Hipotiroidi Ve tiroid sorunu olan gebeler yardımm

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
kızlar yine ummadığım dağlara karlar yagdı
Cetvelimde gözüküyor ne kadarlık hamile olduğum gecen salı günü tüp bebek yaptırdığım klinike gebeliğimi takip eden doktor bende rutin testlerimi yaptırmamı istedi enfeksiyon idrar kan sayımları ve tsh ..
başka bir hastanede yaptırdım tsh:4.30 çıktı referans aralığı 0.2-4.20
yüksek oldunu anladım kliniğe bunu faxladımda benimle başka bi doktor telefonda görüştü kendi doktorum 20 günlüğüne tatile çıkmış..
benden tsh tekrarlamamı istedi konuştum diğer doktor ek olarakta serbest t3-serbest t4 istedi neyse kliniğin kendi lab yaptırdık..
tsh 4.23 diğerleri normal çıktı.. doktor bana geri dönüş yaptı benden kliniğin dahiliye uzmanından randevu almamı istedi aynı zamanda beslenme uzmanı bu doktor .. neyse randevu bugündü .. gittik .. konuştuk..
tsh ben hızlı çalıştını sanmıştım ama yavaş calıştını söyledi tsh yüksek çıkması yavaş calıştını az çıkması hızlı calıştını gösterirmiş.. ailemde kronik guatr sorunu var..
not : hayatım boyunca boy ve agırlık konusunda hep hafif çıktım için aa senin tiroidin hızlıdır ondan kilo almıyosun diyenler çok olduğu için bu testi binlerce kez yaptırdım 2.08 hiç ggecmezdi en son mayısın 2.haftası tedavi sırasında tsh 2.08 çıkmıştı..

Bebeğin zekasını etkilenmemesi için 4-6 haftada bir tsh tekrarlamamı istedi ve bana bir hap yazdı hapın yarısını içicem ikiye bölücem yani.. birde benden tiroid usg istedi onuda yaptırdık onda iltihap gözlenmiş.. sonuc böyleymiş.. tekrar aradı doktor riskli bi durumun yok bu kadar erken fark etmemiş olmamız iyi birşey dedi bu içtiğim hapın plesantaya gecip gecmedini sordum gectini ancak tiroidimin yavaşladı bi anda bebeğinde metabolizmasının etkileneceğini söyledi.. sanırım yavaş olması artı kilo demek 4 kilo almışım şimdiye dek.. bebekte son 3 ayda kilo almalı dedi.. sanırım bebeğin kilo almasınıdamı etkiliyo anlamadım tam işte kafam karıştı..
ve bana 69 kilo ile dogum yapmalısın dedii.. elime diyet listesi verdi.. şaka gibi ara ögün 10 üzüm veya 1 nektari veya 1 armut vs
bunların ışıgında tedirgin değilim tek sıkıntım bulunmaz hint kumaşı mı bu hastalık kimsede duymadım yaşayanlar benimle tecrübelerini paylaşabilirlermi ? en önemlisi bitanecik bebeğimin zekası etkilenirmi?

Canım yavrum için şimdi hep akıllı olsun Allahım diyorum okuyupta yazmayanlarda ne olur bana bi dua etsinler kendim için değil inanın bebeğim için..

dualarim seninle:Saruboceq:allahin izniyle hic birsey olmaz cünkü aynisini bende yasadim.hatta hamileligimi ögrendugum sirada izne tr ye gelicektik.bu arada o günlerde kahverengi lekelenme oldu bende 1 hafta boyunca bir yandan onun tedirginligi ilk kez yasiyodum böyle birseyi bebegimin düsecegi korkusu Tr ye gelir gelmez doktora gittim bütün testleri istedi bende neyse yaptirdik hipotroid cikti iste beni tekrar tip fakültesinin troid bölümüne sevk etti orayada gitti kan testi yaptilar birde ultrasonla bogazima modüllerin büyüklügüne bakildi 2 side normal boyutta cikti ama halilelikten dolayi az hormon üretiyolarmis hap verdi bende senin gibi yarim ictim 6 hafta sonra kendi doktoruna tekrar tahlil yaptir dedi.dönünce burdaki doktoruma anlattim herseyi test yapti aldigim ilacla normale dönmüs ayni ilaci devam et dedi ayda bir kan testi yapti bazen arttirdi dozu öylelikle tamamladik hamileligi allaha sükür oglumda hic bir problem olmadi dogunca o da kontrol edildi cok ta akilli oglu$umsimdi 17 aylik.dogumdan sonrada bir süre ilac kullanmaya devam ettim sonra düzeldi kestik ilaci.simdi gene tedirginim 2.ye hamileyim ve yarin doktora gidicem bakalim bundada cikacak mi:uhm:sonuc olarak erken farkedilmesi güzel böylece problem olmuyo allahin izniyleopuyorumnanaktan

canım hamile oldugumu ilk öğrendiğimde benimde 4.70 falandı sanırım ilk doktorum cok önemsedi hemen bi genel cerrahi uzmanına danıs falan dedi ödüm patladı
sonuclarımı hemen baska bir doktora gösterdim yani suandaki doktoruma ve hamilelikte bütün hormonlarınız değişir bununda değişmesi cok normal dedi
ben onada inanmadım ve tekrar hormon testi yaptırdım
değerlerim 3 e düşmüştü benim ailemdede genetik ama annemin bile degerleri normale düşmüş durumda
bu sonuclar cıktıktan sonra 2. doktoruma devam ettim ve Allaha sükür bir problemim cıkmadı
seninde degerin yüksek deil bence normale düşecektir ama sen yinede bütün tahlillerini tekrar yaptır.

kısaca söleyim hamileliğimin 8 nci haftası tarafından 15 günde bir kan testi yaptırıp endokrin prfuna götürüyprum artık sıkıldık ya bebeişimle ordan oraya gitmekten cok sükür 2.50 yi gecerse ilaç baslaıycam dedi yarım teflormu nedr gecmedi allahtan bakalım bu haftada gitces ne diycek az zaman kaldı bölece gecer gider inşallah panik yapma zaten gecmiş olsun

canım ben 1,5 yıldır tiroid hastasıyım ve 17 haftalık ikiz bebek bekliyorum,evet tsh'ın yüksek çıkması tiroid bezlerinin az çalıştığını gösterir,ama seninki zaten sınırın biraz üstünde çıkmış,ilaçlarını düzenli kullandığın ve kontrollerini aksatmadığın sürece ne bebeğine ne de sana bi zararı olur bu hastalığın,korkulacak bi yanı yok,tek kötü tarafı ilacını ömür boyu kullanmak zorunda kalman,ama belki seninki hamilelikle birlikte ortaya çıkmıştır ve hamilelikten sonra geçer,ben de günde 1 tane tiroid ilacı içiyorum ve 15 günde bir kontrole gidiyorum ve değerlerim hep normal sınırlar içinde,dediğim gibi ilacını kullan ve kontrollerini yaptır,Allah'ında izniyle sağlıkla tamamlar kucağına alırsın bebeğini.

kıslar çok teşekkür ederim inşallah sorunruz gecirirz hepimiz , benim mayıs ayının 2.haftasında tsh 2.08 idi hatta ben hep fazla mı calıyor ne ondanmı kilo almıyorum diye hep kontrol ettiriyordum az çalışması kiloya megilim oldunu gösterirmiş zaten 4 kilo aldım hamileliğimde

bende hipotroıd hastasıyımm.ve bi oğluşum var
maşallahhh hiç bi sorunum olmadı gebelik boyunca
ilaçlarını düzenli aldığın taktirde sorun yapma canım
rahat ol derimmmmm.hayırlı hamilelikler size
a.s.:teselli:

kıslar sizlerde euthyrox adlı ilacı yarım kullanıyorum siz hangi ilacı aldınız

gulencım bendede var 2 yıldır ılac kullanıyorum hamile kalmak ıcın cabalıyorum eşimde sorun var.. bende senın kullandıgın ılactan kullanıyorum hamıle kalırsam ilaca devam edicem..kesinlikle ne emzirirken ne hamıleyken ılac bırakılmıyo...tsh ın duzgun olmaması demek butun vucut dengesının alt ust olması demek canım sakın ıhmal etme..

gercekten cok kılo aldırıyo ben bırden 10 kg kadar aldım..annemdede vardı zaten dr gıttım ve suphemız doğru cıktı hıpotıroıt...tsh ım 4.50 di...şimdi 2.40 civarı...ama ben haşimato hipotiroitim...
yani tiroit bezimde iltihaplı nodüller var...bide kötü antikorlarım yüksek..yani nedeni belirlemeyen sebeplerden dolayı tiroit antikorları bırbırlerını yabancı zannedıp savunmaya gecıp birbirlerini olduruyolarmış...

Bu konuyu açmak için internetin başına geçmiştim. Çok mutsuzum sinilerim harap bir durumda ve bir türlü rahatlayamadım. Gebeliğimin 30. haftasındayım. iki aydır da her gün sabah aç karna çeyrek dozda tirod bezinin az çalışmasından dolayı levotiron kullanıyorum. gebeliğimin 6. ya da 8 haftasında bu tsh ın düşük olduğu ortaya çıktı ama gebeliğin 5. ayına kadar bekleyelim hamileliğe bağlı olarak hormonlar değişebilir dediler ve ilaç vermediler. Tabi değerler 5. aydada düzelmeyince ilacı verdiler..
Çok korkuyorum. Geç mi kaldık bu ilacı kullanmakla. Hamileliğmin son günlerini böyle geçirmek bebeğime bişey olacağı düşüncesi beni çok kötü etkiledi. İnanılmaz mutsuzum. Çok mu geç kaldık arkadaşlar? Ailemde hiç te böyle bişey yoktu daha önce .

antikorlarım benim normal , ama tiroid usg bendede iltihap çıktı ama nödül falan demedi doktorum raporu yorumlarken sormammı gerek acaba?
ben hayatım boyunca ya kilo almamış biriyidm boy 170 kilo 49-50 arasında oynardı zar zor 53 çıktım tüp tedavisindeyken şimdide 56.7 olmuşum

luvitan zaten bu hastalıkta aşırı sinir,depresyon yapıyo...
hamileleikte tsh gerçekten cok değişken oluyomuş...üzme kendini...
stres yapma..rahat ol ben bişey olduğunu zannetmıyrm...
tsh 45 olup sağlıklı bebk dunyaya getıren var..

hipotiroidi kendi arasında çok seceneğe ayrılıyor subklinik tiroidi benimki t3-t4 normal tsh hafif yüksek ,
inşallah birşey olmamıştır bebeğine .. doktorun aslında ihmal etmemeliydi ama ben biraz araştırdım amerikada 25261 kadından kan alınmış kanlar 7-8 sene dondurulmuş sonra çözüdürülüp test yapılmış 62 kadına hipotiroidi teşhis edilmiş bu kadınların 7-9 yaşındaki cocukları incelemeye alınmış tiroid sorunu olmayan kadınların cocuklarına göre IQ seviyeleri 7 deger düşük çıkmış öğrenme güclüğü ve dikkat bozukluğu oluyormuş ama acıkcası bana tedavi edilmemiş halide çok korkunc gelmedi benmi yanlış yorumladım yoksa forumda bazısı resmen gerizekalı olur cocuk ilac kullanmazsan demişler çok korkunc bi kelime bu

Ben Hamile kaldığımda verdiğim rutin kan testinde TSH Hormon değerimin 16 Çıktığını
Öğrenmiştim.Olması gereken ne fazla 4müş.Ve Ben hamileydim.
Endokrin Dr arkadaşım var Gittik Usg ilede baktı nödül yok ama hemen Etrox başlattı 200mg alıyordum

Ve değer 3 lere düştü Ayda bir defa kan veriyorum..
Bu hastalık Gebelikte çıktı bende ve;
Sinir,öfke kontrolü sorunu,avuç içi terlemesi,Yemesem aç kalsam bile kilo veremiyorum.
Şuan 100mg kullanıyorum..

Eğer ilaçlarını alır isen bebeğine zararı değil faydası dokunur.!

Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin kafam iyice karıştı.

TSH ın düşük olması hipotroid, TSH ın yüksek olması hipertroid doğru mu

Arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin kafam iyice karıştı.

TSH ın düşük olması hipotroid, TSH ın yüksek olması hipertroid doğru mu

Tsh nın Yüksek olması(Yani Troid bezinin Çalışmaması yada az çalışması HİPOTROİD
Tiroid bezinin fazla çalışma (hipertiroidi) Canım

Allah'ın izniyle bebeğine bişey olmamıştır inşallah canım,ama bu anlayışı kabul etmek mümkün değil,nasıl değerlerde sorun olduğu halde ilaca başlamadılar anlayamadım,tiroid ilacının bebeğe hiçbir zararı yok aksine çok büyük önemi var,bu zamana kadar beklenmesi çok yanlış,nasıl doktor bunlar anlayamadım,benim her kontrolümde kadın doğum doktorum ısrarla ilacını kullanıyosun demi diye soruyo,ve bu ilacı kullanmanın hamilelikte tiroid hastaları için ne kadar önemli olduğundan bahsediyo,bence sen kendine iyi bir endokrinci bul ve bundan sonra ilacını ve kontrollerini aksatma.

bende de hipertroid var hamile kaldıgımda yapılan testlerde çıktı gunde 3 tane ilaç içmeye başladım sürekli istifra serumlarla atlattım geçen hafta dr ilacımı kesti bu hafta test yapılcak duruma göre ya ilaca devam ya da içmicem artık.bende çok endişelend,m ama elden birşey gelmiyor umarım bir sorun olmaz bebişlerimizde..ben 10 kilo birden verdim üstelik hamile kalınca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…