Uzak duramıyorum okula sanki onun için gidiyorum. Neden hoş olmadı ki evli değil ve biz de lisede değiliz. Artı mezun oluyorum zaten.
neden? bu yazdıklarınız bile aslında nedenini oldukça açık bir şekilde ortaya koyuyor.
(uzak duramıyorum, sadece onu görmek için okula gidiyorum vs. cümlelerinize baktığımda duygularının ve bunun yanı sıra hayatın gerçeklerinin farkında bir kadın değil hormonlarının etkisinde bir genç kız görüyorum. ) yani henüz çok gençsiniz. doğru, lisede değilsiniz ancak daha hayatınızın çok başında ve toysunuz.
siz öyle düşünmeyebilirsiniz ama inanın hocanız için de çok genç ve toysunuz.
şu an sizinle bir ilişkiye girmesi bu toyluğunuzdan faydalanmak olur
(ki yasal olarak yasak olmasa bile etik olarak çok yanlış bir durum olur) bu birincisi.
ikincisi karşınızdaki kişi herkese eşit mesafede olması gereken bir konumda.
öğrencisiyim diyorsunuz. eğer sizinle bir ilişkiye girecek olursa bu durum diğer öğrencileriyle size davranışı arasında bir eşitsizlik yaratmayacak mı?
öğrencilerine karşı eşit mesafede olmak ve tüm öğrencilerine tarafsız şekilde yaklaşmak hocanızın hem mesleğine hem de diğer öğrencilerine karşı sorumluluğudur ve sizinle gireceği bir ilişki bu tarafsızlığı tehlikeye sokar.
bir diğer neden hocanızın sizin üzerinizde bir otorite figürü olması.
öğrencilerin hocalarına aşık olduklarını sanmaları hocaların taşıdıkları bu otorite konumu nedeniyle sık karşılaşılan bir durumdur. yani büyük ihtimalle sizin duygularınız gelip geçici bir hayranlıktan başka birşey değil.
onunla gerçek bir ilişkiye girdiğinizi düşünün. ne paylaşacaksınız? büyük ihtimalle ilgi alanlarınız, yaşam tarzınız vs. çok farklı. karşınızda sizin geçtiğiniz yolları çoktan geçmiş ve hayatının başka bir aşamasına geçmiş biri var.
gerçek bir ilişkiden bahsediyoruz burada. yani ilişki denen şeyi sürekli olarak derste olduğu gibi karşısına oturup hayran hayran izlemek olarak düşünmüyorsanız neyi paylaşabileceğinizi sorgulamalısınız.
belki biraz acımasız olacak ama açık olalım. bu ilişkide seks dışında karşınızdaki kişiye sunabilecek neyiniz var.
son olarak hadi bir ilişkiye başladınız diyelim. ama işler yolunda gitmedi ve kötü bir şekilde ayrıldınız.
sizin ona karşı "benden yararlandı, ilişki karşılığı dersten geçirmeyi teklif etti vs." şeklinde suçlamalarda bulunmayacağınızın garantisi nedir? ya da aileniz öğrendiğinde herhangi bir şekilde hocanıza karşı harekete geçmeyeceklerini garanti edebilir misiniz?
yani tüm bunları düşünmeden sizinle bir ilişkiye girmesi hocanız için sosyal bir intihar teşebbüsünden başka birşey olmaz diye düşünüyorum.
(biraz açık ve acımasız oldu ama sanırım durumu her yönünden görebilmeniz için bu gerekliydi. herşey gönlünüzce olsun)