HPV VE EŞİM:(

Yani hamamdan bulasmis olamazmi.. gercekten bilgim yok.. hamam deyince tedirgin oldum cok giderim..

Yani hamamdan bulasmis olamazmi.. gercekten bilgim yok.. hamam deyince tedirgin oldum cok giderim..
Hayır hamamdan bulaşmış olamaz.
Hpvli birinin gidip yerlere cinsel organını sürtmesi daha sonra da eşinizin ya da gidip aynı şekilde oraya sürtmesi lazım.
İğrenç bir anlatım ama öyle yani. İmkansız birşey bu.

HPVnin siğile neden olmayan bazı tipleri rahim ağzı kanserine neden olabiliyor. Estetik olarak siğil çıkmadığı sürece sıkıntı olmaz ama düzenli smear ve doktor gerekli görürse kolposkopi gerekir.
Eğer onkolojik yani kansere neden olabilen tiplerdense kadın doğum doktoru değil jinekolojik onkolojinin alanına girer ve bir onkologa gitmeniz gerekir.
Birde bu hastalik erkeklerde pek etkilemiyor kadinlarda daha cok etkileri gozukuyor. Malum acik bolge..Asisi var ama tabii bulasmadan olmak gerek. Ha birde tuvaletten gecen bu hastalik olabilir mi? Karistiriyorsam duzeltin
HPV aşısı sadece birkaç kanserojen tipe karşıdır. Siğil yapan onlarca türe yine yakalanabilirsiniz.

O zamanlar erkek arkadası bile olmadıgı icin fazlaca arastırdık ve doktorunun söyledigi kagıt para gibi metaryellerden bile bulasabilecegiydi iyice icine girmesi kaba tabiriyle gerekmiyor

Ya hiç böyle bir vaka duymadım
Gelip sizden önce birisi vajinasını tam oturduğunuz yere sürttüyse siz de üzerine otursanız falan anca ama o bile zor yani hiç duymadım böyle bir şey
Biraz çirkin bir anlatım oldu ama kusura bakmayın

O zamanlar erkek arkadası bile olmadıgı icin fazlaca arastırdık ve doktorunun söyledigi kagıt para gibi metaryellerden bile bulasabilecegiydi iyice icine girmesi kaba tabiriyle gerekmiyor
Kağıt parayı alıp vajinasına mı sürmüş?
Ben inanmadım,sizde inanmayın bence.
Böyle birşey olanaksız,imkansız.
Daha önce bulaşmış ve sonradan belirtilerini göstermeye başlamış olabilir ama kağıt paradan,tuvaletten bulaşması imkansız. Arkadaşınızın o kadar pis olduğunu sanmıyorum.

Anlatamıyorum kendimi kagıt paradan virüsü kapıp tuvalette cinsel organını temizlediginde bile bulasabilir demişti doktor
Hatta neredeyse onbes yıldır sırf bu cümlelerden kaynaklı her tuvalete girmeden elimi yıkar asla saga sola kapıya vs peçetesiz dokunamam
Siz doktormusunuz peki bu kadar kesin net konusuyorsunuz ?

evetde illaki vajina heryere degiyodur ya .. mayo veya bikini ince camasir ztn.. ben havuzda oturaklarda her turlu hareket spor yapiorum.. insan korkuyor.. Allah korusun

Doktor değilim fakat eski bir hpv hastasıyım.
Hpv kaptığımda en yakın arkadaşım kadın doğum doktoruydu :)
Evhamlı biri olduğum için nereden baksanız 100 defa bulaşabileceği yerleri,nasıl korunacağımı falan anlattırmıştım kendisine,haftada bir eğitim araştırma hastanesine gidip oradaki doktorlarla kanka olmam da cabası.
Yani bu yüzden bu kadar kesin konuşuyorum. Kağıt paradan bulaşmaz,hadi tuvaletten minik bir ihtimal. O da kişi organını tam arkadaşınızın sürttüğü yere sürtecek de daha sonra gelip arkadaşınız tam oraya temas edecek falan. Çok uzun bir iş yani. Ama az önce imkansız dedim,imkansız değil. Ama düşük bir ihtimal. Kaptıysa halka açık ya da ortak kullanılan tuvaletlerden kapmıştır.
Ben anlıyorum da siz anlamıyorsunuz. Kağıt paradan hpv bulaşması için kağıt paranın önceki sahibinin alıp cinsel organına sürtmesi falan lazım. Yani cinsel organa direk temas lazım. Ayrıca kız arkadaşınız gelip size herşeyini anlatıyor mu? Ben en yakın arladaşıma tutup yatak hayatımı,cinselliğimi anlatmam yani. Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz anlamıyorum. Ortak kullanımda olan tuvaletlerden şüphelensin arkadaşınız,eğer sizde kullanıyorsanız dikkatli olun,antibakteriyel sabun ya da jel kullanmanızı tavsiye ederim.

EL hijyeninize dikkat ettikten sonra çocuklara bulaşmaz muhtemelen.bence bu açıdan endişelenmeyin çocuklar konusunda. çok geçmiş olsun
çok teşekkürler çocuklara bulaşmadıysa problem yok benim için

Söyledigim gibi bu anlattıgım yaklaşık onbes yıl önceki bir olay üniversite zamanı ve evet cok yakın arkadasım oldugu icin tüm hastane sürecinde beraberdik o dönem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…