Hukuk okumak

Arkadaşımın eşi öğretmenken okudu hukuk. Staj zamanı ücretsiz izin almıştı. Adam şimdi hakim. Sanırım hakim olduğunda 40 vardı yaşı.

Yapılabilir yani. Tepki çekmezsiniz neden çekesiniz. Bence takdir bile edilirsiniz.

2001 DEU mezunuyum, biz daha 20 lerdeyken abartmiyorum 60 Ilk amcalar final butunleme sinavlarina gelirlerdi. Hukukta ileri yas göze batan birsey değil . Sızın ne istedığiniz önemlı bir daha dünyaya gelirsem hukuk okumak isterdim diyorsanız okuyun çünkü bir daha dünyaya gelmeyeceğiz .

Hukuk okuması kolay iş bulması zor bir meslek. Her zaman diyorum bir aklım bir şansım daha olsa okumazdım diye. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama mesleki gelecek kaygısı ile olunmayacak bir meslek. Onu belirtmem lazım. Onun dışında gayet keyifli, okuması hoş bir bölüm.

Ben 25 yaşındayım, hukuk okuyorum ve sınıfımızda 35-40 yaş grubunda birçok hukuk okuyan öğretmen, mühendis var. Hukuk fakültesi çok karışık yaş grubu olan bir bölüm, kazanabilecek düzeydeyseniz ve istediğiniz bir bölümse denemeniz için hiçbir engel yok bana göre.

Tesekkurler.sonrasi is bulabilir miyim kismi da dusunduruyor

Is neden bulunamiyor.gordugum kadariyla herkes dava acma.pesinde

40 yasinda hakim olamaz 35 yas siniri var diye biliyorum.ama harika cidden

matematiğiniz kötüyse çok çalışmanız lazım. devlette zorlarlar diyorsunuz ama bu sizin idealinizse, kaliteli bir hukuk eğitimi almak istiyorsanız zorlanmaniz gerek zaten. özel üniversitede hukuk okumuş olmak için okuyacaksaniz iş bulmaniz da bir o kadar zor olur diye düşünüyorum. stajlarda neler çektikleri ortada. geçen bir hukuk mezunu iş bulamamaktan vs biktigi için KPSS'ye hazirlanmakla ilgili konu açmıştı. yani zor olmasın istiyorsanız hiç kalkışmayın, çünkü zor. herkes dava açıyor ama bir sürü de mezun veriyor hukuk fakülteleri her sene. bu benim hayalim, uğruna her şeyi yapmaya hazırım diyorsanız ne ala ama. bizim fakültede (hukuk değil) gençken hayali orada o bölümü okumak olan emekli asker, mühendis emeklileri vardı; her derse özenle geliyorlardı. böyleyse çok saygı duyarım

bence okumak isteyen herkes istediğini okumalı... bunu yapıp yapamayacağınızı da en iyi siz bilirsiniz bu hayat için ve istediğiniz şeyde okumak gayet güzel bir hayal,şartlarınız uygunsa neden olmasın ?

Avukat olmak istiyorum
Ben fakültede okurken orta yaşlı pek çok insan vardı sınıfımızda, hatta daha yaşlılar da vardı. Hukuk zor bir bölüm ancak azimle yapılabilir.

Avukatlık için çevreniz varsa öneririm, çünkü okulu bitirdikten sonra bir sene zorunlu staj var ve bir büroda avukatlık öğrenmeniz lazım, siz o zamana 42-43 yaşında olacaksanız bu yaş bandındakileri ofisler stajyer olarak almazlar açıkçası. Herkes yeni mezun genç arıyor. Ruhsat alınca da aynı durum tecrübesiz avukatları sahada çok koşturdukları için genç avukat istiyorlar tecrübesiz avukat alacakları zaman. Ama derseniz ki ben stajımı bir tanıdığın yanında yaparım garanti, ruhsat alınca da çevrem nasılsa var onlardan iş alıp kendi büromu açarım derseniz olur elbet. İyice düşünün lütfen bunları, hukuk okurken çok keyifli bir bölümdür ama iş dünyasına gelince çok stresli bir meslektir bunu da düşünün…

Evet o konuyu açan bendim üstelik istanbul üniversitesi hukuk mezunuyum ben böyleysem milleti siz düşünün piyasa gerçekten çok kötü iş tabii var ama süründürüyolar resmen maaş ve yoğunluk olarak

Hukuk fakültesinden geçen yıl mezun oldum. Bizim sınıfımızda 70 yaşından büyük 2 amcamız vardı. Bence yaş okumaya engel değil, hatta sizden küçüklere de örnek olur azminiz.

Yalnız bir stajyer avukat olarak belirtmek isterim ki avukatlığın %60-70'ini çevre ve imaj oluşturuyor. Yani teoriniz ve pratiğiniz (ki teori ile pratik de birbirinden çok ayrı, stajda öğrendim) ne kadar gelişmiş olursa olsun sosyal çevrenizin çok geniş olması lazım ki iş alabilesiniz. Avukatlık gerçekten yapmak istediğiniz bir meslekse bunun peşinden gitmeniz çok hoş, ben sadece avukat tanıdığınız varsa avukatlık hakkında ondan da bilgi almanızı tavsiye ederim. Dilerim her şey gönlünüzce olur. :)

Avukat olmak istiyorum
Mezun olduktan sonra senin için iş problem olmaz, kendi ofisini açmamış olsan bile Milli Eğitim Bakanlığında avukat olarak görev de yapabilirsin. Hayallerinin peşini bırakma, Allah yolunu açık etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…