Hostes/Uu grevlisi olmak

selam kızlar,

bende başvurdum thy ye internetten
pazartesi de boy kiloya gidicem nolucak nasıl olucak bilmiyorum endişeliyim, birazda rahatım aslında şuanda bir işim var bizimkiler tutturdu gir şansını dene diye bende iyi dedim.

ıngilizce gramerim iyidir. Çok iyi anlıyorum fakat konuşmaya gelince kemküm tarzanca konuşuyorum
Amerikan kültür derneğine gidiyorum intermediate seviyesindeyim.
Açıköğretim işletme okuyorum
1.68 boy 57 kilo

ingilizcemden şüpheliyim açıkçası inşallah orda elim ayağıma dolaşmazda iyice saçmalamam
ne giysem nasıl yapsam saçımı bilmiyorum

merhaba bende ingilizce öğrt okuyorum ama thy sınavına giricem bırakmayı düşünüorum sizin sonucunuz ne oldu acaba umarım cevap verebilirsiniz kısa zamanda şimdiden çok teşekkürler

merhabalar bende thy sınavına giricem üünide okuyorum kazanırsam bırakıcam da sınavda nasıl davranmalıyım:kedi:

bende randevu gününde burda olmalısın tlf etmelerini neden bekliyorsun ki hala randevu bi ön görüşme gibi olabilir bence kendini riske atma derim

ben mart sonunda girdim mülakatlara,kabul edildim; şu anda da eğitimin başlamasını bekliyorum, mülakatla ilgili soruları olan arkadaslara seve seve yardımcı olurum, o stresi ben de yaşadım, o yüzden yardımım olursa ne mutlu bana...

gülmetre, randevu saat ve tarihini sana netten online vermiş olmaları gerek, vermediler mi? verdilerse aramana gerek yok o tarih ve saatte orada hazır ol yeter. Elçin, toplu saç, tadında bir makyaj ve takım elbise giymeni tavsiye ederim. Özgüvenini hissettir, daima sogukkanlı ve güleryüzlü ol, gözlerinin içine bakarak ve samimiyetle anlat kendini... bunlar anahtar sözcükler...forum kirliliği yaratmamak için mülakatla ilgili detayları yazmadım, merak eden olursa yazarım tabi ki...

bu arada, halihazırda hostes olarak görev yapan arkadaslar iş ve eğitim süreci hakkında bizlere bilgi verirse çok memnun olurum.

Son düzenleme:
mülakattan sonra çeşitli aşamalardanda geçiosunuz sınav amaçlı hemen nasıl eğitime alındınız kibilmiyorumkismile

ilk gün boy-kilo ve dövme kontrolü, ardından bilgisayarda iq, ingilizce, dikkat testleri ve kişilik envanteri yapıldı. ardından birebir mülakata aldılar.sonra grup mülakatı yapıldı. gün bitiminin yarım sa ardından sonuçlar açıklandı, geçenler ikinci güne bildirilen saatte çağrıldılar. ikinci gün de, ingilizce mülakat ve heyet mülakatı yapıldı. sonra sonuçlar açıklandı kazananlar son olarak psikolog sınmasına tabi tutuldular. kazananlar iki gün sonra açıklandı. ben de bu aşamaları geçtikten sonra, hastane raporumu aldım, uçuş hekimliğine teslim ettim, orada da muayene edildim ve kabul edildiğim, eğitim için 1-1,5 ay sonra sınıfım açıldıgında başlayacagım soylendi. iki hafta kadar kaldı yani tahminen eğitime. eğitim de 2,5 ay sürecek. bunlar mı senin bahsettigin aşamalar? yeni sistemle bizi böyle sınadılar çünkü

pardon siz ankarada girdiniz sanırım istanbulda yeni gelecek arkadaslar ondan sordum ben cunku bikaç gune yayılıodu sınav,test,kontrol fln
sevindim kazandıgınıza

ıstanbul'da girdim ben de. Ankara'dan gittim ama,evet. Mülakatlar 2 gün sürdü, bir gün boyunca da hastane raporu ve 1 gün de hekimliğe gitmek için ayırdım. Toplamda 4 gün alıyor. Çok teşekkür ederim.

meraba görkemcim seni gördume inan çok sewindim altın bulmus gibi sewindim.opuyorumnanaktan. benım randewum 12 mayıs saat 14.00 da gidicem ve çok heyecanlyım orda napıcam hiç bişi bilmiorum.. boy kilo orantısı nasıl oluo bide ingilizce sorular nelerdi biraz bahsedermisin rica etsem..:1hug:

tabi arkadaşım,seve seve anlatırım.
boy sınır 160-180 diye deklare ediliyor ancak yaşlanma payı olarak birkaç santim eksik ölçecekler. Kimisi 6-8 cm kimisi 2-3 cm kısa ölçüldüm der, benim boyum 168, 64 çıktım. Yani boyu 160 olanlar için biraz riskli. Kilo oranı da, boydan 100 çıkınca geriye kalanrakamın 20 üstü, 2 altı şeklindedir. Mesela boyun 168 ise, kilon en fazla 70, en az 48 olabilir. Kiloyu da bir iki kilo fazla çıkarabiliyor, işini şansa bırakma vermen-alman gereken bir sınırdaysan garantiye alacak şekilde düzenle kilonu da. Bunlarla ilgili sıkıntın yoksa, dövmen de yoksa bilgisayar odasına alacaklar. Kişilik envanteri, iq testi, dikkat testi ve ing. sınavı yapıyorlar. Benim asıl mesleğim ingilizce öğretmenliği. bir ing öğretmeni olarak ilk günkü sınavın pre-intermediate seviyesinde oldugunu rahatlıkla soyleyebilirim. yani elementary bir gramer kitabının tüm konularına ve sözcüklerine hakimsen bu kısmı kolaylıkla geçebilirsin. konular neler dersen, tense'lere hakim olman gerek ama basit tense lerden bahsediyorum komplike tense ler degil. bağlaçlarla ilgili sorular var, paragraf da var ama inanılmaz kolay.Dediğim gibi pre veya intermediate olman yeterli. oradan cıkınca tekli mülakata gireceksin, dik ve güleryüzlü gir odaya, oradaki bayan senin asabiyetini, sabrını ve kararlılığını ölçecek tuzak bir soru soracaktır sana, pozitif cevap vermeyi unutma. Kendini tanıt diyor, bu işi neden istedigini vs sorup gonderiyor. Grup mülakatında ise vaka incelemesi yapılacak metin üzerinden tartışılacak. ne liderlik tasla ne pasif kal. düşüncelerini özgüvenle dile getir, başkalarının sözünü kesme, düşüncelerine saygı duydugunu belirt ama kendi düşünceni de rahatlıkla dile getir. verilen metinde senin duygusal mı mantıksal mı karar verdigine bakacaklar, konular degişebiliyor ama mantıklı karar verenlerden ol derim bir de grup sözcüsü olmak için gönüllü olanları liderlik hırsı oldugunu düşünerek eleyebiliyorlar, dikkat et. çıkıştan yarım sa sonra sonuclar netten acıklanacak. geçtiysen bir sonraki güne randevu saatini yazacaklar oraya. ikinci gün heyet mülakatına gireceksin. dinamik dik yürüyerek gülümseyerek selam vererek gir. oturmak için izin iste otur, güleryüzle anlat kendini. sorulara pozitif cevaplar ver, sıkıştırırlarsa sakın gergin cevaplar verme hep rahat ol, bil ki seni her hareketinle sınayacaklar ama şunnu da bil ki kendine güvenenen ve güleryüzlü bir insansan fazla sıkıştırmayacaklar sonra ingilizce mülakat var Davidle. Çok güleryüzlü biri, yuvarlayarak konusur ama ingilizcen iyiyse hiç sıkıntı çekmezsin, ingilizce konuşmakta çok rahat degilsen tavsiyem özgüvenli kısa ama dogru-net cevaplar vermendir.kendini tanıt der, neden bu işi istedigini sorar ve konusmanın gidişatına göre farklı farklı şeyler sormaya devam eder. burdan cıkınca biraz bekletip sonucları duvara asarlar, seçilenler psikolog mülakatına girer. topluca girilir buraya, psikolog role-play yapar. uçakta sinirli bir yolcuyu oynar sen de hostesi oynarsın. sinirini bozmaya calısacak delice bagırıp cagıracak güleryüzü ve soguklanlılıgı elden bırakmadan çözüm sun. içecek bir şeyler vereyim, ben şimdi ilgili arkadaslarıma ilteriyorum sorunu haledecekler, haklısınız hanımefendi, bu aksaklık için çok özür diliyoruz hemen telafi edilecek gibi cevaplar ver. birkaç benzer alıştırma yapacaksınız grupça. rahat ol, konuşmaktan kendini ifade etmekten asla çekinme, arkadaşlarınla pozitif etkileşim içinde ol. 2 saat sürecek bu da 5 te bitecek sonraki gün sonuclar netten ilan edilecek.

bu arada giderken saçlarını topla, sade bir küpe takabilirsin, sade ama özenli bir makyaj yap kırmızı ruj ve ojeden kaçın ama manikürüne yani ellerine bile bakıyorlar. takım giy, ben pantolon takım giydim cok rahat ettim. mülakatta bacak bacak üstüne atmadan oturmanı atvsiye ederim , girerken ve cıkarken mutlaka teşekkür et her birimde. iki gün boyunca cok yorgun düşüyor insan o mülakat senin bu sınav benim, yorgunluk arayacaklar gözlerinde sakın gösterme
uzun yazdım ama sanırım en önemli olanları detaylarıyla dile getirmiş oldum. kendine güven ve inan, pozitif ol, bu işi kap. herşey gönlünce olsun arkadaşım, başarılar

çok teşekkür ederim canım onca yazmışsın çok yardımcı oldun.. Boyum 1.65 1.63 gibi sınırda kilom ise şuan 47 inşallah daha ilk aşamadan elenmem eyvahedigeldismile diqer aşamaları geçebileceqimi düşünüyorum takılırsam bir tek ingilizcede takılırım onuda heyecan dan nasıl bastırcam bilmiyorum inşallah hepten saçmalamam mafoldumben ben etek ve gömlek giymeqi düşünmüştüm ama takım mı giymeliqim.. Bir sorum daha olcak Torpil olur Torpil bul dedi hep arkadaslarım gerçekten torpil dönüomu bilmiyorumkismile

yok hayatım benim kesinlikle torpilim yoktu ama kazandım.elemelerde "torpilim var açıkçası" diyen bir arkadaşsa elendi. sen bu iş için uygunsan alınırsın kesinlikle, ama asıl önemli olan kendini onlara rahatça ifade edebilmen. sana iyi şanslar ve başarılar diliyorum :1hug:

bu arada çok kısa olmayan bir etek-ceket takımı da giyebilirsin tabi, ama rahat oturup kalkman açısından pantolon-ceket takımını tavsiye ederim. sen nasıl rahat ve formal gorunecegine inanıyorsan oyle yap canım.

herşey için çok teşekkür ederim canım a.s. başını aqrıttım kusuruma bakma.. inşallah kazanırım sınavı..:tomato: sanada eqitim aşamasında başarılar diliorum.. ve işin hayırlı olsun..:1hug:
Aklıma takıln birşey olursa yine rahatsız ederim seni:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…