• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV Tip 16 olanlar ve Oral Hpv riski olanlar

çok uğraşmışsınız gerçekten. baya ağır geçmiş süreciniz bi daha uğramaz inş. bende de yaptığınız gibi alkol sigara yok. çok sağlıklı beslenmiyorum ama fast food da yok. elma sirkesi propolis tüketiyorum bi de imutor. onun dışında spor yap dedi doktor spora abanıcam bakalım teşekkürler
5 6 yıl oldu bidaha cikmadi benim. Atlatabilecegine inan moralini bozma . Benim en tehlikeli türlerden biri idi hpv 16. Artık doktorum normal doğum bile yapabilirsin dedi şükür kimseye de bulastirmadim hatta evlendim . İz ilk zamanlar kalıyor yakılan yerler sonra geçiyor kafana takma onları da mevsim meyve sebzeleri yemeye çalış .inşallah kurtulursun bi an önce.

Bende de tip 16 var 2 ay sonra tekrar smear yaptırcam kontrol zamanı geldi.acaba agızda var mıdır diye merak ediyorum veya anala geçmiş midir bunları ögrenebilir miyiz acaba

Benim Doktorum 6 ay lezyon çıkmazsa negatif sayilirsin demisti. 6 ay lezyon çıkmadığı zaman test yaptık negatif çıktım. Smdi sadece smear yaptıriryorum.ben kurtuldum şükür darısı başına. Merak ettiğin bişey olursa sorabilirsin
Benim tip 16 var ve iki tane et ben tarzında siğilim cıkmıstı ve alındı onlar alınalı beri baska cıkması şükür negatif mi oldum yani tip 16 zaten pel sigil yapmıyordu

Bende de tip 16 var 2 ay sonra tekrar smear yaptırcam kontrol zamanı geldi.acaba agızda var mıdır diye merak ediyorum veya anala geçmiş midir bunları ögrenebilir miyiz acaba
Kbb ye giderek ağız da var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Anal ilişki yasiyorsaniz geçmesi muhtemel. Kontrol olmanizi öneririm.

Kbb ye giderek ağız da var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Anal ilişki yasiyorsaniz geçmesi muhtemel. Kontrol olmanizi öneririm.
Ben anal ilişki yaşamadım hiç ama yakın yerler ya bi şekilde üzerine temas olmuş mudur diye düşündüm .Kbbye göründüm bi şey yok dedi

1 seneyi aşmıştır 4 5 kere koterle yapıldı bana. Kötü bi beslenmem vardi sigara alkol düzensiz hayat. Öncelikle hepsini düzene koy. Mevsim meyve ve sebzeleri ye. Oral ilişkim benimde olmuştu. Ağızda Aft gibi bişeyler çıktı Dr stresten olabileceğini söyledi hatta o gün muayene etti idrar yollarına kadar siğil olduğunu üroloji dr unun bunları ameliyatla yakmasi gerektiğini söylemişti. Gerçekten kötü günlerdi ama şimdi dönüp bakıyorum da abartmisim :) geçti benim şükür. İyi bir Dr ve iyi bir tedavi çok önemli. Uzun zaman geçti 4 5 sene oldu benim bidaha siğilim çıkmadı.
Ne kadat surrede atlattinix

Merhaba bende de tip 16 hpv vardı . Vardı diyorum ama şimdi şükür yok. Öncelikle panik yapmayın kendimin ne kadar korktuğumu günler boyu ağladığımı hatırlıyorum. Öncelikle ilişkiniz devam ediyorsa korunun. Düzenli vr saglikli beslenmenin yanında doktor tedavisi ve alternatif tip ile atlattım. Aşılarımı oldum koter yapıldı 4 5 kez smear aksatmadim sigara alkol o dönem bıraktım çörek otu cigniyordum. Aldara kullanmıştım siğil lere Dr vermişti. Hii birde çay agaci sürdüm afedersin genital bölgeye tamamen. Vee söyle söyliyim benim rahime kadar ilerlemişti. Şu an Negatifim .
Burcu canim merhaba ne kadar surede atlattin hpv artik negatifmi veriyor bendede hpv 16 cin1var iliskine devam ettinmi kisaca neler yaptin canim

Burcu canim merhaba ne kadar surede atlattin hpv artik negatifmi veriyor bendede hpv 16 cin1var iliskine devam ettinmi kisaca neler yaptin canim
Merhaba. Yaklaşık 2 buçuk sene sürdü benim mücadelem neler yaptığımi yukarı da anlatmıştım. Siğiller tamamen bittikten sonra hpv negatif oldu. Smear hep temizdi. Hala negatifim yaklaşık 4 5 sene oldu lezyon çıkmıyor ama hala kontrol altindayim 6 ayda bir smear veriyorum vajinal muayene oluyorum .

Sigara ve alkolü bıraktım hatta çok çok azaltım düzenli uyku ve beslenmeye geçtim. İlişkim olmadı diyebilirim belki 3 5 kere korunma şartı ile ama o bile riskli prezervatif koruma sağlamiyormus çünkü. Çörek otu çiğnedım geceleri yatmadan üzerine bir kaşık bal ve bir bardak su. Verrutol Aldara tarzı bişey kullandım siğil yakıcı. Koter oldu 4 5 kere belki 6. Lezyon çok fazla olduğu için anestezili oldu. Çay agaci yağı sürdüm siğil olan yerlere. Not : kötü kokuyor. Vitamin ilacı kullanmistim Biokadin diye bir fitil vermişti doktor birde bir krem vermişti ismini hatırlamıyorum suan. İlk işte aşıları olmuşum. Şu an hatirladiklarim bu kadar. Çok fazla şey yapmıştım aslında

Sigara ve alkolü bıraktım hatta çok çok azaltım düzenli uyku ve beslenmeye geçtim. İlişkim olmadı diyebilirim belki 3 5 kere korunma şartı ile ama o bile riskli prezervatif koruma sağlamiyormus çünkü. Çörek otu çiğnedım geceleri yatmadan üzerine bir kaşık bal ve bir bardak su. Verrutol Aldara tarzı bişey kullandım siğil yakıcı. Koter oldu 4 5 kere belki 6. Lezyon çok fazla olduğu için anestezili oldu. Çay agaci yağı sürdüm siğil olan yerlere. Not : kötü kokuyor. Vitamin ilacı kullanmistim Biokadin diye bir fitil vermişti doktor birde bir krem vermişti ismini hatırlamıyorum suan. İlk işte aşıları olmuşum. Şu an hatirladiklarim bu kadar. Çok fazla şey yapmıştım aslında
Anladim burcu bende buna benzer seyldr yapmaya calisiyirum rahim icinde dusuk lezyon var sigara kullanmiyodum zateb arada tek tük du onuda biraktim alkol zaten yok tu cin1 var bende iliskide kondom kullanmya calisiyorum bakalim su an bu sekilde tesekur ederim bu arada

Anladim burcu bende buna benzer seyldr yapmaya calisiyirum rahim icinde dusuk lezyon var sigara kullanmiyodum zateb arada tek tük du onuda biraktim alkol zaten yok tu cin1 var bende iliskide kondom kullanmya calisiyorum bakalim su an bu sekilde tesekur ederim bu arada
Kondom koruma sağlamiyor yalnız bilgin olsun doktorum sen ona o sana geçirir durur demisti. Hatta rahime yayılmasının sebebi rahim ağzında siğil olduğunda penisin giriş cikisiyla rahime kadar ilerletiyor demişti. Bi nevi taşıma görevi görüyor.

Kondom koruma sağlamiyor yalnız bilgin olsun doktorum sen ona o sana geçirir durur demisti. Hatta rahime yayılmasının sebebi rahim ağzında siğil olduğunda penisin giriş cikisiyla rahime kadar ilerletiyor demişti. Bi nevi taşıma görevi görüyor.
Sigil.yok bende yani gorunurde yok en azindan varda goremiyirsam kucukse bilmiyirum ama sigil gorunmuyor rahim icinde lezyon var

Lezyon zaten siğil oluyor :KK67::confused:
Lezyon sigil olmuyor diye biiyorum iki tipi var bir dis genitalde sigil.olusturan bide rahim icinde lezyon olusturan sigilliler risksiz tipler sigil yapmayanlar riskli tipler bide bazi kisilerde hem sigilli tipi hem sigilsiz tipi oluyo yani mesela hpv 6 sigil yapiyo hpv 16 yapmiyor iiki tipte bulunuyor bazilarinda ama sigil yapanlar hpv testinde bakmiyorlar cok fazla risk grubunda olmadigi icin meseka bende dusuk riskli lezyon diyor yani benbu sekilde biliyorum

Lezyon sigil olmuyor diye biiyorum iki tipi var bir dis genitalde sigil.olusturan bide rahim icinde lezyon olusturan sigilliler risksiz tipler sigil yapmayanlar riskli tipler bide bazi kisilerde hem sigilli tipi hem sigilsiz tipi oluyo yani mesela hpv 6 sigil yapiyo hpv 16 yapmiyor iiki tipte bulunuyor bazilarinda ama sigil yapanlar hpv testinde bakmiyorlar cok fazla risk grubunda olmadigi icin meseka bende dusuk riskli lezyon diyor yani benbu sekilde biliyorum
Sadece hpv 16 çıktı bende başka bir tür yoktu ona ragmen deli gibi siğilim vardi her yerde. Şükür atlattım geçti. Darısı başına o zaman.

Sadece hpv 16 çıktı bende başka bir tür yoktu ona ragmen deli gibi siğilim vardi her yerde. Şükür atlattım geçti. Darısı başına o zaman.
Insallh canim ben 3 ay oldu ogreneli agustosta simir vericem sen 2 senede atlartin hpv negatif veriyor su an dimi kontrol yaptiriyomusun daha

Insallh canim ben 3 ay oldu ogreneli agustosta simir vericem sen 2 senede atlartin hpv negatif veriyor su an dimi kontrol yaptiriyomusun daha
Evet hpv negatif. 6 ayda bir smear veriyorum. Hatta doktorum normal doğum yapabilirsin diyor. Hamile kalmak için ugrasiyorum şu an. :KK16:

Back
X