Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
smear testini üç ayda bir tekrarlatın bence benim doktorum da smears üç ayda bir hpv testini yılda bir alıcağımızı söyledi ben dediğim gibi ikinci smears verdim üç ay sonra tekrar smear vermeye gittiğimde hpv testide isticemİnşallah hepimiz bi an önce negatif oluruz, doktorum 1 yıl sonra test yapalım dedi ama ben 2-3 ay sonra tekrar test yaptırıcam yoksa içim rahat etmicek
Moralinizi bozmak istemem ama tekrar test verin, yalancı negatiflik olma ihtimali yüksek ve hpv nin 3 ayda vücuttan atılması çok güç bir durum..Arkadaşlar bende 3 ayda propolis ve ahcc ile 35 ve 39 u negatife çevirdim
Hpv de yalancı negatiflik diye bi şey yok hanımefendi . Hpv genotip testi yapılıyor . Araştırmanızı öneririmMoralinizi bozmak istemem ama tekrar test verin, yalancı negatiflik olma ihtimali yüksek ve hpv nin 3 ayda vücuttan atılması çok güç bir durum..
Doktorum smear testinin tek başına yeterli olmayacağını söyledi ama ne kadar doğru bilemiyorum ben başka doktora gidip 4 ayda bir ikisinide yaptırmayı düşünüyorumsmear testini üç ayda bir tekrarlatın bence benim doktorum da smears üç ayda bir hpv testini yılda bir alıcağımızı söyledi ben dediğim gibi ikinci smears verdim üç ay sonra tekrar smear vermeye gittiğimde hpv testide isticem
Bi kaç güne çıkmış olucak çıkar çıkmaz sizinle paylaşıcamMerhaba biyopsi sonucunuz çıkınca paylaşabilir misiniz
İnşallah tertemiz sonuçlar gelirBi kaç güne çıkmış olucak çıkar çıkmaz sizinle paylaşıcam
Vajinadan sürüntüyü alırken bölgedeki yoğun virüsün bulunmadığı noktaya test çubuğu denk gelirse yanlış negatiflik verebilir, hatta bazen farklı farklı tip sonuçlarının gelmesi bile buna bağlıdır, ayrıca sağlık çalışanayım araştırmam gereken bir durum yok... Ki doktorlar bile hpv bilgisine nerdeyse hiç hakim değilken, kesin olarak konuşmanızı ve kendinizi boşu boşuna kandırmamanızı öneririm, Hpv' den tamamen kurtuldum demek için; 4- 6 arayla üst üste 3 temiz smear görmeden, ve 2 hpv negatif sonucu almadan kurtuldum demek yanlış olur, yanlış bilgi paylaşımlarınızla burada ki insanlarında kafasını karıştırıp, umutlarını boşa çıkarıyorsunuz.Hpv de yalancı negatiflik diye bi şey yok hanımefendi . Hpv genotip testi yapılıyor . Araştırmanızı öneririm
Yalancı negatiflik nasıl olsun saçma geldi biraz o zaman 6 ayda negatif görenler de şüpheyle yaklaşmalı virüsün olduğu yerden alınmadı diyeVajinadan sürüntüyü alırken bölgedeki yoğun virüsün bulunmadığı noktaya test çubuğu denk gelirse yanlış negatiflik verebilir, hatta bazen farklı farklı tip sonuçlarının gelmesi bile buna bağlıdır, ayrıca sağlık çalışanayım araştırmam gereken bir durum yok... Ki doktorlar bile hpv bilgisine nerdeyse hiç hakim değilken, kesin olarak konuşmanızı ve kendinizi boşu boşuna kandırmamanızı öneririm, Hpv' den tamamen kurtuldum demek için; 4- 6 arayla üst üste 3 temiz smear görmeden, ve 2 hpv negatif sonucu almadan kurtuldum demek yanlış olur, yanlış bilgi paylaşımlarınızla burada ki insanlarında kafasını karıştırıp, umutlarını boşa çıkarıyorsunuz.
6 ay arayla 2 tane negatif hpv sonucu olmadan negatif dememek gerekir jinekolojik onkoloji mutlaka 2 negatif sonucu görmek ister negatif demek için S Sevsevgiii hanımın dediği gibi 3 tanede negatif smear tabikiYalancı negatiflik nasıl olsun saçma geldi biraz o zaman 6 ayda negatif görenler de şüpheyle yaklaşmalı virüsün olduğu yerden alınmadı diye
3-6 ayda hpv nin vücudu terk ettiği ( özellikle yüksek risk grubunda olan tiplerin ) düşüncesi kadar saçma değil en azından!
Kafamdan uydurup uydurup yazdığım şeyler değil bunlar, bu işin duayeni olan en önemli prof. doktorların süreçle ilgili paylaştığı bilgiler hepsi ve işin en acı tarafı bu kadar kısa sürede nasılsa bir kez negatif oldum diyip, tedaviyi komple bırakıp rahatlamak büyük risk olur.
3 temiz smear ve 2 negatif hpv testini gördükten sonra garanti sonuç olacaktır, bunu ben değil, en önemli hocalar açıklıyor zaten.
:):) hayatımda bu kadar saçma şey duymadım hpv nin olmadıgı bölgeden alınırsaymış :) tabi test yaparken komple rahim agzından parça alınıp bakılıyo şimdi olmayan yerden alırsa negatif çıkar :) hanımefendi diplomanızı çok merak ettim açıkcası genotip test diyorum size siz ne diyosunuz lütfen biraz eğitim . Tekrar edilmesinin sebebi süreç takibidir ay bunda negatif çıktı digerinde başka bölgede alalım bakalım pozitif mi negatif mi degildir . Maşallah saglık çalışanıymışsınız ama süreç takibi ve testin hangi sebeple yapıldıgına dair bi bilginiz yok . Liyakat muhim şeyVajinadan sürüntüyü alırken bölgedeki yoğun virüsün bulunmadığı noktaya test çubuğu denk gelirse yanlış negatiflik verebilir, hatta bazen farklı farklı tip sonuçlarının gelmesi bile buna bağlıdır, ayrıca sağlık çalışanayım araştırmam gereken bir durum yok... Ki doktorlar bile hpv bilgisine nerdeyse hiç hakim değilken, kesin olarak konuşmanızı ve kendinizi boşu boşuna kandırmamanızı öneririm, Hpv' den tamamen kurtuldum demek için; 4- 6 arayla üst üste 3 temiz smear görmeden, ve 2 hpv negatif sonucu almadan kurtuldum demek yanlış olur, yanlış bilgi paylaşımlarınızla burada ki insanlarında kafasını karıştırıp, umutlarını boşa çıkarıyorsunuz.
Tekrardan mı test verdinizsüreç takibi için test tekrarlanıyor test yanlış mı dogru mu bakalım aynı sonucu vericek mi diye degil bunu sağlık çalışanı olarak bilmek atomu parçalamak gibi bi şey olmamalı . Hasta bakıcı dahi bilir bunu
yani test sonucu negatif çıktığında bu kurtulduk demek midir eğer kurtulmuş oluyorsak altı ayda bir tekrar neden smear veriyoruz veya hpv testi kafam karıştığından sordum hoş görün lütfen:):) hayatımda bu kadar saçma şey duymadım hpv nin olmadıgı bölgeden alınırsaymış :) tabi test yaparken komple rahim agzından parça alınıp bakılıyo şimdi olmayan yerden alırsa negatif çıkar :) hanımefendi diplomanızı çok merak ettim açıkcası genotip test diyorum size siz ne diyosunuz lütfen biraz eğitim . Tekrar edilmesinin sebebi süreç takibidir ay bunda negatif çıktı digerinde başka bölgede alalım bakalım pozitif mi negatif mi degildir . Maşallah saglık çalışanıymışsınız ama süreç takibi ve testin hangi sebeple yapıldıgına dair bi bilginiz yok . Liyakat muhim şey
Smear zaten her yıl sağlıklı olan bütün kadınlar için de önerilen bir şey bu hastalık olsun olmasın herkesin vermesi gereken bir durum hpvli kişiler sadece daha dikkatli davranmak zorundayani test sonucu negatif çıktığında bu kurtulduk demek midir eğer kurtulmuş oluyorsak altı ayda bir tekrar neden smear veriyoruz veya hpv testi kafam karıştığından sordum hoş görün lütfen![]()
Şöyle hpv oldunuz bir yıl sonra negatif sonuç aldınız bu negatif olmadığınız yada sonuç yanlış alındığı için değil özellikle cın oluşumunuz ve leep işlemi yapıldıysa onkolojik takipte üst üste 2 negatif sonuç görmek istenirki size artık normal her birey gibi 5 yılda bir hpv takibiniz yapılsın denmesi için bu smear içinde leep sonrası 6 ay ara ile 3 negatif smear sonucu aldıktan sonra her sağlıklı kadın gibi artık yılda 1 takibe geçebilirsiniz demek için umarım anlatabilmişimdiryani test sonucu negatif çıktığında bu kurtulduk demek midir eğer kurtulmuş oluyorsak altı ayda bir tekrar neden smear veriyoruz veya hpv testi kafam karıştığından sordum hoş görün lütfen![]()