Lütfen öncelikle sakin olun ben 22 yasındayım benimkide hpv 16 fakat ben bilmediğim icin ve inanılmaz sigara kullanıp sağlıksız beslendiğimdem kanser hücreleri oluştırmus ameliyatımı oldum sigarauı kestim bol bol yeşillik kullanın yeşilçay icin her aksam çok etkili ek vitamin kullanın tek önemli olan bünyeyi sağlam tutmak korkmayın aşınızı da yaptırın bir doktora göründünüz mü nasıl bir yol izleyeceğiniz hakkında?Arkadaşlar merhaba 26 yaşındayım hpv16 pozitif olduğumu öğrendim çok korkuyorum süreçlerimizi paylaşmamız hepimize iyi gelebilir
Boğazımda da bir şeyler var sanki ve çok endişeliyim bir bilgisi olan var mı
Aşımı oldum tedaviye başladım çok teşekkür ederim ilginiz ve geri dönüşünüz için bu süreçte boğaz ağrısı ateşlenme yaşadınız mı pekiLütfen öncelikle sakin olun ben 22 yasındayım benimkide hpv 16 fakat ben bilmediğim icin ve inanılmaz sigara kullanıp sağlıksız beslendiğimdem kanser hücreleri oluştırmus ameliyatımı oldum sigarauı kestim bol bol yeşillik kullanın yeşilçay icin her aksam çok etkili ek vitamin kullanın tek önemli olan bünyeyi sağlam tutmak korkmayın aşınızı da yaptırın bir doktora göründünüz mü nasıl bir yol izleyeceğiniz hakkında?
Hayır yaşamadım ben sigarayı bırakmıştım ama geri başladığım süreçte boğaz ağrısı yasadım hpv ile ilgisi var mı bilmiyorumAşımı oldum tedaviye başladım çok teşekkür ederim ilginiz ve geri dönüşünüz için bu süreçte boğaz ağrısı ateşlenme yaşadınız mı peki
Ben de boğaz ağrısı ve ateş var ağzımda siğil olucak diye korkuyorum o yüzden sordum sizede siz nasılsınız peki şuan ameliyat oldum dediniz çok geçmiş olsun tekrarHayır yaşamadım ben sigarayı bırakmıştım ama geri başladığım süreçte boğaz ağrısı yasadım hpv ile ilgisi var mı bilmiyorum
evet açıklayıcı oldu teşekkür ederim peki konu harici olarak smear sonucunu doktora gitmeden öğrenme şansımız yok mu ben göremiyorum e nabız üzerindenŞöyle hpv oldunuz bir yıl sonra negatif sonuç aldınız bu negatif olmadığınız yada sonuç yanlış alındığı için değil özellikle cın oluşumunuz ve leep işlemi yapıldıysa onkolojik takipte üst üste 2 negatif sonuç görmek istenirki size artık normal her birey gibi 5 yılda bir hpv takibiniz yapılsın denmesi için bu smear içinde leep sonrası 6 ay ara ile 3 negatif smear sonucu aldıktan sonra her sağlıklı kadın gibi artık yılda 1 takibe geçebilirsiniz demek için umarım anlatabilmişimdir
Patoloji sonuçları e nabız da görünmüyor ne yazıkki gidip öğrenebilirsinizevet açıklayıcı oldu teşekkür ederim peki konu harici olarak smear sonucunu doktora gitmeden öğrenme şansımız yok mu ben göremiyorum e nabız üzerinden
peki sence kendi doktorum için bekleyip 14 gün sonra öğrenmek mi yoksa başka bir doktordan yarın öğrenmek mi tamamen dostane bir soru çok kararsız kaldımPatoloji sonuçları e nabız da görünmüyor ne yazıkki gidip öğrenebilirsiniz
bir de son olarak şunu sorsam cin 1 varsa mesela bunu smear da görebiliyor muyuzPatoloji sonuçları e nabız da görünmüyor ne yazıkki gidip öğrenebilirsiniz
14 gün uzun bir süre değil takip eden hekimin varsa onunla görüşmek daha mantıklı bana görepeki sence kendi doktorum için bekleyip 14 gün sonra öğrenmek mi yoksa başka bir doktordan yarın öğrenmek mi tamamen dostane bir soru çok kararsız kaldım
Smear öyle bir sonucu net vermez mesela benim smear temiz iken cın3 çıktı bunun için kolposkopi altında bakılır sıkıntı varsa biyopsi alınır patolojide belli olurbir de son olarak şunu sorsam cin 1 varsa mesela bunu smear da görebiliyor muyuz
Ama çok merak ediyorum dersen sonucu alıp atarsan ön bilgi verebirimbir de son olarak şunu sorsam cin 1 varsa mesela bunu smear da görebiliyor muyuz
ya ben bu hpv sürecinde çok hırpalandım on gün daha sabredecek psikolojim yok sanırım çok kafada kurarım,ama sonuçta hücresel bozulmalar smearda belli olmuyor muAma çok merak ediyorum dersen sonucu alıp atarsan ön bilgi verebirim
sonucu aldığımda kafamı karıştıran bir yer olursa yine atarım siz doktor muydunuzAma çok merak ediyorum dersen sonucu alıp atarsan ön bilgi verebirim
Ben suan iyiyim vitamin kullanıyorum sigarayı tekrar bırakmaya calısıyorum ama boğazınız pek iyi görünmüyor bir doktora göründünüz mü?Ben de boğaz ağrısı ve ateş var ağzımda siğil olucak diye korkuyorum o yüzden sordum sizede siz nasılsınız peki şuan ameliyat oldum dediniz çok geçmiş olsun tekrar
Kendi gırtlak görüntümü paylaştım arkadaşlar bilenler yazabilir mi
Hemşireyimsonucu aldığımda kafamı karıştıran bir yer olursa yine atarım siz doktor muydunuz
Sürecinizi tam bilmiyorum hpv mi çıktı sizde takiiptemisiniz durumunuzu bilmiyorumya ben bu hpv sürecinde çok hırpalandım on gün daha sabredecek psikolojim yok sanırım çok kafada kurarım,ama sonuçta hücresel bozulmalar smearda belli olmuyor mu
aralık ayında hiç tip 45 i’m pozitif çıktı ve smear testimde bir sıkıntı yoktu sonrasında üç ayda bir smear kontrolü istedi doktorum kolposkopi yapmadık 21 yaşındayım,günde bir pakete yakın sigara içiyordum sigarayı bıraktım c vitamini,d vitamini ve b12 kullanıyorum,kefir ve yeşil çay tüketiyorum her gün beslenmeme vitamin alma oranıma dikkat ediyorum aşı olmadım çok üzgünüm ki yakın zamanda olabiliceğimide pek düşünmüyorum ailem bilmiyor ve öğrenciyim o yüzden bunu karşılayamam ,ahcc kullanımının gereksiz olduğunu çok doktorun videosunda duydum almadım o sebeple,şu anlık böyle bir sürecin içindeydim eylül ayı doğum günüm o zamana kadar allahın izniyle negatifi görmek istiyorum,öğrendiğim ilk iki ay ağlamalar ve krizlerle doluydu şimdi biraz daha sakinledim,yarın için çok gerginim kendime çok iyi bakmaya çalışıyorum ama ya kötüleştiyse diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi,önerebileceğin başka bir şey varsa yaptıklarım harici seve seve dinlerimSürecinizi tam bilmiyorum hpv mi çıktı sizde takiiptemisiniz durumunuzu bilmiyorum
Evet bir kaç farklı doktora gittim hepsi faranjit diyor umarım öyledir çok korkuyorum çünküBen suan iyiyim vitamin kullanıyorum sigarayı tekrar bırakmaya calısıyorum ama boğazınız pek iyi görünmüyor bir doktora göründünüz mü?
Daha 21 yaşındasın atarsın tabiki hiçbir sorun yoktur merak etme aşını olmaya çalış boşuna stres yapmışsınaralık ayında hiç tip 45 i’m pozitif çıktı ve smear testimde bir sıkıntı yoktu sonrasında üç ayda bir smear kontrolü istedi doktorum kolposkopi yapmadık 21 yaşındayım,günde bir pakete yakın sigara içiyordum sigarayı bıraktım c vitamini,d vitamini ve b12 kullanıyorum,kefir ve yeşil çay tüketiyorum her gün beslenmeme vitamin alma oranıma dikkat ediyorum aşı olmadım çok üzgünüm ki yakın zamanda olabiliceğimide pek düşünmüyorum ailem bilmiyor ve öğrenciyim o yüzden bunu karşılayamam ,ahcc kullanımının gereksiz olduğunu çok doktorun videosunda duydum almadım o sebeple,şu anlık böyle bir sürecin içindeydim eylül ayı doğum günüm o zamana kadar allahın izniyle negatifi görmek istiyorum,öğrendiğim ilk iki ay ağlamalar ve krizlerle doluydu şimdi biraz daha sakinledim,yarın için çok gerginim kendime çok iyi bakmaya çalışıyorum ama ya kötüleştiyse diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi,önerebileceğin başka bir şey varsa yaptıklarım harici seve seve dinlerimokuduğun için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?