• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hizmetci gibiyim, gebersem umurlarında değil, ayrılıyorum n'olur okuyun

5 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimle ayrılıp yeniden barıştık kv yaşıyoruz. Bebeğim var eşim asl yardım etmez.suan çalışmıyor akşama kadar akşamdan sabaha kadar oyun oynar PC de. Çocuk uyuyor ses yapma dediğimde bile takmaz ses yapar bağıra bagira oynar. Sabah 8de kalkıyorum akşama kadar çay kahve içerler ailefek hepsinin hizmetlerini ediyoru 2 çocuğa bakıyorum ilaçlarına kadar veriyorum. Evde köpek var onun pisliğini temizliyorum. Eşim işin ne soylenme diyor. 2 dk çocuğu tut dedigimde surat yapıyor. Odada sigara içme dediğimde yıllardır annem karismadi sen kimsin diyor annesinin yanında. Anneside hep oğlu haklı öyle der. Neyse bugün çok hastydim başım dönüyordu. Annesi bı triplerde bilmesine rağmen nasılsın bile demedi. Eşim oyunoyuyordu çocuğa bak dedim surat yaptibende geldiğinde tamam gerejk yok dedim neyse uyudum kalktim çocuk uyuyunca nasıl oldun bile demedi annesiyle sohbet muhabbet. Çocuk kalkmış ağlamış gelmiş bana ağladı sustu haberin olsun sen nasıl oldun dedi çok kötüyüm dedim gitti yine annesinin yanina. Sonra tartıştık noluyo sabahtan beri surat yapiyosun dedi hastayımhasta dedim bu evde hasta olmaya bile hakkım yok dedim. Yeter artık ben gidicem dedim. Ailemi aradım. Yarın gidiyorum. Oda içerde oyun oynuyor güle güle. Toplandığında gördü umrunda değilmiş öyle dedi gidicem dediğin an bitti dedim bende bana değer vermeyene ben hiç vermem dedim. Normalde de benle oturmaz kalkmaz annesiyle oturur kalkar. Annesine göre hareket eder sizce haklı miyim
Eşinizin ağzını burnunu kırmak kayinvalidenizin saçını başını yolmak istedim😢

Geriye yine kv evine dönmüşsün. Çocuklar babanın yanındayken de zaten ilgilenmiyor. Şimdi evi terkediyorsaniz da bı daha dönmemek üzere olmalı yoksa daha beter olur
Dönmem zaten
Anasıyla mutluluklar ona az yesinler de hizmetçi tutsunlar
Bende aynı düşünüyorum
bır kaynana bır koca 2 cocuk bır kopek
arkadas bezmıs..
gunluk 80 tl ye ev temıslızlıgıne alıyolar tanıdıklar..gelıyo 3 saaat toparlıyo gıdıyo...boyle bırı lazım
Güldüm :)
İnsanlar çok bencil çok nankör aynı çatı altında yaşıyorsun ne var bi işin ucundan da onlar tutsa nolacak ne eksilecek hayatlarından ya böyle saçmalık olmaz gerçekten
İnsan değiller
kaynana evınde oturuyolar dıye egemenlıgı elıne almıs..
işte evlenıcegen adam bagımlıysa evlenmıyceksın..
bedava oturuyosun yap dıyolar kadına..
madem kocasıda evde yarı yarıya ev ısını paylasırlar..2 çocuk değil tek çocuk bakmak bıle zor..hayvanda var evde

Kabahat eşinde karısını ezdiriyor ee sen karına değer vermezsen saymazsan annen baban da ezer saymaz .

işin kotusu gençken herısı goruyor ınsanda yaslanıca yapamıyorsun..43 yasımdayım bazen hıc bır sey yapasım gelmıyor

Sizi hizmetçi gibi kullanan o aileye çok bile katlanmışsınız.

Gerçekten boşanma niyetiyle mi gidiyorsunuz ,yoksa gelip özür dilesin diye kulak çekmek için mi ?

Ailecek başka hizmetçi bulsunlar bulabiliyorlar tabi

Haklısınız böyle evlılık olmaz.Allah yardımcınız olsun

çocuklarınıza üzüldüm ben. neden öyle bir ortamda kalmalarına izin veriyorsunuz? babanız da arkadanızdaymış, hiç düşünmeyin bile, alın çocuklarınızı ve eşyalarınızı ayrılın o evden bir daha geri dönmemek üzere.

babadan sevgi, ilgi görmedikten sonra ha babayla aynı evde ha değil, ne fark eder? babasız büyümesin çocuklarım diye düşünmenize gerek var mı sizce şu ortamda?

Çok bile dayanmissin kendine yapabileceğin en büyük kötülüğü yapmışsın.birdaha dönme

Kayınvalideyle yaşamayı kabul etmek neden sorusunu da ben sorayım😬

Profil bilgileri doğruysa, hadi 20 yaşında göz görmedi, gönül sevdi, aşk dedi, ölüyorum aşkından dedi tecrübesizliğin, aşktan gözü kararmanın sonucu evlendi, anlaşmazlıklar oldu ayrıldı, çocuklar için barışma da oldu diyelim hadi, insan kayınvalide yanına mı gider?

Kaldı ki insan sütten ağzı yanmışsa yoğurdu üfleyerek yer, ayrı ev istenir, bazı şartlar konur.

Yok vallahi böyle konularda hep kendimi tekrar edip duruyorum ama benim aklım mantığım şimdi ki kadınları anlamaya yetmiyor.

Since 1972, bizim jenerasyon tek kanallı tv, radyoda arkası yarınla büyüdü, ailelerin bir çoğu olur olur kayınvalide yanı da olur düşüncesindeydi, etrafınızdaki evlilerin büyük kısmı kocandır döver de sever de der, aman kayınvalideni idare ediver hangimiz çekmedi ki der geçerdi, minik dünyamız dışındaki yaşamlardan haberdar olmak için net deseniz yok, hani bizim nesil eşten, eş ailesinden çekse yaşadığımız dönemin getirdikleri diyeceğim de, şimdi gençlerin zehir gibi olması lazım, uyanık, ezdirmeyen, ne istediğini bilen, dünyadan haberdar, aşık olurken mantığı kapı arkasında bırakmayan kadınlar olmalılar.

Bizim ve bizden önce yaşamış nesiller kadar çekiyorlar, hatta bizim nesilden daha büyük hatalar yapıyorlar, neden?
Kayınvalide peşinde anne anne diye koşmak nedir?

Umarım çocuklarını alıp gerçekten gider ve bir daha ne o eşe, ne o aileye dönmez.

İlk ayrildiginda bir daha barismayacaktin hayırlısı olsun

Annesi yüzünden ayrılıp tekrar annesinin yanına gitmen ne biliyim tuhaf. Inşallah bu sefer geri dönmezsin o eve

İlk eşimin çocuğumun babasıyla evliliğim zamanında bende bu durumu çok yaşadım canım.
Eş olacak adamın annesi hizmetçi gibi kullandı beni.es olacak adam yer içer yatar bana türlü türlü eziyet ederdi.
Bu insanlıktan nasibini almamış kişiler bundan zevk alıyor heralde.
Asla daha fazla çekme.
Baban destekmis madem al cocuklari git.
Kendi pisliklerinde bogulsunlar.
Sen önce kendin için yasa sonra çocukların.kimseye bakmak zorunda değilsin.kendinin değerini bil.
Mutlaka çok mutlu,rahat,huzurlu,sağlıklı olacaksın.

O pislik asalak insanlara bakacağına git annene babana bak hiç değil hayır dualarını alırsın
Bi kere gidip döndüğün için seni ciddiye almıyorlar tam kapanmada geldi otursunlar evde kendileri pişirip kendileri yesinler

Bir de "gidersen seni de çocukları da silerim "ne demek ya çocuk falan silemez yok öyle adam resmen sizi komple başından atmaya çalışıyor
Nasıl barıştınız bu adamla kesin annesi istemiştir işler güçler kendisine kalınca "oğlum yuvanı bozma" diye nasihat etmiştir

Ahhh mune yazacağım çok şey varda galiba bir süreliğine bende uzun uzun yazmaya yoruldum ve pes ettim yani ben bu hizmeti illa yapacaksam elin oğluna anasına yapacağım kendi anama babama yaparım en azından laf ettiler mi anamdır babamdır derim zoruma gitmez yani dediğiniz gibi artık dönem farklı artık bilmemek diye bir şey kalmadı artık isteyen her bilgiye her yere ulaşır yani zaten şu konularda bir de aklım şunu almaz evlenmeye akıl var koca bulmaya var çocuk doğurmaya hizmet etmeye var ama oturup demez ki yahu bu yaşamak mı ? Bunu demeye akıl yok ne hikmetse gerçekten bazı insanlara çok üzülüyorum bir ömür sevmeden sevilmeden mutlu olmadan özgür olmadan geçip gidiyor ve karınlarının doyup nefes almalarını yaşamak sanıyorlar sizin o 1972 dediğiniz yıllarda bile bence kadınlar kendini bu kadar ezdirmiyordur ya bu forum her gün beni şaşırtmaya devam ediyor

Aynen katılıyorum, belki aynı durumda olan hemcinslerim kızacak, uzaktan konuşmak kolay diyecek ama çocuklarım için katlanıyorum, babasız büyüsünler istemiyorum deyip evlilik devam ettirmek hata, biraz ele gelince aynı şiddeti o çocuklarda yaşıyor, annesine nasıl davranılıyorsa çocuklara da aynı davranılıyor, sevgisiz sürekli kavga içinde büyüyen çocuk annesine iyi ki benim için katlandı da demiyor ayrıca, aksine neden vaktiyle boşanıp beni kurtarmadın diyor.

Burada kaç tane de babamdan dayak yiyordum konusu var, dayak yiyen kız kurtulmak için seviyorum diyen ilk adamla evlenir ve aynı şiddeti görmeye devam eder içerikli konu okudum, o kızların anneleri evliliğe devam edip aman çocuklar için aman boşanmış demesinler demekten başka ne yaptı?

Gerçekten biz içselleştiriyoruz unutmuyoruz, elimizde olsa o adamları bir kaşık suda boğacağız ama işte kadınlar tekrar şans verdim diyor.

C Cektigimcile06 babanızın yanına gidiyormuşsunuz, dilerim ağlasa da yalvarsa da dünyayı ayaklarınıza sermeyi vaadetse de dönmezsiniz, hayatınızı yeniden kurar kendinize değer vermeyi öğrenir, çocuklarınızı da ayakları yere basan bireyler olarak yetiştirirsiniz.

Olur ya yalvarır, arar, sizi ince noktanızdan vurur. Dönmeyin aileniz arkanızdaymış evlatlarınız var dağ gibi onlara tutunun, yolunuz açık olsun

Hayatta yolunuz açık olsun.
Gitmenizi takdir ediyor bundan sonra mutluluk diliyorum.
Kahrolası insanlar da dursunlar başbaşa.

Boşanırken her türlü hakkınızı da alın. Gurur yapıp tazminattan da çocukların nafakasından da vazgeçmeyin sakın. Zaten bunları istediğinizi görünce sizi geri döndürmeye çalışacaktır ama üçüncü kez inanmayın lütfen. Babanız da arkanızdaymış anneci ve çulsuz eşe ihtiyacınız yok

ortada evlilik bile yok ki.çok üzüldüm konu sahibine.boşansın ama çocuklarını asla bırakmasın bu tuhaf aileye

işte bütün mesele bu ,

neden çocukları babasının evindemi getirdi hayır , o adamın soyadını taşıyorsa üstüne bırakacak gidecek ki ,
görsün ebesinin pabucunu ,

evde köpek , iki çocuk boğuşup dursunlar , kadının kıymetini bilsinler,

işte bütün mesele bu ,

neden çocukları babasının evindemi getirdi hayır , o adamın soyadını taşıyorsa üstüne bırakacak gidecek ki ,

Bir adamdan intikam almak için çocuklar kullanılmaz. O çocukların psikolojisi nolacak? Tüm kadınlar o zaman boşanırken bu çocukları babamızın evinden getirmedik deyip bıraksın babalarında. Ha çocuğa anne bakınca o adam olmayan adamlar rahat edecek bu doğru ama çözüm çocukları terketmek değil

Kusura bakmayın da enayi yerine koymuşlar her işlerini yaptırmışlar siz de bu zamana kadar gıkınızı çıkarmamışsınız..

Hayatta yolunuz açık olsun.
Gitmenizi takdir ediyor bundan sonra mutluluk diliyorum.
Kahrolası insanlar da dursunlar başbaşa.

Çok korkunç çok. Sakın geri dönmeyin.

işte bütün mesele bu ,

Bir adamdan intikam almak için çocuklar kullanılmaz. O çocukların psikolojisi nolacak? Tüm kadınlar o zaman boşanırken bu çocukları babamızın evinden getirmedik deyip bıraksın babalarında. Ha çocuğa anne bakınca o adam olmayan adamlar rahat edecek bu doğru ama çözüm çocukları terketmek değil

Kusura bakmayın da enayi yerine koymuşlar her işlerini yaptırmışlar siz de bu zamana kadar gıkınızı çıkarmamışsınız..
Toplu cevap veriyorum evet ailemin yqnina döndüm oh çektim cocuklqrda bende mutluyuz. Umurlarinda zaten değil olmazda ama benide ilgilendirmez derdim eski eşim mutsuz olsun değil ben mutlu olayim

Benim anlamadığım bir değil neden iki çocuk oluncaya kadar bu duruma göz yumuyorsunuz.Yazık değil mi çocuklara yazık degil mi size ...Adamın çizgisi belli daha ne bekliyorsunuz.Ben nedense ayrılmayacağınızi düşünüyorum.Adam da bunu biliyor ona göre davranıyor.

Gereksiz insanlara hizmet edeceğinize annenize babanıza etseniz hayır duası almış, evlatlık görevinizi yapmış olursunuz.
Evet
Benim anlamadığım bir değil neden iki çocuk oluncaya kadar bu duruma göz yumuyorsunuz.Yazık değil mi çocuklara yazık degil mi size ...Adamın çizgisi belli daha ne bekliyorsunuz.Ben nedense ayrılmayacağınızi düşünüyorum.Adam da bunu biliyor ona göre davranıyor.
Arkadaslar ben hep hunlarin normal olduğunu herkes iş yapıyor herkes hizmet ediyor gözüyle bakıyordum. Ama bu sefer gördüğüm degersizlikti kafama dank etti
Haklısın ,asla geri adim atmamalisin.atarsan en basa dönersin.
Atmam, oda zaten istemez. Barisirjen bana bir daha bu kapıdan çıkarsan geri dönüşü olmaz senide çocukları da silerim demişti. Gidicem dediğim anda benim içinde bitti dedi. Bende geri dönmek isteyip kendimi küçük düşürmek zaten. O cehennemde isim yok daha fazla

Cocuklarina bakarsin annesin onu anlarim. Ama neden 2 kocs yetiskine hizmet ediyorsun? Cayi bittiyse ikinciyi kalksin alsin.
Hizmetci olsan maas alirsin, bunlar seni karin tokluguna calistiriyor. Ustelik bir takdir bile etmiyorlar.

zaten bu kadar sorumsuz bi baba bu çocuklara bakmazki götürür verir yuvaya sen sağ ben Selamet der sorumluluk alacak olsa evinde alır kadir kıymet bili

Önceden chucy, fredie, zombie, vampirler... filandı beni korkutan şeyler. Bu foruma üye olduğumdan beri anne kuzusu eşler ve despot kayınvalideler oldu. Ne zor hayatlarınız var. Bu kadar olayda akıl sağlığını koruyabilenlere madalya verilmeli. Koca içerde oyun bağımlısı, kayınvalide laf sokuyor, gelin evin hizmetçisi.
Böyle evlilik olmaz olsun ❌👎🏻
Forum gözümü açtı resmen ya.

Back