Dr.Ar.gor. olmadikca ders yukleri olamaz, tez yonetemezler. Bu pozisyon ise aslinda akademik camianin olagan akisina aykiri sekilde "kadro" alamiyor olmalarindan ileti gelmektedir. Keske olmasa..
Arastirmaci olduklari gercegi degismemekle birlikte-dr.ar.gor'ler munezzeh olmak uzere- genc asistan kardeslerimiz henuz hoca degillerdir. Bu yolda ilerlemektedirler.
Bazi arkadaslar bolumumu yonetiyorum demis ancak bu olsa olsa bulundugu bolumdeki hoca(lar)nin gorevini savsaklamasindandir. Recitation saatleri disinda, asla benim yerime dahi olsa ders anlatmaz, bolumumu ya da benimle baglantili idari rollerin hicbirini yonetmez, derslerimde ancak dinleyici/gozlemci olarak bulunabilir, sinav kagitlarimi asla okumaz, notlarimi girmezler mesela. Istekli ya da tez danismanligimda ise benimle ya da hocalar ile birlikte arastirma projelerinde, AB baglantili projelerde ve arastirmalarda yer alir. Makaleler, kitap calismalarini kendi uhdesinde surdurebilir.
Kadrosunun bulundugu yere; enstitu, araatirma merkezi ya da fakulteye bagli olarak maas karsiligi sinav gozetmenligi, okul tanitim gunleri, mezuniyet torenleri, ders programi vb ilanlarin yapilmasi, sosyal medya hesaplari yonetimi, kurumun yurutuculugunu yaptigi kongrelerde operatif destekler gibi bolumu ya da bazi okul geleneklerinde hocayi asiste edici faaliyetlerde bulunurlar. 9-17 devam bekleyen kurumlar oldugu gibi daha relax birimler de olabilmektedir .
Konudaki soruya tekrar gelecek olur isek; ben de insanlarin tanistiklari zemine yarasir profesyonel bir iliski duzeyini devam ettirmelerinden yanayim. Sebep ne olur ise olsun hoca-ogrenci evliliklerine temelden karsiyim.
Ancak kisisel gozlemlerim erkek asistanlarimizin nedenini bilemedigim bir sekilde ogrencilere yonelik daha flortoz tavirlar icerisinde bulunma egilimi sergilediklerini isaret ettiginden uyardim.
Herkese iyi calismalar dilerim.