HPV VE EŞİM:(

Eger gebelik oncesi veya gebrlikte esin sana bulastrdiysa cocuklardada olmaz mi?
Cocuklara anne karninda imkansiz bulasmasi. Dogum normal dogumsa dogum kanalinda bulassaydi coktan haberleri olurdu bebekleri tum vucudunu kapliyor ki konu sahibi sezaryenli asla bulaşmaz. Hpv li anneler sezaryenle dogurur.

Konu sahibi daha once 10 kez dedim burda kafan cok karisir. Doktora git.

Sezeryan olur haberi varsa tabii.. konu sahibinde var mi onu bile bilmiyorki henuz. Zaten dogumuda normal olmamis sanirim

Doktor şu an için 6 ayda 1 kontrol dedi

Hpv sadece siğille belirti vermiyor sanirim çünkü smear alinirken hpv ye de bakılıyor.

EN YAKIN ZAMANDA SMEAR vericem
soranlar olmuş smear hiç vermedinmi
sen nasıl kadınsın falan
30lu yaşlardayım evet gerek duymadım
gerekli görse o kadar doktora gidiyorum
birisi isterdi
35 yaşından sonra senede bir diye biliyorum

işine gelen yorum yapmış
aklımı karıştıran kadar doğru bilgi verenlere de teşekkürler

Sizin bu uslubunuz bir tek banami itici geliyor acaba.olabilir bilmeyebilir neyin bilmisligini tasliyorsunuz anlamadim
allah kimseyi yabancı kişilerden akıl alabilecek kadar çaresiz bırakmasın diyorum sadece
boşver eleştirsin vursunlar yerden yere
hepsini allaha havale ediyorum

allah kimseyi yabancı kişilerden akıl alabilecek kadar çaresiz bırakmasın diyorum sadece
boşver eleştirsin vursunlar yerden yere
hepsini allaha havale ediyorum
Insallah sizede cocuklariniza da bulasmamistir.sizi cok iyi anliyorum cocuklariniz icin endiselenip panige kapildiginiz icin care ariyorsunuz ki insan bilmeyebilir okumus olmayabilir hatta cahil olabilir ama kimsenin kimseyi kucumsemeye hakki yok yani ben buna gelemiyorum

Merhaba eger bekarken yaptigi bir halttan cikiyorsa sizde de olma ihtimali var ama bagisikliginiz guclu ise daha lezyonlasmamis ama bu mikrobu tasiyorsunuz yani. Nasil dogum yaptiniz normal dogum ise çocuklarada %100 bulasiyor

Merhaba eger bekarken yaptigi bir halttan cikiyorsa sizde de olma ihtimali var ama bagisikliginiz guclu ise daha lezyonlasmamis ama bu mikrobu tasiyorsunuz yani. Nasil dogum yaptiniz normal dogum ise çocuklarada %100 bulasiyor
çok şükür bilmeden sezeryan oldum

iki üniversite bitirmiş bir kadın da olsan
söz konusu evlatların olunca maalesef hiç bişey bilmemiş oluyorsun

Doktorlar da bu konuda kararsiz. Çoğunluğu gitmez kalir diyor bir kismi gider vucut yener diyor. Cok illet bir hastalik aslinda.
Çoğunluğu mu? Bence siz bu konuda bilgisizsiniz ben hpv atılmaz diyen çok çok az doktor gordum dünyaca ünlü proflar bile atılır diyor biraz araştırın da yazın lütfen

Doktorum,smearın 35 yaşla alakası yok,hamile kalmış her kadına yapılması gerekir.sonuçta normal doğumla doğacak bebeği riske atmanın 35 yaşı beklemeyle ilgisi yok...
Eşin zaten vukuatlıymış,ama sanırım sen inanmak istiyorsun...sonuç olarak uzun bir süre cinsel münasebet olmayacak aranızda.umarım eşiniz akıllanır da hamamda şurda burda hastalıkları toplayıp toplayıp getirmez...

Lanet olsun bu hastalık cinsel yoldan bulaşıyor lütfen tahlil yaptırın hatta çocuga da baktırın sonuçta hamileydiniz bebekler de solunum rahatsızlıklarına neden oluyormuş

Birebir basıma geldi yasadım biliyorum. Hamilelikte bir sorun olsa doktorlar görüyor zaten vajinada siğil olunca normal dogum dahi yaptırmıyordoktorlar. Kocası en erken 5 6 ay önce birliktelik yasamıs.
Burada havuz hamam diyenleri de anlamadım. Bakire olup bu hastalığı
Benimde pek bilgim yok bu virüs hiç gitmiyor mu vucuttan tedavi olsa bile

Siğiller yakılarak tedavi ediliyor. Vücuttan da 2 yıl icinde atılıyor tamamen bagısıklık ile alakalı.

Aslında her kadının her yasta yılda bir smear vermesi gerekiyor. Siz kırıcı yorumları bosverin. Ama senede bir kontrolü ihmal etmeyin. Sadece cinsel yolla bulasan hastalıklar icin degil

Birebir basıma geldi yasadım biliyorum. Hamilelikte bir sorun olsa doktorlar görüyor zaten vajinada siğil olunca normal dogum dahi yaptırmıyordoktorlar. Kocası en erken 5 6 ay önce birliktelik yasamıs.
Siğil olması şart değil. Her hpv tipi sigil yapmaz.
Siğil yapmayan bir tip olup doktorlar fark etmemiş olabilir.

Insanlar biseyleri bilmeyebilir danisabilir hemen cahil mi demek lazim he he en cok siz biliyonuz.. hastaligi geciren biriyle okumus birinin tavsiyesi asla bir olmaz. birilerinin fikrini almak istemistir arkadas.. kk yi niye kurmus kazen?

Smear konusunu ben sormuştum ama sen ne biçim kadınsın falan nerede demişim onu anlamadım? Ciddi ciddi merak ettiğim için sormuştum çünkü gittiğim 2 doktorda doğumdan sonra smear istiyoruz demişti...sizden nasıl istenmedi onu anlamaya çalışmıştım. Kaldı ki smear testi 35 ten sonra değil cinsel hayat başladıktan sonra yapılan bir test. Anlıyorum canınız sıkkın, derdiniz kendinize yetiyor ama bu size etrafa saçma sapan saldırma hakkı vermez. Burada herkes elinden geldiğince size yardımcı olmaya çalışıyor...istediğinize inanabilirsiniz ama doktorunuzla konuşup en doğrusunu öğrenin. Ayrıca hamamdan ordan burdan bulaşma konusunu da özellikle sorun, ben inandırıcılığını sorgulardım şahsen. Geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…