TSH sorunu yaşayanlar

Mer
Arkadaşlar, gebelik hazırlığı yaptığım için dün degerlerimi kontrol ettirmek istedim ve folik asite başladım (4 aydır korunmuyorum). Bugün TSH değerimin 23 olduğunu öğrendim. Doktor acilen dahiliyeye gitmemi istedi. TSH değeri yüksek olup tedavi görerek çocuk sahibi olan var mı? TSH değeriniz kaçtı? Kaç ayda normal seviyeye düşer? Diyete de başlayacağım. Adet düzensizliğim yok ama tüylenme, aşırı sivilce ve saç dökülmesi problemlerim var doğum kontrol hapini biraktigimdan beri. Son dört ayda 10 kilo aldım. Bebeğim olur mu sizce çok üzgünüm yıkıldım resmen
Merhaba tsh değeriniz ne oldu kaç ayda düştü kaçlık ilaç kullandınız acaba

Merhaba bende 4 aylık hamileyim.
16 hafta
Tsh degerim icin bende ilac kullaniyorum .
Ilacla deger düzeliyor.
Benim ciddi genel bi sorunum yok .
Sadece o rakamsal degeri 3 un altina dusurmeye calisiyoruz.

Euthyrox 1 tam tablet bide yarim yutuyorum ac karnina her gun sabahlari .
Doktor boyle dedi en son ki kontrölde.

Ben hamile değilim ancak tsh sınırın üstünde çıkmıştı biraz. 4,73 gibi bir şeydi. Doktor 25 mglik ilaç verdi 1 ay sonra kontrole gittiğimde 2,50ye düşmüştü. Size daha yüksek bir mg verir 2-3 ay içinde de normal sınırlara gelir bence. Tsh yüksekken de hamile kalanlar var ama üyelerden yazanlar olmuştu. Gebelikte riskli bir durum olduğu için kontrol altına almak istiyorlar. Vereceği ilacı sabah kahvaltıdan en az yarım saat önce almaya kesinlikle özen gösterin.
Ilaca devam ediliyor mu düşünce?

Evet hala devam ediyorum 1,80e düşmüştü en son yarın tekrar kan vereceğim hamile kaldığım için daha sık kontrol edilecek sanırım.
Acaba ömür boyu mu kullanmak gerekiyor? Benim degerimde sizinkine yakın, doktor 10 olmadan ilaca gerek duymadı, sormak istedim

Acaba ömür boyu mu kullanmak gerekiyor? Benim degerimde sizinkine yakın, doktor 10 olmadan ilaca gerek duymadı, sormak istedim
10 mu? 10 çok çok yüksek bir değer. Referans aralığının en yüksek sınırının bile 2 katı. Benim 4,70lerdeydi ilk kullanmaya başladığımda ve en yüksek sınır 4,20 falan. Zaten gebelik düşünüyorsanız kesinlikle 2,5 altında olmasını istiyorlar. Ömür boyu mu onu bilmiyorum doktor bana bırakabilirsin diyene kadar kullanırım bu arada endokrin profesörü kullanmaya devam etmemi gebelik oluşmazsa 4-5 ayda bir gebelik oluşursa her ay değerimi kontrol ettirmemi söyledi.

10 mu? 10 çok çok yüksek bir değer. Referans aralığının en yüksek sınırının bile 2 katı. Benim 4,70lerdeydi ilk kullanmaya başladığımda ve en yüksek sınır 4,20 falan. Zaten gebelik düşünüyorsanız kesinlikle 2,5 altında olmasını istiyorlar. Ömür boyu mu onu bilmiyorum doktor bana bırakabilirsin diyene kadar kullanırım bu arada endokrin profesörü kullanmaya devam etmemi gebelik oluşmazsa 4-5 ayda bir gebelik oluşursa her ay değerimi kontrol ettirmemi söyledi.
Gebelikte TSH yüksek olunca noluyo acaba

Evet canım biri endokrinoloji uzmanı diğeri dahiliye, şimdiden ilaca gerek yok dediler, benim 7-8 yıldır hep 5 e yakın seyrediyor. Ben en iyisi bir kontrole daha gideyim

X