HPV VE EŞİM:(

%90 cinsel temasla %10 ortak kullanılan wc vb alanlardan bulaşır, önceden virüsü kapıp bağışıklığı düştüğü için bu aralar siğilleri hortlamış olabilir ama yaktırdığı haşde tekrarlıyorsa size anlatmadığı birşeyler muhakkak vardır. size de bulaşma ihtimali çok çok yüksek ve kadınlarda bazen hiç belirti vermeyebiliyor bu virüsler ve belirli tipleri rahim ağzı kanserine yol açıyor, acilen bir pap smear yaptırın hatta yaşınız 40+ ise ketemlerde ücretsiz hpv testi de yapılıyor. şüpheli durum olursa hpv ye özel bir test ile smear harici türü belirleniyor virüsün...
doğum sezeryan oldu ise çocuklara bulaşma riski yok , normal doğum da da bir ihtimal bulaşabilir. ki eşi hpv olup hamile kalan ve normal doğumla çocuk yapan tanıdığım var ne kendine ne çocuğa virüs bulaşmadı..
önlem amaçlı koruyucu iğneleri de var henüz size bulaşmadı ise onlardan yaptırın ve bir süre cinsel temasa girmeyin.

çok düşük yani öle mi
benimkide 3 kez yaktırdı bu siğilleri
offf çok sinirlendim şuan

Sinirlenmenize gerek yok bence. Çünkü bunu bilmenize imkan yok. İki ihtimal var eşiniz ya doğru söylüyor ya da yalan. Ama bunu bilmeniz maalesef imkansız. Siz hislerinize güvenin.

Öncelik sizin sağlığınız. Ertelemeyin, kendiniz için test muhakkak yaptırın. Eşiniz neden öyle davranıyor sonra bakarsınız.

çok düşük yani öle mi
benimkide 3 kez yaktırdı bu siğilleri
offf çok sinirlendim şuan
Yani ben de iyice sinirlendirmek istemem ama doktorların, eşlerin arası bozulmasın diye hamam, WC gibi ortamlardan da bulaşabilir diye yalan söylemek durumunda kaldıklarını biliyorum.
Sizden önce virüsü kapmış ama vücut baskılamış olabilir böyle bi ihtimal de var

Merhaba şey olabilir mi acaba , behçet hastalığı

En iyisi gidip sizin de test yaptirmanız .
Kadin dogumcuda bulasabilir ,Turkiye de bir aile vardi kan naklinde bulaşmış tumü aids liydi .Haberlere filan cikmışti .
Aynı iğneden mi kandan mi bulasmıs birseyler vardi .
Tedavisi var birlikte gidip doktoru dinleyin .Komşum da hpv liydi bu kadar evham yapmadi tedavi oldu .

En iyisi gidip sizin de test yaptirmanız .
Kadin dogumcuda bulasabilir ,Turkiye de bir aile vardi kan naklinde bulaşmış tumü aids liydi .Haberlere filan cikmışti .
Aynı iğneden mi kandan mi bulasmıs birseyler vardi .
Tedavisi var birlikte gidip doktoru dinleyin .Komşum da hpv liydi bu kadar evham yapmadi tedavi oldu .
en kısa zamanda gidicem

şu an tek düşündüğüm çocukların sağlığı:işsiz::cry:
İnşallah sizde onlarda sapasağlamdırlar ama garantiye almak lazım. Valla hep birlikte gidip bir baktırın, annesiz kalan çocuk ne yapsın. Bebeklerde işlem ne bilmiyorum ama uzmanlar çocuklar içinde özellikle kız çocukları için 9 yaş sonrası hpv aşısı yapılmalı diyor.

Bildiğim kadarıyla bu virüs çok uzun süre bulaştığı ortamda yaşayabilen bir virüs değil.Normal doğum yapmadıysanız çocuklarınız için endişe edeceğiniz bir durum olduğunu sanmıyorum.Cinsel organlara temas ile bulaşıyor.sezeryan sırasında ya da normal doğum sırasında sizin kapabileceğiniz bir virüs asla değil.Sizlik bir durum yok.ilk bulaştıktan sonra altı ay ve bir yıl arasında büyük oranda belirti verebiliyor ama hiç belirti vermeden uyuyanlarda mevcutmuş.Tehlikeli bir türü değilmiş diyorsunuz sakin olun bence.Havludan, iç çamaşırından vs bulaşan bir virüs değil cinsel temas olmadığı sürece güvendesiniz.O sebepten çocuklar için endişelenmeyin.Haa kan yoluyla diyenler olmuş kan yoluyla bulaştığını hiç duymadım açıkçası.

Bildiğim kadarıyla bu virüs çok uzun süre bulaştığı ortamda yaşayabilen bir virüs değil.Normal doğum yapmadıysanız çocuklarınız için endişe edeceğiniz bir durum olduğunu sanmıyorum.Cinsel organlara temas ile bulaşıyor.sezeryan sırasında ya da normal doğum sırasında sizin kapabileceğiniz bir virüs asla değil.Sizlik bir durum yok.ilk bulaştıktan sonra altı ay ve bir yıl arasında büyük oranda belirti verebiliyor ama hiç belirti vermeden uyuyanlarda mevcutmuş.Tehlikeli bir türü değilmiş diyorsunuz sakin olun bence.Havludan, iç çamaşırından vs bulaşan bir virüs değil cinsel temas olmadığı sürece güvendesiniz.O sebepten çocuklar için endişelenmeyin.Haa kan yoluyla diyenler olmuş kan yoluyla bulaştığını hiç duymadım açıkçası.
sadece cinsel yola ise çocuklarda olma olasılığı yok yani,inşallah öledir

Hpv var ise kuvvetle muhtemel cinsel yolla bulasir. Cocuklara dokunmakla degil. Ve hpv hemen ortaya cikmaz. Vucutta virus cogalmak icin uygun kosullari bekler. Genelde de bagisiklik sistemi coktugunde cikar. Bir suru türü var. Kimisi vucuttan kendi kendine atilir. Ancak esinizinki sigil seklinde ise pek masum virus degil gibi. Kadinlarda rahim agzi kanserine neden olabiliyor. Ancak virusu kspinca ertesi gun degil tabi ki. Virus zaten yavas cogakan bir virus ve uygun kosullari bekler. Ilaci yok. Esinizde 5 aydir sigil olabilir ama bu denek degil ki virisu 5 ay once kapmis. Mazisi 5 aydan cok fazla olmali cunku virus yavas cogaliyor. Eger korunmadi iseniz siz de tasiyici olabilirsiniz. Smear testi yaptirmalisiniz her 6 ayda bir. Kadin doguma gitmelisiniz.Kizlar icin cok endisekenmeyin cunku cinsel yolla bulasiyor. Esinizin agzinda cikanlar icin birsey diyemeyecegim. Cunku bildigim bu virus erkeklerin cinsel organinda sigil yaptigi. Yaktirmakla gecer mi? Onu da bilmiyorum, pek de sanmiyorum cunku sonucta bu virusu tasiyor. Bir suru turu var, turunu ogrenmelisiniz. Cunku kimisi digerlerine gore daha masum. Vucuttan atilanlar da var.
Bu arada her 10 kadindan biri bu virusu tasiyor. Turu onemli. Ancak esinizde sigil varsa ben hamamdan degil de cinsel yol ile bulastigini dusunuyorum, uzgunum. Belki de evlilik oncesi yasadigi beraberliklerden de olabilir.

sadece cinsel yola ise çocuklarda olma olasılığı yok yani,inşallah öledir
Ben kendim de bir ara bu durumdan şüphelendiğim için epey araştırma yapmıştım hatta gidip ketemde test yaptırdım.Benimki negatif çıkmıştı.Çocuklarınızda bir şey olduğunu sanmıyorum.Geçmiş olsun.Üzülmeyin daha fazla.

Hpv var ise kuvvetle muhtemel cinsel yolla bulasir. Cocuklara dokunmakla degil. Ve hpv hemen ortaya cikmaz. Vucutta virus cogalmak icin uygun kosullari bekler. Genelde de bagisiklik sistemi coktugunde cikar. Bir suru türü var. Kimisi vucuttan kendi kendine atilir. Ancak esinizinki sigil seklinde ise pek masum virus degil gibi. Kadinlarda rahim agzi kanserine neden olabiliyor. Ancak virusu kspinca ertesi gun degil tabi ki. Virus zaten yavas cogakan bir virus ve uygun kosullari bekler. Ilaci yok. Esinizde 5 aydir sigil olabilir ama bu denek degil ki virisu 5 ay once kapmis. Mazisi 5 aydan cok fazla olmali cunku virus yavas cogaliyor. Eger korunmadi iseniz siz de tasiyici olabilirsiniz. Smear testi yaptirmalisiniz her 6 ayda bir. Kadin doguma gitmelisiniz.Kizlar icin cok endisekenmeyin cunku cinsel yolla bulasiyor. Esinizin agzinda cikanlar icin birsey diyemeyecegim. Cunku bildigim bu virus erkeklerin cinsel organinda sigil yaptigi. Yaktirmakla gecer mi? Onu da bilmiyorum, pek de sanmiyorum cunku sonucta bu virusu tasiyor. Bir suru turu var, turunu ogrenmelisiniz. Cunku kimisi digerlerine gore daha masum. Vucuttan atilanlar da var.
Bu arada her 10 kadindan biri bu virusu tasiyor. Turu onemli. Ancak esinizde sigil varsa ben hamamdan degil de cinsel yol ile bulastigini dusunuyorum, uzgunum. Belki de evlilik oncesi yasadigi beraberliklerden de olabilir.
evlenmeden önce yaşamış ama kimlerle detay vermiyor
şimdi ise eger yeniyse ve itiraf ederse
beni ve çocukları düşürdüğü durum için onu direk boşarım net

X