• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırsızın ailesi evimize geldi...

Birde soyle dusunun eger sikayetci olursaniz SICILINE islenecek... Boylelikle hic bir yerde ise giremeyecek... Sabikali bir insan bundan ders cikarmaz maalesef nasilsa artik temiz bir sekilde is bulamayacagi icin mecbur ya uyusturucu satacak, ya hirsizlik yapacak yada baska pis islere bulasacak.Hani cezasini ceksede siciline islenmese gene iyi dediginiz mumkun .. belki ders alir ...Fakat bu durumda bana almazmis gibi geliyor....

Eger affetmezsenizde devaminin gelip gelmeyecegide mechul... yani her iki durumdada karar vicdaniniza kalmis.

Cezası daha ağır oluyor diye birşey yok,tam tersine sabıkası olmaması dolayısıyla iyi hali göz önünde bulundurularak daha az ceza alır diğerlerine göre.Hukukçu olduğum için mi yoksa acımasız mıyım bilmiyorum ama ben herkesin cezasını çekmesinden yanayım,nasıl bu işten ceza almadım diye başka suçları işlemeye de kalkabilir ileride

Bir hukukçudan bunları duymaya ihtiyacım vardı. Çocuk eve girmeyip gözcülük yaptığı için de suçu hafifler mi ki.
Çünkü diğer 2 hırsızdan hiç bir farkı yok benim gözümde suç olarak.

Ben en çok sizin adresinizi vermelerine şaşırdım, böyle bir şey mümkün mü yaa?
Bence avukata bir danışın bakalım gerçekten böyle mi olmuş ve böyle bir hakları var mıymış.

Benim evime 2 defa hırsız girdi, yaşadıklarınızı çok çok iyi anlıyorum.
Maddiyi geçtim, verdikleri manevi zarar hiç bir türlü telafi edilemiyor.
O manzara ömür boyu çıkmayacak aklımdan, iç çamaşırlarım her yerde, yatağımın üzerinde ayak izleri :14: korkunçtu

Ben olsam asla affetmem, çeksin cezasını, aklı başına gelir belki de başkasının canını yakmaz :47:

Babam yarın gidip soracak adres olayını...
Size de çok gecmiş olsun. Gercekten çok zor bir durum. O evi hırsızlara beddua ede ede topladık zaten.
Hala kabullenemiyorum odama girmiş,eşyalarımı ellemiş, ayaklarıyla basmış olmasını.
Kesinlikle vazgecmemeliyiz bence de.
İşin içine duygular karışınca içinden çıkılamaz oluyor ama bunları hatırlayınca mantıklı olan ortaya çıkıyor.

ben olsam vazgeçmezdim ama oldu ki vazgeçtiniz dava zaten kamu davası olmuyor mu?
Yani siz şikayetçi olmasanız bile devlet onu yargılıyor diye biliyorum.
O konuda bi bilgim yok, babam onu da sorsun gidince, sağolun bilgilendirmeniz için.

Anne 70-80 yaşında diyelim 40 yaşında doğurdu bu da demek oluyor ki bu şahıs cahil genç çocuk değil kocaman adam. Ben de çok yufka yürekliyim ama o yaşta bu kadar büyük bi suç işleyen birini affetmezdim herhalde. Yaşı çok genç olsa cahillik etmiş deyip affedebilirdim

Kadının 20küsür sene çocuğu olmamış. Tüm çocukları 45 yaşından sonra olmuş:s Keze diğer iki abisi de gencti.
Gerçi oğlu küçük değil yine de, askerden yeni gelmiş. Askerdeyken babası vefat etmiş, İşsizmiş vs vs.
Ailesi adına hala üzgünüm ama doğru olanı yapmak zorundayız...

Birde soyle dusunun eger sikayetci olursaniz SICILINE islenecek... Boylelikle hic bir yerde ise giremeyecek... Sabikali bir insan bundan ders cikarmaz maalesef nasilsa artik temiz bir sekilde is bulamayacagi icin mecbur ya uyusturucu satacak, ya hirsizlik yapacak yada baska pis islere bulasacak.Hani cezasini ceksede siciline islenmese gene iyi dediginiz mumkun .. belki ders alir ...Fakat bu durumda bana almazmis gibi geliyor....

Eger affetmezsenizde devaminin gelip gelmeyecegide mechul... yani her iki durumdada karar vicdaniniza kalmis.

Ailesi de o yüzden çok üzülüyor zaten, siciline işlenmese bile biz artık insanların yüzüne bakamıyoruz, bakamayız, bu ceza herseyden ağır diyorlar.
İşte vicdan girince işin içersine olaylar tersine dönüyor malesef.:50:

dediğiniz gibi adres olayı çok garip.sonuçta ailesine adres verilmişse sizin güvenliğiniz tam anlamıyla sağlanamamış olcak.belki sizi orda tehdit etceklerdi veya daha kötü bi durum olabilirdi.bence devlet tarafından verilmemiştir adres böyle bi risk alamaz devlet kurumları gizliliği söz konusudur diye tahmin ediyorum büyük ihtimal çocuk kendi söyledi hangi eve girdikleirni veya çevrelerinden duydular falanca eve hırsız girmiş diye
diğer konudada bu çocuğu affederseniz diğerlerine haksız bi durum ortaya çıkcak.vicdani açıdan düşüncek olursanız eğer o işin çıkılmaz.bilmiyorum ama birini affetmek hepsini affetmek demektir ozman hepsini affetmeniz gerekir.belki size iftira atılcak mahkeme esnasında diğer arkadaşımızın davasından vazgeçtiler Allah göstermesin rüşvet aldılar deseler napcaksınız bu defa siz zor durumda kalcaksınız.iyi niyetiniz suistimal edilebilir diğerleri tarafından.zaten siz davacı olmasanız arkadaşları ele verecektir arkadaşlarını ve şüpheli olaraktan zaten yargılarılanacaktır olay esnasında kayıtlarda bu çocuğun ismi zaten var.bilmiyorum benim nacizane fikrim bunlar ama ya hepsinin davasından vazgeçin ya da hiçbirinin.geçmiş olsun diliyorum haklarında hayırlısı Allah ıslah etsin başkasının malına göz koyanları

Vicdanınızın sesini dinleyin en doğru yolu gösterecektir...
Fakat şahsi fikrim bazı arkadaşlar gibi şüpheci yaklaşmak yerine görünen şekliyle değerlendircem...
Ailesi zararı karşılamak suretiyle gelip helallik istemişler durumlarıda kötü değilmiş göründüğü kadarıyla
+ yaşlı kadın gelip her annenin vereceği tepkiyi göstermiş...
Ya hastalıktır yada heycan için yapılmış bir hata
Allah kimseye göstermesin ama bu kardeşimizde abimizde olabilirdi hırsızlıkta uyuşturucu alkol v.b diğer kötü alışkanlıklar için
Yeni nesil heycan için neler yapmıyor ki ama bunun bedelini ve utancını aileye mal etmemek lazım
Affedici olmak bazen verilen en iyi derslerden biridir öbür dünyada zaten bunun hesabını vericektir.
Bir arkadaşın dediği gibi anlık yapılan bir hataysa siciline işliceği için hayatı kararcak ve devam edicek
belkide daha kötü yollara başvurcak boşvermişlik duygusuyla yine hepte öyle olmuyormu...

Kesinlikle acımayın !!! Yapıp Ediyolar Sonrada Ailem Gider Özür Diler Nede Olsa Diye Düşünüyolardır Mutlaka Kim Bilir Başka Kimlerin Evlerine Girip Hırsızlık Yapmışlardır. Siz Davadan Vazgeçseniz Bile Huylu Huyundan Vazgeçmez Yine Yapar Bizimde Başımıza Geldi Hırsızın Annesi Arayıp Sürekli Davadan Vazgeçmemizi Söyledi Artık Hergün Arıyordu. Bizde Bıktık Davadan Vazgeçtik Ama Bakalım Adam Akıllanmışmıdır . Siz Zor Kazanıyosunuz Onlar Kolay Yoldan Çalıp Çırpıyolar. O Yüzden Kesinlikle Ceza Almalı . Ay Çok Sinirlendim !! :20:

abimiz de olabilirdi fln dememeliyiz bence, abim de olsa babam da olsa kocam da olsa cezasını çeksin isterdim ben... herkesin çevresine devletine karşı sorumlulukları var... olan ailesine olacak ne yazık ki...

sizin yazınızı okuduktan sonra diğer arkadaşlar ne yazmış okumadım ama birincisi ben olsam gerçekten bu aile doğrumu söyliyor acaba,gerçekten oğullarının yaptığı ilk yüz kızartıcı suçmu yoksa değilmi diye araştırırdım.bunu avukatınıza bir sorun bakalım o araştırsın,sonra bu aile gerçekten düzgün bir ailemi acaba bunuda bir araştırın.eğer dedikleri gibiyse gerisi sizin vicdanınıza kalmış.davanızda kesinlikle sonuna kadar haklısınız ama belki ben olsam eğer ilk hatasıysa belki affedebilirdim bilemiyorum.işte insanın bir tarafı vicdanen affet desede bir yanıda affedersen belki bir daha yapar diyor,gerçekten zor bir durum canım,sana çok büyük geçmiş olsun.bu arada ailenin sizin adresinizi avukattan alması mümkünmü demişsiniz bence öyle birşey olamaz,avukat neden sizin adresinizi versinki,versede size haber verirdi sanırım,o konuda muallakta kaldım.

Canım ben olsam davadan asla vazgeçmezdim. Çünkü bunu bir kere yapan bir daha yapabilir. Sabıkası olur iş bulamaz falan diyorlarsada aldırma lütfen. Büyük şirketlerde hükümlü çalıştıranlarda var. Çoğu şirkette mecburi hatta. Öte yandan devlette iş veriyor eski hükümlülere. İçin rahat olsun. Hem şimdi affederseniz ailesine güvenecek ve nasılsa onlar arkamı topluyor diye düşünecek. Kendi yaptıklarının sorumluluğunda cezasını çekmeli.

Allah yardımcınız olsun...:91:

çok geçmiş olsun.polis adress vermez yani prosedür böyle diye biliyorum ama bazen ülkemizde prosedürlerden daha güzel işleyen malum şeyler var :50: avukatlarda yol yordam bilirler,ignenin deliğinden girerler valla gelenlerin ailesi olduguda meçhul değil mi ???? adresinizi vermiş olabilirler ama bırakın sicili kirlensin durumları iyimiş zaten kalkıpta devlet memuru olcak değil ya size ne onun sicilinden..hem nefsine mi yenik düşmüşte yapmış durumuda iyimiş her imkanı varmış ama yapmış işte!!!bugün size yarın başkasına...

MADDE 39. - (1) Suçun işlenmesine yardım eden kişiye, işlenen suçun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, onbeş yıldan yirmi yıla; müebbet hapis cezasını gerektirmesi hâlinde, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde cezanın yarısı indirilir. Ancak, bu durumda verilecek ceza sekiz yılı geçemez.

(2) Aşağıdaki hâllerde kişi işlenen suçtan dolayı yardım eden sıfatıyla sorumlu olur:

a) Suç işlemeye teşvik etmek veya suç işleme kararını kuvvetlendirmek veya fiilin işlenmesinden sonra yardımda bulunacağını vaat etmek.

b) Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek veya fiilin işlenmesinde kullanılan araçları sağlamak.

c) Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak.

eğer yanlış nitelendirmediysem bahsettiğiniz şahsın fiili suça yardım etmek oluyor,bununla ilgili madde hükmü de bu şekilde.yani hem sadece gözcülük yaptığı için,hem de daha önce sabıkası olmaması nedeniyle iyi hali göz önünde bulundurularak diğerlerine göre çok daha az bir ceza verilir diye düşünüyorum

Son düzenleme:
ne polisin ne de avukatın bilgilerinizi verme yetkisi yok özelliklede hırsızın ailesine :53:
gözcülük yapan daha ağır ceza almıyo, suça iştirakten aynı cezayı alır diğer ikisiyle..
ve bencede affetmeyin..
böyle şey mi olur, yarın başkasının evine girecekler, peşinden annesi abisi onlarada gidecek konuşacak fln..
herkes merhamet etse hayat boyu yaptığının cezasını çekmeden bu tarz yanlış şeylere devam eder..
sicil meselesinide kendisi düşünecekti bu işe kalkışmadan önce..
herkes cezasını çekmeli, aksi takdirde artıyo bu hırsızlık, gasp..
geçmiş olsun..

benimde telefonumu çalmıştı 15 yaşında bir hırsız 6 yıl önce babam önce davacı oldu
sonra ailesi geldi yalvardı yakardı babamda affetti çekti davayı
ve son olmadı o zamanki 15 yaşında olan çocuk şimdi çok daha zararlı bir halde
ve biz pişman olduk davayı çektiğimiz için keşke ceza çekseydi akıllanırdı
ceza çekmediği için caydırıcılığı kalmadı

yani her hırsız yaptıktan sonra ailesini gönderse af diletse davayı geri çektirse oooo hırsızlar yaşadı valla süper onlar için

bence cezalarını çekmemeliler sen davacı olmazsan başkasının canını daha kolay yakarlar annesi tabi aglıcak oglu ne olursa olsun yapılanlar affedilir gibi degil

Aman diyim size kesinlikle güvenmeyin. Başımdan talihsiz bi olay geçmişti. böyle durumlarda aileler ne kadar kötyse bile melek gibi davranıp rol yaparlar şikayetçi olmayın diye..

öncelikle çok geçmiş olsun diyeyimm bi kere cana gelmemiş ya bu en büyük teselli olsa gerekk...
konumuza dönersek ben affetmenizden yanayımm.tabiki takdir sizin yaşamayan bilemez ama madem sormuşsun öncelikle bu mübarek ay hürmetine sonrasında ise o yaşlı anneyi bu yaştan sonra üzmemek adına affetmeniz iyi olur diyorum.

Bence de affetmeyin, öyle düzgün bir aileye sahip olmasına rağmen üstelik maddi ihtiyacı yokken sırf heyecan olsun keyif olsun diye bu işlere kalkışan biri cezasını çeksin. Belki de teşkilat bunlar bu şekilde hep affettirip çocuğun sicilini temiz tutuyorlar. Bu arada sizinki de iyi cesaret adamları eve almışsınız...

Son düzenleme:
Back