Benim haziran 2024 e kadar bir şeyim yoktu enfeksiyonum bile ama ben sık sık hastaneye her polikliniğe giden biriyim kadın doğuma hep kontrole gittim enefeksiyon var mı diye o pis cihazları içine koya koya beni hpv yaptılar eminim o cihazlardan geçti neyse siğil çıktı fark etmedim kuaför kız ağda yaparken kadın doğuma git dedi gittim doçent doktora siğilin anlamı ne dedim Bi anlamı yok Bi ara Rahim ağzı kanser taraması yap dedi ben de cildiyeye gittim yatırmaya. Cildiye doktoru kadın doğuma git muhakkak dedi neyse bu kez de üni hatanesine gittim ama özeline değil, smr testi aldılar ve sonuçta hpv pozitif geldi. Hücresel değişiklik de var. Hpv genotiplemesi yaptılar bir umutla ama daha çok korkarak bekledim sonum 16,31,11 geldi 16 ve 31 yüksek riski tip zaten. Kolposkopi oldum üni hastanesinde şüpheli bir bölge ve küçücük bir parça almış ancak üni hastanesinin aldığı parçalar bölge hastanesine gidiyor ben de bölge hastanesine gitmişken sonucu alayım dedim gittim patoloji doktorunun odasına baktı dedi ki iyi yapılmamış asıl hpv nin saldıracağı kısımdan alınmamış yeniden kolposkopi öneriririm dedi bir doktor ismi verdi bölge hastanesinde çalışan bir doktor onkoloji jinekoloji doktoru dedi ki o iyi yapar ben de o dediği doktora 4 kez kolposkopi için rabdevı alacam 1 ay oldu alamadım çünkü ya regl oluyorum ya onların randevusu yok neyse sonuçta ben bu cuma haftaya yani tekrat kolposkopi olacam, sıra beklerken kapının önünde kolposkopi olan kadınlara sordum nasıl oldunuz diye bana iğne yapıldı büyük parçalar aldı kanamam oldu hastaneye yatırdılar beni falan dedi biri diğerleri de çok zor geçtiğini söyledi galiba patoloji doktorunun önerdiği bu doktor büyük parçalar alıyor ben leep işlemini duymadım özel hastanede belki yapıyorlar bilmiyorum ama devlet hastanelerinde rahmin tamamı alınıyor vajina floram zaten berbat yararlı bakteri yok hep enfeksiyon bağışıklığım da düşük normalden farklı acıklı bir hayatım var her günüm işkence anne babamın evinde yaşıyorum, her anım korku yani en çok hpv yi besleyen Bi şey hep yaşıyorum. Benim umudum hiç yok Rahim ağzım bu gün alınmasa yarın alınır. Hpv şimdi saldırmaduysa bağışıklık düşük enfeksiyon var florada yararlı bakteri yok stresli ve başka biri yaşasa intihar edeceği bir hayatım var anne babamın evinde. Sonuç bu yani. Hpv şimdi saldırmadıysa sonra saldırır sonra yerleşir. Çözümü kurtuluşu yok benim şartlarımda herkesin hayatı normal olduğu için benim gibi olmadığı için bağışıklıkları güçlü sizler yenersiniz ben yenemem