hm22'nin YGS - LYS günlüğü

Hiç canını sıkmakla zaman harcama.
Bence 1 haftanı kimyaya ayır, diğerlerinden sadece tekrar yap. Kimyayı bitir koy bir kenara.
Geometrin iyi olduğundan onda da rahat ilerlersin diye düşünüyorum.
Mat 1 konularının da zaten çalışmalık değil soruluk daha çok konuları. Çalışılacak kısma çalış günde 50-60 soru çözsen halledersin, problem olduğunu gördüğün bir kısım varsa onun üstüne eğilirsin.
Eğer MF4ten tercih yapacaksan, biyolojinin üstüne çok fazla düşmesen de olur. Not çıkarmak çok zaman harcıyor, konuyu altını çizerek çalışıp soru çözebilirsin. Mat2 ile fiziğe daha ağırlık verip ayrıntılı çalışırsan iyi olur gibi, bir de bir süre çalışıp önünü gördüğünde daha rahat program yapabilirsin. Ben mesela ygs konularında 3 konu zorlarsam 4 konu bitirebiliyordum günde. Lysde 2 konu zorluyor. Belki sen daha kolay kavrarsın daha çok konu çalışırsın belli olmaz yani ..

benim disiplin sorunum var.vicdanım rahat degil çalışmayınca ama çalışmaya da yeltenemiyorum son iki haftadır neden bilmiyorum hastaydım evet ama en basit konuları halledebilirdim.sence ders ders mi gideyim yoksa gün içinde bir iki dersi birden mi çalışayım? günde ortalama kaç saat çalıştın peki? geometriyi çabuk bitiririm gibi geliyor banada hadi ygs kimyada biter.fizik ve biyoloji korkutuyor.senin bence 1 aylık bile konun kalmamış bitmiş neredeyse.

benim disiplin sorunum var.vicdanım rahat degil çalışmayınca ama çalışmaya da yeltenemiyorum son iki haftadır neden bilmiyorum hastaydım evet ama en basit konuları halledebilirdim.sence ders ders mi gideyim yoksa gün içinde bir iki dersi birden mi çalışayım? günde ortalama kaç saat çalıştın peki? geometriyi çabuk bitiririm gibi geliyor banada hadi ygs kimyada biter.fizik ve biyoloji korkutuyor.senin bence 1 aylık bile konun kalmamış bitmiş neredeyse.

Bence kolay halledicek dersleri halledip bir kenara koy ondan sonra günde 1-2 ders şeklide git. Zaman problemi olmasa 1-2 ders gitmek daha iyi oluyor bence. Bir de ben ders çalışmaya ilk başladığımda okumuştum forumların birinde. Ders çalışamıyorum ne yapacağım gibisinden bir soru sormuştu birisi, başka birisi de cevap vermiş. Ders çalışma isteğini beklersen bu gelmez, iradeni kullanacaksın, bu yapılacak deyip mutlaka yapacaksın, çalıştıklarının sonucunu almaya başlayınca zaten ders çalışasın gelmeye başlayacak demişti. Ben o düşünce ile başlamıştım çok da yararını gördüm. Saat olarak da keyfi olarak 4 saatin altında kalmıyorum, ancak hastalık vs varsa mecburen. Üst sınırım da genelde 6 saat oluyor.

Bence kolay halledicek dersleri halledip bir kenara koy ondan sonra günde 1-2 ders şeklide git. Zaman problemi olmasa 1-2 ders gitmek daha iyi oluyor bence. Bir de ben ders çalışmaya ilk başladığımda okumuştum forumların birinde. Ders çalışamıyorum ne yapacağım gibisinden bir soru sormuştu birisi, başka birisi de cevap vermiş. Ders çalışma isteğini beklersen bu gelmez, iradeni kullanacaksın, bu yapılacak deyip mutlaka yapacaksın, çalıştıklarının sonucunu almaya başlayınca zaten ders çalışasın gelmeye başlayacak demişti. Ben o düşünce ile başlamıştım çok da yararını gördüm. Saat olarak da keyfi olarak 4 saatin altında kalmıyorum, ancak hastalık vs varsa mecburen. Üst sınırım da genelde 6 saat oluyor.

saat 5 gibi çalışmaya başlasam gece 1 e kadar arada da 1 saat yemek vs molası olsa 7 saat yapar hadi diyelim 1 saat daha ara verdim toplamda iki saat ara.6 saat yapar.bu şekilde iyiymiş aslında.bende irade zayıflığı var sanırım gaza geldiğimde mükemmelim ama kendi halime birisi bırakırsa işte o zaman ben de herşeyi boşluyorum.iki haftada kimyayla mat1 i halledebilir miyim acaba.sonrasında da geo fizik ve bio olarak giderim simdi zorlandıklarımın yanında birde basit ders olarak geoyu bıraksam iyi olur gibi geldi.

saat 5 gibi çalışmaya başlasam gece 1 e kadar arada da 1 saat yemek vs molası olsa 7 saat yapar hadi diyelim 1 saat daha ara verdim toplamda iki saat ara.6 saat yapar.bu şekilde iyiymiş aslında.bende irade zayıflığı var sanırım gaza geldiğimde mükemmelim ama kendi halime birisi bırakırsa işte o zaman ben de herşeyi boşluyorum.iki haftada kimyayla mat1 i halledebilir miyim acaba.sonrasında da geo fizik ve bio olarak giderim simdi zorlandıklarımın yanında birde basit ders olarak geoyu bıraksam iyi olur gibi geldi.

Bende de çok vardır aslında gaza gelince çok güzel çalışırım sonra bırakırım, bu sene sürekli onun korkusu olduğundan çok dikkat ediyorum, mümkün oldukça ara vermiyorum. Sürekli bir şeyler okuyorum, ufak şeyler arıyorum kendime motive olacak.
O yüzden mümkün oldukça ara vermemeni tavsiye ederim. O ara verilince başlamak zor oluyor gerçekten.
Gayet güzel dediğin gibi 6 saat. Derslerin erken mi başlıyor sabah ? 2 haftada eğer dediğin şekilde çalışırsan bence bitirirsin 2 dersi.

Bende de çok vardır aslında gaza gelince çok güzel çalışırım sonra bırakırım, bu sene sürekli onun korkusu olduğundan çok dikkat ediyorum, mümkün oldukça ara vermiyorum. Sürekli bir şeyler okuyorum, ufak şeyler arıyorum kendime motive olacak.
O yüzden mümkün oldukça ara vermemeni tavsiye ederim. O ara verilince başlamak zor oluyor gerçekten.
Gayet güzel dediğin gibi 6 saat. Derslerin erken mi başlıyor sabah ? 2 haftada eğer dediğin şekilde çalışırsan bence bitirirsin 2 dersi.

dersler değişiyor 8 9 10 gününe göre.uyku sorununu bile halledemedim henüz bazen geç bile kalıyorum yani düşün:KK43: şimdilik kısa vadede iki dersi bitirme programı yapmış oldum acaba arada da ufak ufak fizige baslasam mı

dersler değişiyor 8 9 10 gününe göre.uyku sorununu bile halledemedim henüz bazen geç bile kalıyorum yani düşün:KK43: şimdilik kısa vadede iki dersi bitirme programı yapmış oldum acaba arada da ufak ufak fizige baslasam mı

Uyku problemi olunca da ders çalışmak zor oluyor, konsantrasyon önemli gerçekten.
Ben olsam fiziğe başlamam önce basit 2 dersi hallederim ama dersleri sevme, yapabilme durumuna göre en iyi karar verecek kişi de tabi ki sensin.
Bu arada akademik takviminiz nasıl ?
Bazı okullar o konuda çok şanslıydı mesela. Bizim okul en geç açılır en erken kapanırdı. Üstüne ara tatili de güzeldi.

Uyku problemi olunca da ders çalışmak zor oluyor, konsantrasyon önemli gerçekten.
Ben olsam fiziğe başlamam önce basit 2 dersi hallederim ama dersleri sevme, yapabilme durumuna göre en iyi karar verecek kişi de tabi ki sensin.
Bu arada akademik takviminiz nasıl ?
Bazı okullar o konuda çok şanslıydı mesela. Bizim okul en geç açılır en erken kapanırdı. Üstüne ara tatili de güzeldi.

bizim okulda geç açıldı bazı okullara göre.o kadar ilgisiz gidip geliyorum ki nereye gittiğimin bile farkında değilim.henüz ısınamadım galiba.bir ocak ortası ile şubat arası boşluğum olacak şu anlık.iyi degerlendirirsem tabi.niye programlarda bu kadar bir esneklik var her okulun ki farklı farklı bizim okulunki de bir acayip.

yavaştan da kaçmaya başlasam iyi olacak henüz yemek bile yemedim yani bu ne rahatlık bendeki de

bizim okulda geç açıldı bazı okullara göre.o kadar ilgisiz gidip geliyorum ki nereye gittiğimin bile farkında değilim.henüz ısınamadım galiba.bir ocak ortası ile şubat arası boşluğum olacak şu anlık.iyi degerlendirirsem tabi.niye programlarda bu kadar bir esneklik var her okulun ki farklı farklı bizim okulunki de bir acayip.

Yarı özerk yerler sonuçta :KK1:
Ama ciddi anlamda fark var ..
Okula ısınamaman sınava çalışman açısından bir bakıma iyi olur, yoksa kararsız kalırdın bence, çalışsam mı çalışmasam mı diye ..

Bu akşam ufaktan başla da yarına motive olmuş uyan bence ..
Afiyet olsun .. :KK56:

bizim okul kafasına göre takılıyor hafta sonu bile sınav olacak:KK1:

iyi akşamlar:) akşam mat1 den devam ısınma turları olur yarın için.sana da iyi çalışmalar...

Dün Ses konusuna çalışarak başladım. 31 de soru çözdüm. Daha 1 saat çalışmıştım ki o berbat ağrı başladı. Kötü bir gün geçirdim. Akşam biraz toplamış gibiydim oturdum 1 saatten fazla manyetizma çalıştım birden yine başladı ağrı, mecburen bıraktım, ağrıdan kıvrandım durdum ve sonunda sabah oldu mutluyum .. Ama her an tekrar başlayacak gibi :KK47:

Dün bir gün önceden bitiremediğim manyetizmayı çalışıp 75 soru çözdüm.
Arkasından bir deneme çözdüm.Deneme sonuçlarım iyiye gideceğine kötüye gidiyor nedense ..

Türkçe:37.5
Matematik :36.5
Sosyal :31.75
Fen :34

Toplam Netim:139.75
Ygs 2 Puanı:457

Akşamımı da notlarımı temize çekmekle geçirdim ama bitmediler ..

Sevgili arkadaşım netlerin güzel hangi denemeyi çözdüğüne bakmadım. Sen bence eczacı olmayı güzel bi düşün. Tam olarak araştırdın mı mesela? Olduktan sonra kendi işini kurabilme imkanın var mı? Bak geçen sene ben de hazırlanıyodum. Senin kadar iyi değildim. Puanıma göre tercih yaptım ama kesinlikle iyi bi tercih yaptım. Neyse işte,iyi çalışmalar.

Öncelikle tam okumadan bişe yazmamak gerekiyomuş anladım:KK70: sana helal olsun. Eczacılık diyosan da helal olsun diyorum maşallah yani.

Sevgili arkadaşım netlerin güzel hangi denemeyi çözdüğüne bakmadım. Sen bence eczacı olmayı güzel bi düşün. Tam olarak araştırdın mı mesela? Olduktan sonra kendi işini kurabilme imkanın var mı? Bak geçen sene ben de hazırlanıyodum. Senin kadar iyi değildim. Puanıma göre tercih yaptım ama kesinlikle iyi bi tercih yaptım. Neyse işte,iyi çalışmalar.

Öncelikle tam okumadan bişe yazmamak gerekiyomuş anladım:KK70: sana helal olsun. Eczacılık diyosan da helal olsun diyorum maşallah yani.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Son çözdüğüm deneme Femin 6lı denemesinin 4.süydü. Siz hangi bölümdesiniz şu an ? Benimkisi tamamen hayalimin mesleği olduğu için, hani hiç çalışma imkanım olmasa bile bu bölümü bitirmek isterdim, ayrıca ben insanların başarılı olması için en büyük şartı mesleğini sevmesi olarak görüyorum gerek eczacı, doktor, gerekse çöpsü hiç fark etmez, sevmeli ki en iyisi olmalı, en iyisi olunca da zaten maddi olarak da sonuçlarını alır diye düşünüyorum.

Dün Behzat Rasuli'den 2.dereceden denklemlerin 2. kısmını dinledim 1.5 saate yakın, çok güzel de anlatımı biraz uzun sürüyor. Ortalama bir konu için 2.5-3 saat, hoş dinlerken zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor, bir de sonunda aşırı motive olmuş oluyorsun.
Üstüne Odtü yayınlarından 144 soru çözdüm, zor soru mu arıyorsunuz kesinlikle bu kitabı çözün derim. Ayrıca yeni lys tipi süpriz sorulara da tam hazırlık bence.

Akşam da notlarımla uğraştım, az bir şey kaldı, yaz yaz bitmediler gitti ..

Bunu da çok beğendim, ne zaman ders çalışmaya otursam masa alt üst olur ..
Artık çalışırken düzenli dursun diye uğraşmayacağım ..

$BXknG90IEAAePQo.jpg

Bugün Simetriden çekirdek kimyasına çalıştım, 99 soru çözdüm.
Fem dergiden noktalama işaretlerine çalışıp 58 soru çözdüm.
Bütün biyoloji notlarımı tekrar ettim. ( Artık tekrarlar ciddi anlamda zaman alıyor konular baya ilerlediğinden dolayı.)
Fen bilimlerinden canlının temel bileşenlerini tekrar çalışıp 40 soru çözdüm ( zamanım oldukça geriden uzun tekrara başlıyorum farklı kaynaktan.)
Behzat hocadan Parabol dinledim. Çok çok güzel anlatmış yine, hatta onun gazına gelip bugün 7 saate yaklaştım.Son zamanlarda 4-5 saat çalışıyordum genelde.
Odtüden de parabol sorularını taradım.96 soru.
Cidden güzel bir gün oldu benim için ..

Bugün özel tanımlı fonksiyonlara çalışıp 100 soru çözdüm.
Arkasından bütün fizik konularını tekrar ettim.
Fizikten genel olarak da 157 soru çözdüm.
Bu sıralarda günlerimin çok verimli geçtiğini hissediyorum fakat fizik konularımda ne yazık ki problem var.
Özellikle ilk konular hiç istediğim gibi değil.

X