Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın bol okumalı bir gün olsun

Dün gece okuduğum Bir idam mahkumunun son günü - Victor Hugo kitabımı bitirdim.
Adından da anlaşıldığı gibi idam mahkumun son anlarını anlatıyor, onun hemen öncesinde ise Victor Hugo'nun idam ile ilgili kaleme döktüğü o muhteşem baş kaldırışı !
Tabi ki çok beğendim, bir solukta okudum adeta. Tavsiye ediyorum. Oldukça derin bir kitap sizi alıp o ana götürüyor.
Çok etkilendiğim bir bölümü ve Türkiye'den de bahsettiği ilginç bir bölümü şuraya alıntı olarak bırakıyorum.

"O rezil makine Fransa'dan gidecek (giyotinden bahsediyor-o zamanlar idam için geliştirilmiş bir makine) buna inanıyoruz ve tanrı izin verirse, topallaya topallaya gidecek, çünkü bizler ona sert darbelerle vurmayı deneyeceğiz.
Gitsin başka yerlerden konukseverlik dilensin; uygarlaşan Türkiye'ye değil, onu istemeyen vahşilere değil, birkaç barbar halka gitsin; ancak uygarlığın merdiveninden birkaç basamak daha aşağı insin, İspanya'ya ya da Rusya'ya gitsin."

Son kez kızını görmek isteyen babanın kızı ile diyaloğu;
-Marie. diyor kızını göğsüne bastırıyor.
-Bayım canımı acıtıyorsunuz!
-Tanımadın mı beni ?
-Hayır. diyor
-Peki babana ne oldu ?
-Öldü.
ve mahkum olan baba şunları düşünüyor. Tanrım! artık baba değilim !

Bı çay molası kahve molası ilistir gözüne kitabı
Hayırdır iyimisin canim

Fiziken iyiyim çok şükür canım ama kafamın içi çok dolu, bu ay ilk kez tedaviye başladım ilaçlar o bu şu derken insan yıpranıyor
Dikkatini farklı şeylere odaklarsan tedavi sürecini daha rahat geçirirsin canım. Bişeyle ilgilenmeyince insan gereksiz kafada kurmaya başlıyor. Hakkında hayırlısı olsun

Günaydınlar herkesee☘
Kırmızı Saçlı Kadın okuyorum, dün başladım. Kitap beni oldukça sardı gece geç saate kadar okudum. Bugün akşam bitireceğim muhtemelen. Elimde Stefan Zweig bir kadının yaşamından yirmi dört saat ve bilinmeyen bir kadının mektubu var. Hangisini okuyacağama karar veremedim ama yarın birine başlayacağım inşallah

Yorumlarim. Uzun zamandir erteledigim kitaplardan biriydi. Bu topik sayesinde okumaliyim artik diye dusundum.
Hemingway kitapları merak ettiklerinden sadece Yaşlı Adam ve Deniz'i okudum. Merak ettiğim yazarların bir kitabını alıp okuyorum ilk önce. Hoşuma giderse diğerlerini alıyorum

Bilinmeyen bir kadının mektubu Hülya Koçyiğit in Siyah Gelinlik filmine benziyordu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…