Ben bugün itibari ile başladım, gel beraber devam edelim.
Zaten az sayıda başlayıp zamanla artıyor. En uzun haline geldiğinde bile 10 dakikanı alıyor.
Etkileri say say bitmez.
Zararı yok, daha ne olsun ?
Olur başlayalım.Ben bir video buldum şimdi ona bakıcam.Acaba günün herhangi bir saatinde yapılsa olur mu?
Kitabında her saatte yapılabileceği ama sabah yapmanın çok daha faydalı olacağı yazıyor.
O şekilde yapmaya çalışacağım ama unutursam da ilerleyen saatlerde yapmayı planlıyorum.
Ahh bir düzene girse uykum, günde 4 saat uyku ile durmayı çok isterdim.
Düşünsene gün 20 saat olur.
Olur başlayalım.Ben bir video buldum şimdi ona bakıcam.Acaba günün herhangi bir saatinde yapılsa olur mu?
Ya evet çok iyi olur.Geçen de kardeşimle ömrümüzün yarısını uyuyarak geçirdiğimizi konuşuyorduk.Böyle düşününce ne kötü dimi.
Kesinlikle çok kötü, neler neler yapılır o uyunan zamanda.
En basitinden sınava çalışacağım diye kitap okumamı azaltmak zorunda kaldım, az da olsa okuduğum zamanlarda nasıl mutlu oluyorum.
Günde 1-2 saatimi ayırabilsem ne güzel olur.
Bu arada bir yazı paylaşayım tibet ile.
Uzun ama okumak istersen.
Okurum okurum paylaş.Sorma yaa ben de kitap okumak istiyorum ara sıra alıyorum elime ama çok kısa süreli okuyorum malesef. 1 gün bana yetmiyor:/
Sen kaçta kalkıyorsun ?
Bu arada çalışmaya da başladın sanırım dimi ?
Öyle olunca zaman iyice az geliyor insana.
1-2 hafta odaklanma sorunu yaşadım ama şimdi iyi gidiyor.Tek sorunum az çalışıyormuşum gibi geliyor.Mesela dün kenarortay çalıştım karekökten (karekökün stilini bilirsin) 150 soru çözdüm başka da birşey yapamadım 9-10 gibi kalkıyorum en geç.Çok geç kalkıyorum yani.Hızlanmam lazım benim ama nasıl?Sen kaçta kalkıyorsun en geç?
10 - 10.30 gibi kalkıyorum ama geç kalkınca kendime gelmem de zor oluyor dinç hissedemiyorum kendini.
Aslında 9 da güzel bir saat.
9da kalksam da yeter bana.
Yalnız şöyle bir durum da var eşim 7de gidiyor.
Ondan sonra kalksam olmuyor uykum var ama tekrar uyumam da zaten en az 1 saat alıyor.
Orada da bir uyku bölünüyor.
Mps şeklinde değil mi karekök.
Eğer tamamen oturuyorsa problem değil ama tabi biraz daha arttırırsan da fena olmaz.
Mps derken? Mesela kenarortaydan 20 çeşit örnek koymuş (her biri 1 sayfada) her örneğin altında da 4 tane örnek var ona benzeyen.Güzel ama bence öğretiyor yeni bakış açıları falan gösteriyor konu ile ilgili çıkabilecek tüm soru tiplerini veriyor hemen hemen.
Mps dediğim o benim de.
Matematikte mps 1-2-3 diye gidiyor.
Bence de gayet güzel bir sistem.
Geomeri de bilmiyorum bakar mıyım ama matematik için 5 kitabını da bitirmeyi planlıyorum.
Ben de geometri için aynısını düşünüyorum. Onları bitirip başka bir kaynaktan da soru bankası bitirmek istiyorum. Hızlanmam lazım geometri çözerken.
Geometri için hız önemli tabi ama hızdan çok soruları görmek, o da çöze çöze oluyor.
Ben geometriyi 1 kitaptan bitirdim ama tekrar başlamayı düşünüyorum en baştan tekrar için bakalım biraz daha şu konular ilerlesin de.
Sen çalışmaya ne zaman başladın canım.Gerçi senin hızına bayılıyorum ben.Bayağı bir ilerledin sanırım?
Sanırım temmuzun 15i falandı başladığımda.
Çok da net değilim aslında 1 hafta falan oynayabilir.
Sanırım ygs+lys konularının yarısına yakını bitti diye düşünüyorum, kasımda da tamamını bitirmiş olmak istiyorum ama planlarımla gerçek uyuşur mu bilinmez tabi.
Önceden ne kadar çalışabilirsem diyordum.
Artık hafta sonları önümüzdeki hafta için konu belirliyorum.
Atıyorum 15-20 konu bu hafta bitecek, hangi gün hangi saat önemli değil şeklinde.
Ben şimdilik 1 gün sonrasının planını yapıyorum.Ama günde sadece 2 konu çalışabiliyorum maalesef.Biyoloji ve kimya gibi derslerin ezber kısımlarını unuturum diye çok korkuyorum. Hazfıza geliştiren besinlerin listesini yaptım.dışarı çıkarsam alıcam bulabildiklerimi
Korkma çünkü o kadar çok tekrar yapacak zamanın olacak ki, bol soru ve tekrarla zamanla oturacaktır, bende ki korku çalıştıkça azalmaya başladı.
2 konu da az değil bence ama bu 2 konudan biri türkçe,sosyal falan değilse.
Bir de konular oturdukça daha hızlı çalışılıyor, insan çalışmaya alışınca daha çabuk öğreniyor,beynimizdeki hücreler arası bağlantı, hücreler çalıştıkça arttığından dolayı.
Bu arada akşam online görünmeme rağmen mesajlara cevap yazamayabiliyorum, eşimle sitedeki oyunlara bakıyoruz ya da ben ders çalışıyorum o oynuyor
Bana da oluyor öyle durumlar.Kardeşimin hesabı banlanınca benimkinde takılıyor falan meselaBen ömrüm boyunca türkçe ve sosyal çalışmadım neredeyse.Özellikle sosyal.Ama bu sene çalışmam lazım biliyorum. Türkçr neyse de sosyali nasıl yapıcam bilmiyorum.Coğrafyayı sevmiyorum değil aslında ama tarihten falan nefret ediyorum:/
Ben son zamanlara bırakmaya karar verdim, sayısal derslerin arasında çok sıktı sosyal ama türkçeyi hallediyorum, ufak tefek şeyler oluyor zaten genelde.
Bir de tarih genelde yorum zaten bilmesen de olur, coğrafyayı da seviyormuşsun zaten, onda bilgi olabiliyor.