hpv yim eski sevgilime bunu nasil soylerim

"O sana bulastirmis olabilir belki" diyenlerden biri olarak cevap vereyim. Kesin olarak " o sana bulastirmistir" denmiyor, sen kendini sucluyorsun ama belki dusundugunun aksine sevgililik doneminizde o sana bulastirmis olabilir, bunu da bir dusun deniyor.

Ama ote yandan tabi ki soylemesi lazim, cinsel yolla bulasan bir hastalik bu ve haber vermesi lazim, butun partnerlerine hemde dediginiz gibi.

"
There are more than 200 different kinds of HPV virus and out of these, with around 40 are of those are sexually transmitted.

Once the virus gets into the body, HPV can behave in one out of two ways –

They can either become active or remain dormant within the cells of the body, mainly depending on:

• Body immune level, because immune system is the first line of defense against HPV. People with weakened immune systems are at greater risk to trigger this virus into active mode.
  • Type of HPV strains infected, as some types of HPV tend to be more persistent than others.

Most men and women who have HPV infections never experience any symptoms, and many cases can go away without any treatment. However, if HPV virus (eg. HPV 16 and 18) does not go away on its own forever, it is possible to develop HPV symptoms months or years after getting infected.

Once HPV virus become active and its symptom starts showing up, low-risk HPV types can cause warts, while high-risk HPV strains may cause varying cancers such as cervical cancer"

Yaklasik 200 turu varmis virisun, bazilarini vucudun bagisiklik sistemi kendi kendine yok ederken, bazilarini edemiyormus, Bunlar sigil seklinde cikiyormus daha tehlikeli olanlari ise kansere sebep oluyormus.

HPV virüsünün belli bir kuluçka süresi vardır öyle ilişkiye girdin pat 1 hafta sonra ortaya çıkmaz. Ayrıca adam vicdan yapıp ayrılmış olsa hem evleneyim hem sevişmeye devam edelim de demez.

Bu virüs aids değil bu saatten sonra söylemeniz hiçbişeyi değiştirmez boşu boşuna ortalığı bulandırmış olursunuz. 1 sene sonra kendinde siğil vs çıkarsa da emin olun bu adam kimlerle kimlerle birlikte olmuştur onlardan biri sanar.

bu kadar yoruma bir cevap verilmemiş olmasına karşılık
bir kişi ile birlikte olmadıgınız
durduk yere smear yaptırmamanız
doktorunuzun sizi arayıp bilgi vermesi ile işin ciddi oldugunu
doktor bile beklemeyip arıyorsa siz neyi bekliyorsunuz.
siz şimdi pislik olsun diye herkes den saklarsınız.
amann bana bulaştı herkeşe bulaşsın mantıgı ile yaşayan tiplerden olabilir misiniz

Daha bilgili biri lutfen aydinlatsin ancak bu hikaye bana atmasyon geldi. Bildigim kadariyla Herhangi bir smear testinde hpv tanisi konamiyor. Ben hpvden suphelendigim halde cok iyi bir ozel hastanede bana bu testi yapamadilar ve bir labaratuvara yonlendirdiler. Defalarca ayni doktorda smear testi yaptirdim oysa ki.. ayrica hpvde uzman bir hekim 200den fazla turu oldugunu, ulkemizde cok yaygin oldugunu, hpv tasidigini hic ogrenmeden ecelinle olebilecegini, kansere birkac turunun sebep oldugunun kabul gordugunu ancak %100 kanitlanmadigini soylemisti. Bu virisu tasiyorsan bile unut gitsin dedi adam.

Kesinlike soylemek zorundasin, bence soylememek bir secenek bile degil. Yarin obur gun hem evlenecek evlenmese bile kiz arkadaslari olacak,HPV nin bazi turleri kansere yolacabiliyor deniyor, bu insanlara bu virisu bulastirmis olacak. Yapilmamasi lazim bence, etik degil.

Iki yuz cesidi varmis, cogu zararsiz farketmeden vucut bagisikligi yeniyormus, ama bazi turlerinin kansere yol actigi dusnuluyor. Smear testinde evet bakiyorlar ama hepsine degil. 13 tanesine falan, Bu on uc tanesi de kanserle baglantili oldugu icin bakiliyor, sigil vs ile baglantili olan turlerine normal smear testinde ozellikle bakmiyorlar.

Pesimden kosarak geldi ve hemen arabaya yan koltuga oturdu. Beni cok seviyormus da unutamazmis da hayatindan cikamazmisim da.
Seni çok sevmiyor ,evleneceği kızla birlikte olamayacağı düşüncesi varsa ,evlenene kadar seni kullanmak istiyor . Evlendikten sonra sana bi pislik gibi hissettirecek. Ayrıca nerden biliyorsun virüsü onun bulastirmadigini ? Daha önce başka cinsel birlikteliğin ve şüpheli bir durum oldu mu ? Bence bırak ,söyleme ..buldu cezasını ,beter olsun ,pis uçkur düşkünü ..bide o kız hep vardı bence ..

Ya yorumları okuyunca aklım gitti

aıds gibi bişey sandım.Siğil tek eşlilerde dahi çıkabiliyormuş.Bence söylemeyin.Her siğil cıkan ölecek değil ya

Evlilik için alacağı sağlık raporunda çıkmaz mı? Aslında söylemen gerek ama ondan sana bulaşmadığı ne malum? Bi de dr olabilir demiş değildir belki toparlan biraZ başka doktorlara da göster raporunu

Ben bu hikayede en çok annesinin bulduğu kıza üzüldüm. Bir de bu hpvnin iki türü var onlar çok agir. Kansere sebep oluyor.

Konu sahibi diğer kızın bir şekilde haberinin olması lazım. Lütfen yaptığın şeylerin sorumluluğunu al.

Korunsaydi.
Prezervatifin sadece doğum kontrolü için olduğunu sanan bir ahmak işte.
Boşver.
Adamın kanı bozuk belli, daha evlenmeden aldatma planları yapıyor (ki nisanlisi yeni-bir anda cikan bir olay değil. Bunu yabancı gözle bakan herkes anlar ama sen görmek istemiyorsun)
Zaten bu tiynette adam evliyken de rahat durmaz, bulaştırır yine kendine pis mikropları.
Senin için çoook üzüldüm, umarım iyilesirsin.
Adam için de sakın arama. Ettigini bulsun serefsiz. Acima da.
Bu atarada evliler daha iyi bilir ama evlenmeden bazı testler istemiyorlar miydi? Çıkmaz mı ki orada?

Patolojiye gönderilen smear testinde eğer varsa HPVnin sadece etkilerini görürsün. Ayrıca gene aynı şekilde alınan mikrobiyolojiye gönderilen HPV testi diye bişi var ki asıl türünün belirlendiği test odur. LSIL denilen zaten çok çok yüksek oranda iyileşen bi lezyon ve HPV bulaştıktan sonra zaten hastalık yapacak diye de kesin bişi yok. Vücut onu temizleyebiliyor. Söyle ya da söyleme diyemem. Sen adama söylesen bunu, seninle ya da başkasıyla birlikte olduğu konusunda gene kadına yalan söyleyebilir. Kadına söylemen zaten söz konusu olamaz. En fazla evlenmeden önce eşinin aşı olması gerektiğini iletebilirsin ama bu da nasıl yapılır hiç bilmiyorum

Zaten evlilik öncesi o testler Yapılıyor . Eğer evlenecekse yaptıracak o testleri kanında var mi bşy diye .
Belki de ondan sana bulaştı olamaz mı ?
Aynı incir reçeli filmindeki gibi .
Geçmiş olsun bu arada

Kendini bu kadar hırpalama. Çünkü büyük ihtimalle ondan sana bulaştı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…