Evlenilecek damat adayı ısrarla sorarsa veya o sormadan geçmişte yaşanılanlar anlatılmalı mıdır?

Evlenilecek damat adayı ısrarla geçmişi sorarsa veya o sormadan yaşanılanlar anlatılmalı mıdır?

• evet

OY: 3 18,8%
  • hayır

OY: 14 87,5%

• Ankete Katılan
    16
  • Anket Kapalı .
Surekli gecmisini desen adamla evlenme.

Sevgililerim oldu ama ileri gitmedik cevabini kabul etmiyorsa, hayatinda bulundurma derim

merhabalar.. uzun zamandır kafamı çokça kurcalayan beni huzursuz eden bir konu var.seneler önce biri tarafından benzer konu açılmış. üzerine yorumlar yapılmış yorum olarak herkes o soruyu sorana rahat olmasını, zina yapmadıktan sonra diğer nefsi günahları herkesin yaptığını, karşı tarafın bunları detaylıca araştırmak istemesinin çok yanlış olduğu, sorarsa kabaca anlatılıp üzerinin kapanması gerektiği söylenmiş. detayları sormasına karşılık asla taviz vermeyin kabul etse de ilerde başına kakar denmiş. o yorumları tek tek okudum fakat içim hala tam manasıyla rahat değil. yardımlarınıza ihtiyacım var.uzun olduğunu biliyorum fakat en azından başlıktan hareketle yorum yaparsanız sevinirim.. soruyu silemeyeceğim için, ömür boyu herkes göreceği için detaylı yazamayacağım. belki özelden ulaşıp yardım etmek isteyen olursa dertleşmek için beklerim. bazen tanımadığına derdini anlatmak daha kolay oluyor:KK43: şuan için kimsem yok kimseye detay anlatamıyorum ve kendimi çok üzüyorum kaygılar içinde hayatıma devam etmekten çok yoruldum bir çıkış kapısı arıyorum devamlı okuyorum araştırıyorum doğru yolu ve tercihi bulmaya çalışıyorum...

o en büyük hatayı yani zinayı kimseyle yapmadım kendimi hep korumaya çalıştım ve başardım. fakat sonuçta sohbetimiz oldı vs.. sonucunda ikisinden de ailem istemediği için ayrıldım.en başta zaten Allahın rızası yoktu bazı uyumsuzluklar vardı. ve sevdiğim halde onlardan ayrıldım.. Allahı bilen ondan korkan biriydim.
kimse benden herhangi bir erkekle yakınlaşacağımı tahmin etmez çünkü...pişmanım hergün tövbe ediyorum, etmeye de devam edeceğim. bir daha yapmamak için de uğraşıcam zaten. fakat birgün gerçekten herkesin onaylayacağı damat adayı gelir de geçmişimi sorarsa ne dicem nasıl cevap vericem (artık bu hatayı neredeyse hiç yapmayan bir kızın veya erkeğin kalmadığını da biliyoruz gerçi ).. karşı taraf detaylara girmek isterse napıcam. yalan söylersem daha sonra ortaya çıkar da bana yalan söyledin en başta deseydin seninle ilişkimi keserdim diyip yalanımı başıma kakar diye korkuyorum... dinen söylememek doğruymuş anlatmayın tövbe edin bu sizle Allah arasında samimi bir tövbe edip hayatınıza bir daha yapmamak üzere devam edin , hocalar zina dışında bu tip daha ufak kalan yakınlaşmaları anlatmamalısınız, erkeğin geçmişi sormasına müsade etmemelisiniz kabaca bişeyler demeniz yeter deniyor ama kafam çok karışıyo kahroluyorum. eğer böyle bir durumda napmam gerektiği konusunda tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi aktarırsanız sevinirim.. en yakın zamanda yorumlarınızı bekliyorum..sağolun

Zina mi..gunah mi.. Bir de yapanlara laf sokmalar falan. Bu zihniyetle bu kadar olur iste. Bir kere bir hata yok ortada hele ki gunah nerde bunda Allah askina arkadaslar yil 2017. Onlar size her halti yiyip geldiginde ne kadar gunahsiz ve temiz oluyorlar? Elinin kiri mi diyeceksiniz..Din geregi mutasip bir insansam, kendimi herkesten koruyorsam karsimdaki de oyle olmali. Ki sizin yaptiginiz ne var anlayamadim ben. Ayrica da herkesin gorusu,yonu ve hayati kendinedir bunu ``hata`` adi altinda toplamak yanlis.

Geçmişini soran olursa seni ilgilendirmez diyebilirsin. Senin olduysa karşındakininde olmuştur elbet sen neden endişeleniyorsun?

Bence anlatmalısın çünkü ilerde öğrenmesindense simdi oğrenmesi daha iyi olur. Hem geçmişinden utanma sonuçta herkez hata yapiyor degilmi. Hata yapmasak insan olmazdik sonucta :)
sıkıntı şu: ilerde bi tartışmada veya herhangi bi zamanda karşı tarafın bunları ortaya dökmesi ayıp açması.. yani öyle biri olmalı ki geçmişi tamamen geçmişte bırakabilmeli. kadınlar bunu karşı cins konusunda başarabilşyor kabulleniyor ama erkekler kadın için her konuda ilk olmak istiyor. ilk olmadığını öğrenince de bi şok geçiriyo üzülüyo yok artık takmıyorum geçmişi açmıcam diyor ama bizim için buna inanmak zor. devamlı eskilerin hatırlatılacağı bir ilişkide olmak istemem.. bu ihtimal bile yeter yani.. o yüzden geçmişten hiç bahsetmemek sorarsa üstü kapalı cevaplar vermek en iyisi olarak gözüküyor

Geçmişini soran olursa seni ilgilendirmez diyebilirsin. Senin olduysa karşındakininde olmuştur elbet sen neden endişeleniyorsun?
geçmişimi soran kişi evlenmeyi düşündüğüm, ciddi düşüneceğim biriyse ona seni ilgilendirmez denmiyor ki demesi zor yani :/ yoksa elbette başkasına öyle denilir. erkeğin de geçmişinde hatalar olabilir ama erkekler kadına gelince evlenecekleri kıza bu konuda pek anlayışlı değil sanki... kadınlar kendilerinden bikaç fazla hata yapsa ben o kadar çok hata yapmadım diyebiliyolar. biz kadınlar biraz fazla duygusalız duygularımzla hareket edip hata yapıyorz daha çabuk bağlanıp inanıyoruz .sonucunda ayrılık olunca da pişmanlık gerisi işte

Evleneceğin kişi dahi olsa geçmişin kimseyi ilgilendirmez. Kimse kimseyi hayatında olmadığı bir dönem için yargılayamaz. Evet erkekler bu konuda anlayışlı değil, inan bu da sinir bozucu. Yani hata hatadır, azı çoğu olamaz. Senin bunu daha az yapman yaptığın gerçeğini değiştirmiyor neyin kafası bilmiyorum. Böyle insanlara asla müsamaha göstermeyin şurda bekarken her boku yiyip evlenirken el tutulmamış kız isteyen erkek kadar karaktersiz zavallı bir kitle olamaz. Her biri ayrı pişmanlıktır.

peki erkeğin geçmişinde karşı cinsle bir hatası olmamışsa o zzaman ne demeliyiz.. bırakıp gitmeli miyiz o istiyosa devam mı etmeliyiz devam edeceksek ileerde sen şunu yapmışsın ama ben hiç yapmadım derse nolcak

E o zamanda bir şey deme geçmişe çok takılıyorsun önemli olan şuandır ve geçmiş geçmişte kalmıştır yani senin hiç hatan olmasaydı ama o hata yapsaydı normal mi karşılanacaktı kimse kimseyi hayatında olmadığı bir dönem için yargılayamaz diyorum yargılayan varsada korkun ondan uzak durun ilişki devam etsede bir yerden sonra patlak verir yüze vurmalar başlar sonrası katliam :kızgın:Geçmişine böyle takılırsan geleceğini etkilersin boşuna üzme kendini

E o zamanda bir şey deme geçmişe çok takılıyorsun önemli olan şuandır ve geçmiş geçmişte kalmıştır yani senin hiç hatan olmasaydı ama o hata yapsaydı normal mi karşılanacaktı kimse kimseyi hayatında olmadığı bir dönem için yargılayamaz diyorum yargılayan varsada korkun ondan uzak durun ilişki devam etsede bir yerden sonra patlak verir yüze vurmalar başlar sonrası katliam :kızgın:Geçmişine böyle takılırsan geleceğini etkilersin boşuna üzme kendini
çok haklısın bende artk geçmişe takılmak istemiyorum çok yoruyor . umarım hepimizin hayatına hakkımızda her konuda hayırlı olablcek yargılamayan insanlar çıkar

sıkıntı şu: ilerde bi tartışmada veya herhangi bi zamanda karşı tarafın bunları ortaya dökmesi ayıp açması.. yani öyle biri olmalı ki geçmişi tamamen geçmişte bırakabilmeli. kadınlar bunu karşı cins konusunda başarabilşyor kabulleniyor ama erkekler kadın için her konuda ilk olmak istiyor. ilk olmadığını öğrenince de bi şok geçiriyo üzülüyo yok artık takmıyorum geçmişi açmıcam diyor ama bizim için buna inanmak zor. devamlı eskilerin hatırlatılacağı bir ilişkide olmak istemem.. bu ihtimal bile yeter yani.. o yüzden geçmişten hiç bahsetmemek sorarsa üstü kapalı cevaplar vermek en iyisi olarak gözüküyor

Sen Allah ı gazaplandırmamak adına kendini bir takım şeylerden geri çektiysen bunun mukafatını elbette görürsün bilhassa mevlâ günahların kimseyi şahit tutmamanı ve gizlenmesini ister affetmek için.

Günahını böbürlenircesine ulu orta anlatan kişileride affetmeyecektir bu sabit.

Günahlar bize baba mirasıdır aynı tevbe etmek gibi. Gizlemen gerekiyor senin niyetini mevla biliyor kandırmıyorsun ve birdaha yapmayacağın işler. Bende biryerde okumuştum dini olarak eğer mevla isteseydi sır sır olarak kalmaz gün yüzüne çıkardı diye bu yüzden gizlemek gerekiyor.

Niyetin kötü olmadığı için bunun yöntemi budur niyet hayırsa akıbette hayır olur.

Dinen karşındakine bişey anlatmak zorunda değilsin zina bile olsa. Anladığım kadarıyla dinine bağlı bi kardeşimzsin ilerdeki eşin sana böyle bi soru yönelttiğinde cevap verme çok ısrar ederse evlenme niyetiyle bi kaç kişiyle görüştüğünü ama anlaşamadığını söylersin çok detay isterse bırak gitsin. Çünkü senin bunu anlatman günahlarına şahit tutman demek. Ve şu duayı sürekli et “Allahım beni korktuklarımdan emin kıl” inşaAllah karşına bu tarz şeyleri sormayacak biri çıkar.

Dinen karşındakine bişey anlatmak zorunda değilsin zina bile olsa. Anladığım kadarıyla dinine bağlı bi kardeşimzsin ilerdeki eşin sana böyle bi soru yönelttiğinde cevap verme çok ısrar ederse evlenme niyetiyle bi kaç kişiyle görüştüğünü ama anlaşamadığını söylersin çok detay isterse bırak gitsin. Çünkü senin bunu anlatman günahlarına şahit tutman demek. Ve şu duayı sürekli et “Allahım beni korktuklarımdan emin kıl” inşaAllah karşına bu tarz şeyleri sormayacak biri çıkar.

O zaman ben biriyle goruseyim capkin biri olsun bir gun onla bir gun bunla.Bana yalan soylesin kandirsin sonra benim gunahima girsin bu daha mi iyi????

Bazen daha buyuk sikintilara girmemek icin dogrular soylenmelidir.
Ha soylemezsin ama bir gun aciga cikar.
Sizin soylediginiz gibi yapanlarin olmadik bi yerde yasadiklari aciga cikiyor.Herkes istedigini yapabilir ama arkasinda olsun hata oldugunu dusunuyorsa "Hata yaptim" desin ve samimi olarak uzulecekse uzulsun.Uzulmeyecekse de uzulmesin.Ama sorumluluk alsin cocuk gibi davranmakla olmuyor.

Zaten yalan soylese de sizin deyiminizle gizlese de erkek anlar.

O zaman ben biriyle goruseyim capkin biri olsun bir gun onla bir gun bunla.Bana yalan soylesin kandirsin sonra benim gunahima girsin bu daha mi iyi????

Sizin soylediginiz gibi yapanlarin olmadik bi yerde yasadiklari aciga cikiyor.Herkes istedigini yapabilir ama arkasinda olsun hata oldugunu dusunuyorsa "Hata yaptim" desin ve samimi olarak uzulecekse uzulsun.Uzulmeyecekse de uzulmesin.Ama sorumluluk alsin cocuk gibi davranmakla olmuyor.

Senin söylediğin durumla bu çok farklı. Kız pişman ve tövbe etmiş bu artık Allah’la onun arasında. Bazen de sıkıntıya girmemek için doğrular söylenmemelidir. Çocuklukla alakalı bişey değil bu.

Senin söylediğin durumla bu çok farklı. Kız pişman ve tövbe etmiş bu artık Allah’la onun arasında. Bazen de sıkıntıya girmemek için doğrular söylenmemelidir. Çocuklukla alakalı bişey değil bu.

Cocukla alakali degil ama kiz erkek ayrimi yapilmamali.Ahlaki veya dini kurallar herkes icin gecerlidir.Zaten konusmanin anlami yok herkes istedigini yapar bedelini oder.Gercekler de genel de ortaya cikar.
Burda sizin yaptiginizi yapip gizleyip esleri ogrendikten sonra buyuk kavglar eden aralari bozulan ayrilan ciftler okuduk.

Onlari savundugumdan degil demek ki oluyor boyle seyler anlaminda soyluyorum.

Ben kendi adima gecmisini ogrenmek isterim ki kendimi ona gore ayarliyayim icime sindireyim hayal kirikligi yasamaktan beklentilerimin farkli olmasindan iyidir.

Cocukla alakali degil ama kiz erkek ayrimi yapilmamali.Ahlaki veya dini kurallar herkes icin gecerlidir.Zaten konusmanin anlami yok herkes istedigini yapar bedelini oder.Gercekler de genel de ortaya cikar.
Burda sizin yaptiginizi yapip gizleyip esleri ogrendikten sonra buyuk kavglar eden aralari bozulan ayrilan ciftler okuduk.

Onlari savundugumdan degil demek ki oluyor boyle seyler anlaminda soyluyorum.

Ben kendi adima gecmisini ogrenmek isterim ki kendimi ona gore ayarliyayim icime sindireyim hayal kirikligi yasamaktan beklentilerimin farkli olmasindan iyidir.

Ben kız erkek ayrımı yapmadım zaten aynı şeyler bi erkek içinde geçerli. Ayrıca bu benim yaptığım bişeyde değil ben yazılan bi fetvayı yazdım buraya. Gerçekler de karşı taraf ağzından kaçırmadığı sürece açığa çıkmaz diye düşünüyorum.
Ben istemem şahsen geçmişte yaşananlar beni ilgilendirmez önemli olan benden sonra nasıl bi insan olduğu.

Çok takılıyorsun anlatma erkek herşeyi bilmek zorunda değil ve sen bir bireysin kim ne derse desin sensen muhattap olduğu kişi sana inanmalı kapat defterleri önüne bak anlatılsa ne olucak yani öpüşmüşsen dünyanın sonu değil artık insanlar daha fazlasını normal karşılıyor boşver içini rahat tut Allah la senin aranda kalsın.

X