hm22'nin YGS - LYS günlüğü

Dün 3. hamlenin matematiğini, kimyasını ve geometrisinin son 2 testi hariç geometrisini bitirdim.
Bu kitap niye bu kadar yavaş gidiyor çözemedim, normalde benim soru çözme hızım güzeldir aslında ama ..
Ayrıca bugün hasta uyandım, havalar doğru dürüst serinlemeden ben hasta olmaya başladım bakalım kışın neler olacak, üstüne üstlük sanki tekrar faranjit olacakmışım gibi geliyor, başlangıcını hissediyor gibiyim onun korkusu var.:KK14:

$79863-1024x640.jpg

Bol köpüklü bir türk kahvesi gibisi yok benim için.
Sabahları kalkınca hemen kahvemi koyarım ocağa, oturur güzel bir içerim.
Gün içinde ise ya güzel bir ders çalıştıktan sonra eşim çok yoruldun gel bir kahve keyfi yapalım diye kahve yapıp getirir, yanında çikolatamızla yeriz, ya akşamları nargile eşliğinde içeriz, bazen de özellikle kış günlerinde elime kahvemi ve kitabımı alır kendimden geçerim, deniz manzaralı bir yerde hoş bir sohbet eşliğinde içilen kahvenin tadı da bir ayrıdır, kısaca kahve demek benim için keyif demektir.
Ders çalışırken sağladığı konsantrasyon, verdiği enerji de benim için artı bir özellik oldu tabi.
Şimdi hasta olup yatağımda yatarken, ders çalışmam da yasaklanınca güzel şeylerden bahsetmek istedim.
Genelde her sevdiğim lezzet zararlı olduğundan, bu kadar sevip de bu kadar yararlı olanının faydalarını hem ben göreyim hem de bilmeyenlerin bilmesini sağlayayım dedi.İşte bunlar ;

• [*=center]Kolan, kalın bağırsak, gögüs, gırtlak ve yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltır.

• [*=center]Kolesterolü düşürür.

• [*=center]Yüksek tansiyonu önler.

• [*=center]Sindirimi kolaylaştırır.

• [*=center]Migren dışında kaynaklanan baş ağrılarını giderir.

• [*=center]Vücudun daha çok yağ yakmasını sağlar.

• [*=center]Astıma yakalanma riskini azaltır.

• [*=center]Selülit oluşmasını engeller.

• [*=center]Enerji verir aynı zamanda uyanık kalmayı sağlar.

• [*=center]Hafızayı güçlendirir.

Sanırım bizim en çok ilgimizi çeken son ikisi olsa gerek.Kahveyi bu kadar övdükten sonra sevmeyenler fakat ders çalışırken uyku bastıranlar için bir alternatif olarak elmayı önerebilirim. Uzun zaman önce bir yerde okumuştum, geçenlerde kahve limitimi aştığım bir gün denediğimde kahve kadar etkisi olduğunu gördüm. İlgilenenlerin bilgisine ..

Son düzenleme:
2 günden beri doğru dürüst yataktan çıkmadım, hastalık gibi zor şey yok doğrusu, dün akşam üstü o kadar sıkılmıştım ki elime aldım kitabımı sorularımı çözdüm yatakta iyi de oldu, hatta kendime gelmem için yardımcı oldu sanırım :KK1: Akşam ayağa kalktım biraz. Bugün de erkenden uyandım yeter bu kadar hastalık diye.
Dün 3. hamlenin sayısallarını çözdüm, sözelleri sonraya bırakayım dedim sıkılınca, amacım sayısal tekrar yapmak zaten sözel çalışmıyorum. 4. hamlenin de matematiğini çözmüşüm.
Bu hafta hastalıktı, tatildi, keyifti derken 1038 soru çözmüşüm ancak ..

Dün 4. hamlenin sayısal bölümünün kalanını bitirdim. 236 soru çözdüm.
Behzat hocadan doğruda açılar ve üçgende açıları dinledim.
Doğruda açı ve üçgende açıyı lys simetriden çalıştım, 92 soru çözdüm.
Odtüden de polinomların 36 sorusunu çözdüm.

Bugün evlilik yıl dönümümüz o yüzden muhtemelen pek bir şey çalışamam ..

evlilik yıl dönümünde çalışma bari:) daha nice nice yıldönümlerine :) ben hala toparlanamadım bir de rahatsızım galiba onunda etkisi var.

Nice mutlu yıllara :)

evlilik yıl dönümünde çalışma bari:) daha nice nice yıldönümlerine :) ben hala toparlanamadım bir de rahatsızım galiba onunda etkisi var.

Ben de öyle düşündüm, hiç çalışmadım dün ..
Eşim izin almıştı, bütün gün beraberdik güzel oldu.
Geçmiş olsun tekrar, baya uzun sürdü değil mi ? Hastayken cidden çok zor ders çalışmak.

Nice mutlu yıllara :)

Teşekkür ederim .. :KK16:

Dün Lys Simetriden olasılık çalıştım, güzel orjinal sorular vardı,beğendim. 201 de soru çözdüm.
Yine Simetriden İstatistik çalıştım, üniversitede dersini de almıştım, hiç sevmem ama tabi sınav için gerekli olanın sadece adı istatistik olduğundan problem yok.107 de soru çözdüm.
Notlarımdan kimya tekrarı yaptım.
Sıradışı analizin lys kitabından 20 soru çözdüm, kimya için soru bankası olsun, konu anlatımlı olsun arayan varsa, hiç düşünmeden bu kitabı alabilir çok çok beğendim.Akşam baya yorulmuştum, yoksa bu kitaptan baya bir şeyler yapabilirdim. Tüm soruları çözümlü, çözümleri güzel anlatılmış vs .. Bayıldım resmen kitaba .. :KK1:

Tibet Yogası ile ilgili Ayşegül Yazıcı'dan alıntı ..

Tibet'in 5 hareketini biliyorsunuz ilk hafta günde her hareketi 3'er kez yaparak başlıyorsunuz. Her hafta başında 2'şer artırarak 21 harekete kadar geliyorsunuz.
Metabolizma 21 harekete geldiğinizde hem esneme hem dengeleme hareketinin rutinini almış oluyor. İş ondan sonra başlıyor aslında.
Alıştırma egzersizi bitmiş, esas döngüde metabolizma hızla ve iç dengesini kurarak çalışmaya başlamış oluyor.
Ben 4 sene önce 1 yıl hiç durmadan yaptım. 42 bedenden 38 bedene düştüm. Uykularım rahatladı, zihinsel faaliyetim hızlandı, bedenimde sağlık sorunu kalmadı.
Ne zamanki sol bileğimi sakatladım ve ezilen tendon yüzünden yerde yapılan, yukarı doğru bükülme hareketini yapamaz oldum.
Bırakmak zorunda kaldım. İnanın en iyi selülit kremi bu 5 hareket!
En iyi uyku ilacı Tibet'in 5 hareketi.
En iyi sakinleşme yöntemi Tibet'in 5 hareketi.
Her yaşta yapılabilir bir sistem bu. Sakatlanmadan tabii...

Evet süreklilik çok önemli. Hatta şart bu!
Bana süreklilik içermeyen ama" iyileştiren" ve "kalıcı" olan bir şey söyleyin? Yok.

[video=youtube;ZP319qG3x1E]https://www.youtube.com/watch?v=ZP319qG3x1E[/video]

Ekol Hoca'nın çocuklarıymış ..
Ben de kardeşim daha 3 yaşındayken ona mıknatısları anlatıyordum, çocuğun konuşması bile yeterince akıcı değilken, her gördüğüne eliyle göstererek n kutubundan s kutubuna doğru olan çekimi anlatmaya çalışıyordu .. :KK1:

Dün Sİmetriden Matris-Determinant çalıştım. 248 de soru çözdüm. Hiç sevmem bu konuyu dün resmen işkence çektirdim kendime .. Böylelikle Simetrinin 3.kitabı da bitmiş bulunmakta. Matematik 2den limit türev integral kaldı ..
Femin konu özetlisinden de modüler aritmetiğe çalışıp 45 soru çözdüm..

Dün Sİmetriden Matris-Determinant çalıştım. 248 de soru çözdüm. Hiç sevmem bu konuyu dün resmen işkence çektirdim kendime .. Böylelikle Simetrinin 3.kitabı da bitmiş bulunmakta. Matematik 2den limit türev integral kaldı ..
Femin konu özetlisinden de modüler aritmetiğe çalışıp 45 soru çözdüm..

:KK3: ne yaptın bitirdin mi tüm konuları? benim berbat gidiyor:KK43: hangi dersler bitti biraz gaza geleyim.

:KK3: ne yaptın bitirdin mi tüm konuları? benim berbat gidiyor:KK43: hangi dersler bitti biraz gaza geleyim.

Mat 1 bitti.
Mat 2den limit türev integral kaldı.
Kimyadan çekirdek kimyası elementler organik falan tam bilmiyorum var mı başka konu
Fizikten de tam kalanları bilmiyorum ama manyetizma dalgalar modern fizik olması gerekli.
Biyolojiden Sistemler kaldı.
Geometriyi en baştan tekrar alacağım.
Sanırım şu an için durumum 3 aşağı 5 yukarı bu.
Sen hasta olduğun için mi boşladın iyice ? Vizeler başlamadan çalışsan iyi olur aslında, vize haftanız sabit değilse biri başlar biri biter derken boş kalmak zor olur.
Bir de 1. sınıf derslerini mi alıyorsun yoksa ders saydırıyor musun ?
İlk sınıfta genelde türev integral fizik kimya falan oluyor ya ..

Mat 1 bitti.
Mat 2den limit türev integral kaldı.
Kimyadan çekirdek kimyası elementler organik falan tam bilmiyorum var mı başka konu
Fizikten de tam kalanları bilmiyorum ama manyetizma dalgalar modern fizik olması gerekli.
Biyolojiden Sistemler kaldı.
Geometriyi en baştan tekrar alacağım.
Sanırım şu an için durumum 3 aşağı 5 yukarı bu.
Sen hasta olduğun için mi boşladın iyice ? Vizeler başlamadan çalışsan iyi olur aslında, vize haftanız sabit değilse biri başlar biri biter derken boş kalmak zor olur.
Bir de 1. sınıf derslerini mi alıyorsun yoksa ders saydırıyor musun ?
İlk sınıfta genelde türev integral fizik kimya falan oluyor ya ..

ilk sınıfta zaten genel fizik mat gibi dersler oluyor evet ama bizim okulda bir de saçma sapan kendi koydukları başka okullarda olmayan nasıl desem tartışmaya açık garip dersler var saydırabildiklerim kredisiz dersler:KK43: hastalığım daha yeni geçti iğneyle onunda etkisi var tabi.ne yapcam bilemiyorum.

ilk sınıfta zaten genel fizik mat gibi dersler oluyor evet ama bizim okulda bir de saçma sapan kendi koydukları başka okullarda olmayan nasıl desem tartışmaya açık garip dersler var saydırabildiklerim kredisiz dersler:KK43: hastalığım daha yeni geçti iğneyle onunda etkisi var tabi.ne yapcam bilemiyorum.

Hiç yoktan o derslerin yararını görürsün, hem vizelere finallere çalışırken sınava da çalışmış olursun. Biraz da olumlu yönlerini görmek gerekli değil mi ? Ders saydırma olayı kötü olmuş ama yine de kredisiz derslerden programın rahatlamıştır.
Bence bir an önce ertelemeden başla çalışmaya, hiç ne yapacağım ne edeceğim deme, ne öğrensen ne çalışsan kardır, benim de her ay klasik migren ağrılarım vardır. Bugün sabah bir başladı daha yeni sakinledim.

Hiç yoktan o derslerin yararını görürsün, hem vizelere finallere çalışırken sınava da çalışmış olursun. Biraz da olumlu yönlerini görmek gerekli değil mi ? Ders saydırma olayı kötü olmuş ama yine de kredisiz derslerden programın rahatlamıştır.
Bence bir an önce ertelemeden başla çalışmaya, hiç ne yapacağım ne edeceğim deme, ne öğrensen ne çalışsan kardır, benim de her ay klasik migren ağrılarım vardır. Bugün sabah bir başladı daha yeni sakinledim.

migren de başa bela değil mi? bizim okulda da bir kızın vardı ağlıyordu resmen o kadar kötü oluyordu.artık hiçbirşey düşünmeden çalışmaya başlayacağım okulu bira askıda kalacak gibi.ben neye çalışsam diye düşünürken bir bakıyorum akşam olmuş gün bitmiş.acaba yılbaşına kadar bitirebilir miyim konuları

migren de başa bela değil mi? bizim okulda da bir kızın vardı ağlıyordu resmen o kadar kötü oluyordu.artık hiçbirşey düşünmeden çalışmaya başlayacağım okulu bira askıda kalacak gibi.ben neye çalışsam diye düşünürken bir bakıyorum akşam olmuş gün bitmiş.acaba yılbaşına kadar bitirebilir miyim konuları

Bela ki ne bela. Ben de bugün öyleydim, en son ağladım artık. Bugünlük geçti bakalım yarın ne olacak. Bir de günüm geçince ona çok üzülüyorum.
Konularda nerelerdesin şu an ? Sadece ygs konuları ise biter bence ama lys zor. Temmuzda başladım ben aralıkta biter diye düşünüyorum 5 ay aralıksız çalışarak ancak bitecek gibi .. O yüzden ygsyi ne kadar erken bitirebilirsen kardır diye düşün Lys'ye geç bence. Geçen sene problemim Lysde oldu diyordun çünkü ..

Bela ki ne bela. Ben de bugün öyleydim, en son ağladım artık. Bugünlük geçti bakalım yarın ne olacak. Bir de günüm geçince ona çok üzülüyorum.
Konularda nerelerdesin şu an ? Sadece ygs konuları ise biter bence ama lys zor. Temmuzda başladım ben aralıkta biter diye düşünüyorum 5 ay aralıksız çalışarak ancak bitecek gibi .. O yüzden ygsyi ne kadar erken bitirebilirsen kardır diye düşün Lys'ye geç bence. Geçen sene problemim Lysde oldu diyordun çünkü ..

nasıl yapsam ben simdi ya ygsde de çok ilerlemedim mat1 in yarısı bitti geometrinin de.kimyanın bir iki konusu o şekilde.benim mayısa kadar anca biter o zaman hepsi:KK14:

nasıl yapsam ben simdi ya ygsde de çok ilerlemedim mat1 in yarısı bitti geometrinin de.kimyanın bir iki konusu o şekilde.benim mayısa kadar anca biter o zaman hepsi:KK14:

Hiç canını sıkmakla zaman harcama.
Bence 1 haftanı kimyaya ayır, diğerlerinden sadece tekrar yap. Kimyayı bitir koy bir kenara.
Geometrin iyi olduğundan onda da rahat ilerlersin diye düşünüyorum.
Mat 1 konularının da zaten çalışmalık değil soruluk daha çok konuları. Çalışılacak kısma çalış günde 50-60 soru çözsen halledersin, problem olduğunu gördüğün bir kısım varsa onun üstüne eğilirsin.
Eğer MF4ten tercih yapacaksan, biyolojinin üstüne çok fazla düşmesen de olur. Not çıkarmak çok zaman harcıyor, konuyu altını çizerek çalışıp soru çözebilirsin. Mat2 ile fiziğe daha ağırlık verip ayrıntılı çalışırsan iyi olur gibi, bir de bir süre çalışıp önünü gördüğünde daha rahat program yapabilirsin. Ben mesela ygs konularında 3 konu zorlarsam 4 konu bitirebiliyordum günde. Lysde 2 konu zorluyor. Belki sen daha kolay kavrarsın daha çok konu çalışırsın belli olmaz yani ..

X