Nietzsche Ağladığında
Irvin David Yalom, Nietzsche’nin yaşamını ve fikirlerini analiz ederek okuyucuya aktaran felsefik bir roman yazmış.
Kurgusu o kadar iyi olmuş ki ben elimden düşürmeden okudum .Hem felsefe ,hem psikoloji hem edebiyat açısından insanı aydınlatan bir kitap çok beğendim mutlaka okuyun
Genç Werther ‘in Acıları/Goethe
Platonik bir aşığın bu aşk ile girdiği durumu,iç ve dış dünyasıyla yaşadığı psikolojik savaşı ,mektuplarla arkadaşına anlattığını gördüğümüz bir roman.
Ben beğendim güzel psikolojik tespitler barındıran bir kitap.
“Bu dünyada nadiren iki insan birbirini anlıyor.”
Şanzelize Düğün Salonu /Tarık Tufan
"Annenin ölümünün dilbilgisi,grameri olmuyor ki Eda. İnsanın annesinin ölümü zaten hayatının anlatım bozukluğu." s. 47
"Kainatta her mesafe ölçülebiliyor ama birbirine uzak iki hayatın arasındaki mesafeyi ölçmenin imkanı yok." s.138
Yazarın okuduğum ilk kitabı idi bu.
Kitaptaki isimsiz kahramanın annesinin ölümünün ardından karşısına çıkan Eda’ya aşık olması. Aşkı için evinden şeyh babasının dergahından ayrılması, hayatına dair ne varsa geride bırakması, hatta hatırlamayacak derecede silmeye çalışması ve şaşırtıcı olayların içerisinde yer alması anlatılıyor.
Etkileyici bir hikaye idi ,beğendim annesinin vefatı ile ilgili yerlerde gözyaşlarımı tutamadım ,bazı yerlerde de çok gülümsedim