Hpv var ise kuvvetle muhtemel cinsel yolla bulasir. Cocuklara dokunmakla degil. Ve hpv hemen ortaya cikmaz. Vucutta virus cogalmak icin uygun kosullari bekler. Genelde de bagisiklik sistemi coktugunde cikar. Bir suru türü var. Kimisi vucuttan kendi kendine atilir. Ancak esinizinki sigil seklinde ise pek masum virus degil gibi. Kadinlarda rahim agzi kanserine neden olabiliyor. Ancak virusu kspinca ertesi gun degil tabi ki. Virus zaten yavas cogakan bir virus ve uygun kosullari bekler. Ilaci yok. Esinizde 5 aydir sigil olabilir ama bu denek degil ki virisu 5 ay once kapmis. Mazisi 5 aydan cok fazla olmali cunku virus yavas cogaliyor. Eger korunmadi iseniz siz de tasiyici olabilirsiniz. Smear testi yaptirmalisiniz her 6 ayda bir. Kadin doguma gitmelisiniz.Kizlar icin cok endisekenmeyin cunku cinsel yolla bulasiyor. Esinizin agzinda cikanlar icin birsey diyemeyecegim. Cunku bildigim bu virus erkeklerin cinsel organinda sigil yaptigi. Yaktirmakla gecer mi? Onu da bilmiyorum, pek de sanmiyorum cunku sonucta bu virusu tasiyor. Bir suru turu var, turunu ogrenmelisiniz. Cunku kimisi digerlerine gore daha masum. Vucuttan atilanlar da var.
Bu arada her 10 kadindan biri bu virusu tasiyor. Turu onemli. Ancak esinizde sigil varsa ben hamamdan degil de cinsel yol ile bulastigini dusunuyorum, uzgunum. Belki de evlilik oncesi yasadigi beraberliklerden de olabilir.