Uzgunprenses bana mi diyorsun :) sen hic bilmiyorsun o zaman. Bilgisizsin falan noluyoruz sen bilmiyorsun asil. Tabiki kalir diyenle kalmaz diyen cok. Madem gecerdi sen neden bukadar taktin ve bosandin. Biz senle cok konustuk bence bilir bilmez saldirma olur mu :)Çoğunluğu mu? Bence siz bu konuda bilgisizsiniz ben hpv atılmaz diyen çok çok az doktor gordum dünyaca ünlü proflar bile atılır diyor biraz araştırın da yazın lütfen
Eski yazdiklarimi okudun heraldeUzgunprenses bana mi diyorsun :) sen hic bilmiyorsun o zaman. Bilgisizsin falan noluyoruz sen bilmiyorsun asil. Tabiki kalir diyenle kalmaz diyen cok. Madem gecerdi sen neden bukadar taktin ve bosandin. Biz senle cok konustuk bence bilir bilmez saldirma olur mu :)
Hayir canim bizzat yazistik sen ben ftmrt sevilay vs bosver üzülme ben de gececek oldugunu umut ediyorumEski yazdiklarimi okudun heraldedikkat sanada bulasmasin yada sende bosanma cahil seni yarası olan gocunur ben saldirmadim yaran var heralde
Hamamdan, havuzdan, ağda salonlarından vs bulaşabilir HPV. Çok da bulaşıcıdır bildiğim kadarıyla.geçen sen afyonda bi hamama gitmişti ordan bulaştı diyor bende bi belirti yok yani kontol ettim kendimi allah korusun olsa çocuklarıma da bulaşır çok endişeliyim
Cinsel organ teması ile bulaşan hastalık
Bulasici hastaliklarin ozellikle bu tip hastaliklarin tek bulasma yolunun cinsellik olmadigi daha once benzer vakalarda kan yoluyla ya da herhangi bir temasla da (belki cinsel bolgeden) bulasabildigi aktarilmis ki tip kaynaklarinda boyle geciyor. Siz de haklisiniz boyle dumduz mantikla bakilinca sadece cinsellikle bulasir. konudaki adamin karisini aldatip aldatmamasi degil mevzu. Az da olsa cinsellik harici bulasabilen hastaliklar olunca kesin soyledir denilemez. Biraz empati kurabiliriz bence. Ama tabii siz daha iyi bilirsinizCinsel organ teması ile bulaşan hastalık aldatma dışında nasıl bulaşabilir? Tokalaşmayla geçecek hali yok ya. Milyonda 1 olan ihtimallere tutunmaya çalışıyorsunuz. Hpv’li bir kadın cinsel organına dokunacak, sonra eşinin eline dokunacak, o da kendi cinsel organına ve ağzına(!) koyacak elini. Bunların hepsi de çok hızlı gerçekleşecek, çünkü virüs dışarıda fazla yaşayamıyor. Olur olur tabii
O KADAR DİYORSUNGeçmiş olsun bir bardak soğuk su için ve uyumaya devam edin
Milyonda birlik olasılığa tutunmak dediğim tam olarak bu. Hpv’nin kan yoluyla bulaştığı iddiası vardır ama cinsel yolla bulaştığı kesindir. Benim mantığıma bilim ve akıl yol verir, haklısınız oldukça da düzdür bu mantık. Görmemek için gözlerinizi sımsıkı kapatmak gerekir. Hamamda bir noktaya virüs enfekte birinin oturması, virüs sıcakta zarar görmeden diğer kişinin de oraya oturması, ikisinin de peştemalsiz olması falan işte bunun için gereken dolambaçlı akıl bende yok.Bulasici hastaliklarin ozellikle bu tip hastaliklarin tek bulasma yolunun cinsellik olmadigi daha once benzer vakalarda kan yoluyla ya da herhangi bir temasla da (belki cinsel bolgeden) bulasabildigi aktarilmis ki tip kaynaklarinda boyle geciyor. Siz de haklisiniz boyle dumduz mantikla bakilinca sadece cinsellikle bulasir. konudaki adamin karisini aldatip aldatmamasi degil mevzu. Az da olsa cinsellik harici bulasabilen hastaliklar olunca kesin soyledir denilemez. Biraz empati kurabiliriz bence. Ama tabii siz daha iyi bilirsiniz
HPV temasla bulaşır kanla değil.Bulasici hastaliklarin ozellikle bu tip hastaliklarin tek bulasma yolunun cinsellik olmadigi daha once benzer vakalarda kan yoluyla ya da herhangi bir temasla da (belki cinsel bolgeden) bulasabildigi aktarilmis ki tip kaynaklarinda boyle geciyor. Siz de haklisiniz boyle dumduz mantikla bakilinca sadece cinsellikle bulasir. konudaki adamin karisini aldatip aldatmamasi degil mevzu. Az da olsa cinsellik harici bulasabilen hastaliklar olunca kesin soyledir denilemez. Biraz empati kurabiliriz bence. Ama tabii siz daha iyi bilirsiniz
evet maalesef genital bölge ve agzında dudaklarındaGenital bölgesinde miydi sigiller? Eger oyleyse cinsel yolla bulaşmistir %100.
napıcam bilmiyorum dünde tartıştıkMilyonda birlik olasılığa tutunmak dediğim tam olarak bu. Hpv’nin kan yoluyla bulaştığı iddiası vardır ama cinsel yolla bulaştığı kesindir. Benim mantığıma bilim ve akıl yol verir, haklısınız oldukça da düzdür bu mantık. Görmemek için gözlerinizi sımsıkı kapatmak gerekir. Hamamda bir noktaya virüs enfekte birinin oturması, virüs sıcakta zarar görmeden diğer kişinin de oraya oturması, ikisinin de peştemalsiz olması falan işte bunun için gereken dolambaçlı akıl bende yok.
Bir de ağız bölgesinde de var diyorsunuz. Cinsel organının temas edeceği ne yapabilir mantıklı düşününce? Ortak iç çamaşırı kullacak hali yok ya. Çok üzücü tabii ama eşinizin sezaryen doğum yaptığınız halde orada bulaşmıştır demesi falan hiç akıl alır değil.napıcam bilmiyorum dünde tartıştık
adam gayet net
ben kendimden eminim
seni ve çocuklarımı böle bir duruma düşürcek hayvanlığı yapmam dedi
ki aynı şey sende çıksaydı da senden asla şüphelenmezdim dedi
agdadan felan kapmıştır derdim
lütfen bana güven diyo
Siğil olması şart değil. Her hpv tipi sigil yapmaz.
Siğil yapmayan bir tip olup doktorlar fark etmemiş olabilir.
aynen valla şuan da aldatmış mı hamam dan mı kapmışın da değilim inanBakın size yine kendimce çok düz mantık bir şey söyleyeyim. Kendiniz test için doktora gittiğinizde evde çocuklarınıza bulaşma olasılığını sorun. Madem ki başka türlü de bulaşır, aynı evdeler aynı tuvaleti kullanıyorlar incelemeye değer bir olasılıksa çocukları da getirmenizi isterler. Asıl cevabı bu şekilde alırsınız.
Bulaşmamıştır emin olun. Ben cinsel temas dışında bulaşma olasılığını doktorların ne kadar düşük, ihmal edilebilir bulduğunu görmeniz için yazdım. Çünkü o söylenen cinsel yol dışındaki bulaşma ihtimalleri çoook düşük. Evlatlarınız için içiniz rahat olsun ama bir de doktordan duyun tabii.aynen valla şuan da aldatmış mı hamam dan mı kapmışın da değilim inan
tek derdim çocuklara bulaşmamış olması
MerhabaMERHABALAR
11 yıllık evliyim.inişli çıkışlı genelliklede iyi giden bir evliliğim var.
son beş aydır bu hastalığa tutulduğunu sölüyor ve banada bulaştırmamak için kaçıyor.
cinsel yolla bulaşan bir şey olduğunu biliyorum ama yemin ediyor ki kimse olmadı hayatımda diye
bilemiyorum bende çok mutsuzum ve endişeliyim.neden bu kadar soğudu benden,ya da gerçekten bulaştırmaktanmı korkuyor.
bu arada emziriyorum.çocugada geçer diye daha çok korkuyor.2 3 kez yaktırdı siil gibi şeyleri doktorda.tekrar çıkmadı ama yinede tedirgin.
başına gelen var mı yada eşim doğru mu sölüyo
EN YAKIN ZAMANDA SMEAR vericem
soranlar olmuş smear hiç vermedinmi
sen nasıl kadınsın falan
30lu yaşlardayım evet gerek duymadım
gerekli görse o kadar doktora gidiyorum
birisi isterdi
35 yaşından sonra senede bir diye biliyorum
işine gelen yorum yapmış
aklımı karıştıran kadar doğru bilgi verenlere de teşekkürler
tabiki doktorla görüşmeden içim rahat etmiycek teşekkürler:)Bulaşmamıştır emin olun. Ben cinsel temas dışında bulaşma olasılığını doktorların ne kadar düşük, ihmal edilebilir bulduğunu görmeniz için yazdım. Çünkü o söylenen cinsel yol dışındaki bulaşma ihtimalleri çoook düşük. Evlatlarınız için içiniz rahat olsun ama bir de doktordan duyun tabii.