- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.916
Yani hamamdan bulasmis olamazmi.. gercekten bilgim yok.. hamam deyince tedirgin oldum cok giderim..Tamam da dudakta çıkan uçukla genitalde çıkan uçuk bir değildir.
Yine cinsel konulardaki bilgi eksikliği ülkemizin ortada şu konuda bile.
HPVnin de türleri vardır.
Dudağımda yıllardır uçuk çıkar, geçer.
Cinsel olan HPV testim temiz.
Biz genital bölgede çıkandan, cinsel yolla bulaşandan bahsediyoruz.
Adı üzerinde yani "genital" "cinsel yolla bulaşan"
Eşin yalan söylüyor
Hayır hamamdan bulaşmış olamaz.Yani hamamdan bulasmis olamazmi.. gercekten bilgim yok.. hamam deyince tedirgin oldum cok giderim..
HPVnin siğile neden olmayan bazı tipleri rahim ağzı kanserine neden olabiliyor. Estetik olarak siğil çıkmadığı sürece sıkıntı olmaz ama düzenli smear ve doktor gerekli görürse kolposkopi gerekir.Yok hayır şu anlamda demişti onu bana olduğu kesindi hpv nin ne yapılması gerek tedavisi var mı diye sormuştum o da siğil falan çıkmadığı sürece sıkıntı yok demişti doçent kadın doğum doktoru söylemişti daha 2 hafta olmadı diyeli
HPV aşısı sadece birkaç kanserojen tipe karşıdır. Siğil yapan onlarca türe yine yakalanabilirsiniz.Birde bu hastalik erkeklerde pek etkilemiyor kadinlarda daha cok etkileri gozukuyor. Malum acik bolge..Asisi var ama tabii bulasmadan olmak gerek. Ha birde tuvaletten gecen bu hastalik olabilir mi? Karistiriyorsam duzeltin
Zaten o yüzden seks demedim :)Sevismek demek illa vajinaya penisin girmesi demek degildir canim
Ama bekaretten bahsettin ya.. bakire olmasi sevismedigi anlamina gelmez yaniZaten o yüzden seks demedim :)
O zamanlar erkek arkadası bile olmadıgı icin fazlaca arastırdık ve doktorunun söyledigi kagıt para gibi metaryellerden bile bulasabilecegiydi iyice icine girmesi kaba tabiriyle gerekmiyorBulaşmaya neden olan ajan 100'den fazla türü olan human papillomavirus (HPV)'dir. Bulaşma tarihini belirlemek mümkün değildir. Cilde temas yolu ile bulaşır, virüsün ana bulaşma yolu cinsel ilişkidir. Enfekte bir kişinin penis, skrotum (erkek yumurtalık torbası), vajina veya dış genital bölgesi ile temas sonucu bulaşır. Oral yolla enfekte bir genital bölgeye temas edilmesi halinde de bulaşma olur. Prezervatif kullanmak bulaşmayı her zaman önlemez çünkü virüs prezervatifle kaplı olmayan bir genital alandan da bulaşabilir. Enfeksiyon genellikle çıplak gözün göremediği hücresel değişiklikler olarak ortaya çıkar. Bunlar kadınlarda rahim kanseri teşhis testi ile saptanabilir. Bazen enfeksiyon kendisini klasik karnabahar görünümlü siğillerle (kondiloma akuminata) belli eder. Çoğu durumda enfeksiyon gelir ve hiç fark edilmeden oluşur.
Hpv'nin tuvaletten bulaşması imkansız. Ama tuvaletten bulaşması için hpv'li birinin oraya sürtünüp hemen sonra arkadaşınızın genital bölgesini iyice tuvalete sürmesi lazım,bunu da yaptığını sanmıyorum.Arkadaşınız belki yüzeysel birşey yaşamış olabilir. Keşke siz herşeye hemen inanmasanız da araştırsanız. :)
Yani hamamdan bulasmis olamazmi.. gercekten bilgim yok.. hamam deyince tedirgin oldum cok giderim..
Yok hayır o zamanlar 20li yaslarda ve hic sevgilisi bile olmamıstıAma bekaretten bahsettin ya.. bakire olmasi sevismedigi anlamina gelmez yani
Kağıt parayı alıp vajinasına mı sürmüş?O zamanlar erkek arkadası bile olmadıgı icin fazlaca arastırdık ve doktorunun söyledigi kagıt para gibi metaryellerden bile bulasabilecegiydi iyice icine girmesi kaba tabiriyle gerekmiyor
Anlatamıyorum kendimi kagıt paradan virüsü kapıp tuvalette cinsel organını temizlediginde bile bulasabilir demişti doktorKağıt parayı alıp vajinasına mı sürmüş?
Ben inanmadım,sizde inanmayın bence.
Böyle birşey olanaksız,imkansız.
Daha önce bulaşmış ve sonradan belirtilerini göstermeye başlamış olabilir ama kağıt paradan,tuvaletten bulaşması imkansız. Arkadaşınızın o kadar pis olduğunu sanmıyorum.
Evet bulaşırOral seksten bulaşıyor mu acaba ?
Ya hiç böyle bir vaka duymadım
Gelip sizden önce birisi vajinasını tam oturduğunuz yere sürttüyse siz de üzerine otursanız falan anca ama o bile zor yani hiç duymadım böyle bir şey
Biraz çirkin bir anlatım oldu ama kusura bakmayın
evetde illaki vajina heryere degiyodur ya .. mayo veya bikini ince camasir ztn.. ben havuzda oturaklarda her turlu hareket spor yapiorum.. insan korkuyor.. Allah korusun
Doktor değilim fakat eski bir hpv hastasıyım.Anlatamıyorum kendimi kagıt paradan virüsü kapıp tuvalette cinsel organını temizlediginde bile bulasabilir demişti doktor
Hatta neredeyse onbes yıldır sırf bu cümlelerden kaynaklı her tuvalete girmeden elimi yıkar asla saga sola kapıya vs peçetesiz dokunamam
Siz doktormusunuz peki bu kadar kesin net konusuyorsunuz ?
EL hijyeninize dikkat ettikten sonra çocuklara bulaşmaz muhtemelen.bence bu açıdan endişelenmeyin çocuklar konusunda. çok geçmiş olsunofff offf bana bulaşması dert değilde kızlara bulaşmasa bari
çok teşekkürler çocuklara bulaşmadıysa problem yok benim içinEL hijyeninize dikkat ettikten sonra çocuklara bulaşmaz muhtemelen.bence bu açıdan endişelenmeyin çocuklar konusunda. çok geçmiş olsun
Para dedin ya.. parayi elleyip taharet mi almis olabilir yani?Yok hayır o zamanlar 20li yaslarda ve hic sevgilisi bile olmamıstı
Söyledigim gibi bu anlattıgım yaklaşık onbes yıl önceki bir olay üniversite zamanı ve evet cok yakın arkadasım oldugu icin tüm hastane sürecinde beraberdik o dönemDoktor değilim fakat eski bir hpv hastasıyım.
Hpv kaptığımda en yakın arkadaşım kadın doğum doktoruydu :)
Evhamlı biri olduğum için nereden baksanız 100 defa bulaşabileceği yerleri,nasıl korunacağımı falan anlattırmıştım kendisine,haftada bir eğitim araştırma hastanesine gidip oradaki doktorlarla kanka olmam da cabası.
Yani bu yüzden bu kadar kesin konuşuyorum. Kağıt paradan bulaşmaz,hadi tuvaletten minik bir ihtimal. O da kişi organını tam arkadaşınızın sürttüğü yere sürtecek de daha sonra gelip arkadaşınız tam oraya temas edecek falan. Çok uzun bir iş yani. Ama az önce imkansız dedim,imkansız değil. Ama düşük bir ihtimal. Kaptıysa halka açık ya da ortak kullanılan tuvaletlerden kapmıştır.
Ben anlıyorum da siz anlamıyorsunuz. Kağıt paradan hpv bulaşması için kağıt paranın önceki sahibinin alıp cinsel organına sürtmesi falan lazım. Yani cinsel organa direk temas lazım. Ayrıca kız arkadaşınız gelip size herşeyini anlatıyor mu? Ben en yakın arladaşıma tutup yatak hayatımı,cinselliğimi anlatmam yani. Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz anlamıyorum. Ortak kullanımda olan tuvaletlerden şüphelensin arkadaşınız,eğer sizde kullanıyorsanız dikkatli olun,antibakteriyel sabun ya da jel kullanmanızı tavsiye ederim.
Doktor opsiyonlar arasına onuda koymustu o zamanPara dedin ya.. parayi elleyip taharet mi almis olabilir yani?