hm22'nin YGS - LYS günlüğü

Bugün daha fazla zorlamak istemedim kendimi.
5 saati biraz geçtim çalışmam, bu sürede simetriden bölme ve bölünebilmeye çalışıp 150 soru çözdüm, gayet kolay bir konu ama ne yazık ki dikkatsizlikten dolayı 4 sorum yanlış çıktı, sonrasında işlem hatalarımı düzelttim.
Ardından yine simetriden yamuk konusuna çalışıp 60 soru çözdüm fakat simetrinin sorularının çok kolay olduğunu düşünüyorum geometride 2 sorum vardı yapamadım, onları da daha sonra baya uğraşıp hallettim, en kısa sürede farklı kaynaklardan soru çözeceğim geometri ile ilgili.
Son olarak fizikten maddenin özelliklerine çalışarak,80 soru çözdüm, fizikte genelde zor konulardan değilde böyle basit konulardan soru kaçıyor korkusuyla dikkatli bir şekilde çalıştım ama pek de bir ayrıntısı yoktu 80 soru da doğru çıktı.
Memnunum bugünkü çalışmamdan da, bir süre daha bu şekilde gittikten sonra hedefimi ilk 5 bine mi çeksem diye düşünüyorum.

Sözde bugün erken çalışmaya başlayacaktım, saat yine 10 oldu .. Güzel bir çalışma beni bekliyor.

Konuların hayatıma ne kadar işlediğini test ettim bugün, hoşuma gitti, dolaptan donmuş eti çıkardım çözünsün diye, uzun sürer diye düşünüyordum ki suyun için bol tuz atıp onun içine koydum, osmoz yaparak etin içindeki suyun ( donunca buz oldu ama olsun ) daha hızlı dışarı çıkarak çözüneceğini düşünmekteyim, hadi bakalım

Dün pek keyifli hissetmiyordum kendimi o yüzden zorlamak istememiştim, öyle de yaptım. Canım istemezken çalışıp sonrasında sıkılmak istemiyorum. Sabah kalktım 1.5 saat kadar çalıştım.Sonrasında akşam çalışayım dedim ama yok yine pek keyfim yoktu, eşim hadi dışarı çıkalım senin keyfin yok dedi, onu da dinledim çıktık 1-2 saat. 2 tane türk kahvesi içtim, eve geldik baktım uykum yok, bir oturdum 4.5 saati tamamladım, iyi oldu.
Ne çalıştım, çemberde açılara çalıştım, yine yardımcım ygs simetriydi, bu konu önyargılı olduğum bir konuydu hiç de sevmezdim ama dün bir oturdum güzelce çalıştım arkasından 50 soru çözdüm, tıkır tıkır çözüldü sorular.
Sonrasında Polinomlara çalıştım, aslında bildiğim bir konuydu ama kaçırdığım bazı soru tipleri olabiliyordu, o yüzden tüm soru tiplerini göreyim istedim, 140 soru da ondan çözdüm, zaten çalışması uzun sürdüğünden başka konuya da başlamak istemedim, güzel oldu, güzel başlamayan bir günün bile böyle güzel sonuçlanması.

Yine 4.5 saat kadar bir çalışmam oldu, bugün biraz soru çözdüm iyi oldu ama daha çok çözebilirim, haftada 1 günü tekrara ayırıyordum onu 2 güne çıkarıp tekrar+soru yapacağım.
Periyodik cetvele çalıştım 75 de soru çözdüm, 1 tane yanlışım çıktı onda da hangi periyotta en çok element vardır diye sormuş nereden bileyim ben.
Sonrasında nükleik asitlere çalıştım,87 soru çözdüm, bilmem kaç kodondan kaç çeşit aa sentezlenir soruları var onun çözümüne yarın bakacağım, kitapta yoktu.
Cümlede anlamla ilgili 50 soru çözdüm. 1 yanlışım var ne yazık ki dikkat problemim var, ygsde türkçeyi fullemek istiyorum o yüzden bu dikkatsizliğe bir çözüm bulmak gerekli.
Temel kavramlarla ilgili 40 soru çözdüm yine bir yerde işlem hata yapmışım, 1 sorum öyle gitti.
Üçgenlerden de 50 soru çözdüm 2sini çözememiştim, eşimle bakarken çözdük.
Soruları femin bir kitabından çözdüm, geometrim çok kötüydü benim, simetri çok kolay heralde ondan çözebiliyorum düşüncesi vardı ama bunları da rahat çözdüm, heralde geometriyi hallediyorum artık.
Bu günlük bu kadar benden.

ygs lys günlüğünü okudum çok beğendim ve takdir ettim hiç taviz vermemişsin böyle devam etmeni diliyorum

ne zman mezun oldun bu arada canım kaçıncı girişin bu

Azmine hayran kaldım arkadaşım günlüğün harika olmuş ben de katılamak istiyorum sana. Ama 20 ağustosta başlayacağım inşallah ders çalışmaya.Sen ne güzel erkenden başlamışsın ben birkaç aydır çalışıyorum bir işte; para biriktirdim biraz özel ders almak için. Aslında özel dersteki amacım sorularımı çözdürmek birilerini de bulamadım hala napıcam bilmiyorum.Şu önümüzdeki 4 gün tatildeyim bir şeyler çalışsam çok iyi olacak da oturamıyorum bir türlü. Allah sendeki çalışma gayretini bana da nasip eder inşallah...

ygs lys günlüğünü okudum çok beğendim ve takdir ettim hiç taviz vermemişsin böyle devam etmeni diliyorum

ne zman mezun oldun bu arada canım kaçıncı girişin bu

Teşekkür ederim, umarım bu şekilde devam edeceğim, bir taraftan düzenli giderken bir taraftan kendimi sıkmadan yapmaya çalışıyorum.

2008 mezunuyum ben 2. üniversite ve hayalim olan meslek için uğraşıyorum.

Buyur tabi ki katıl, her şeyin sana ayrı bir yararı olabilir tabi ama asıl önemli olan sensin,senin isteğin,senin azmin,senin inanman.
Çözemediğin soruları burada paylaşabilirsin, elimden geldikçe yardımcı olurum ben, sayısal mısın ?
Ben çözemediğim soruları direk geçmiyorum, öncelikle uğraşabileceğim son noktaya kadar uğraşıyorum eğer olmazsa burada soruyorum ama kendin uğraşıp çözdüğün çok daha kalıcı oluyor.

Sayısalım Beslenme ve Diyetetik istiyorum 20 yaşındayım 2 senedir gitmiyorum üniv. sınavına tam anlamıyla hazırlanmadığım için tercih de yapmadım.Zaten istemediğim bir bölüme niye gideyim ki=) Bu sene kesin hazırlanmam lazım.Sen İstanbul'da mısın eğer İstanbul'daysan özel ders alabileceğim birilerini tanıyor musun diye soracaktım da.Bu sene 19-22 bin arasına girmem lazım Senin hedefin 5 bin galiba.

Hayır İstanbulda değilim o yüzden bilmiyorum özel ders alınabilecek bir kişi ama dikkatli seçim yapmaya bak, çalışmadın mı geçen senelerde? İstemediğin bir bölüme gitmeye hiç gerek yok. Umarım istediğin bölümü kazanırsın bu sene, güzel bir bölüm gerçekten. Evet ilk 5 bin istiyorum, elimden geleni yapıyorum inşallah olur.

Dün bayram nedeniyle 1 günlük bir tatil yapmış olsam da tamamen çalışmamış olmamak için araya bir konu sıkıştırdım. Çemberde uzunluğa çalıştım, tek başına bir konu olması iyi oldu benim için geometride en sevmediğim konudur, simetriden çalışıp soruları iyi kötü çözsem de yeterli olmadığını düşünüyorum, ekol hocadan konu anlatımı ile 10 tane çözümlü test indirdim, ilerleyen günlerde ( hemen bugün çalışmaya kalksam üstümdeki yapamam hissi kalkmamış olacak o yüzden arada bir kaç gün bırakacağım.) onları dinleyip tekrar soru çözeceğim, iyice otursun bu konu istiyorum. Bugün sabah erken kalkıp çalıştım , akşam tekrar çalışıp en az 4 saati bulmayı düşünüyorum.

Dün pek çalışamayınca bugün içimde nasıl bir çalışma isteği vardı anlatamam, en son eşim saat 12 oldu yorulmadın mı deyince bıraktım. 6 saat kadar çalıştım. Neler çalıştım ? Çarpanlara ayırma çalışıp 130 soru çözdüm. 2 tanesini yapamadım, 1ini öğrendim, 1 tanesi için çabalıyorum.Türkçeden 50 paragraf sorusu çözdüm. 47 doğru var, umarım soru çözdükçe dikkatsizlikler azalacak hatta sıfıra inecek. Kaldırma kuvvetine çalıştım 55 soru çözdüm 5 i yanlış, bu konuya karşıda biraz ön yargılıyım ne yazık ki, çözümlü soruları inceleyip tekrar uğraşacağım bu konuyla.Dairede alan çalışıp 55 soru çözdüm, bazılarında baya uğraşsam da hepsini çözdüm. Başka konuya başlamak istemedim ama hala soru çözesim vardı, o yüzden 50 tane biyoloji sorusu ( 48 doğru ) 30 tane de atom sorusu ( 27 doğru, elektronu kim bulmuştur tarzı bilgileri unutabiliyorum.) çözdüm ve günü tamamladım.

Bugün ve yarın tekrar günüm, bugün yamuk konu tekrarı yaptım 30 soru çözdüm, madde ve özellikleri konu tekrarı yaptım 35 soru çözdüm. Bölme bölünebilme ve sayı basamaklarından da 80 soru çözdüm, hafif bir gün geçirdim, çözdüklerim genelde doğruydu.Yarın bu haftanın tekrarını yapıp bitiririm artık.

merhaba canım günlüğün hayırlı olsun iyi bir fikir,biraz okudumda gayet azimli gördüm seni inşallah hayırlısıyla istediğin bölümü kazanırsın,bende sana birşey sormak istiyorum,bende açık liseyi bitirdim,evliyim çocuğum var,ben bu sene girmeyi düşünüyorum sınavlara,ama temel yok,istiyorumki videolu anlatan kitaplar,cd ler den çalışayım,varmı önerebileceğin,kitaplar ,nerden başlamalıyım onuda bilemedim,bu konuda çok cahilim,

Öncelikle karar verdiysen, ben bu işi yapacağım diyorsan yolun yarısına gelmiş bil kendini, sayısal mısın ona göre yardımcı olmaya çalışayım kaynak konusunda ?

Son düzenleme:
eşit ağırlıklı sanırım :26: düz lise mezunuyum,genel kültür ...

eşit ağırlıklı sanırım :26: düz lise mezunuyum,genel kültür ...

düz liseden eşit ağırlık sözel veya sayısal mezunu olabilirsin ama genel kültür dediğin kpss sınavında çıkıyor. Ne okumak istiyorsun ? Benim tavsiyem temelin yoksa karekök veya güvender kitaplarının sıfır kitapları. Çok temelden anlatıyor. Onları hallettikten sonra daha zorlarına geçersin. Video olarak da ekol hoca, körfez video ve behzat rasulinin sitelerini incelemeni tavsiye ederim.

Bugün hafif bir çalışmayla devam ettim.Çemberde açı ve polinomları tekrar ettim, 200 de soru çözdüm. Yarın ilk denememi çözmeyi planlıyorum, bakalım kaç net çıkacak ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…