- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
Anladım.Söyledigim gibi bu anlattıgım yaklaşık onbes yıl önceki bir olay üniversite zamanı ve evet cok yakın arkadasım oldugu icin tüm hastane sürecinde beraberdik o dönem
Valla biz istedigimiz kadar temiz olalım etrafta o kadar cok pis insan var ki dediginiz gibi bi bagısıklıgın düşmesi hortlattırıyor bicok hastalıgıAnladım.
Yine de dikkatli olun,önceden bukasar yaygın değildi bu virüs. Şimdi hemen herkeste bulunuyor ama kimse farkında değil. Tek yolu vücudun bağışıklık sistemini yüksek tutmak,ben öyle yendim. Zaten %90'ı atılıyor ama kalan %10'u kadınlarda kanser yapıyor. Onu da bağışıklık ilaçlarıyla yenebiliyorsunuz.
yani eşimden şüphelenmelimiyim bu durumda canımDoktor değilim fakat eski bir hpv hastasıyım.
Hpv kaptığımda en yakın arkadaşım kadın doğum doktoruydu :)
Evhamlı biri olduğum için nereden baksanız 100 defa bulaşabileceği yerleri,nasıl korunacağımı falan anlattırmıştım kendisine,haftada bir eğitim araştırma hastanesine gidip oradaki doktorlarla kanka olmam da cabası.
Yani bu yüzden bu kadar kesin konuşuyorum. Kağıt paradan bulaşmaz,hadi tuvaletten minik bir ihtimal. O da kişi organını tam arkadaşınızın sürttüğü yere sürtecek de daha sonra gelip arkadaşınız tam oraya temas edecek falan. Çok uzun bir iş yani. Ama az önce imkansız dedim,imkansız değil. Ama düşük bir ihtimal. Kaptıysa halka açık ya da ortak kullanılan tuvaletlerden kapmıştır.
Ben anlıyorum da siz anlamıyorsunuz. Kağıt paradan hpv bulaşması için kağıt paranın önceki sahibinin alıp cinsel organına sürtmesi falan lazım. Yani cinsel organa direk temas lazım. Ayrıca kız arkadaşınız gelip size herşeyini anlatıyor mu? Ben en yakın arladaşıma tutup yatak hayatımı,cinselliğimi anlatmam yani. Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz anlamıyorum. Ortak kullanımda olan tuvaletlerden şüphelensin arkadaşınız,eğer sizde kullanıyorsanız dikkatli olun,antibakteriyel sabun ya da jel kullanmanızı tavsiye ederim.
Tıp gelişiyor, bazı şeylerin doğru olmadığı anlaşılıyor.Söyledigim gibi bu anlattıgım yaklaşık onbes yıl önceki bir olay üniversite zamanı ve evet cok yakın arkadasım oldugu icin tüm hastane sürecinde beraberdik o dönem
test yaptırmış tehlikeli diilmişBu hastalıkta erkekler genellikle taşıyıcı olduğu için belirti vermeyebiliyor.Belkide evlendiğinizde zaten vardı sonrasında bağışıklığı düşünce belirti vermeye başladı.Siz gidip bir ketem'de test yaptırın.Hatta eşiniz de yaptırsın ve tipini belirletin.Tehlikeli tipiyse hiç değilse önlem alırsınız.
Ya erkekler genelde ayakta işlerini gördükleri için bilemedim. Dediğim gibi tuvalet mevzusu düşük bir ihtimal ama imkansız değil. Halka açık yerlerde,iş yerinde falan tuvalete gidiyorsa olabilir yani.yani eşimden şüphelenmelimiyim bu durumda canım
HPV virüsü tende yaşayan bir virüs. El ile bulaş olabilir evet ama kağıt para gibi ortamlarda canlı kalıp bir de bulaşma durumu yok.
HPV aktif bir cinsel organı elledikten sonra yine aynı el ile başka cinsel organa veya ağza bulaştırılabilir.
O zaman sadece sigil yapan turuymus korkmayin tehlikeli degil sadece estetik acidan skinti ki onun da caresi vartest yaptırmış tehlikeli diilmiş
Bilmem üniversite zamanları gayet kantinde kırtasiyede sıkca para alısverişi yapıp ortak tuvaletleri kullanıyordukTıp gelişiyor, bazı şeylerin doğru olmadığı anlaşılıyor.
HPV virüsü tende yaşayan bir virüs. El ile bulaş olabilir evet ama kağıt para gibi ortamlarda canlı kalıp bir de bulaşma durumu yok.
HPV aktif bir cinsel organı elledikten sonra yine aynı el ile başka cinsel organa veya ağza bulaştırılabilir.
Ama evden çıkarken hpvli kişi vajinasını elleyecek, sonra elini yıkamadan parayı tutacak, hemen gidip başkasına verecek, o başkası parayı elleyip elini yıkamadan vajinasına sürecek de bulaş olacak. 15 yıl öncesinin araştırmalarına göre belki mümkündür ama artık bu kadar uzun bir yolla bulaş olmadığı biliniyor.
Nerden bulaştığından emin olamazsın,cinsel sebeplerdense eşin itiraf etmediği sürece bilemezsin .sizden önce bu hastalığı kapmış ve şuan vücut direnci düştüğü için hortlamış olabilir,vücut %90 yeniyormuş ama o %10 ihtimal,ihtimal sonuçta ve sizde de öyle olmuş olabilir.yalnız siz kendinizi tetkik ettirin çok yüksek ihtimal size de geçmiştir çünkü pasif dönemde de bulaştırabilir sadece eşinizde belirti vermemiştir.hpv nin bazı türleri rahim ağzı kanserine neden oluyor o nedenle bi pap-smear yaptırın.yani eşimden şüphelenmelimiyim bu durumda canım
Umumi tuvalette de tuvaletten çıkar çıkmaz para veriyoruz ona bakarsanız.Bilmem üniversite zamanları gayet kantinde kırtasiyede sıkca para alısverişi yapıp ortak tuvaletleri kullanıyorduk
Ki doktor evet bu kesin bu yüzden böyle bulastı dememişti secenekler arasında anlatmıstı
Bilemiyorum o zamanlar cok mantıklı gelmişti sonucta bi dünya erkek var genel itibariylede gözümüzde pislerdi neden olmasın diyordukUmumi tuvalette de tuvaletten çıkar çıkmaz para veriyoruz ona bakarsanız.
Ama işte virüsün o aradaki süreçte canlı kalıp bir de kişiyi enfekte edecek kadar aktif olması pek mümkün değil.
Siz yanlış söylüyorsunuz demiyorum, doktorun dediğini iletiyorsunuz sadece. Ancak aradan geçen 15 yılda çok şey değişti. O yüzden artık bu tip dolaylı bulaşlara pek ihtimal verilmiyor.
MERHABALAR
11 yıllık evliyim.inişli çıkışlı genelliklede iyi giden bir evliliğim var.
son beş aydır bu hastalığa tutulduğunu sölüyor ve banada bulaştırmamak için kaçıyor.
cinsel yolla bulaşan bir şey olduğunu biliyorum ama yemin ediyor ki kimse olmadı hayatımda diye
bilemiyorum bende çok mutsuzum ve endişeliyim.neden bu kadar soğudu benden,ya da gerçekten bulaştırmaktanmı korkuyor.
bu arada emziriyorum.çocugada geçer diye daha çok korkuyor.2 3 kez yaktırdı siil gibi şeyleri doktorda.tekrar çıkmadı ama yinede tedirgin.
başına gelen var mı yada eşim doğru mu sölüyo
Ya bu adam resmen cahil yerine koymuş sizi doğumda kimden bulaşıcak oha bırak ya ruh hastası herif sizi ne hale sokmuş yalan söylüyor uzak dur o adam normal değil düşüp kalkmış kadınlarla senin üzerine atmaya çalışıyoro testler nasıl yapılır ki yani 2 sene oldu doğum yapalı çıkardı bişey olsaydı
bence bu yeni bişey
yani bana geçmemiştir umarım
eşim belki doğumda sana bulaştı senden de bana bulaştı dedi geçen gün
çok düşük yani öle miŞöyle ki, ben sağlıkçıyım. Hpv nin yaptığı komdilomları aldırmak için gelirler bazen. İşte onlar da cinsel yolla olduğunu söylerler genelde. Bi gün doktora sordum yani hiç mi başka şekilde, tuvaletten ordan burdan gelmez diye. Çok düşük bi ihtimal olabilir demişti
diyorsunYa bu adam resmen cahil yerine koymuş sizi doğumda kimden bulaşıcak oha bırak ya ruh hastası herif sizi ne hale sokmuş yalan söylüyor uzak dur o adam normal değil düşüp kalkmış kadınlarla senin üzerine atmaya çalışıyor
Hanimefendi sezaryense bulasma ihtimali 0 "sifir " dogumda. Siz hijyen konusuna dikkat edin. Dogumda falan bulasmamis.diyorsun
sezeryan oldum ya öle bulaşmıştır falan dedi
gidicem bi simir testi vericem
eger bende ve çocuklarımda bişey çıkarsa
onun uçkuru yüzünden
benden o zmn çekecegi var
Allah bilir hangi kadından hastalık kapan adam için soğudu diye üzülüyor musunuz ciddenMERHABALAR
11 yıllık evliyim.inişli çıkışlı genelliklede iyi giden bir evliliğim var.
son beş aydır bu hastalığa tutulduğunu sölüyor ve banada bulaştırmamak için kaçıyor.
cinsel yolla bulaşan bir şey olduğunu biliyorum ama yemin ediyor ki kimse olmadı hayatımda diye
bilemiyorum bende çok mutsuzum ve endişeliyim.neden bu kadar soğudu benden,ya da gerçekten bulaştırmaktanmı korkuyor.
bu arada emziriyorum.çocugada geçer diye daha çok korkuyor.2 3 kez yaktırdı siil gibi şeyleri doktorda.tekrar çıkmadı ama yinede tedirgin.
başına gelen var mı yada eşim doğru mu sölüyo