HPV VE EŞİM:(

Ben kendim de bir ara bu durumdan şüphelendiğim için epey araştırma yapmıştım hatta gidip ketemde test yaptırdım.Benimki negatif çıkmıştı.Çocuklarınızda bir şey olduğunu sanmıyorum.Geçmiş olsun.Üzülmeyin daha fazla.
çok teşekkürler umarım öledir en yakın zamanda baktırıcam

Hpv var ise kuvvetle muhtemel cinsel yolla bulasir. Cocuklara dokunmakla degil. Ve hpv hemen ortaya cikmaz. Vucutta virus cogalmak icin uygun kosullari bekler. Genelde de bagisiklik sistemi coktugunde cikar. Bir suru türü var. Kimisi vucuttan kendi kendine atilir. Ancak esinizinki sigil seklinde ise pek masum virus degil gibi. Kadinlarda rahim agzi kanserine neden olabiliyor. Ancak virusu kspinca ertesi gun degil tabi ki. Virus zaten yavas cogakan bir virus ve uygun kosullari bekler. Ilaci yok. Esinizde 5 aydir sigil olabilir ama bu denek degil ki virisu 5 ay once kapmis. Mazisi 5 aydan cok fazla olmali cunku virus yavas cogaliyor. Eger korunmadi iseniz siz de tasiyici olabilirsiniz. Smear testi yaptirmalisiniz her 6 ayda bir. Kadin doguma gitmelisiniz.Kizlar icin cok endisekenmeyin cunku cinsel yolla bulasiyor. Esinizin agzinda cikanlar icin birsey diyemeyecegim. Cunku bildigim bu virus erkeklerin cinsel organinda sigil yaptigi. Yaktirmakla gecer mi? Onu da bilmiyorum, pek de sanmiyorum cunku sonucta bu virusu tasiyor. Bir suru turu var, turunu ogrenmelisiniz. Cunku kimisi digerlerine gore daha masum. Vucuttan atilanlar da var.
Bu arada her 10 kadindan biri bu virusu tasiyor. Turu onemli. Ancak esinizde sigil varsa ben hamamdan degil de cinsel yol ile bulastigini dusunuyorum, uzgunum. Belki de evlilik oncesi yasadigi beraberliklerden de olabilir.
doktorunun sölediğine göre kötü huylu değilmiş korkulcak bişeyde uokmuş,siğiller geçti diyor.agzındakilerde kurudu geçti bakalım tekrarlayacakmı

Bilende yazmış bilmeyende... en kötüsü cahillik gerçekten.. eşinizde hpv olması sizi aldattığı anlamına gelmez. Bu vücutta yıllarca latent kalabilen bir virüs.. benim eşimde belirti dahi yoktu hpv olduğunu bırak hpv nedir onu bile bilmiyordu bana bulastirmis.. benden önceki ilişkilerinden kapmıştı bunu da benim sayemde anladı.. korkmayın lütfen eşinizde varsa sizde olma ihtimali de yüksek gerekli kontrolleri yaptirin.. çok yaygın bir virüs ve dünyadaki kadınların %70 i bu virüsle enfekte dir. Eşiniz yaşadığı şokla size zarar vermekten korkuyor olabilir sağlıklı bi iletişim kurun ve beraber tedavi olmalısınız çok geçmiş olsun burada yazılan saçma ve cahilce yorumlari okuyup kendinizi yıpratmayın.. yorumladı okuyunca şok oldum smear testi yayılmayı önler diyen mi dersin çocuklara bulaşır diyen mi dersin cahillik diz boyu gerçekten kanım dondu.. çocuklarınıza bulaşması mümkün değil rahat olun ve burayı okumayın bence

Bilende yazmış bilmeyende... en kötüsü cahillik gerçekten.. eşinizde hpv olması sizi aldattığı anlamına gelmez. Bu vücutta yıllarca latent kalabilen bir virüs.. benim eşimde belirti dahi yoktu hpv olduğunu bırak hpv nedir onu bile bilmiyordu bana bulastirmis.. benden önceki ilişkilerinden kapmıştı bunu da benim sayemde anladı.. korkmayın lütfen eşinizde varsa sizde olma ihtimali de yüksek gerekli kontrolleri yaptirin.. çok yaygın bir virüs ve dünyadaki kadınların %70 i bu virüsle enfekte dir. Eşiniz yaşadığı şokla size zarar vermekten korkuyor olabilir sağlıklı bi iletişim kurun ve beraber tedavi olmalısınız çok geçmiş olsun burada yazılan saçma ve cahilce yorumlari okuyup kendinizi yıpratmayın.. yorumladı okuyunca şok oldum smear testi yayılmayı önler diyen mi dersin çocuklara bulaşır diyen mi dersin cahillik diz boyu gerçekten kanım dondu.. çocuklarınıza bulaşması mümkün değil rahat olun ve burayı okumayın bence
bilmiyorum aklım öle karıştıki ne dense ona inanır durumdayım
çok can sıkıcı bir durum maalesef
güvenmekle güvenmemek arasında kaldım
herkes bişey sölüyor evet
çok dardayım

Çok emin olmamakla birlikte tuvaletlerden de kapıldığını duymuştum.
Demek ki direk cinsel yol diye itham etmemiz haksızlık olur.
Sakin olun, kendinizi üzmeyin.
Önce kendinize baktırın, sağlığınızdan emin olun bence.

evlenmeden önce yaşamış ama kimlerle detay vermiyor
şimdi ise eger yeniyse ve itiraf ederse
beni ve çocukları düşürdüğü durum için onu direk boşarım net
Bu virus biriyle beraber olup ertesu gun sigil cikarmiyor. Mazisi 5 aydan daha oncesi muhtemelen. Bir haltlar yasamis ama ne zaman kiminle onu bir tek o bilir.

Bu virus biriyle beraber olup ertesu gun sigil cikarmiyor. Mazisi 5 aydan daha oncesi muhtemelen. Bir haltlar yasamis ama ne zaman kiminle onu bir tek o bilir.
aynen de öle sölemiyor da
çok net konuşuyor
ben kendime güveniyorum
eger bu siğiller sende çıksaydı
agdadan felan bulaşmış derdim asla sana kondurmazdım

doktorunun sölediğine göre kötü huylu değilmiş korkulcak bişeyde uokmuş,siğiller geçti diyor.agzındakilerde kurudu geçti bakalım tekrarlayacakmı
Size tavsiyem smear yaptirin. Ve turunu ogrenin. Bildigim kadariyla 18 turu var. Siz de tasiyici iseniz sizdeki tur ile esinizinki aynidir. Belki de sanslisinizdir, ki insallah, siz tasimiyor olabilirsiniz. Unutmayin her 6 ayda bir smear yaptirmalisiniz. Bir sefer yaptirdim cikmadi diye bir sey yok . Bu arada artik bazi saglik ocaklarinda da smear yapiliyor. Basit ve acitmayan bir test.

Size tavsiyem smear yaptirin. Ve turunu ogrenin. Bildigim kadariyla 18 turu var. Siz de tasiyici iseniz sizdeki tur ile esinizinki aynidir. Belki de sanslisinizdir, ki insallah, siz tasimiyor olabilirsiniz. Unutmayin her 6 ayda bir smear yaptirmalisiniz. Bir sefer yaptirdim cikmadi diye bir sey yok . Bu arada artik bazi saglik ocaklarinda da smear yapiliyor. Basit ve acitmayan bir test.
sağlık ocakları yapıyorsa daha iyi yarın erkenden bi sorayım
acaba acillerde yapıyormudur
çalışıyorum hafta içi çıkma ihtimalim hiç yok

100den fazla hpv tipi var.
HPVnin tipine ve smear sonucuna göre kontrol sıklığı değişiyor.

sağlık ocakları yapıyorsa daha iyi yarın erkenden bi sorayım
acaba acillerde yapıyormudur
çalışıyorum hafta içi çıkma ihtimalim hiç yok
Acil yapmaz.
Hem smear hem tipleme yaptırmanız lazım.

O da olabilir ama sonuçta kan alıp verirken belirli testlerden geçmiyor mu ?
Önüne gelen kişiden alınan kanlar vücuda verilmeden önce muhakkak bazı testlere tabi tutuluyordur.
benim annem de hpv ve kan vermesi yasak ordaki görevli işaretlemiş ömür boyu kan vermemen için burayı işaretledim dedi

ona kimden bulaşmış acaba ya
bu ne herkeste var
Kadınlarda ve erkeklerde genital bölgede ortaya çıkan HPV virüsünün sebep olduğu siğiller yüzde 90 oranında cinsel yolla bulaşıyor.
Virüsün vücudun çeşitli bölgelerinde (cinsel bölge kıllarında ve hatta tırnaklarda),eşyalarda virüs saptanmıştır.Bu yüzden cilt teması, virüs barındıran eşyalar veya doğum sırasında bulaşabilir.
Kuluçka süresi süresi 2 hafta ile 2 yıl arasında değişmektedir. Genellikle 3-4 ayda siğiller ortaya çıkmaktadır.

MERHABALAR

11 yıllık evliyim.inişli çıkışlı genelliklede iyi giden bir evliliğim var.
son beş aydır bu hastalığa tutulduğunu sölüyor ve banada bulaştırmamak için kaçıyor.
cinsel yolla bulaşan bir şey olduğunu biliyorum ama yemin ediyor ki kimse olmadı hayatımda diye
bilemiyorum bende çok mutsuzum ve endişeliyim.neden bu kadar soğudu benden,ya da gerçekten bulaştırmaktanmı korkuyor.

bu arada emziriyorum.çocugada geçer diye daha çok korkuyor.2 3 kez yaktırdı siil gibi şeyleri doktorda.tekrar çıkmadı ama yinede tedirgin.
başına gelen var mı yada eşim doğru mu sölüyo
Birlikte gidin doktora size bulaşma riski nekadar dogru ögrenin
Siz nekadar risk altındasınız doktordan dinleyin

Kan yolu ve cinsellikle bulaştıgını biliyorum bi tanıdıgım kadına hastaneden bulaşmıs kan yolu ile yani olabiliyor böyle şeyler illaki aldattı denilemez ama arastır yani düşün hastaneye felan gtii mi vücüdu ile alakalı bir durum oldu mu

X