere iyi bir çevre gerek. Eğer amacınız meslek edinmek değil de içinizde ukte kalan bir eğitimi gerçekleştirip sırf kişisel tatmin için okumaksa okuyun özelde. Yoksa gerçekçi de olmak lazım . Öğretmensiniz bir mesleğe ihtiyacınız yok. Özel okula verilen bu ücret mesleği olmayan bir genç için faydalı olabilir ama sizin için mantıksız.
(tabi yukarıda saydığım ekstra özelliklere sahip değilseniz ) . Devlette okuyabiliyorsanız okuyun derim ben . Hem bir kaybınız olmaz. Hem mesleğe atıldığınızda bu size avantaj sağlar.
Devleti kazanamam diyorum

Öncelikle evet devlet veya özel herhangi bir hukuk fakültesine yerleşirsiniz, üniversite gırla zaten. Yapabilirsiniz de neden yapamayasınız, yapan o kadar insandan bir eksiğiniz yok. Son birkaç yılda değişmediyse devam zorunluluğu yok zaten, sadece sınavlara girerek hukuk okuyan arkadaşlarım var. Yani öyle ya da böyle bir hukuk diploması alırsınız ama bu şekilde aldığınız eğitimin kalitesi tartışılır. Anladığım kadarıyla mesleği de yapmak istiyorsunuz çünkü, ama bir yandan da okuması rahat fakülteyi sormanız bana bu mesleğin (özellikle ilk yıllardaki) zorluklarına katlanamayabileceğinizi düşündürdü.

Edit: soruyu cevaplamayı unutmuşum, özelde değil de devlette çalışacaksanız evet 657'li iseniz başka kuruma muvafakatname ile geçebilirsiniz.
Avukat olan arkadaslarim var istifa ettiler.devlette gecis yapamadilar zor sanirim

Ben fakültede okurken orta yaşlı pek çok insan vardı sınıfımızda, hatta daha yaşlılar da vardı. Hukuk zor bir bölüm ancak azimle yapılabilir.

Avukatlık için çevreniz varsa öneririm, çünkü okulu bitirdikten sonra bir sene zorunlu staj var ve bir büroda avukatlık öğrenmeniz lazım, siz o zamana 42-43 yaşında olacaksanız bu yaş bandındakileri ofisler stajyer olarak almazlar açıkçası. Herkes yeni mezun genç arıyor. Ruhsat alınca da aynı durum tecrübesiz avukatları sahada çok koşturdukları için genç avukat istiyorlar tecrübesiz avukat alacakları zaman. Ama derseniz ki ben stajımı bir tanıdığın yanında yaparım garanti, ruhsat alınca da çevrem nasılsa var onlardan iş alıp kendi büromu açarım derseniz olur elbet. İyice düşünün lütfen bunları, hukuk okurken çok keyifli bir bölümdür ama iş dünyasına gelince çok stresli bir meslektir bunu da düşünün…
Tahmin ediyorum

Evet o konuyu açan bendim üstelik istanbul üniversitesi hukuk mezunuyum ben böyleysem milleti siz düşünün 😂 piyasa gerçekten çok kötü iş tabii var ama süründürüyolar resmen maaş ve yoğunluk olarak
Benim memleketimde çok fazla var. Apartmanlarca avukatlık ofisi var öyle söyleyeyim. Hep merak ederim kazanıyor mu bunca insan diye… ama tabelalar gün be gün artıyor. Bu nasıl oluyor? Ayda 8-10 bin alır mı bir avukat?

Arkadaşım istatistik mezunuydu devlet kurumunda çalışıyordu. Hukuk okudu avukat oldu şimdi aynı kurumun hukuk bölümünde çalışıyor.

Konuya geleyim, stajı olmayan ders zorunluluğu olmayan okulu okuyup ne yapacaksanız geröekten avukat olmak istiyorsunuz sanırım öyle bir okulun size hiçbir katkısı olmaz ki :KK51:Gerçekten ben bu işi yapıcam diyorsanız düzgün bir eğitim alın derim, çalışma saatlerinizi azaltıp okula gidersiniz.

Arkadaşım istatistik mezunuydu devlet kurumunda çalışıyordu. Hukuk okudu avukat oldu şimdi aynı kurumun hukuk bölümünde çalışıyor.

Konuya geleyim, stajı olmayan ders zorunluluğu olmayan okulu okuyup ne yapacaksanız geröekten avukat olmak istiyorsunuz sanırım öyle bir okulun size hiçbir katkısı olmaz ki :KK51:Gerçekten ben bu işi yapıcam diyorsanız düzgün bir eğitim alın derim, çalışma saatlerinizi azaltıp okula gidersiniz.
Staj bizde okuldan bagimsiz, mezun olunca oluyor cherry ☺️

Seviyorum ben okulu mu biraktiniz cok buyuk emek nasil birakabildiniz
hayalimdeki mesleğe yöneldim, vasat bir avukat olacağıma gerçekten kendini geliştirmiş yurtdışına açılabilmiş insanların hayatına dokunan bir psikolog olmayı istedim. zaten hukuk 2. dönemden bıraktığım için pek bir emek de yoktu ortada.

Hep hayalimdi lakin yas kemale erdi geldim 38 e.ogretmenim.hukuk okuyayim diyorum yks ye girip.sanirim cesaretlendirilmeye ihtiyacim var.hukukcular bana fikir verebilir misiniz ?yapar miyim sizce?olur mu ki el yardim
Bir de ozel okul ucretleri yil yil artiyor mu hangi okulda hukuk rahattir
Ücretler yıl yıl artıyor. Doğudaki devletleri kazanmaya çalışın bence. İyi bir matematik olmadan zaten kaliteli zorlayan fakülteleri kazanamazsınız. Özel ünilerde belli başlı olanlar dışında çok zorlamıyorlar. Ama çalıştığınız şehre yakın seçmeye çalışın. Genelde sınav haftaları uzun sürüyor.

Hukuk bambaska bir dünya.
Eğer istiyorsanız neden olmasın. Yaşınız için geç olduğunu asla düşünmeyin zira hukuk ağır bir dal. İnanın 55 yaşında avukat stajeri taniyorum. Çokta tatlı bir amca :)

Hukuk bambaska bir dünya.
Eğer istiyorsanız neden olmasın. Yaşınız için geç olduğunu asla düşünmeyin zira hukuk ağır bir dal. İnanın 55 yaşında avukat stajeri taniyorum. Çokta tatlı bir amca :)
55 e amca mi😅orta yas o

Back