- 24 Ocak 2021
- 11.613
- 26.241
- 548
- Konu Sahibi Cektigimcile06
-
Sizinki karı koca ilişkisi değil hizmetçi ve işveren ilişkisine dönüşmüş, bu adamla olmaz henüz sütten kesilmemiş ki gözü seni görsün, yine de helal olsun bu kadar yıl katlanmışsın ama keşke ne katlansaydın ne de çocuk yapsaydın böyle bir adama, en azından 2. Çocuk olmasaydıKadın misim gorevimmissöylenmeye çekmişim:)
Hemen kri kız peşine düşer. Umrunda olmaz. Barisrken Gidiyorum dersen geri dönüşü olmaz demişti. Gidicem deyince hırslandi. Yüzsüz
Hep ben haksizim gibi konuşuyor annesigil
Zaten dayanamiyorum. Sabah kalkarım kahvaltı hazırlarm toplarm. Çocuklar a bakarım bidaha çay koyarım hemen kahve yaparım ilaclarini veririm. Tekrar çay koyarım akşama kadar içerler. Yatajlari toplarm evi temizlerim köpeğin pisliğini temizlerim çocuklarla ilgilebirim yardım eden kimsem yok herşeyi ben yaparım eşimle asla dışarı cikmayizo annesiyle gider heryere oturup sohbet etmeyiz bas başa annesi otrursa oturur annesi giderse peşinden gider... Bıktım
Ahhh mune yazacağım çok şey varda galiba bir süreliğine bende uzun uzun yazmaya yoruldum ve pes ettim yani ben bu hizmeti illa yapacaksam elin oğluna anasına yapacağım kendi anama babama yaparım en azından laf ettiler mi anamdır babamdır derim zoruma gitmez yani dediğiniz gibi artık dönem farklı artık bilmemek diye bir şey kalmadı artık isteyen her bilgiye her yere ulaşır yani zaten şu konularda bir de aklım şunu almaz evlenmeye akıl var koca bulmaya var çocuk doğurmaya hizmet etmeye var ama oturup demez ki yahu bu yaşamak mı ? Bunu demeye akıl yok ne hikmetse gerçekten bazı insanlara çok üzülüyorum bir ömür sevmeden sevilmeden mutlu olmadan özgür olmadan geçip gidiyor ve karınlarının doyup nefes almalarını yaşamak sanıyorlar sizin o 1972 dediğiniz yıllarda bile bence kadınlar kendini bu kadar ezdirmiyordur ya bu forum her gün beni şaşırtmaya devam ediyorKayınvalideyle yaşamayı kabul etmek neden sorusunu da ben sorayım
Profil bilgileri doğruysa, hadi 20 yaşında göz görmedi, gönül sevdi, aşk dedi, ölüyorum aşkından dedi tecrübesizliğin, aşktan gözü kararmanın sonucu evlendi, anlaşmazlıklar oldu ayrıldı, çocuklar için barışma da oldu diyelim hadi, insan kayınvalide yanına mı gider?
Kaldı ki insan sütten ağzı yanmışsa yoğurdu üfleyerek yer, ayrı ev istenir, bazı şartlar konur.
Yok vallahi böyle konularda hep kendimi tekrar edip duruyorum ama benim aklım mantığım şimdi ki kadınları anlamaya yetmiyor.
Since 1972, bizim jenerasyon tek kanallı tv, radyoda arkası yarınla büyüdü, ailelerin bir çoğu olur olur kayınvalide yanı da olur düşüncesindeydi, etrafınızdaki evlilerin büyük kısmı kocandır döver de sever de der, aman kayınvalideni idare ediver hangimiz çekmedi ki der geçerdi, minik dünyamız dışındaki yaşamlardan haberdar olmak için net deseniz yok, hani bizim nesil eşten, eş ailesinden çekse yaşadığımız dönemin getirdikleri diyeceğim de, şimdi gençlerin zehir gibi olması lazım, uyanık, ezdirmeyen, ne istediğini bilen, dünyadan haberdar, aşık olurken mantığı kapı arkasında bırakmayan kadınlar olmalılar.
Bizim ve bizden önce yaşamış nesiller kadar çekiyorlar, hatta bizim nesilden daha büyük hatalar yapıyorlar, neden?
Kayınvalide peşinde anne anne diye koşmak nedir?
Umarım çocuklarını alıp gerçekten gider ve bir daha ne o eşe, ne o aileye dönmez.
Kızlar ailelerine hizmet edip laf işitse 1 hafta odalarından çıkmaz, kusura bakılmasın herkes üzerine alınmasın ama kayınvalidenin eşin söylediği sözlerin binde birini anne babadan işitseler trip üzerine trip atıyorlar, ki yeni nesilin büyük çoğunluğunun aileleri evlatlarının elini sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor, ben çok ev işi yaptım evladım yapmasın diyor, aman okusunlar aman hayatlarını kazansınlar dedikçe ters mi tepiyor anlamadım gitti.Ahhh mune yazacağım çok şey varda galiba bir süreliğine bende uzun uzun yazmaya yoruldum ve pes ettim yani ben bu hizmeti illa yapacaksam elin oğluna anasına yapacağım kendi anama babama yaparım en azından laf ettiler mi anamdır babamdır derim zoruma gitmez yani dediğiniz gibi artık dönem farklı artık bilmemek diye bir şey kalmadı artık isteyen her bilgiye her yere ulaşır yani zaten şu konularda bir de aklım şunu almaz evlenmeye akıl var koca bulmaya var çocuk doğurmaya hizmet etmeye var ama oturup demez ki yahu bu yaşamak mı ? Bunu demeye akıl yok ne hikmetse gerçekten bazı insanlara çok üzülüyorum bir ömür sevmeden sevilmeden mutlu olmadan özgür olmadan geçip gidiyor ve karınlarının doyup nefes almalarını yaşamak sanıyorlar sizin o 1972 dediğiniz yıllarda bile bence kadınlar kendini bu kadar ezdirmiyordur ya bu forum her gün beni şaşırtmaya devam ediyor
Gerçekten öyle geçen kızlar konu açmıştı gitmeyi düşünüyoruz diye mesela ama kadının birinin burada kocası dayaktan kulak zarını patlatmıştı sanırım şikayetçi bile olmamıştı ah iş hep şunu anlatıyoruz çocuk neyle büyürse onu normali olarak görür sevgisizse sevgisizliği şiddetse şiddet o yüzden ben özellikle çocuklu kadınların aman çocuğum için demesini hayattaki en mantıksız şey buluyorum yahu çocuğun madem o kadar değerli böyle dağ ayılarıyla mutsuzlukla büyütme anne babayla büyüsün bilmem ne evin içi terör alanı her gün ayrı kavga dövüş ama yoook illa baba olsun başındaKızlar ailelerine hizmet edip laf işitse 1 hafta odalarından çıkmaz, kusura bakılmasın herkes üzerine alınmasın ama kayınvalidenin eşin söylediği sözlerin binde birini anne babadan işitseler trip üzerine trip atıyorlar, ki yeni nesilin büyük çoğunluğunun aileleri evlatlarının elini sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor, ben çok ev işi yaptım evladım yapmasın diyor, aman okusunlar aman hayatlarını kazansınlar dedikçe ters mi tepiyor anlamadım gitti.
Aşık olsunlar evlensinler ama gözü hiçbir şeyi görmez aşık da olmasınlar, çoğu konuyu okuyorum resmen göz göre evleniyorlar sonra gelsin mutsuzluk.
Üzülüyorum şahsen, eleştirince kızıyorlar belki ama onlar da evlat yetiştiriyor yetiştirecekler, çocuğunu saygı bilmez, sevgi bilmez bir ailede büyütürsen ya o da senin gibi ezilir ya da o aileden kurtulmak için çabalarken seninle aynı hatalara düşer, saygısız sevgisiz bir evde devamlı hır gür içinde yaşayan çocukların bir yanı hep eksik kalıyor, ama doğru ama yanlış biçimlerde o eksikliği tamamlamaya çalışıyorlar.
Evleneceğin zaman aşk tek başına yetmiyor, karşındakinin karakteri de olmalı.
Kızlar ailelerine hizmet edip laf işitse 1 hafta odalarından çıkmaz, kusura bakılmasın herkes üzerine alınmasın ama kayınvalidenin eşin söylediği sözlerin binde birini anne babadan işitseler trip üzerine trip atıyorlar, ki yeni nesilin büyük çoğunluğunun aileleri evlatlarının elini sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor, ben çok ev işi yaptım evladım yapmasın diyor, aman okusunlar aman hayatlarını kazansınlar dedikçe ters mi tepiyor anlamadım gitti.
Aşık olsunlar evlensinler ama gözü hiçbir şeyi görmez aşık da olmasınlar, çoğu konuyu okuyorum resmen göz göre evleniyorlar sonra gelsin mutsuzluk.
Üzülüyorum şahsen, eleştirince kızıyorlar belki ama onlar da evlat yetiştiriyor yetiştirecekler, çocuğunu saygı bilmez, sevgi bilmez bir ailede büyütürsen ya o da senin gibi ezilir ya da o aileden kurtulmak için çabalarken seninle aynı hatalara düşer, saygısız sevgisiz bir evde devamlı hır gür içinde yaşayan çocukların bir yanı hep eksik kalıyor, ama doğru ama yanlış biçimlerde o eksikliği tamamlamaya çalışıyorlar.
Evleneceğin zaman aşk tek başına yetmiyor, karşındakinin karakteri de olmalı.
Afedersin de kim bu asalak adamı napsınPislikleer
Yok yüzüme bile bakmaz bulur birini.d.d.d
Annesi yüzünden ayrıldık çocuklar için döndüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?