HPV 16 +

Yani hpv rahim ağzınıza bir zarar vermediyse rahim ağzından 4-5 noktadan biyopsi almak gereksiz oluyor demek istedim. Siz doktorunuza saat yönünde 4 kadran biyopsi mi alacaksınız diye sorun mutlaka
Yani hpv rahim ağzınıza bir zarar vermediyse rahim ağzından 4-5 noktadan biyopsi almak gereksiz oluyor demek istedim. Siz doktorunuza saat yönünde 4 kadran biyopsi mi alacaksınız diye sorun mutlaka

Sizin dediğiniz şeklinde yani 4.-5 noktadan biyopsi almanın bana ne zararı var acaba? Sonuçta 4-5 yerden biyopsi alınsa da doğru patoloji sonucu vermiyor mu? Yani bana yanlış bir işlem mi yapılır?

Rahim ağzını yuvarlak bir saat gibi düşünün, hpv saat yönünde diyelim ki 3' te bozulma yapmamış da, biyopsi alınmayan saat 5' rakamının olduğu noktada bozulma yaptıysa, o klasik saat yönünde ( 3-6-9-12 yönlerinde) yapılan biyopsi yanlış ve boşuna bir işlem olmuş olur

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.

Bende ilk kolposkopimi özel sağlık sigortası üzerinden özel hastanede normal bir jinekoloğa yaptırmıştım ancak onlar saat yönünde ( 3-6-9-12 yönlerinde ) 5 kadran ve ecc ( kanal ) ( boşu boşuna rahim ağzında 5 nokta da hasar görmüş oluyor ) olarak rehbere uygun biyopsi yapıyor ve sonrasında akıntı kanama da bayağı yoğun oluyor, ama jinekoloğ onkoloğlar bu işin ehli olduklarından kendi muayenehalerinde 10 dakika da narkoz bile vermeden bu işlemi yapabiliyor, zaten onlar genel de biyopsiyi direkt kanaldan ( virüs kanala yerleşmeyi sevdiğinden ) aldıkları için, akıntı kanama sorunu da olmuyor, canda acıtmıyor, kolposkopinizi normal bir jinekoloğ yapacaksa bu durumu göz önünde bulundurmanız isterim.
Biyopsi sonrası akıntım arttı. Bu sebeple mi oluyormuş demekki. Ne yapmak gerekiyor. Bu süreçten sonra özel sağlık ya da tamamlayıcı yapılsa karşılar mı

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun umarım sonuçlarınız iyi çıkmıştır . Hangi şehir , hastane ve doktor ismini öğrenebilir miyim bende hpv 16 pozitifim
Merhaba bende Kırklarelindeyim bende hpv 16 kolposkopi için doktor bakıyorum devlette Edirnede bildiğiniz varmı

Back
X