- 7 Nisan 2019
- 14.849
- 57.312
GünaydınEki Görüntüle 3125885
Köşk Höyük ( NİĞDE )
Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesi yakınlarında yer alan Köşk Höyük, Orta Anadolu’nun Neolitik dönemden kalma en önemli yerleşim merkezlerinden birisidir. Tarihi M.Ö 6 bin yılına dayanan bölgenin güneyinde Roma Dönemi’ne ait bir havuz yer alıyor ve sularını bölgenin yakınından çıkan bir kaynaktan alıyor. Bu durum bölgenin 2 bin yıl öncede sulak ve verimli olduğunun kanıtı olarak gösterilebilir. Yaklaşık 80 metre çapında ve 15 metre yükseklikte olan Köşk Höyük’te, dört büyük kültür tabakası keşfedilmiş.
Köşk Höyük’te yapılan kazı çalışmalarında elde edilen aletlerin ve takıların büyük bir kısmının obsidiyenden yapıldığı anlaşılmış. Kilden yapılmış ana tanrıça heykelleri ve birçok seramikte bu bölgeden çıkarılmış. Tek renkli ve çok renkli olmak üzere iki gruba ayrılan seramikler, aynı zamanda çeşitli hayvan figürleri ve geometrik şekillerle kaplıdır. Dönemin yapı özelliği olan taş temel üzerine kerpiç duvarları kare yapılar burada bulunmuş ve Anadolu’da kafatasının kil ile sıvanması işlemi buradaki kazılarda keşfedilmiş. Dört kil sıvalı kafatası elde edilmiş ve bu işleme ilk olarak M.Ö 8 bin yıllarında Ortadoğu’da rastlanmış.
Günaydınlar
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
Günaydınlarınız olsunEki Görüntüle 3125885
Köşk Höyük ( NİĞDE )
Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli beldesi yakınlarında yer alan Köşk Höyük, Orta Anadolu’nun Neolitik dönemden kalma en önemli yerleşim merkezlerinden birisidir. Tarihi M.Ö 6 bin yılına dayanan bölgenin güneyinde Roma Dönemi’ne ait bir havuz yer alıyor ve sularını bölgenin yakınından çıkan bir kaynaktan alıyor. Bu durum bölgenin 2 bin yıl öncede sulak ve verimli olduğunun kanıtı olarak gösterilebilir. Yaklaşık 80 metre çapında ve 15 metre yükseklikte olan Köşk Höyük’te, dört büyük kültür tabakası keşfedilmiş.
Köşk Höyük’te yapılan kazı çalışmalarında elde edilen aletlerin ve takıların büyük bir kısmının obsidiyenden yapıldığı anlaşılmış. Kilden yapılmış ana tanrıça heykelleri ve birçok seramikte bu bölgeden çıkarılmış. Tek renkli ve çok renkli olmak üzere iki gruba ayrılan seramikler, aynı zamanda çeşitli hayvan figürleri ve geometrik şekillerle kaplıdır. Dönemin yapı özelliği olan taş temel üzerine kerpiç duvarları kare yapılar burada bulunmuş ve Anadolu’da kafatasının kil ile sıvanması işlemi buradaki kazılarda keşfedilmiş. Dört kil sıvalı kafatası elde edilmiş ve bu işleme ilk olarak M.Ö 8 bin yıllarında Ortadoğu’da rastlanmış.
Günaydınlar
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
GünaydınEki Görüntüle 3125885
Köşk Höyük ( NİĞDE )
Günaydınlar
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
Yaa simdi görebildim mesajınızı, evet ben tam bir eski Türk dizileri aşığıyım. Yani Yaprak Dökümü, Aşkı Memnu gibi baş yapıtları aşırı seviyorum. Bu kitapta da yabancı yazarların asla değinmediği olaylar var. İşte kız kardeşin evlendirilmesi, kocasından memnun olmaması, bir abinin kurtarma çabaları, fakirlik vs. olunca tam Türk yazar okuduğumu hissediyorum. O yüzden çok çok severek okuyorum, bugün bitecek insallah son 20 sayfaMasallah cidden, benim tarzım değildi herhalde yavas ilerlemiştim ben baya
Canım geçmiş olsun, Rabbim şifa versinİyi olmaya çalışıyorum calcim sağolZehirli guatrmış benim.
Doktor ameliyat dedi ama değerlerim kötü olduğu için bir ilaç başladı birde göze sevketti cuma gideceğim belki göz bulgum yoksa atom tedavisine dönebilir bir umut taşıyorum
19 unda tahlilleri yaptırıp yine gideceğim o zaman bakalım ne olacak .Ama öncesinde sarılık hissedersen birde ciltte döküntü olursa hiç bekleme gel dedi.öyle olmaz diye umuyorum.
Kızım bire başladı alıştırma haftası onda götürüp öğlene kadar bekliyorum orda onu da böyle işte
Sen nasılsın
Günaydın efemEki Görüntüle 3125885
Köşk Höyük ( NİĞDE )
Günaydınlar
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
Çok geçmiş olsun kukrimİyi olmaya çalışıyorum calcim sağolZehirli guatrmış benim.
Doktor ameliyat dedi ama değerlerim kötü olduğu için bir ilaç başladı birde göze sevketti cuma gideceğim belki göz bulgum yoksa atom tedavisine dönebilir bir umut taşıyorum
19 unda tahlilleri yaptırıp yine gideceğim o zaman bakalım ne olacak .Ama öncesinde sarılık hissedersen birde ciltte döküntü olursa hiç bekleme gel dedi.öyle olmaz diye umuyorum.
Kızım bire başladı alıştırma haftası onda götürüp öğlene kadar bekliyorum orda onu da böyle işte
Sen nasılsın
2 kitabını okuyup beğenmiştim bi bakayım. Çok teşekkürler başkanımDan Brown seven var mı? Varsa amazonda kitapları baya uygun. Çoklu alımlarda ekstra indirim oluyor. Diğer sitelere göre nerdeyse yarı yarıya kitap fiyatları
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
BayılırımDan Brown seven var mı? Varsa amazonda kitapları baya uygun. Çoklu alımlarda ekstra indirim oluyor. Diğer sitelere göre nerdeyse yarı yarıya kitap fiyatları
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
Aldım gittiDan Brown seven var mı? Varsa amazonda kitapları baya uygun. Çoklu alımlarda ekstra indirim oluyor. Diğer sitelere göre nerdeyse yarı yarıya kitap fiyatları
Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Camelia
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
mmelisaa
M Mavi Menekse
CipisS
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Gallagher
BaşlangıçBayılırım6 kitabı da var ben de. İngilizce setinde 7 kitap var yeni kitap mı yazdı ki
Da Vincinin şifresi yoktu ben de doğru. Önce filmi seyredince kitabını okuyamamıştımBaşlangıç
İhanet Noktası
Kayıp Sembol
Melekler ve Şeytanlar
Da Vinci Şifresi
Cehennem
Dijital Kale
Bu kitaplar canım