Hırsızın ailesi evimize geldi...

Bende sokakta bir yaşlı görsem dayanamam ama bu çok farklı bir durum...
Sizin canınız yanmış, akıllanacağa benzemiyor bu adam.
Bırakın çeksin cezasını.
"Herkes ektiğini biçer." O zaman sen gel benim bilgisayarlarımı telefonlarımı televizyonlarımı götür annen gelsin iki ağlasın affediyim. Olur mu öyle şey... Ben hemen vicdan yaptım, affet nolcak yazacaktım ama yorumları okuyunca işin mantıken çözülmesi gerektiği kanaatine vardım.
Sevgiler.

Öncelikle çok geçmiş olsun allah bir daha böyle bişey yaşatmasın.Okurken bile kanım dondu. Affedin davayı geri çekin diyenlere inanamıyorum gerçekten. Sonucta bu insan yolda yürürken sizi rahatsız etmedi yani evinize en özel yerinize girdi.Ailesinin gelip af dilemesiyle çözülecek birşey değil. Annesi babası için çok yıkıcı gerçekten onlara da çok üzüldüm ama hırsızlığı yapan kesinlikle cezasını çekmeli.O cezayı çekince akıllanır akıllanmaz bilemem orası sizi çok da düşündürmemeli zaten.Yani bu işi heyecan için bi kere yapan bi daha başkalarının da canını yakabilir bence bunun sorumlulugunu almak daha ağır.Kesinlikle vazgeçmeyin derim tekrar çok çok geçmiş olsun.

Kesinlikle davadan vazgeçmeyin.Her olayda annesiyle abilerini yollayıp kişileri davadan caydırmadığı ne malum?Ayrıca polis asla adres bilgisi vermez,heleki hırsızın ailesine.Belki dava açtınız kardeşlerine diye size zarar verecekler,polisler en ince ayrıntısına kadar düşünürler.Polislerin içinde yaşadım senelerce,hemen hemen neyin nasıl olduğunu biliyorum,asla adres bilgisi,tel bilgisi,isim bilgisi vs. vermezler.Belki hırsızlık yapanlardan öğrenmişlerdir.Bence bunlar beraber çalışıyorlar gibi,ne kadar kibar,kültürlü gözükselerde öyle hırsızlar yok mu hiç sanıyorsunuz?Babanız çok mantıklı bir adama benziyor,davadan vazgeçmeyecektir.Bence sizde vazgeçmeyin,böyle bir işe kalkıştıysa sonuçlarına katlanmalı.

ben cok duygusal oldugum halde affetmezdim.. heycan yasamak için daha düzgn şelerde var bende bu bi çesit komplo.. yapıp yapıp af dilemeye ii göstermeye calıısolardr kendilerini ilkte olsa affdlmezz bi hata. tatilinizi bile mahvetmişler

Arkadaşa katılıyorum canım. Bu kadınla adamı hırsızlar göndermiş olabilir. Annesiyle abisi olmayabilir. Benim de hemen içime kurt düştü.

Ben nedense gelenlerin ailesi olmadığını düşündüm.Yani bu bir kurmaca olabilir.Nasıl güveneceksiniz ki?Eğer doğruysa anneciği için çok zor ama ya değilse?Sırf bu ihtimal için bile vazgeçilmemeli bana kalırsa.Eğer ilkse denilen gibi iyi ya da kötü bir ceza alsın ki aklı başına gelsin.Kötü bir ders olacak ama bu riske girmemeliydi geleceğini düşünen insan.​

yaşı kaç olursa olsun. Allah akıl vermiş, aklını kullanacaktı bu işe bulaşmayacaktı. Şimdi de malum Ramazan ayındayız bütün dini duygularınız sömürülerek "aman işte mübarek ay sevaba girin", "yok efendim bu hayırlı ayda bir gencin hayatını kurtarın" gibi yaklaşımlar elbet olacaktır. dini duyguları da işe karıştıracaklardır. madem dinden imandan haberleri var HIRSIZLIĞIN da kul hakkı olduğunu öğreteceklerdi.

vazgeçmeyin davanızdan. çeksin cezasını.

Kızlar yorumlarınız benim için çok önemliydi gercekten, cünkü işin içine duygularım karışmıştı ve bizi mantığıyla yönlendirecek yorumlara ihtiyacım vardı.
Babam dün hırsızın bulunduğu karakolda çalışan polis arkadaşına olayı anlattı. Kesinlikle öyle bişey yapmayın, diğer iki hırsızı da kurtarmış olursunuz dedi.
Bu konudaki düşüncelerim de netleşti sayenizde.
Davamızdan vazgecmeyeceğiz.

Ama aile konusunda şüpheye düşenler için söylüyorum. Ailesi gercekten çok iyiymiş ve anlattıkları herşey doğruymuş. Dediğim gibi, babamın arkadaşının tanıdığı çıktı adamlar. Keza polis de aynı şeyi söyledi.
Malesef ki, ailenin iyi olması çocuklarının suçunu örtmüyor.Rabbim yardımcıları olsun.
Hırsızları ve diğer suçluları da ıslah etsin.
Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…