Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Martin Eden/en etkileyen kısım belkide :

“Geçmişte yapılıp bitirilmiş işlerdi onlar! Ve şimdi siz bana yemek veriyorsunuz; oysa o zaman beni açlığa terk edip evinize gelmemi yasakladınız, bir iş bulmadığım için beni lanetlediniz. Oysa o işlerin hepsi yapılmış, o şiirler, hikâyeler, hepsi yazılmıştı. Ve şimdi, konuştuğumda, dudaklarınızın ucuna gelen ifade edilmemiş düşüncelerinizi dizginleyip ağzımın içine bakıyorsunuz ve ne söylersem söyleyeyim can kulağıyla, saygıyla dinliyorsunuz. Ait olduğunuz zümrenin yozlaşmış rüşvetçilerle dolu olduğunu söylüyorum ve küplere binmek yerine ağzınızda lafı geveleyip söylediklerimde büyük haklılık payı olduğundan bahsediyorsunuz. Neden? Çünkü ben ünlüyüm ve çok param var. Martin Eden olduğum, güzel, iyi bir insan olduğum, bir budala olmadığım için değil. Size, ayın yeşil bir peynirden yapılmış olduğunu söylesem benimle aynı fikri paylaşır ya da en azından bu fikrimi reddetmezdiniz; çünkü dağ yığını gibi dolarlarım var. Ve her şey uzun bir zaman önce yapılmıştı; geçmişte, üzerime tükürüp bana ayağınızın altındaki çamur muamelesi yaptığınız dönemde yapılıp bitirilen işlerdi onlar.”

Son 20 sayfam

Tekrar zihnimde canlandı Martin

Reactions: H M
öteki rüzgar bitti

dünyaya orman denir kitabına başladım. büyük ihtimalle bugün o da biter:)

öteki rüzgarla ilgili daha sonra yorum yapicam

Reactions: H M
Amanin kizlar
Dus alma hakkina munhasir oldum sevincle dedim sesli kitap da dinleyeyim bu hal ile banyo deminde Delinin biri -Eyyup akyuz dinledim

Sonra oglani emzirirken de mentesedeki mugla- ali koseoglu dinledik. Baktim uyukluyor besigine biraktim devaminda da beyaz melek-mesut dogan i dinledik. Uyuyakaldi.

bir tasla iki kus mu uc kusmu siz karar verin artik. Ugrastirmadan uyumasi ve guzel bir Turkce ile hikaye dinlemis olmasi ayrica bana huzur verdi. Boylelikle bende dinlenmeye gectim. Simdi kitap okuyacagim

Ben Martin Eden ile Algernon'a Çiçekler'i biribirine çok benzetiyorum. İkisi de farklı hikayeler ama birbirine çok paralel.
Ahh Martin
Biliyor musun şimdi bunu yazıyordum. İkisi ne kadar çok benziyor birbirine. Martin Eden okurken defalarca aklıma geldi. Sanki dedim Algernona çiçekler kitabını okuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…