Hırslımısınız arkadaşlar

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
Tutugunuzu koparırmısınız
Canınız bişey istedi başarı kıyafet vs vs elde etmek için çok çalışırmısınız
Şartları zorlarmısınız ???
Çevrenizdekileri geçmek istermisiniz ???

• Konu Sahibi EU1
elimden bu geliyor demeyip yapabileceğimin en iyisini yapmak
varolan şartları mümkünse değiştirmek için zorlamak
hırssa...evet hırslıyım ya da hırslıydım
artık eskisi gibi değilim
ancak bu hırsımın ne kendime ne de başkalarına zarar vermesine engel olacak kadar da kontrollüyüm

• Konu Sahibi EU1
Teşekkür ederim Cinsilatif
İnsanlar hırsı kötü bir duygu özellik giib algılıyorlar
Bence bir parça hırs seninde dedigin gibi kimseye zarar vermeden her insan için gerekli.

• Konu Sahibi EU1
Gerçekten istediğim birşeyse evet genelde kimseye zarar vermeyecek şekilde hırslıyım.

• Konu Sahibi EU1
ben de hırsılıyım ama bazı hırslarımın önüne maddiyat geçiyor malesef.
ben öyle eften püften şeylere hırslanmam.
mesela eğitimimle ilgili bazı konularda çok hırslanıyorum ama işte engeller engelliyor.

• Konu Sahibi EU1
ben bir şeyi çok istersem o benim oluncaya kadar uğraşırım jeyyar
ve o benim olur coksekeriremsu

berbat bir huy Allah kahretmesin :mymeka:

• Konu Sahibi EU1
hırslıyımdır ama her konuda değil çokta hırslı olmak iyi birşey değil herşeyin dozu var yani..
istediğimi elde etmeye çalışırım herzaman ama bu başkalarına yada kendine zarar veriyorsa orda dururum..

• Konu Sahibi EU1

İnşallah başarırsın canım
Eger istiyosan belki sana yardımcı olabilecek kişiler vardır....
Maddi ise sorun sadece sende başka bir iş yapıp yani karşılıklı sende güç harcayıp
belki istedigin egitimi alabilirsin canım..
konunun bilmiyorum ama inşalah istedigin olur.

Çevremdekilerle hiç bir zaman derdim olmadı bu hayatta..
Şu anda ezan okunuyor,Allahım biliyor içimi..
Tüm derdim,mücadelem kendimledir..benneyaptımki
Daha iyi hayata sahip olmak için var gücümle savaşırım,çok şükür istediklerime kavuştum..
Şimdi 1,2 planım daha var.. Allahımın izni ile onları da yapacam inşallah er ya da geç..:1hug:

Her konuda hırs yapmam..

Hırs yaptığım konularda da isteğimi elde ederim Allah ın izniyle..

Zorlarsın yani olanakları sonuna kadar öle mi

zorlamıyor olsaydım azim olmazdı ve
şuan olduğum yerde olamazdım
elimden geldiğince evet yerimseniben
fazlası insanın ruh sağlığını bozar azı yorar bu yüzden
azı karar çoğu zararda diyim :1rolleyes:

Çok istediğim birşeyse evet sınırları zorlarım.
Ama benim sorunum insanlarla değil,yani biri bişeyi görsün ya da onun yapamadığını ben yapayım mantığıyla değil...
Kendi hayatım,için mücadele ederim her zaman!!

isteklerim dogrultusunda elbette hırslıyım
ama tabiki kendime ve çevreme zarar verecek boyutta degil
örnek olucak seviyede
boşvermişlikte güzel bişey degil

hirsliyim diye bilirim
eğitim hayatım boyunca herzaman en iyi derecelere sahip olmak için çok çabaladım ve hamd olsun herzaman istediğim yere geldim
iş hayatımdada aynı şekilde bazı hedeflerim var ve bunlara kavuşabilmek için çok çalışıyorum ve elimden geleni yapiyorum
çevremle ilgili hiç bir hirsim olmaz kendimi başkalarıylan kıyaslamam
mal mülk konusunda gelince o konuda hirsim yoktur
ama genelde kafama bişey koyduysam çok ama çok istediğim bişey var ise ona er yada geç allah'ın izniylen kavuşurum

Mücadeleci bir yapım var, başladığım işi yarım bırakmayı sevmem, hedefimi belirlerim ve o yolda ilerlerim kimsenin haberi bile olmaz bu anlamda evet tuttuğumu koparırım.

İş hayatımda tek amacım var işimi iyi yapmak, kendimi olduğum haliyle ifade edebilmek, belirli bir tarzımın olması, farkımı yaratmak, bunlar için çalışırım, başarı zaten kendiliğinden gelir. Başarı merkezli değilim, hata yapmaktan korkmam, başarısızlıklarımı daha çok sever ve sahiplenirim. Para amaç değil araç benim için. Kıyafet, mal, mülk için çalışmam, bu şekilde yetiştirilmedim bu saatten sonra da değişmem zor..

Şartları zorlarım ama ahmakça değil, duvara çarpıyorsam ötelemem başka çıkış yolları ararım demek yol bu yol değil demeyi bilirim..

Hayır. Hem birini geçmenin sonu yoktur, hem de kimse kimseden üstün değildir. Rekabete odaklanırsanız hayat hep öyle geçer, herkesi geçecek halimiz yok. Bu anlamda hırslı değilim, arkadaşlarımın, eşimin, dostlarımın başarıları mutlu eder beni, herkesi hakkettiği yerde görmek isterim. Ancak eksik bulduğum taraflarım varsa onları geliştirmeye çabalarım.

Son düzenleme:
Bu konu benim icin onemli...Cevremdeki insanlar benimle ilgili fikirlerini soylediklerinde saydikleri 3-5 seyden biridir hirsli oldugum...Bazen bunu elestirir tarzda soylerler, ozellikle is arkadaslarim...
Boyle zamanlarda bazen ben de sanki kotu bir huyum var diye yuregimin daraldigini hissederim, ama ne zamanki kendimle yuzlessem, aslinda onlarin hirs dedikleri seyin elestirilecek bir yani olmadigni dusunurum. Evet istedigim sey icin cok cak=lisirim, mucadele ederim, pes etmem, basarmanin bir yolunu mutlaka bulurum. Ve her zaman yapilacak daha iyi bir sey vardir derim. Bu hirssa niye kotu olsun ki...Oturup bos sohbetler yapmai svmeme, misafircilik oynamam, bana birsey kazandirmayacak insanlarla belirli sinirlar icinde sosyal iliskilerimi surdururum. Ama uretkenlik, yeni hedefler benim hayatimda hep vardir, haaaa tembel bir yanim da vardir ama boylesi zamanlarin dozunu kacirdigimda kendimi cok acimasizca elestiriim. Neyse bir sor bin ahhhh isit oldu biraz
Cok calismam lazim coooooooooooooooooook

Ben aklıma bir şey koymıyayımm o kesin olmalı..Olana kadar uğraşırım..Olmama gibi bir ihtimal yoktur benim için..Ama başkalarına bakarak değildir benim hırslarım kendimle ilgilidir..Etrafta kim ne yaparsa yapsın o umrumda olmaz ama ben bir şeyi aklıma koydum mu kaçışı yoktur asla.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…