Hukuk bilgisi olanlar veya benzer durumu yaşayanlar?

Fleur de lys

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.930
3.340
133
Hanımlar merhaba, Ege bölgesinde bir tatil kasabasında yaşıyoruz evimiz eşyalı kira. Sözleşmenin bitmesine 6 ay var, bu eve girmeden önce 3500 diye anlaştık fakat kontrat yapacağımız gün yoğun talep yüzünden ev sahibi 500 lira daha ekledi oldu 4000. Maalesef itiraz edemedik çünkü eski ev sahibine haber vermiştik çıkacağız (kendisi zaten kontrat uzatmayacağını bilgisini vermişti bize evi günlük kiraya vermek için) diye ve bilen bilir özellikle pandemi yüzünden tatil yerlerinde yıllık ev bulmak imkansız. Üstüne üstlük normalde 12 ay vereceği evi 9 aya çekti, emlakçı ile bu konuda bütün yazışmalarımız mevcut. Emlakçıya uygun vakitte uzun vadeli ev bulursak çıkacağız bilgisini vermiştik. Ve geçen hafta hiç beklemediğimiz zamanda tanıdık birinden uygun fiyatlı ev bulduk hem de 12 ay (tatil bölgesi için büyük lüks). Emlakçıya bilgisini verdik, sıkıntı yok ev sahibi ile görüşürüm zaten kiracı adayı çok cevabını aldık. Daha sonra ev sahibi ile uzlaşamadığını bizim de arayıp konuşmamızı rica etti. Adamı aradık fakat ya kalan 6 ayı da ödersin ya da seni dava ederim dışında kesinlikle uzlaşmıyor. Kontratın bitmesi Nisan ayını buluyor ve kesinlikle bu tarihlerde burdan ev bulamam, okula giden 2 çocuğumuz var bulduğumuz yeni ev de okula 50 metre mesafede, tertemiz yepyeni bir ev. Fakat ev sahibi beni ilgilendirmez sezon bitimi kiracı bulamam ya dava ederim ya da kalan 6 ayı öde deyip duruyor. Dava açsa kazanma ihtimali ne kadar olur sizce? Kazansa bile kiranın kalanını ödeme gibi birşey söz konusu olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Aç heralde...
Gözü doysun.
Maalesef pandemi sonrası bu tür şeyleri normal karşılar olduk. Bu arada ev aynı zamanda satılıkmış ve kimse bize haber vermedi, 2+1 ev 80 metre kare 1.500 milyon. Eviniz satılıkmış neden haber vermediniz dediğimizde ise sana evi bakmaya kimseyi göndermiyorum sonuçta gerisi beni ilgilendirir cevabını aldık.

Sozlesme elinizdemi?
Boyle bir madde yoksa para fln alamaz dava masrafida ustune kalir diye dusunuyorum
Evet elimizde, bu konuda her hangi bir madde yok erken tahliye durumunda şu yaptırım uygulanacak vs vs diye.

bildiğim kadarıyla bir şey yazmasa dahi evi sözleşme bitmeden tahliye etmenin bedeli oluyor kanunen.
emin değilim ama sanki böyle birşeyler duydum.

benzer durum eski komşumuzun başına gelmişti, ödemişti sözleşme bitene kadar olan tutarı. 5 yıl önceydi bu, o zamandan beri değişti mi bişeyler bilmiyorum. onlar evden çıkarken anlaşmıştı ev sahibiyle, sonradan ev sahibi hiç anlaşmamışlar gibi dava açmıştı. kesin bilgi için bir avukata danışmanız daha iyi olur bence.

Ev sahibi haklı. Sizi sözleşmeden 6 ay önce evden çıkarsa ne hissedersiniz. Adam siz çıkınca hemen kiracı bulamayacak belki. Neden maddi zarara uğrasın.

bildiğim kadarıyla bir şey yazmasa dahi evi sözleşme bitmeden tahliye etmenin bedeli oluyor kanunen.
emin değilim ama sanki böyle birşeyler duydum.
Avukatla görüştük dediğine göre kalanı değil de sadece 3 aylık bedeli kazanma ihtimali varmış, evin konumu, ederi, kiralanma ihtimali vs vs gibi durumlara bakılıyormuş ama her iki taraf için de meşakkatli bir süreç olacakmış. Başıma ilk defa geldiği için süreci bilmiyorum.

Bir tane avukata danıştık, kalan miktarı değil de evin konumu, ederi vs gibi durumları baz alarak en fazla 2-3 ay ödenmesine karar verebilirmiş mahkeme,fakat belli süre içinde başka kiracı girerse yükümlülük düşüyormuş. Ama o da durumların değişken olduğunu söyledi, yani yüzde yüz bilgiyi bulamıyorum bu konuda.

Ev sahibi haklı. Sizi sözleşmeden 6 ay önce evden çıkarsa ne hissedersiniz. Adam siz çıkınca hemen kiracı bulamayacak belki. Neden maddi zarara uğrasın.
O haklı ama bende haklıyım, birkaç ay sonra çıkarıldığımda benim de ev bulma ihtimalim çok düşük olacak. Dava açarsa elbette mahkemenin kararına göre hareket edeceğiz, yapılacak birşey yok.

emlakçıyla konuşsanız, sizin yerinize hemen birini bulabiliyor mu sorsanız? o zaman ev sahibini ikna edebilirsiniz belki. bende geçen sene istanbulda benzer bir durumu yaşadım. 3 ay sonra çıkmak zorunda kaldık evden, çok merkezi bir muhit olduğu için emlakçı hemen yerimize birini buldu, hatta bizim ödediğimizden 500tl fazlaya tuttular. öyle olunca depozitomuzu bile geri verdi ev sahibi.

Emlakçı ile anlasın eve kiracı arayın bulup çıkın bir şey demez o zaman.

yeni kiraci bulma suresi gibi seyleri degerlendiriyormus mahkeme .bir arkadasim danistiginda avukat sozlesme bitimine kadar odersiniz ama arada kiraci eski evinize girerse yukumlu olmuyormussunuz .o eve kiraci bulup cikmaniz mumkun mu

Böyle bir durum olursa kabul eder diye düşünüyorum, tabi ne kadar süreceği belli olmayan dava ve avukat parasıyla uğraşmak istemiyorsa.

yeni kiraci bulma suresi gibi seyleri degerlendiriyormus mahkeme .bir arkadasim danistiginda avukat sozlesme bitimine kadar odersiniz ama arada kiraci eski evinize girerse yukumlu olmuyormussunuz .o eve kiraci bulup cikmaniz mumkun mu
Evet kiracı girdiği anda yükümlülük kalkıyormuş. Emlakçı buluruz diyor, umarım haklı çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…