- 25 Mart 2010
- 6.843
- 421
İnşallah kazanırsın istediğin bölümleri :) sosyolojide iyi bölüm ama iş imkanı olsa keşke. sosyoloji okurken psikolojiden çift anadal yapma hakkınız var mı ? yada sosyolojiyi bitirince psikoloji yüksek lisansı oluyor mu ? ben ramazandan sonra tam olarak başlayacağım inşallah. şimdi küçük küçük bakıyorum. met ve geo sorunlu benimde halletsem bişey kalmayacak aslında. sen başladın değil mi çalışmaya ? hayırlısı olsun evet. inşallah emeklerimizin karşılığını alırız :)
ayy canım sende inşallah kazanırsın burdaki herkes :)) bazı her ünide olmuyor o canım psikolojiden çift anadal sadece sayılı bir kaç ünide oluyor bizim ünidede olmuyor sanırım psiokoljiden yüksek lisansta olmuyor bildiğim kadarıyla ya sosyoloji çok güzel bir bölüm severek yerleşen için gerçekten zevkli eğlenceli ama malesef türkiyede gereken değer verilmiyor yurt dışında bir tıpçıyla aynı değerdeyken burada harcanıyor malesef 2013 de kamuya 31 sosyolog atamasndan sonra dedim böyle olmayacak dalga geçiyorlar resmen emeklerime yazık şimdi bakanlık bir bildiri yayımlamış sosyoloji felsefe mezunlarına rehberlik kursu verilecek özel okullar ve rehabilitasyon merkezlerine rehber öğretmen olarak atanacaklar diye sistemi batırıyorlar sosyolog felsefecileri pdr atıyorlar imamları din kültürüne norm fazlası sınıfçıları türkçeye yani türkiyede okumak çok zor
Maalesef söylediklerin çok doğru. sosyoloji çok geniş ve derin bir bölüm ama ne değeri var ne kıymeti. okumak hukuk kadar zordur bence. öyle de söylüyorlar zaten. ama türkiye işte burası. psikoloji okusak bile yüksek lisans yapmazsan hiç bir anlamı kalmıyor. evet dediğin gibi yurt dışında psikologlara da doktor gözüyle bakıyorlarmış ama burada fen-edebiyat bölümünden öteye gidilmiyor. yine psikoloji yüksek lisansla doktorayla falan iş imkanı var ama sosyoloji tamamen bitmiş. kusura bakma ama haklısın sen kazanırsın inşallahta hakkın olan paraları kazanırsın. sosyoloji okumak zor bitirince değse okunur ama haklarını vermiyorlar. her bölümü bitiriyorlar böyle. her önüne geleni öğretmen yapa yapa öğretmenlik bitti işte şimdi. bütün emeklerin boşa gitmeden yeni bölümlere bakmaktan başka çaren yok canım maalesef. inşallah kazanırız da emeklerimiz boşa gitmez. 31 ne demek yaişte ne desek boş her kurumun alması gerekirken alım hiç yok resmen. kapış kapış olması gerek ama yok. evet o rehberlik kursunu duydum ama ne kadar kurtaracak durumu bilinmez. pdrciler tepkili ona da. sanki sosyologlar kolay bir bölüm bitirdiler de kolaydan meslek sahibi olmaya çalışıyorlar. sosyoloji ne kadar derin zor bilmiyorlar. inşallah kazanırız hepimizde böyle sıkıntılar çekmeyiz.
evet canım öyleişin komiği pdrciler çok küçümsüyor sosyolojiyi onlardan düşük puanla alan bir bölüm olduğundan dolayı benim bir arkadaşım var okuduğu yılda üstten ders alıyordu sosyoljide değil o yılki dersleri vermek bile çok zor yatarak geçiyormuşuz gibi düşünüyorlar ama fen edebiyat gerçekten çok zor formasyon için bir buçuk yılın gidiyor bir öğretmen olabilmek için düşün 6 yılın gidiyor tıp gibi bişey olmuş neredeyse yüksek lisans doktora yapmaya kalksan 8 yılın gidiyor yani sosyolojinin önü açılırmı bilmem ama bu yıl 43 bin mezun verdi ve her yıl çoğalıyor mezun sayısı alım 0 bu yıl açık öğretimden 11 bin kişi sosyolojiye alınmış oda bu sadece bir üninin erzurumda 3000 kişi vardı galiba tam hatrlamıyorum açıktan 2 yıllık sosyal hizmet okuyanlarda 4 yıllığa geçişte sosyolojiye geçiyorlar ee normal öğretmi ikinci öğretimler derken insanın pekte bir umudu kalmıyor :))
Zaten bir bölümün açıköğretimi açılınca o bölümden bir hayır gelmiyor.hangi bölümün açığı açıldıysa o bölüm değersiz oldu. psikolojininde açsınlar o zaman :) o da aynı hemen hemen :) aynı dersler var içeriğinde :) iki yıllıkların açığı olsa tamam da 4 yıllık güzel güzel bölümlerin açıkları olmasın ya. önüne gelen sosyoloji felsefe işletme maliye mezunu. ama biri 4+1 ingilizce hazırlık okuyarak bitirmiş biri de açıktan mezun ama felsefeyle ilgili bişey sorsan bilmiyor :) tama açıktan okusun ama kendini geliştirirse karışmam ama yata yata o diplomayı alması insanın zoruna gidiyor. yanlış anlaşılmasın tamam açıktan okuyup meslek sahibi olmak güzel ama haksızlık yani. örgün okumakla bir tutulmamalı bence. tutulunca böyle karışıklık oluyor. o kadar mezun veriyorlar ama istihdam edecek kadro ayarlayamıyorlar. ya o kadar kontenjan olmasın yada yerleştirin bu kadar insanı ya. örgün okuyanlara haksızlık bence. işletme okusam ben onların hali de aynı. ne okuyacağız biz yaa :) en iyisi tıp hukuk :) onlara da puan yetmiyor :) evet çok komik şu pdrcilerin küçümsemesi. pdr daha kolay bence sosyolojiden. fen-edebiyat fakültesi en zor fakülteymiş ya. birde en şanssız :) edebiyat bile okusan formasyon alamazsan yandın :) akademik kariyer yapılmazsa işsiz kalıyorlar. bu kadar zorlanılırken biraz da değer verilse keşke. her kuruma sosyolog psikolog gerekiyor ama devlet bunun farkında değil. ne zaman düzelir bu eğitim sistemi bilinmez :) gerçekten hiç umudum kalmadı benimde :) inşallah hukuk kazanırız yoksa çok zor :)
öyle malesef canım :)) zor mor artık elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız :))
gerçekten çok uzun anlatıyor benim mat1den falan pek sorunum yok ama amacım soru kaçırmamak olunca uyumda olsa bitirmeyi düşünüyorum. Celal aydından memnunum ama aklında karekök ve palme de var ilave olarak.bendede simetri varda mat 1 mat2 geo çok güzel ama baya uzun almış sanki şimdi başlayanlar için iyide geç başlayanlar için zaman kaybı bence celal aydında çok güzel bence
İşle beraber götürmek belki biraz zor olur ama olmayacak bir şey yok, ben evliyim şu an ve çok da güzel olacağına inanıyorum, inan lise zamanlarında bu kadar rahat değildi kafam, eşim saolsun çok da destek oluyor, hem moral motivasyon, hem evde yardımcı oluyor, şu an çok güzel çalışıyorum, okul olursa da çok rahat okuyabileceğimi düşünüyorum.
Aslında evet açıköğretimden de devam edebilirsin bak iktisata hem o biter ( aöf ile örgün arasında bir fark olmuyor diye biliyorum iş konusunda) diğer taraftan sınava çalışırsın hem zaman kaybetmezsin.
o zaman yapacağın tek şey stres yapmadan düzenli ders çalışmak canım benim
Her bölümden Her bölüm olmuyor mesela tıptan mühendislik olmuyor ama Psikoloji sosyoloji oluyor yine de net bilgim yok ne yazık ki.Evet canım öyle yapmayı düşünüyorum.
Yani bu yıl okulla beraber sınav hazırlıklarımı da sürdürmeye çalışacağım.
İnşAllah üstesinden gelebilirim de olur.
Aynı zamanda sınav zamanları okul derslerime de çalışacağım ki bir yer olmadığı takdirde alttan dersim olmadan diğer sınıflara geçtiğimde rahat olabileyim.
Kazanırsam eğer iktisatta kalan 2 senemi dışarıdan tamamlamayı düşünüyorum.
Planlarım bu yönde canım.
Ha Allah korusun eğer bu sene kazanamazsam canım artık üniversiteden mezun olunca evlensem bile tekrardan sınava girip kazanırsam okurum.
Bir şey daha sormak istiyorum canım sana.
İnşAllah biliyorsundur.
Üniversitede hangi bölümden mezun olursan ol istediğin alanda master yapabiliyor musun?
Yoksa sadece okuduğun bölümle alakalı olan bir bölüm üzerine mi yapma hakkın var?
Evet bebeğim artık elimden geldiğince rahat olmaya çalışacağım ve kendimi hem okul derslerime hem de üniversite sınavına vereceğim :)
Her bölümden Her bölüm olmuyor mesela tıptan mühendislik olmuyor ama Psikoloji sosyoloji oluyor yine de net bilgim yok ne yazık ki.
Çalışmalarını taktir ediyorum açıkçası. Ben de bu sene sınava gireceğim 15 dakikadan sonra ölüm gibi geliyor.Kendini nasıl motive ediyorsun :18:
Alıntı yapamıyorum((
Ben daha mesleğime karar veremedim... Çok uçuk meslekler var kafamda TM öğrencisiyim arada tıp falan diyorum yani hedefim yok bu çok kötü. Dersaneler açılsın hırslı arkadaşlarımla başlarım ben de inşallah.... Nazar deymesin umarım bu sene beraber kazanırızz