Evet, arkadaş uçuş hostesliğinden bahsediyor olsa gerek. kabin memurluğunun şartları iyi, yer hostesliği hakkında güzel veriler yok =) bu arada en iyi ödeme ve çalışma şartlarını THY sunuyor. Oyüzden en çok zorlayan firma da bu.
Netten ve çevremdeki hostes ve hostes yakınlarından sorup soruşturdum bayağı. evet, sadece ingilizce bilmek ve fiziğin düzgün olması her zaman birşey ifade etmedigi gibi fiziği zar zor kurtaranlar ve ingilizceyi neredeyse hiç bilmeyenler de kazanabiliyormuş. kriter ne derseniz, ilk günü geçen adaylar heyet karşısında çapraz ateşe tutuluyorlar tabiri cahizse, sizin hosteslik görevinin üstesinden gelebilecek bir kişiliğinizin olup olmadığına dair veri elde etmek için ilginç psikolojik sorular soruyorlamış. ordan sonra da psikolog bu alt yapı analizine devam ediyor. anladıgım kadarıyla en önemli kısım onları hostes olabilecek bir kişilik ve psikolojiye sahip oldugunuza ikna etmek. torpilin cok önemli oldugunu söyleyenler var ama kesinlikle torpili olmayıp orta seviye bir ingilizce, lise diploması ve hatta görüşmeye kot pantolonla gidenlerden alınanlar epeyce var.Ha ama hem fizik düzgün hem altyapı-dil güzel, hem de hosteslik olmaya uygun bir kişiliğe sahipseniz o zaman havada kapıyorlar sanırım
özetle iyi şanslar diyorum hepimize başka birşey demiyorum boshayallersmile
not: bu arada yazdıklarım sadece thy mülakatları için geçerlidir.
not2: thy nin sadece istanbul ve ankaradan aday kabul ettigini öğrendim ben. ama işe kabul edildikten sonra size gösterdikleri adreste ikamet etmeyi kabul etmek zorundasınız.